Şimdi Ara

Kaput koruma oncesi seramik kaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gecen hafta peugeot 408 aldim. Tas izlerine karsi kaput, tampon, camurluk kaplama yaptirmak istiyorum. Gidip fiyat aldigim bir yerde kaput korumadan once seramik kaplama yapilirsa iyi yapismaz zaten gerek de yok seramik kaplamaya daha yepyeni araba dedi. Sizce nasil yaptirmak dogru olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaput koruma dediğiniz ppf kaplama mı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 5 Aralık 2023; 14:15:25 >
  • Doğru demiş, sonuçta ppf kaplama yapılacak ayrıca altta seramik kaplama gerek yok.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Evet stek marka ppf

• Dürüst esnafmış. Böyle tatlı müşteriyi bulan çoğu yer geçirebildiği kadar geçirirdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun ustaya... seramik şart deyip onuda iteleyebilirdi size

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt
    Stek'in hangi uygulama merkezi ile görüştünüz ve aldığınız fiyat ne oldu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    10 yıl önce açıldı
    Seramik Kaplama
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sarppy kullanıcısına yanıt

mat garaj

kaput, çamurluklar, tampon + sağ,sol ön cam llumar cam filmi = 27 bin tl

• Ben daha önceden seramik yaptırmıştım. Ppf kaplatmak istedim, kil ile seramiği temizlediler öyle ppf kapladılar. Yani önceden yaptırmış olsanız bile seramiği temizliyorlar yine de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konulara inanılmaz uzak birisiyim, o yüzden son derece cahilim. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin :)

Opel bayinden yeni bir araç aldık, 10 gün içinde teslim alınacak. İçerideki anlaşmalı kaplamacı arkadaştan da kampanyalı fiyat aldık. Buna göre araca seramik kaplama + ön kaputa ve sağ-sol ön çamurluklara ppf kaplama + cam filmi için 20.000 TL fiyat aldık. Çamurlukları çıkartırsak da yanlış hatırlamıyorsam fiyat 15.000 TL olacak.

Bunları yaptırmazsam hayatımın hatası olacakmış gibi bir izlenime kapıldım, o yüzden size sormak isterim.

1. Seramik kaplama sıfır araç için gerçekten gerekli midir? Yani lüks mü ihtiyaç mı onu anlamaya çalışıyorum.
    2. PPF kaplamayı biraz gerekli buluyorum ama araç boyasına zararı var mı? Ya da başka bir yan etkisi? Sadece kaputa mı lazım yoksa çamurluklara da yaptırmak gerekir mi?

Teşekkür ederim :)

• 0nur! kullanıcısına yanıt

1) Seramik kaplama gibi boya koruma ürünlerinin araç yeni iken uygulanması daha doğrudur, bu sayede vernik yüzeyi ilk gün itibariyle koruma altına alınmış olur.

2) Boya koruma filmleri kalite kalite olduğu için önerim aracınıza yalnızca yüksek oranda poliüretan içeren TPU PPF uygulatmanız olur. Yüksek oranda plastik içeren PVC ve TPH boya koruma filmleri maliyet odaklı olup uzun vadede vernik yüzeyine zararı olacaktır. TPU PPF'in fiyatı haliyle diğerlerine göre daha yüksektir ancak kaliteleri de bununla doğru orantılı olarak daha yüksektir. Mümkünse aracın tüm yüzeyine yaptırılmalıdır ancak öncelik olarak taş sekmesi sonucu oluşacak izlere karşı ön kaputa ve ön farlara yapılması mutlaka önerilir. Sonrası bütçenize kalmıştır ve ön çamurluklar, kapılar, tavan ve kalan aksamlar şeklinde ilerleyebilirsiniz.

Ek olarak bahsettiğiniz uygulamaları bayiden ziyade işinin ehli olan yerlere yaptırmanızı öneririm çünkü bayilerde bu işlemler genellikle üstünkörü yapılmakta ve kullanılan malzemeler soru işaretidir. Her ne kadar sorduğunuzda piyasanın en iyi malzemelerini kullandıklarını söyleseler de bu uygulamalarda hem işçilik hem de ürün kalitesi ciddi önem taşımakta. Eğer aracınızı teslim aldıktan sonra bunları yaptırmakla uğraşmam ve çok da takılmam diyorsanız bayide yaptırın ancak detailing konusuna meraklıysanız aracı teslim aldıktan hemen sonra iyi bir detailing uygulama merkezine götürüp yaptırmaya karar verdiğiniz işlemleri orada yaptırın.

• Merhabalar İstanbul'da sadece ppf kaplama işi yapmaktayız. Instagram adresimizden yaptığımız işleri görebilirsiniz. Piyasanın altında bir fiyatlama ile çalışmaktayız. Instagram üzerinden dm yada numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

Instagram adresimiz: OTOFOLYOCUM

• Ctrlshft kullanıcısına yanıt

seramik kil ile cikmaz, pastayla bile cikmaz zimpara gerekir.

tabii ki 3 kurusa yapilan sadece adi seramik olanlardan bahsetmiyorum, onlar yikamayla da cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 8 Aralık 2023; 10:46:4 >
  • Arkadaşlar bu boya koruma, seramik kaplama, ppf kaplama vs medir ne değildir gibi konular hakkında bilgi sagibi olmak istiyorum, önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır? Ben de aracım için düşünüyorum ancak hangisini yapmak gerekir, artısı eksisi nedir, hangisi dandik hangisi kaliteli vs konularında kıyaslama yapabilecek kadar bilgi sahibi olmak istiyorum.kaplama yapanlar aracın sağını solunu söküyorlar gibi gördüm ve bu biraz kafamı karıştırdı. Söküp düzgün takmama takamama plastik aksamların tırnaklarının kırılması vs gibi durumlar olabilir.

• Selamlar
    siyah araç için en mantıklısı sanırım Folyo kaplama olacak. Genelde siyah araç için komple Folyo tavsiye ediyorlar ama o da biraz tuzlu.

Şöyle bi fiyat aldım. Nasıl sizce?

TPU 150+180
    30,000₺

Ya da sadece kaput, çamurluk yan tampon falan.. o da biraz ucuz 5000 lira civarı ama şu üstte verdiğimden az düşük kalite.

• Kuş dışkısı sebebiyle kaput ve tavana ppf kaplama yaptırdım, yan taraflarda ve bagaj kapağında seramik var. 7 sene garanti olduğunu söylediler ama araç bende o kadar dursa bile 3.senede değiştiririm

• noche34 kullanıcısına yanıt
    30 bin bedava hangi marka ppf ?

• chuckchucky kullanıcısına yanıt
    Valla markayı sormadım ama tekrar aricam ustayı öğrenir söylerim inş. Ama en kalitelisi bu değil tabii

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.