Şimdi Ara

-Karalamalar- (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
8
Favori
5.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayakların üşümeyi bıraktığı zaman bahar gelmiş olacak. Önce çiçek açıp, ardından kiraz verecek kapının önündeki ağaç. Ve kimse toplamadığı için tek tek çürüyüp dökülecekler. Zamanla çürümenin ne demek olduğunu da gayet iyi bilirsin.
    Kötü ezan okuduğu için işinden olmayacak hiçbir müezzin. Halkalı-sirkeci arası banliyö treninin yeri bir daha hiç doldurulamayacak. Bu yıl da hiçbir yaprağını koparmayacaksın saatli maarif takviminin. Ne kadar unutmaya çalışırsan çalış, yine de kaşıyacaksın en acıyan yerlerini. Bu yüzden yaran hiç kapanmayacak. Martılar gürültü patırtı etmeyi keserse uykuya dalacaksın. “Zamanla her şey düzelir” diyeceksin. Kendi söylediğin yalana inanmasını da bileceksin.

    Burak Aksak
  • Bir şarkı gibisin dünya
    Çoğu zaman hüzün makamında ...

    • Erdem Beyazıt •

    Sabahayazından, melankoliden ve uykusuzluktan, aylardır tavuk döner yemekten ve çay bardağında içtiğim rakılardan ötürü biraz delirmiş olabilirim dedim ona. Ama sorun değil, benim hala umudum var. Sana her baktığımda umudum var. Raskolnikov’un tefeci kocakarıyı baltaladığı yaştayım. Bu aşk karakolda biter ve sakın korkma ölen ben olurum. Ruhumu usturayla doğradın çünkü. Ve farkında olmadan yaptın bunu, işte seni bu yüzden seviyorum.
    EmrahSerbes

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Kişi yoksulmu olurmuş
    Sen varken”
    —Atakan Yavuz

    “Güzel gülüyorsun, bunu çok harcama olur mu?”
    —Didem Madak

    “belki güzelsin ama yeteri kadar değil!
    belden beş,
    kalçadan altı,göğüsten on santim daralmalı..
    aklından beş,
    fikrinden altı, kalbinden on santim bence genişlemeli
    böyle daha iyi..”
    —Osman Konuk

    ”eli ayağına dolaşıyor,
    Allah’ım ne güzel düğüm.
    —MuzafferSerkanAydın

    “tanrı ve devleti herkes gizli sever,
    beni sevdiğini söyleyebilirsin”
    —MuzafferSerkanAydın

    “Çok güzelsin, ben bu kadar sevemem.”
    —MuzafferSerkanAydın

    “Seni belki sevmişimdir,
    aşırı belki.”
    —Osman Konuk

    “Sars aklımın cılız ayaklarını,kuşat beni.”
    —ŞükrüErbaş

    “Teneffüs zili kadar sevimli derslerdi yüzün
    Çiçekten karneyle eve dönmekti
    Bitmiş gibi konuştum, şaşkınlıktandır
    Sana bakmak iyi değil, pekiyi”
    —Abdülkadir Budak

    “Eğme kirpiklerini gönlüm dolaşıyor…”
    —ŞükrüErbaş

    “Yok!
    Buna artık güzellikde denemezdi,
    cennetin yerini yurdunu şaşırmasıydı bu
    —FranzKafka

    Seni hiçbir dünya telaşına değişmedim ben.”
    —ŞükrüErbaş

    “..serçeler nazlı olur , artık bir selam versen ?”
    —Bülent Parlak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ''Ama, epeyce yazı yazdım burada...Belki gereğinden fazla...Pencereden bakıyorum.Hayat benidışarıdabırakarakbaşdöndürücübirhızlagelip geçmede.Kendime soruyorum:Beni, dinlenmeden, gece gündüz demeden, sayfa sayfa, tomar tomar yazı yazmağadürtennedir?Karşılığı çok basit.Hiç çaremyok.Yazarım ben...Arada bir aklımdanzorum var herhalde diyorum.''Anton Çehov

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maşallah
  • Yaşam benim için gittikçe daha zorlaşıyordu; beden keyifsiz oldu mu, yürek de ölgünleşir. Bana öyle geliyordu ki, hiç öğrenmemiş olduğum, ama yine de çok iyi bildiğim birşeyi, yani yaşamayı unutuyordum.
    -Albert Camus/Düşüş-

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacak bir şey yok ki. Bu hayattan göçüp gideceğinin farkınavardığıan bence herkes için bir kırılmanoktası. O saatten sonra ya kendini keyfe vurup hiçbir şeyi takmayacaksınya da benim gibi her şeyi kafayatakıp birazhüzünlü yaşamaya devam edeceksin. Ben kendimiböyle kabul ettim. Ama bu demek değil ki sürekli hüzün de hüzün...
    Hüznün içinde neşeyi de yaşıyorum ben...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini öldüren iki çeşit insan var. Büyük bir keder ya da öfkenin etkisiyle intihar edenler ve deliliklerinden ötürü intihar edenler. Bunlar acıyı düşünmeden bunu yaparlar.Ama diğerleri,yani aklı başında olanlar... Çok düşünürler
    Ecinniler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a4technic kullanıcısına yanıt
    Bence şöyle derdi : Bugüne kadar başkalarının istediği şeyleri yaptık, şimdi sıra kendi doğrularımızda. "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Herşeyleri bilmekle hiçbişeyi bilmemek aynı şey, odun gibi oluyon. Onun için, çok fazla kurcalamayacaksın meseleleri. Eninde sonunda ölecek birisinin bu dünyanın derdini çözmesine imkan yok.”

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kucukken büyük hayallerim vardı çokta büyük sayılmaz aslında sevdigim bir insan ailem dostlarım gitarım bir köşe başında çalıp söylemek sehrimin sokaklarında yürümek aradan gecen 15 yılda sadece sevdigim kaldi yanimda ne ailem ne dostlarim var ne severek yürüdüğüm o Çankaya sokakları ne de gitarim kaldı şimdi amaçsız gibiyim neden böyle oldu bilmiyorum ama özlüyorum ailemi ülkemi gitarimi sokakları gidince hiç bir şey duzelmicek ama insan özlem duyuyor garip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokak lambalarının ölgün ışıkları karanlık odalara vurduğunda, duvar saatinin tik taklarından başka ses yokken yanında, sanki bir tek sana açıklanmayan bir sır varmış gibi beklerken anlarsın aslında boşa beklediğini. Tünelde sana yol gösterecek rehberin, karanlıktan başka bir şey olmadığını anlarsın. Anne diye ağlayan çocukların aradığının çoğu zaman şefkatli bir baba olduğunu anlarsın. Çekip gitmek isterken görünmez bir elin seni nasıl durdurduğunu anlarsın.
    İnsan en az üç kişidir. Kendisi, olmak istediği kişi ve aradaki farkta yaşayan üçüncü. En sahicisi de bu üçüncüdür. Olmak istediğin kişiden kendini çıkardığında, aradaki farkta yaşayan kişidir en çok sana benzeyen. Ne kendin kadar huzursuz ne de olmak istediğin kişi kadar hayalidir o. Yine bu yüzden iki insanın birbirine âşık olması en az altı kişi arasında geçen bir hadisedir. Hangi kişiliğinin hangi kişiliğe, hangi parçanın hangi parçaya özlem duyduğunu çözemediğinde, içmeyi unuttuğun sigara parmaklarını yakana kadar karşı duvara bakarsın.
    Ve o zaman anlarsın hayatının uzun zamandır neden başka birinin hikâyesiymiş gibi gözükmeye başladığını. Sokak lambalarının ölgün ışıkları karanlık odalara vurduğunda, duvar saatinin tik taklarından başka ses yokken yanında, sanki bir tek sana açıklanmayan bir sır varmış gibi beklerken anlarsın aslında boşa beklediğini. Tünelde sana yol gösterecek rehberin, karanlıktan başka bir şey olmadığını anlarsın. Anne diye ağlayan çocukların aradığının çoğu zaman şefkatli bir baba olduğunu anlarsın. Çekip gitmek isterken görünmez bir elin seni nasıl durdurduğunu anlarsın.
    Kırk yaşında ama altmış gösteren adamlara daha dikkatli bakarsın o zaman. Kahvelerin dışarıyı göstermeyen isli camlarına. Berduşlara ve kör kedilere bakarsın. Gözbebekleri kaymış esrarkeşlere. Suyun üstüne çıkmış ölü balıklara. Havada asılı gibi duran yırtıcı kuşlara daha dikkatli bakarsın.
    Çabalarının sonuç vermediğini gören umutsuz insanların bakışlarıyla ancak o zaman buluşur bakışların. Bir yağmur çaktırmadan dindiğinde. Bir gün çenesi ağzının içine kaçmış dişsiz ihtiyarlardan birinin de sen olabileceğini bilirsin artık. Bir gece ansızın, yapayalnız ölmekten korkarken, cesedimi komşular mı bulacak yoksa sayım memurlarımı diye düşünürken hissedersin göğüs kafesinde her gün biraz daha büyüyen, kimsenin kapatamayacağı o boşluğu. Bir kokuya sarılma isteğini. Bir ömür gibi geçmiş zor, uzun günlerden sonra anlarsın ruhunu zehirleyen karmakarışık düşünceleri. Büyük heyecanlardan sonra çöken bitkinlikleri. Kimsenin bulutlara bakmadığı bir şehirde bir lafı döndürüp dolaştırmadan anlatmanın imkansızlığını. Belki de insanın ne anlatacağını bilemediğinde şair olduğunu anlarsın.
    Gözyaşların kurumadan gülmeye başlarsın o zaman. Çünkü bilirsin ki seni artık kimse kandıramaz kolay kolay. Mutsuz insanları kandırmak zordur çünkü. Hayata her zaman kuşkulu gözlerle bakan, mutsuz insanları kandırmak, herkes bilir bunu, çok ayıptır çünkü.

    Emrah Serbes
    afili parçalar (madde 72: kapanış konuşması)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sen belki tanımazsın ama ben senin için ölürüm!
    sen beni tanımazsan ben zaten ölüyüm!
    bir Allah’a bir anneme sonsuz itimadım var
    herkes beni yarı yolda bırakıyor ya Ali
    herkes beni yarı yolda bırakıyor bu çok zor!

    Alper Gencer

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • edebinden dolayı
    dokunmadan,
    görmeden,
    göremeden
    özleyen insanlar vardır.
    işte bunlar, özleyenlerin en hayırlılarıdır.

    ibrahim tenekeci

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam efkar basmış sizi. Ramazan bitince vur dibine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Kötü günümde yanımda olmadığın zaman vazgeçtim. Canın sıkıldığında benimle paylaşmadığını, kırılacak veya tedirgin olacak olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım zaman vazgeçtim. Bana yalan söylediğini anladığım zaman vazgeçtim. Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hala söylemediğin şeyler olduğunu hissettiğimde vazgeçtim. Her sabah benimle uyanmak istemediğini, geleceğimizin hiçbir yere gitmediğini anladığım zaman vazgeçtim. Düşüncelerime ve değerlerime değer vermediğin için vazgeçtim. Ağrılarımı dindirecek sıcak sevgiyi bana vermediğinde vazgeçtim. Sadece kendi mutluluğunu ve geleceğini düşünerek beni hiçe saydığın için vazgeçtim. Tablolarımda artık kendimi mutlu çizemediğim ve tek neden sen olduğun için vazgeçtim. Bencil olduğun için vazgeçtim! Bunlardan sadece bir tanesi senden vazgeçmem için yeterli değildi; çünkü sevgim yüceydi. Ama hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım. Bu yüzden ben de senden vazgeçtim.”
    -Frida Kahlo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • “Çünkü çaresizlik dalında güzel.
    Çünkü olmamak kolay bir iş değil.
    Çünkü seni seviyorum.”
    "Ah Muhsin Ünlü"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece 3ten sonra söylenen hiçbir şey ciddiye alınmasın.
    gece 3ten sonra kimse aranmaz.
    gece 3ten sonra mesaj atılmaz.
    gece 3ten sonra yemek yenmez.
    gece 3ten sonra içilmez.
    gece 3ten sonra aşık olunmaz.
    gece 3ten sonra kimse ölmez.
    gece 3ten sonra baban ölmüş denmez kimseye.
    gece 3ten sonra sabah olmaz bazen.
    gece 3ten sonra sabah da birdir bazısı için gece de.
    gece 3ten sonra sokaktasındır bazen, polisler çevirmiştir, yanında kimliğin yoktur, inandıramazsın kimseyi düzgün bi adam olduğuna.
    sabah annene gidersin kahvaltıya. ve gece 3te neler olup bittiğiyle ilgili hiçbir şey anlatamazsın ona.
    gece 3te olan her şey anneleri üzer sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan babasını seçemez. İnsan ailesini seçemez. İnsan onlar yüzünden çekeceği acıları da seçemez. Aslında insan hiçbir şeyi seçemez ama seçemedikleri arasında en çok bunlar üzer onu. O yüzden en iyisi unutmak ve çekip gitmektir.
    Emrah Serbes

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niçin ilk defa gördüğümüz bir peynirin evsafı hakkında söz söylemekten kaçındığımız halde ilk rast geldiğimiz insan hakkında son kararımızı verip gönül rahatıyla öteye geçiveriyoruz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.