Şimdi Ara

Karabük Üni > ODTÜ - Times Higher Education 2021 sıralaması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
6.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu sitede ne kadar sınav yüzünden agresifleşip sağa sola saldıran var arkadaş
  • Sinop'un yanında Kastamonu var bildin mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 3 Eylül 2020; 19:23:33 >
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    karabük de var
  • Yanlış kişiyi etiketlemişim. Beni forumun beceriksizi ilan edebilirsiniz. Başka bir üyeyle dalga geçecektim azıcık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Hocam biz neden mühendislik sıralamalarına bakıyoruz anlamadım, konu genel değil mi ? Karabük her sıralamada yer alacak diye bir kaide yok ayrıca bazı sıralamalar üniversitenin gelişimi, son dönem yaptıkları baz alınıyorsa o zaman onu üst sıralara yazar.

    https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2021
  • Geri kalanı çöp diyorsun ama gerçekler acıdır yani yurtdışında bulunan bir şirkete CV gönderdiğin zaman ilk önce daha önce varsa çalıştığın yerlere ve projelerine bakarlar. Karabük iyi demiyorum ama açıköğretim ile Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesini bile bitirsen iş bulabilirsin. Tabi bu yazdıklarım bilgisayar mühendisliği, işletme ve istatistik gibi yazılımla uğraşan bölümler için geçerli eğer bilgisayarla ilgili mühendislik veya ona yakın bir bölüm okuyacaksan o zaman işte Github sana yardımcı olur yoksa diğer bölümlerde okulun önemi fazla.
  • Tamam canımın içi sen Karabük yaz. Karabük > ODTÜ. Rahatladın mı şimdi Karabük>BOUN Karabük>>Bilkent.
    Hayır yani şu konuya cevap verdiğime bile inananmıyorum ben ne hallere düştük. Bu gözler acaba daha ne görecek bu forumda te Allahım ya.
    Karabük 200kda alıyor askodjsaokdjaskda Çankaya desen kontenjanlarının yarısı boş ama listede 1. Neyse hocam sana laf anlatamayız biz en iyisi Çankaya ve Karabük.
  • Ha bu arada CTIS gibi bir bölüm yazdığın için içini rahatlatıyorsun ama 4 sene sonra gerçekler sağlam acıtacak haberin olsun
  • İyi de ben bu söylediklerine karşı bir şey demedim ki. Konu ne ara buraya geldi. Bu yazdıklarının rankingle ne alakası var? Karabükün Odtü nün üzerinde olduğunu mu açıklıyor bu yazdıkların?

    Ben gereken neyse söyledim zaten. Başka başka şeyler yazıp tartışmayı devam ettirme lütfen.
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şu an bile proje geliştiriyorum, bizim bölümde kendi geliştirmedikten sonra bitirsen de bir şey olmayacak. Biraz daha stajı iyi bir yerde yapmak için Bilkent yazdım yoksa sıradan üniversitelerde okuyabilirdim.
  • Hocam bu mühendisliklerde ranking çok önemli değil diye yazdım aslında ha Karabük ha Hoca Ahmet Yesevi ne fark eder yani kimse bunu anlamıyor.

    Hocam Karabük'ü 1. bitirip Github üzerinde yaptığı projeleri olan bir adam ile ODTÜ'yü normal şekilde bitirip Github projeleri dahi olmayan adamı kıyaslarız yani böyle kıyaslarsak Karabük önde olur ama olayımız bu değil. Asıl olay neden Karabük daha üstte yani hocaları kaliteliyse işte öğrencilerini bilinçli yetiştiriyorsa olabilir. Diğer yandan yurtdışı olanaklarını yazdım zaten tekrarlamama gerek yok.
  • OFFFFFFFFFF.

    Neyse kendimi banlatmadan bloklayayım seni.
  • Karabük hiçbir şekilde önde olmaz bu arada. İstediği kadar proje yapsın. Kendini kandırma artık hocam. Böyle dememin sebebi sektörde olan çok tanıdığım var hakikaten iyi yerlerde olup onların görüşleri hakkında az çok fikir sahibiyim. Az çok mantık yürütünce de bu kanıya varılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 3 Eylül 2020; 20:50:24 >
  • yemin ediyorum kalas koysam karşıma anlatsam daha hızlı anlardı bundan. Allah ailene ve çevrene sabır versin.
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Ben hiçbir zaman Karabük>ODTÜ vs. yazmadım. Sadece bu sıralamalar Dünya genelini bağlıyor o yüzden ben son dönemdeki katkılarını, avantajlarını yazıyorum.

    Çankaya konusunda çok bilgim yok yani bir şey diyemeyeceğim ama gidenlerin çoğu Başkent, Çankaya ve Atılım'ı önermiyor. Ben Çankaya'yı savunmuyorum, 3 sene önce bana bu 3 üniversitenin mühendisliği geliyordu ama ben yazmadım şu an iyi ki yazmadım diyorum çünkü oraları bitiren arkadaşlarım işsiz geziyor, ha yazacaksan en azından küçük şehirde devlet üniversitesinin mühendisliğini yazarsın ki bu 3 üniversiteden çok daha iyi olur.
  • Yukarıda Çankaya'nın olayını çok güzel bir şekilde açıklamış arkadaş neden sıralamasının yüksek olduğunu :)) Karabük içinde 200k bandındaysanız yazılabilir ancak ODTÜ,BOUN,Bilkent vs bu okullarının yanında ismi geçince komik oluyor.
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Hocam tanıdıkların yurtdışında çalışıyor mu çünkü bu yazdıklarım yurtdışında çalışanlar için yoksa ülkemizde çalışacaksa okulun önemi kendini geliştirmekten daha fazladır. Birçok bilgisayar mühendisi hoca dinledim, onlarda ilk başlarda okulun önemli olduğunu ama sonrasında yaş ilerledikçe öneminin kalmadığını söylüyorlar. Yurtdışı ise belirttiğim gibi okulun önemi yok diyorlar. Önemli olan yabancı dil, Github projeleri ve CV. Tabi CV yazdım diye okul değil, CV'de en son okula bakıyorlarmış. Keşke ülkemizde yurtdışı gibi okula bakmasa çok daha kalifiye eleman işsiz kalmazdı çünkü ODTÜ, Bilkent, BOUN gibi bir okul bitirmediğin zaman zaten 2-0 geridesin bu farkı kapatmak içinde sektörde en az 10 yıl lazım.
  • ODTÜ'den tanıdığım çok var yurt dışında çalışan ama Bilkent ve Boğaziçili tanımıyorum ( Çevremde yok yani)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dewamke21313 kullanıcısına yanıt
    evet kardeş
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.