Şimdi Ara

Karantinadan memnun olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karantina olayinin bana gore pozitif yanlari oldu. Ben Avrupada yasiyorum, yillardir haftasonu dahil durmadan calisiyorum. Karantina dolayisiyla islerim ve calisma hayatim durmasada en azindan haftasonlarini evde gecirdim. Haftacide her hafta degismeli bir hafta isyerinden bir hafta evden Homeoffice calistim. Soyle soyleyim hizli akan zaman sanki yavasladi ve kendime geldim. Karantina surecinde sokaga cikma yasaklarinin bana gecmemesinin (isim dolayisiyla) ayrica tadini cikardim. Sokakta bir allahin kulu yok yollar bombos vs. Gittim yillardir gidip gezmedigimmyerlerde gezdim, doganin tadina vardim ve yasadigim yere baska gozle baktim. Dusundum, yaptigim yanlislari analiz edip bircok seyin farkina vardim.

    Karantina surecinin hep kotu yanlarini konusacak degiliz ama eve hapsedilseydim elbette bende dert yanardim ama Avrupada tam anlamiyla sokaga cikma yasagi diye birsey zaten olmadi. Isteyen hava almak icinde yarim saat yuruyuse cikabiliyordu buna ragmen insanlar nasil tirstiysa sokaklar nerdeyse bombostu. Ben pek virus falan takmadigim icin bu hosuma bile gitti.

    Sizlerin pozitif gozlemleriniz nasil oldu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Pozitif gözlem mi? Dalga mı geçiyorsunuz. Corona saçmalığı ile, sağlığınız bizim için önemli ayağı ile sovyet ateist komunist tek partilerin bile yapmadığı bu dayatmalarda pozitif ne olabilir? İnsanlar hükümetlerin Corona ayağına zalimce kuralları karşısında ezilmekten fiziksel ve psikolojik olarak bitmişken pozitivizm mi konuşalım şimdi? Pozitivizm konuşma vakti değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedenki? Trafik yok, yollar bombos. Sokaklarda kalabalik yok. I am Legends filmi gibi olmustu ortalik.
    Cok calisan biri olarak bana dinlenme firsati verdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Mayıs 2020; 2:22:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında güzel bir rezidans bolca alkol karı kız falan karantina çok iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Karantina denilen şeyyin sağlıkla 0 ilgisi olduğunu, aslolanın bircok özgürlüğünüzün kalıcı olarak (corona boyunca geçici olarak değil) kısıtlanması olduğunu fark etmediniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Karantina denilen şeyyin sağlıkla 0 ilgisi olduğunu, aslolanın bircok özgürlüğünüzün kalıcı olarak (corona boyunca geçici olarak değil) kısıtlanması olduğunu fark etmediniz mi?
    Hocam kimse farketmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim icin de cok guzel oldu. nasil desem, hani bir izne ciksam ne yapacaksam onu yapiyorum.

    bizde de bir hafta calisma bir hafta izin var. calistigin haftada da kafana gore takiliyorsun. sabah onda git aksam 3de eve don sana kalmis. keske hep boyle kalsa. havalar biraz daha isinsa da balkona tasinsam diyorum

    zaten avm kafe insani olmadigim icin yasaklardan hic etkilenmedim. dogayi severim, ama yasadigim ankarada doga icin en az 4-5 saat yolculuk yapmak gerektiginden normal zamanlarda onu da yapamadigimizdan yolculuk yasagi da etkilemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 10 Mayıs 2020; 16:51:31 >




  • Valla beni sıktı yani. Nedeni de işe devam ama sosyal hayat yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köydeyim karantina bana işlemiyorum
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Köyler gercek özgürlügün bir nebze biraz daha fazla oldugu yerlerdir. Insan topraga ne kadar yakinsa o kadar özgürdür.
  • Italyan Milletvekili Bayanin Italyan Meclisinde yaptigi konusma Bill Gates, WHO ve Tek Dunya Hukumeti karsiti konusmaya döndü.

  • test

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Italya parlamentosunda bu Corona saçmalığına karşı millet vekilleri konuşuyor, ancak bunları medyada göremiyoruz. göremeyince insanlarda Italya bu saçmalığa tamamen sessiz boyun eğmiş gibi düşünce oluşuyor. Ama değil. Italya corona saçmalığının bir plan olduğunu ve bu planda pilot ülke seçildiğini biliyor, buna tepkisini de koyuyor ama yığınsal medya bunları göstermiyor. Neydi adı Fatih Portakal. Ona deniyor ama böyle şeyleri programında hiç göstermiyor. Portakal iyi muhalefet yapıyor haa :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pozitif yanları var tabi. Mesela siz komplo teorisyenlerinin varlığını ve hayal gücünüzü bir kez daha görmüş oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 16 Mayıs 2020; 2:17:22 >
  • Birseyin komplo teorisi olmasi icin tumuyle yalan olmasi gerekir. Ustteki videoda bunlari Italyan bir milletvekili Italyan Meclisindede dile getiriyor. ABD asinin yilsonuna hazir olacagini ve tum ABD lileri isikhiziyla asilayacaklarini acikladi.

    WHO denen dunya saglik mafyasinin en buyuk finansmanlari 1. ABD 2. Bill Gates vakfidir. Bu finansorlerin digerleri kuresel asilama organizasyonlari ve ilac firmalaridir. Ancak tum diger finansorlerin ornegin GAVi adli kiresel asilama organizasyonunun yine en buyuk finansoru Bill Gates vakfidir. Dolayisiyla ortaya soyle bir durum cikmakta. Bill Gates vakfinin finansoru oldugu ve WHO ya finansman saglayan diger organizasyonlarda Bill Gates vakfinida hesaba kattikmi WHO adli orgutun %80 finansmanini ABD ve Bill Gates vakfi saglamakta.

    Bill Gates Afrika ve Hindistanda asi denemeleriyle toplam 500bin cocugun sakat kalmasina yol acmistir. Parasiyla zarar goren ailelere 1000$ gibi bir mebla odeyerek susturmustur. Ayni sekilde
    gectigimiz gunlerde Der Spiegel dergisi hakkinda iyi seyler yazsin ve Mansete 7,5Milyar insani asilayacagiz diye 2,5Milyon $ odedi.

    Siz hala komplo teorisi deyin. Bugun protesto eylemi vardi, bunlar artik acikca dile getiriliyor.

    Daha once yarim yamalak bitmemis isletim sistemi satan Bill Gates simdide yarim yamalak asilarla insan sagligiyla oynamaya calisiyor. Yazilimsal hatalar guncelleme
    yamalariyla giderilir ama asi gibi bir seyin telafisi yoktur ve insan fiziksel engel ve omruyle bunun bedelini oder. Corona gibi surekli degisen bir viruse karsi hicbir asi etkili olamaz oyle oksa Grip asilari bir ise yarardi. Varin siz o ihrenc siviyi vucudunuza enjekte ettirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Mayıs 2020; 2:58:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hani doğrularla yalanları karıştırmak en kötü şeydi? Komplo teorisi olmaması için dediğinin tamamen doğru olması gerekiyor ki genel bilinen şey yanlış olsun.

    Ama tabi komplo teorisyenleri olarak en doğrusunu, en iyisi sadece siz bildiğinizi, sadece sizin araştırıp düşündüğünü düşünüp, "mutlak yalan" ilan ettiğiniz şeyleri söyleyenlere düşünmeyen, araştırmayan, ezberden inanan deyip baştan karar veriyorsunuz.

    Zaten bu yüzden son mesajıma cevap vermedin.

    Mesela bu corona için sahte diyorsunuz ama argümanlarınız birbiri ile çelişiyor. Bu durumda hepinizin haklı olmasına imkan var mı?

    Mesela bu mesajında iddia ettiğin şeylerin sağlam kanıtı var mı? Ya da aşıların hiçbir yararı olmadığı ve mutlak zarar verdiğine dair?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 16 Mayıs 2020; 3:15:35 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Yalanlarla dogrulari karistiran ben degilim sizide etkileyen satilik medyanin onunuze cikardigi satilik uzmanlardir.

    Onceki mesajim zaten sana cevap olarak verildi. Celisen argumanlarimiz nedir? Devlet eliyle insanlar psikolojikmen bir hastalikla korkutulup evlerine kapatildilar. Birkac vakayla baslayan karantina sureci simdi halen daha binlerce hasta oldugunu siylemelerine ragmen Avrupa ile eszamanli olarak gevsetilmekte. Sencede burda biraz celiski yokmu? Biz karantina gebsetilmesin demiyoruz, hic uygulanmamasi gerekirdi diyoruz. Ardindan gelecek ekonomik yikim bosunaydi diyoruz. Perde arkasinda vaad edilmis sozler ve buyuk paralar donmeliki devletler buna canak tuttular. Zaten soylediklerimizi burda itiraf etmesenizde onumuzdeki surec icinde kendi kendinize dusunup bu konuda hakli oldugumuzu anlayacaksiniz.

    Mesajimda iddia ettigim seylerin kanitlari ve yapilan bircok arastirmalar var. Bunlari googleda arastirip kendinizde ulasabilirsiniz. Gribal virusler cok cesitli olup surekli degisim gecirirler. Bir viruse karsi asi gelistirmeniz icin en az 1.5 yillik bir calisma yapmaniz ve o surecte o virusun hicbir degisime ugramamis olmasi gerekir. Kisaca Corona viruse karsi asi gelistirmek imkansizdir. Vucdunuza asi diye birsey enjekte ederler bu dogru, fakat o asi diye enjekte edilen sivinin icindekiler sizi Vorona virusten koruyamaz. Onun yerine icindeki vucudum atamadigi ve ozellikle beyne zarar veren toksik maddeler zamanla vucudunuzda tahribata yol acar ve sizi hasta eder.

    Herkes kendi bedenindennsorumlu oldugu halde kimseyi buna zorlamaya hakllari yoktur. Ben boyle bir asiyi vurdurmam, zaten yeterince yan etkileri uzerinde calismakarda mevcut degil. Alelacele pazarlama amaciyla cikarilmak istenen ve 7 milyar uzerinde uretilmek istenen bir asidan soz ediyoruz.

    Umarim dediklerimiz ilerde cikinca onceden yaptiginiz gibi bunlari bende dusunmustum
    demezsiniz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bak daha kendinin farkında değilsin. Her dediğini "mutlak doğru" kabul ettiğinden yalanlar ile doğruları karıştırmadığını söylüyorsun doğal olarak.

    Ben senin dediklerini googleda araştırıyorum ama sonra yanlış olduğunu görünce "ama bilmen ne" diyorsun ve kanıt olmadan iddianın arkasında duruyorsun. O yüzden sordum, senin aldığın kaynakları merak ettim. Sonuçta duruma göre facebookta "x kişisi şöyle dedi" diye paylaşılan şey de kanıt olarak sunulabilir ama gerçekte öyle mi?
    https://factcheck.thedispatch.com/p/did-bill-gates-test-unapproved-vaccines

    Mesela şöyle iddia-çürütme var.

    Cevap vermedin diye geçen konudaki mesajımdan bahsettim.

    Çelişme olarak komplo teorisyenleri arasında var, hatta seninle vonder arasında bile. Bu durumda en az ikinizden birinin yanlış olması gerekli değil mi?

    Ayrıca devamlı "tek ben araştırıyorum, düşünüyorum, siz araştırmıyorsunuz, düşünmüyorsunuz" mantığından kurtulmanız lazım. Siz önce bilinen genel şeylerin yalan olduğuna inanıp kendinizce doğru olanı bulup bu düşüncenizde çok sabitsiniz. Geçen sefer dediğim gibi önceden sabit fikirde olup her şeyi bu süzgeçten geçirme durumu olmasa iş kaynaklara, araştırmalara, kanıtlara vs. kalacak.

    Umarım insanlar konuşurken, söylentiler, uygulamalar varken benzer şeyler deyip sonra tek ben demiştim
    demezsin:)




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.