Şimdi Ara

Kaputta Vızıltı - Motor Çalışmıyorken Ses Gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var. Kaput içinde motor çalışmazken kontağı açtığımda bir vızıltı var. Aracın son 1 ayda yaşadığı bazı sorunlar vardı bunları anlatırsam bu sesle ilgili bir fikir verebilir.


    1 ay önce başlayan teklememi denir, vuruntu mu denir bilmiyorum. Hız fark etmeksizin araç saliselik vuruntu yapıyor. Sanki yakıtı anlık kesmişcesine motor küt aracı sarsıyor ve sanki anlık yakıt gitmemiş gibi.. Bu günde 2-3 defa oluyor daha olmuyordu. Bazı günler hiç olmuyordu.


    10 gündür sabah ilk çalıştırmadan 2-3 saniye sonra mazot bitiyor gibi devir düşüp STOP ediyor. 2. defa çalıştırdığımda ise 6 saniye uzun marşta alıyor ve toparlayarak tekrar sorun olmuyor. Birde ilk birkaç km zaman zaman gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen motorda tepki ses olmuyor. 2-3 km sonra geçiyordu.


    Bu sabahta yine ilk çalıştırmadan 2-3 sn sonra STOP etti. Ardından kaputu açıp bir bakayım dedim. Kontağı açmıştım ama aracı 2. defa marş yapmadan bakayım dedim. Aracın kaputunu açar açmaz bir ses duydum. Motor çalışmadığı halde garip bir ses. Bazen sokak lambalarından gelen veya eski tüplü televizyonlarda olan vızıltı sesi gibi. Aklıma sensörlerden birinin şase yapmış olacağı veya elektriksel bir kablodan olabileceği geldi. Sesi yarım saat dinledim. Sesin geldiği yerde birçok sensör ve parça var. Parçalardan bir tanesinden şüphelenerek kodunu Nette araştırdım 1.4 hdi için mazot pompası diyor. Ben mazot pompasını deponun içinde diye biliyordum. Bu ses mazot pompası olabilir mi? şu an köyde olduğumdan ustaya gösterme şansım yok. Ama merakta ediyorum sıkıntısı nedir?








  • Kontak 1 kademe acikken, benzin mazot pompasi calisir o vinn sesi de odur.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    ama sesi kötü geliyor normal değil. Bazen artıyor bazen azalıyor.


    şu videodaki gibi uğultu tarzında ama benimkisi çalıştırmadan da geliyor



    Kaputta Vızıltı - Motor Çalışmıyorken Ses GelmesiNasıl Yapılıryoutube
    motordan ugultu sesi duyuyordum ara ara direksiyonu ve araci titretiyordu bunun hakkinda video yaptim iyi seyirler dilerim.
    https://www.youtube.com/watch?v=TKx2w_lajrY&t=68s
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    yalnız ses kesilmiyor hocam sürekli devam ediyor yarım saat

  • Direksiyon pompası ve sıvısını kontrol ettiniz mi ?
  • Barracud@ kullanıcısına yanıt

    bizim araçlarda elektronikmiş hocam daha önceden bakımda sormuştum direksiyon yağını değiştirmeyecek miyiz diye usta bunlarda elektronik demşti.

    Birde ses diğer taraf yani sürücü değilde yolcu tarafında.. Sanırım büyük ihtimalle mazot pompası gibi görünüyor. Ama mazot pompası yarım kontakta neden sürekli çalışıyor veya elektriksel bir bozulma mı yarın baktıracağım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 8 Şubat 2023; 23:20:38 >
  • Gaz kelebeğinden geliyor.Eski aracımda gelirdi once temizlik sonra kalibrasyon yapilmisti.Benim aracim benzinliydi sanirim sizinki dizel ondada olur mu bilemem
  • LEd far kullanıyorsan , onun soğutucu fanından vızıltı sesi gelir.

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar bugün sesin geldiği yerdeki soketleri çıkararak sesin hangi sensörden geldiğini buldum. Ses motorun hemen arkasında bulunan mazot pompasının üzerindeki mazot pompa müşüründen geliyor. Soketi çıkarınca ses kesiliyor. Soketi çıkarınca araç marş basıyor ama çalışmıyor. Mazot pompa müşürünü vidalarını gevşetip mazot pompasından çıkardım. Böylelikle sesin mazot pompa müşüründen geldiğinden emin oldum.


    Kısacası sıkıntı mazot pompa müşürüymüş sipariş vereceğim birazdan. Soket veya kabloda sıkıntı olabilir mi diye düşündüm ama pek mantıklı gelmedi. Müşürü alacağım o da maşallah 1.500 tl ye yakın fiyatta :(


    Parça bu arkadaşlar



    Kaputta Vızıltı - Motor Çalışmıyorken Ses Gelmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 9 Şubat 2023; 18:16:40 >




  • Kontak açıkken olur, kontak kapatılıp araç kitlense bile bir süre daha devam edebilir ama devamlı ise kontrol edilmeli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.