Şimdi Ara

Kapsamlı Yabancı Dizi Tavsiye Konusu ///170'den fazla dizi (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
203
Favori
219.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer konunun sahibiyseniz konunuzun başına geçiniz ha yok değilseniz tüm arkadaşlara pm yoluyla listeyi gönderiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kezahakeza kullanıcısına yanıt
    başka bir arzunuz ?
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Güzel konuydu sık kullanılanlara eklemiştim. Keşke bilgisayara da kaydetseydim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    başka bir arzunuz ?

    Hocam tamam şaka bir yana okudum olayı ve adminlerin yaptıklarına tepki olarak böyle yapıyorsunuz.biz forumdaşlar nolcak peki bu platformda acı tatlı geçirdiğimiz günler nolcak bizi bizi diziperverlerini nasıl yüzüstü bırakırsın. Samimiyetimle söylüyorum gereken dersi aldılar artık gereğinin yapılmasını arz ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç yazıyı copy paste yapan yok mu?
  • http://web.archive.org
    Arşivden 2013 ocak ayına ait ilk mesaj çıktı ama güncel değildir elbet. Daha günceli varsa pm yollabilirseniz sevinirim.
  • teddyew T kullanıcısına yanıt
    Pm alabilir miyim hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu içeriğini az bir araştırmayla bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    Konu içeriğini az bir araştırmayla bulabilirsiniz.

    Hocam bulduysan paylaş bizlerle telden zor oluyor şahsım adına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    Konu içeriğini az bir araştırmayla bulabilirsiniz.

    Pm atarsanız güzel olur , pek önemli de değil izleyeceğim belli diziler var zaten.

    Konu sahibi , içeriği tekrar paylaşmayı düşünüyor mu acaba
  • bulan varsa bana pm atabilir mi hayrina?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçeriği geri istiyoruz :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayrına pm pls
  • Buyrun arkadaşlar, web arşivlerinden 5 Ocak 2013 indexini bulabildim, o zamandan konunun editlendiği zamana kadar ki güncellemeler yok malesef.


    Beni yabancı TV dizileri konularında tanıyan tanır.Bir çok yılımı yabancı dizileri izleyip çekimlerini ,arka planları nasıl yapıldığını vs incelemekle geçirdim.Bu yüzden bir çok kişi ile tv dizi konusunda dizilerin konuların tartışmışlığım çoktur.Nedeni ise aşağıda gördüğünüz ve şu an arşivimde olan ve hala karıştırıp isimlerini eklediğim dizi arşivi yüzündendir.


    Kesinlikle izlenmeli başlığı altındaki bütün dizilere göz atmalı ve izlemelisiniz.Konusu oyunculukları yansıtılan ortam ,müzikler gibi hemen hemen bütün kritik edilen dallarda çok çok iyi iş çıkarmışlardır .

    İzlenmeli başlığı altındaki bütün dizilere şans verilmeli muhtemelen sıkılmadan severek izleyebileceğiniz diziler olacaktır.

    izlenebilir başlığı altındaki diziler ise vakit geçirmelik ya da hemen hemen bütün kesime hitap etmeyen belli kitlesi olan yapımlar.Ya severek izlerseniz ya da izlemezsiniz

    İzlenmemeli başlığı altındakiler ise kesinlikle uzak durulması gereken yapımlar.Zaman kaybı.
    *tavsiye edilmez ifadesi olan bu kategori altındaki diziler izleyip bitirdikten sonra boşuna izlemişsiniz gibi bir his veren yapımlardır.

    Yeni izleme sistemi oluşturdum .Bu sistem puanlama şeklinde düşünülmesin sadece izlemek isteyenler için kendi türü ve kategorisine ayırdığım dizilerden hangisine ilk başlamalısınızın cevabı olacak.

    1-10 arasında her dizi adı yanına rakam yazacağım "1" ilk izlemeniz gereken kendi türündeki en iyi örneklerden olduğuna kanaat getirdiğim diziyi tanımlayacak "10" ise kendi türünde en son izlenmesi gereken yapımları tanımlayacak ve bu aralıkta rakamlarda bu ölçeğe göre düzenlemiş olacak.

    Yani "1" ilk izlenmesi gereken devam eden rakamlar ise öncelik gerektirmeyen dizileri tanımlamak için verilmiş olacak.Aynı kategoride birden fazla aynı rakamı alan diziler olacağı gibi bu o rakama sahip dizilerin herhangi birini seçebileceğiniz anlamına geliyor.

    Kesinlikle izlenmeli




    Dizi kategorileri





    Suç,dram,polisiye



    1---Dexter--->kesinlikle izlenmeli --->suç,polisiye,dram --->mükemmel oyunculuk,çok iyi bir senaryo.( mükemmel senaryo 7. sezonu devirdi ,8. sezon son sezon malesef )

    ///Bir katilin,doğuştan gelen ya da hayatın aşıladığı olumsuzluklarla kendisini bulmaya çalışmasını mükemmel bir şekilde veriyor.Kendi içindeki iç çekişmeler,hesaplaşmalar hayatında olan herkesi etkilediğinden sadece kendisinin değil hayatında ki kişilerin de hayatlarını konu alıyor dizi.

    1---The O.Z --->kesinlikle izlenmeli --->hapishane,dram,mafya---> karakterleri anlatılmaz sadece izlenmeli."Adebisi" bile başlı başına neden izlemek için ki bütün karakterler "Adebisi " gibi oldukça iyi kotarmışlar rollerini .
    ///Bir çok karakteri barındırmasının yanı sıra,dizinin genel anlatımı ve karakterlerin hapishane dışında ve hapishane içindeki yaşamlarını anlatmasıyla ve bunları birleştirip senaryoyu mükemmelleştirmesi oynayan oyuncuların kendilerini ,rollerine harkulade kaptırmasıyla çok iyi bir dizi ortaya çıkartılmış.

    2---Prison Break----->kesinlikle izlenmeli --->suç,dram,aksiyon---->Sadece ve sadece T-Bag karakteri için izlenebilen bir dizi

    ///İlk üç sezon çok iyi bir oyunculuk ve kurgu ile gelişen olaylar 3. sezondan sonra kendini yavaş yavaş bildik hikayeye bağlamasıyla izleyiciyi hoşnut kılmasa da fenomen haline gelmiş bir diz.T-Bag Abruzzi ,Michael gibi karakterleri sayesinde kendini izlettriiyor .

    1---Breaking Bad ------>kesinlikle izlenmeli---->dram,suç --->hikaye ve oyuncular harika

    ///Düşünün ki Öğretmenlik yapıyorsunuz ama potansiyeliniz Steve Jobs un başarılarını aratmayacak düzeyde,hayatınız daha da kötüye gidiyor ve hayatınızdakileri önemseyerek onlar için birşeyler bırakmak istiyorsunuz.Halbu ki hayatın ne getireceğini tahmin etmek zor olduğundan istediğiniz herşey istemediğiniz şeyleri yol açıyor ve bundan keyif almaya başlıyorsunuz..İşte bunu konu alan ve 4 duvar arasında geçen bölümünü bile sıkılmadan izlettirebilien bir dram dizisi.

    1---The Wire --->kesinlikle izlenmeli --->dram,suç -->oyuncular,senaryo mükemmel.

    ///Amerikada ki çarpık polis teşkilatını,devleti,siyasi oluşumu belki de en gerçekci anlatan dizilerden biri.Ana karater ya da karaterler mi ? Bir dizde görebileceğinizden çok çok daha fazlası var.İlk bir iki sezon sıkabilir ama devam ettiğinizde aslında mükkemmele yakın dizilerden bir tanesi olduğunu göreceksiniz.İzlemek istediğinizde sıkılıp yarıda bırakabilirsiniz ama inat edip izlemye devam ederseniz pişman olmamanız kesin .

    2---Boardwalk Empire ---->kesinlikle izlenmeli ----> dram,suç ----> herşeyiyle mükemmel bir yapım daha

    ///Suç dünyasının patronları,içki yasağı derken senaryosu ,oyuncuları,çekimleri,sahne dekarolarıyla o kadar kaliteli bir yapım ki acaba neden daha önce görmedim ben bu diziyi diyebilirsiniz.Karakterlerin senaryoda birden fazla oluşu ve işlenişleri,kendi hikayeleri ve bunların birleşimi ile ana hikaye dizidye çok iyi yedirilmiş.

    1---Sopranos ----->kesinlikle izlenmeli --->suç,dram,mafya, ---> oyuncular ,senaryo mükemmel

    ///Godfather'ı hemen hemen bütün dizi severler duymuştur birleyerden .Bu dizi Godfather'ın uzun soluklusu,daha karanlığı diyebilirsiniz.Psikopatlıklar mı derseniz,hikayeler mi der misiniz,dram mı dersiniz birçok şeyi en iyi şekilde sunuyor,sunmaya çalışıyor.

    2---Luther --->kesinlikle izlemeli --->dram,polisiye ----> İdris elbanın oyunculuğu mükkemmel

    /// Bir dedektif düşünün seri katillerden bıkmış,kafasına eseni yapan ama yaptığı şeyden de suçluluk duyan .Kafası karışık ama iyi bir dedektif.klasik bir senaryoya harkulade bir çekim ve oyuncular eklenince klasiklemiş kemikleşmiş senaryo size daha heyecanlı gelmeye başlıyor.

    1---Sons of Anarchy--->kesinlikle izlenmeli --->suç,dram,motorsikletler----->oyuncular ,senaryo müzik herşeyiyle dört dörtlük bir dizi

    ///Motorsiklet ve hız tutkunu olarak başladığım dizi hikayesi inanılmaz karakterleri ve dizinin senaryosuyla etkileşimi ,uyumu o kadar harika ki sanki yanıbaşınızda o kasaba varmışta orada yaşanıyormuş gibi hissediyorsunuz.Normal bir suç çetesinden çok daha fazlası var dizide.Karakter olarak Jax in üstünde yoğunlaşıyor gibi görünsede dizideki diğer oyuncular sizi ayrı ayrı havaya sokuyor.Yeri geldiğinde psikopatlık yapan oyuncular yeri geldğinde inanılmaz güldürüp eğlendirebiliyor aynı zamanda ekran başında bile gözlerinizi dolu dolu bırakabiliyor.

    Gizem,bilimkurgu,fantastik,dram




    1---Lost ---->kesinlikle izlenmeli ---->bilimkurgu,mistik,psikolojik ---->en popüler dizilerden bir tanesi hala
    1---Supernatural ---->kesinlikle izlenmeli --->fantastik ,dram,korku(belki biraz) ---->Başrol oyuncuları ve Castiel için ve çok çok iyi kurgulanmış senaryosu için (6. sezona kadar en azından 6. sezondan sonra işler karışıyor senaryoyu beğenmeme ihtimaliniz var )
    1---Being Human ---->kesinlikle izlenmeli ---->fantastik ,aksiyon,komedi --->ilk sezon herşeyin düşük dozu olsa da ikinci sezonda oldukça hareketlenme yaşayan bir senaryo ve işlenişe sahip,iyi oyunculuk (izlediğim amerika versiyonu ingiltere versiyonundan esinlendiği için ingiltere versiyonuna da başladım amerika versiyonu çok çok daha iyi gözüküyor izleyeceklere tavsiyem amerika versiyonu ile başlasın izlemeye )
    1---The Walking Dead ----> kesinlikle izlenmeli ---> bilimkurgu,fantastik,dram ---> çok çok iyi makyaj yapılmış zombiler ve 3. sezonda kazandığı senaryo ivmesi için izlenmeli
    1---Game of Thrones ---->kesinlikle izlenmeli ---->fantastik,dram,savaş,entrika --->oyuncular,senaryo,müzikler herşeyiyle dört dörtlük bir dizi
    2---Carnivale ---->kesinlikle izlenmeli---->fantastik,gizem,korku ---> oyuncular mükemmel,senaryo oldukça iyi,yılına göre çok çok iyi kotarılmış
    2---Lost Room ---->kesinlikle izlenmeli --->bilimkurgu,suç,dram mini dizi



    Komedi,dram,arkadaşlık




    1---The Big bang Theory ---->kesinlikle izlenmeli -->komedi,bilim ---> Sheldon,raj ,howard ve annesi için
    1---Two and Half Man ---->kesinlikle izlenmeli --->komedi --->senaryosu,replikleri,konuk oyucuları mükemmel
    2---Blue Mountain State ---->kesinlikle izlenmeli ---->komedi,spor --->Thad için
    1---Friends ---->kesinlikle izlenmeli ----> komedi,aşk,arkadaşlık --->senaryo ve oyuncular tam şenlik.
    1---How i meet your mother! ---> kesinlikle izlenmeli ---> komedi ---> Barney için Legen....wait for it ... Darry!!!!
    1---Alf---> kesinlikle izlenmeli--->komedi--->yılların dizisi,yılına göre mükemmel komedi ve bence hala öyle.
    1---Shameless ---->kesinlikle izlenmeli ---> komedi,dram--->(amerika versiyonu olan ) mükemmel tipler,oyunculuk,senaryo
    2---The Inbetweeners----> kesinlikle izlenmeli--->komedi,gençlik --> hani hemen hemen bir çok gençlik dizisinde romantizm ve birşeyi başarma olgusu vardır ya bu dizi tamamen bunlardan arınmış ve çok daha iyi bir şekilde gençleri anlatan ve oldukça iyi mizahı yansıtan dizilerden.


    Tarihi olaylar,dram,savaş,



    2---Hell on Wheels ---->kesinlikle izlenmeli ----->suç,dram,aksiyon --->iyi başrol oyuncusu,iyi senaryo ,müzikler
    1---Hatfields & McCoys ---->kesinlikle izlenmeli --->dram,savaş,suç----->oyuncular mükemmel,görüntüler çok çok iyi,senaryo zaten tarihe dayalı,müzikler harika daha ne olsun.
    1---Band of Brothers --->kesinlikle izlenmeli --->dram,savaş --->anlatılmaz izlenir
    1---Spartacus :Sand and Blood ve serisi --->kesinlikle izlenmeli --->dram,savaş --->oyucular,görüntüler mükemmel


    Tıp üzerine olduğu için dram kategorisinden ayrı bir yeri olmalı diye düşündüm



    1---House M.D --->kesinlikle izlenmeli -->dram,medikal bilgi --->tıp bilginiz yok ise bile bunu izledikten sonra kedinizi doktor hissetmeniz olası


    Salt dram




    1---Mad men----> kesinlikle izlenmeli --->dram-->müthiş oyunculuk ve senaryo.


    Neredeyse salt bilimkurgu



    1---SG-1 ---->kesinlikle izlenmeli -->bilimkurgu---->10 sezonluk dev bir bilimkurgu dizisi.
    2---SG:Atlantis --->kesinlikle izlenmeli -->bilimkurgu---->stargate serisinin benim için en iyisi stargate atlantis
    Star Trek Serisi (fanları kesinlikle izlemiştir) ---->star trek fanları kaçırmasın

    1----Star Trek Original Series
    2----The Next Generation
    2----Deep Space Nine
    1----Star Trek Voyager
    3----Star Trek Enterprice




    1---BattleStar Galactica ----> izlenmeli --->bilimkurgu,fantastik
    2---BattleStar Galactica Blood and Chrome ----->izlenmeli --->bilimkurgu,fantastik ----> şu anda 3. bölümü yayınlanmış olsa ve 10'a dakikalık olsa da yeni sezonların çekilebileceğinin sinyalini veriyor gibi.Komutan Adama'nın gençliğini ve yaptıklarını izlemek ,Cylon başlangıcına tanık olmak güzel .umarım devam ettirirler.






    İzlenmeli







    Suç,dram,polisiye



    1---Jericho --->izlenmeli --->suç,,dram,postakaoliptik --->oldukça iyi bir senaryosu var)
    3---Chase ----> izlenmeli --->suç,aksiyon,dram ---> genel senaryoya oldukça gerçekçi bir sunum getirmiş izlenmeli
    1---24--->izlenmeli --->polisiye,aksiyon,dram--->bauer dünyayı cüneyt arkın gibi kurtarmasa da izlenmeli
    1---Sherlock--->polisiye,gizem --->izlenmeli ---> klasik senaryoya farklı bir bakış açısı,herkese hitap etmeyebilir,senaryo ortalama,işleniş oldukça iyi,oyuncular herkese hitap etmeyebilir.
    2---The Unit---->aksiyon,dram---->özel polis ekibi ve bu ekipteki kişilerin özel hayatlarındaki durumlar ile ilgili çift yönlü bir senaryo anlatımı,herkese hitap etmeyebilir,iyi oyuncular,iyi senaryo ////hala izlemekteyim günce bölüme yetişemedim
    1---The shield --->dram,aksiyon--->izlenmeli---->aslında tam ortalarda bir dizi,severseniz izlersiniz bütün sezonları sevmezseniz ilk beş bölümden sonra bırakırsınız izlemeyi.iyi senaryo,ortalama oyunculuk,iyi işleniş
    3---Numb3rs --->izlenmeli--->suç,dram,biraz aksiyon--->oyuncular iyi seçilmiş,kurgu iyi yedirilmiş,senaryosu gerçekçi,matematik ve fizik alanına ilgi duyanlar için daha anlamlı bir dizi haline gelebilir. (hala izliyorum en son bölümü daha izleyemedim.Toplamda 6 sezon mevcut )
    3---Hunted (2012 -- ?? )---->izlenmeli---->polisiye,dram İngiliz versiyonu sanırım amerika versiyonu ile çok fazla benzerliği yok .Oyuncular,konu ve çekimler oldukça iyi.Yeni yayınlanmaya başladı .Yapımcı şirketlerden bir tanesi diziyi devam ettirmeyeceğini açıklayınca diğer şirket ingiltereden alıp ABD'ye taşımayı düşünüyor diziyi.Sonu ne olur bilmiyorum şimdilik iyi gidiyor.
    4---Last Resort ---->izlenmeli----->dram,savaş,entrika----->Bir ABD nükleer denizaltının nükleer başlık fırlatma emrini reddetmesiyle başlayan olayları konu alıyor.Konusu ve işlenişi ile oldukça iyi senaryo malzemesi bulunuyor.(mini dizi olarak durumu değiştirildi tek sezon oldu )
    3---Bones----->izlenmeli---->Bir kemik analizcisinin ( latince adını hep unutuyorum ) FBI ile çalışmasını,suçluları farklı yöntem ile bulmasını konulan bir yapım.8. sezonunu devirecek bu yıl .Günceli yakalamaya çalışıyorum.
    3---The Kil Point---->dram,gerilim,suç,polisiye---->Eski askerlerin banka soygunu girişimi ile başlayan sancılı süreci dramatik bir şekilde anlatan oldukça iyi bir mini dizi.


    Tarihi olaylar,dram,savaş,



    2---The Pasific --->izlenmeli --->dram,savaş (band of Brothers'ın yapımcılarının yaptığı bir mini dizi.Band of Brothers kadar olmasa da oldukça iyi bir yapım.
    2---Borgias-----> izlenmeli ---> ortaçağ,dram ----> iyi senaryo,iyi oyuncular herkese hitap etmeyebilir
    1---Rome---->izlenmeli---->dram,savaş,tarihi olaylar---->kurgu,oyuncular,senaryo,tarihi gerçeklik çok iyi yanstılmış.+18 sahneleri mevcut herkese hitap etmeyebilir




    Gizem,bilimkurgu,fantastik,dram



    1---The Fades --->fantastik,dram--->Aslında kesinlikle izlmelei kategorisine alacaktım fakat dizi dava yüzünden iptal edildiğinden almadım.Çünkü 6 kısa bölü bitirdiğinizde kesinlikle devam etmek istiyorsunuz.Son bölüm son dakikaya kadar ters köşe yapan oldukça nadir ingliz dizilerden bir tanesi olmuş.Efektler harika senaryo türüne göre bilindik bir hikaye ile başlasada ilerledikçe inanılmaz değişen dinamiklere sahip bir dizi çekilmiş.
    1---Listener---->fantastik,dram---> geçmişi hakkında fazla bilgi sahibi olmayan bir ambulans sağlıkçısının telekinesis'e sahip olmasını konu alan bir yapım.Oyuncu seçimleri güzel,konusu bilindik,işleniş iyi.(bir türk oyuncu da mevcut )
    3---Once a upon a time ---->izlenmeli ---->fantastik,macera ---->oldukça iyi bir senaryo ,senaryo da son ana kadar iki arada bir derede kalma,oyunculuklar iyi
    1---Falling Skies ----->izlenmeli ---->bilim kurgu,dram,aksiyon ----> oldukça iyi senaryo,başrol sıkıntısı var,efektler oldukça iyi
    2---Fallen --->izlenmeli --->fantastik --> mini dizi kılıçlar star wars kılıcı gibi olmasa iyi bir senaryo ve görsele sahip bir dizi
    1---Vampire Diaries -----> izlenmeli ---->fantasik,az biraz korku ---> iyi senaryo,oyuncular
    1---Black Mirror ---->izlenmeli ---->bilimkurgu,komedi,dram,fantazi--->mini dizi birbirinden bağımsız konular,iyi oyuncular,iyi senaryo
    1---Fringe ---->izlenmeli ---->bilimkurgu ---> walter bishop ve keltoş adamlar için izlenmeli
    2---Misfits---->izlenmeli ----->komedi,bilimkurgu---->ilk iki sezon Nathan için izleniyor sonrası ise tam bir felaket
    1---Farscape ---->izlenmeli --->bilimkurgu,komedi ve dram --->John cricton ve espirileri için aynı zamanda senaryosu için
    1---Legend of the Seeker --->izlenmeli --->fantastik,ortaçağ---->her ne kadar kitaplarına bağlı kalmasa da oyuncuları oldukça iyi kotarıyor rollerini. (bir çok oyuncunun spartacus blood and sand'de oynadığını belirtmekte fayda var. )
    5---Warehouese 13 ---->bilimkurgu,komedi,dram---> ana karakterler oldukça iyi,depo fikrini Tesla dayandırmış olması oldukça iyi olmuş ,kendine özgü yapısı en azından farklılaşmaya çalışan hikayesi ile benzerlerinden ayrılıyor bu da kendisine olumlu etki ediyor.
    2---Day Break---->bilim kurgu,polisiye,dram---->Meşhur "Groundhog Day" filminin dizileştirilmiş hali,oldukça kaliteli bir dizi olmasına karşın iptal oldu.Yine de farklı tatlar için izlenmeli
    1---Xena-Warrior Prenses----> izlenmeli ---->Yılının oldukça popüler fantastik dizilerinden bir tanesi
    3---Arrow--->izlenmeli--->bilimkurgu,gizem,dram--->İlk üç bölümü ile harika giriş yapsada her an dallas dizisine dönebilecekmiş gibi bir havası var.Oyuncular son bölümlerde performans olarak beklenenin altında oynuyor.
    3---The Dead Zone----> izlenmeli---->bilimkurgu,fantastik,dram,--->oyuncular iyi,ana hikaye iyi gibi gözükse de çok çok basit bir şekilde sonlanıyor,kurgu görüntüleri çok çok iyi---->
    3---Flashforward--->bilimkurgu,dram--->kesinlikle izlenmeli kategorisine girmeli gibi düşünen arkadaşlar olabilir ama sonu zaten herşeyi açıklıyor.Yani size eğer devamı çekilseydi vaad edeceği farklı birşey olmayacaktı.Kendi konusu itibariyle senaryo ve çekimleri harika olmasına karşın konusu dizi finaline doğru zayıflıyor ve bildik konuya dönüşüyor.Beklentiniz olmadan izleyin.
    7---Buffy:Vampire Slayer --->izlenmeli --izlenebilir ---->fantastik --> vampir dizilerinin atası diyebiliriz,şu anda izlense belki komik ve oldukça uyduruk gelebilir ama yayınladığı yıllarda oldukça iyi bir yere sahipti . .Bu yüzden iki kategoriye adını yazıyorum.


    korku,dram,gizem



    American Horror Story ---->izlenmeli ---->fantastik,korku,gerilim ---->her bölüm ayrı bir gerilim iyi oyunculuk ,iyi senaryo


    Komedi,dram,arkadaşlık



    1---Hung--->izlenmeli---->komedi,arkadaşlık---->karakterler çok iyi ,espiriler güzel ,yeri geldiğinde komedi tavan yapıyor.
    3---Psych ---->izlenmeli----> komedi,polisiye---->oldukça iyi oyuncular,iyi senaryo,mükemmel espiriler (kategori olarak bu kategoriyi daha uygun gördüm)
    2---Community ---->izlenmeli --->komedi ---> ortalama oyunculuk,ortalamanın biraz üzerinde senaryo ama yine de izlenmeli
    4---Wilfred ---->izlenmeli --->komedi ----> çok çok ilginç bir komedi kesinlikle herkese hitap etmez ama sadece köpek için izlenebilir
    6---The League--->izlenemli--->komedi,arkadaşlık--->iyi oyuncular,iyi senaryo herkese hitap etmeyebilir espirileri anlamak zor
    4---My Girl---->izlenmeli ---->Romantik ,komedi ve hafif dram uzakdoğu dizisi --->oyuncular çok iyi,senaryo bilindik,işleniş çok güzel.En azından şans verilip izlenmeli
    5---Suburgatory ---->izlenmeli --->komedi,gençlik ----> kırsal kesim ABD şehirlerinin durumunu oldukça komik bir biçimde izleyiciye yansıtıyor.Herkese hitap etmeyebilir.
    5---Skins---->zlenmeli----->komedi,dram,gençlik----->bir grup gencin hayatını anlatıyor,espiriler,konuşmalar vs güzel olsada,oyuncu değişimleri de sık yaşansada oyuncularda alışamadığım bir soğukluk var.
    kesinlikle izlenmeli veya izlenmeli kategorilerinin ikisinden birinde değerlendirilebilir.



    Dram,arkadaşlık,entrika




    1---Suits --->izlenmeli --->türü ne olarak sınıflandırabiliriz tam bilmiyorum --->oyuncular çok çok iyi







    [size=3]İzlenebilir





    6---Robin Hood--->izlenebilir---->dram,arkadaşlık,komedi,(ortaçağ savaşları)---->Sahne dekorları,dövüşler ve dizi karakterlerinden bazıları çok sırıtıyor izlerken.ingliz aksanı sevmeyenler diziyi sevmeyecektir.Dizinin bölüm adları oldukça komik olduğu gibi bölümlerde de çok iyi göndermeler var.(dizi bitmiş olsa da yeni başlamış sayılırım bu yüzden ileride kategorisi değişebilir )
    8---Wolfblood--->fantastik,dram---->Vampir konusunu gerçektende çocuk boyunta izleyen gençlik dizisi olmuş,efektlerden birşey beklemeyin,çocuk oyuncuların performansı ortalama altında ama birşekilde izlettirebiliyor.
    5---Primeval : New World : --->izlenebilir-->bilimkurgu,dram--->Dinazorların günümüz dünyasına anamoli adı verilen uzay-zaman yarıklarından gelmesini konu alan bir yapım.Bu çekimden önce çekilmiş ilk serisi mevcutmuş fakat izlemedim.Ortalamanın altında bir dizi.Oyuncular pek tat vermiyor izlerken konusu iyi olsada diziye yedirememişler tam.
    8---Fairly Legal --->izlenebilir---->komedi,arkadaşlık,romantik---->ortalama oyuncular,ortalama senaryo,Konusu çok çok az kişiye hitap ediyor,oldukça sıkıcı işleniş.----->Yarıda bıraktım çok fazla vaktim olduğunda ara ara izliyorum
    7---Dating Rules---->izlenebilir--->romantik,komedi,az biraz bilimkurgu--->10 dakikadan az bölümleri ,sade vve tutarlı senaryosu,iyi oyuncular
    1---Journeyman---->izlenebilir ---->bilimkurgu,fantastik---->mini dizi sayılabilir ilk sezondan sonra iptal oldu ama kurgusu,senaryosu ve oyunculuk oldukça iyi
    1---No ordinary family ---->fantastik,bilim kurgu,komedi---->aile ile izlenebilecek ,keyifli bir dizi ,ortalamanın biraz üstü oyunculuk,ortalamanın biraz üstü hikaye /// fakat iptal oldu.
    4---5ive Days To Midnight --->izlenebilir--->bilimkurgu,gizem--->klasik senaryo,ortalama oyunculuk,ortalama işleniş
    3---Dark Angel ---->izlenebilir---->bilimkurgu,aksiyon,dram--->iyi bir senaryo,ortalama işleniş ,idare eder oyunculuklar
    5---Death Valley--->izlenebilir-----> komedi,aksiyon--->oldukça ilginç mizah anlayışı var ,hemen sıkılabilirsiniz ya da hoşunuza gitmeyebilir ,zaman geçirmelik
    3---A gifted Man ----->izlenebilir----->gizem,mistik-biraz dram---->iyi bir senaryo ,ortalama işleniş ,herkese hitap etmeyebilir ama vakit geçirmelik
    6---The river --->izlenebilir----> gizem,korku----> çekim tekniği herkese hitap etmeyebilir,iyi senaryo,kötü oyunculuk
    5---Alcatraz ---->polisiye,gizem ---->izlenebilir----> iyi bir başlangıç kötü gidişat,idare eder oyunculuk,senaryo oldukça kötüleşiyor yer yer,zaman geçirilebilir
    7---Grimm --->izlenebilir --->fantastik,macera --->senaryoyu bir türlü toparlayamadılar,oyuncular iyi iefektler iyi .
    1---Lie to me --->izlenebilir --->psikolojik,gözlem ---> gerçek dünyada gözlemlenmiş bilgileri içerdiği için izlenebilir.Etüd çalışması için bile izlenebilir.
    1---Firefly ----->izlenebilir --->bilimkurgu --->tek sezon + film iyi bir son
    2---White Collar ---->izlenebilir ---> dram,suç ,federal hükümet konulu /// neresinden tutayım bilmiyorum başrol oyuncusu iyi ana konu klişelerle doldurdular.Seven izler sevmeyen bırakır
    5---Buffy:Vampire Slayer --->izlenmeli --izlenebilir ---->fantastik --> vampir dizilerinin atası diyebiliriz,şu anda izlense belki komik ve oldukça uyduruk gelebilir ama yayınladığı yıllarda oldukça iyi bir yere sahipti . .Bu yüzden iki kategoriye adını yazıyorum.
    1---The 4400 --->izlenebilir -->bilimkurgu --->yarım kalmış,sonu bağlanamamış ama yine de hikayesi nedeniyle izlenebilecek dizilerden
    3---Smallville ---->izlenebilir --->fantastik,bilimkurgu----> 6. sezondan başlamanız tavsiye edilir.6 sezona kadar tam bir komedi çünkü-->süpermen hatrına
    3---Mentalist ---->izlenebilir ----> polisiye,suç,komedi---->izlemeyi bıraktım sayılır 5. sezon çekiliyor şu srala.Aynı terane hep başrol de sıkıntılar.
    3---Hereos---->izlenebilir--->fantastik,bilimkurgu--->2. sezondan sonra izlemeseniz de olur
    3---Terminator: The Sarah Connor Chronicles ---> izlenebilir ---->bilimkurgu
    3---Kyle XY ---> izlenebilir ---> bilimkurgu,dram --->yarıda kalıyor senaryosu
    4---The Dresden--->izlenebilir-->fantastik,mistik
    3---Life --->izlenebilir --->Dram
    3---Torchwood --->izlenebilir->bilimkurgu,fantastik--->çok göze sokulan ama az sayıda gay sahnesi var ve bu yüzden çok eleştiri aldı
    2---V --->izlenebilir ---> bilimkurgu---> eski serisine göre kısa bitse de en azından iyi bir son oldu
    2---Chuck ---->izlenebilir ----> bilimkurgu,komedi,polisiye,aksiyon ---> 4. sezondan sonra çok kötü oldu
    2---True Blood ---->izlenebilir ----> fantastik ---->senaryosu iyi
    3---The Office ---->izlenebilir --->komedi ---> herkese hitap etmiyor --->ya hep ya hiç durumu ---> şakalar çok iyi ama---> bazı arkadaşlar sitem ediyor neden bu kategoride diye ama sorun şu ki çekimleri ve şakarları herkese hitap etmiyor bu kültürü çalışma ortamını bilmeyen adam izleyip ne anlasın bu diziden ?
    4---The It Crowd --->izlenebilir ----> komedi ---> ingiliz aksanının battığı nadir dizilerden
    3---Star Trek : Voyager --->izlenebilir ---> bilimkurgu belki biraz dram --->kaptanın suratına bir kere gıcık oldunuz mu dizi çekilmiyor bir süre sonra
    3---Stargate Universe ---> izlenebilir ----> bilimkurgu
    3---Damages ---> izlenebilir --->polisiye ----->//hala izleniyor//tamamlayamadım
    4---Sanctuary ---->izlenebilir ---->fantastik --->türünün ilginç ve keyifli örneklerinden
    3---Tera Nova----> izlenebilir ---> bilimkurgu --->yarım kalan bir dizi daha son sezon son bölüm iyi bitmesine rağmen dizi iptal oldu
    2---Tudors ---->izlenebilir ----> ortaçağ entrika --->herkese hitap etmeyebilir ama oyuncular,sahne dekorları ve senaryo kaliteli
    2---Dead Set ----> izlenebilir --->korku,dram gerilim --> senaryo ortalama ,makyaj da öyle, vakit bulursanız
    5---The Secret Circle ---> izlenebilir --->fantastik ---->gençlik dizisi sadece büyüler mistik güçler olaya girmiş vakit geçirmelik
    4---Wild Boys ----> izlenebilir---->aksiyon,suç ---->western havasını iyi yansıtan dizilerden,senaryo ve oyuncular iyi.
    6---Continuum ---->izlenebilir ----> bilimkurgu,aksiyon ---->kanadalılar oyunculuk dersi almamlılar kesinlikle
    5---Touch ---->izlenebilir ----> bilimkurgu ----> iyi senaryo,kötü işleniş ,kötü oyunculuklar
    6---Alphas ----->izlenebilir ----> bilim kurgu,aksiyon,suç --->tahmin edilebilir senaryo,idare eder oyunculuklar,vakit gerçimek için.Ana senaryo baştan sarma nedense bir türlü oturtamadılar.Görsel iyi senaryo ve oyunculuk kötü.
    2---Person of interest ---->izlenebilir --->bilim kurgu,suç ,aksiyon --->senaryo iyi olsa da herkese hitap etmeyebilir.(senaryo kendini tekrar etmese ya da daha az tahmin edilebilir olsa daha iyi olabilirdi.Bazı durumlar bilimkurgudan çok fanteziye girdiğini düşünüyorum.(hayatlarında gördüğü en iyi dizi olarak bana atıfta bulunan arkadaşlara hitaben sadece Person of Interesti izleseydim benim izlediğim en iyi dizi olurdu )
    2---the Killing---->izlenebilir ----> suç,dram,polisiye ----> tek bir cinayet araştırması ile sona ermiş olsa da senaryosu uzatılmış olsa da denenmeli
    3---30 Rock ---->izlenebilir --->komedi ---> herkese hitap etmeyen espirileri olsa da iyi oyunculuk ve senaryosu var.(yayınladığı ülkede komedi olarak ilk sıralarda. )
    7---Hellcats---->izlenebilir---->komedi,gençlik dizisi--->vakit geçirmelik///iptal oldu zaten
    7---Luck---->izlenebilir---->komedi,dram,at yarışı----> mini dizi sayılabilir--->///atlar öldüğü için dizi iptal oldu (çekimlerde ölmüş )
    6---Traveler --->izlenebilir--->bilimkurgu belki dram--->mini dizi sayılabilir---->////iptal oldu
    8---Revolution ----->izlenebilir----->bilimkurgu,gizem,dram--->2012 de başladı devam ediyor --->ilerleyen bölümlerde kategori yeri değişebilir,orta halli oyunculuk,görseller iyi,senaryo şimdilik belirsiz.
    9---Elemental---->izlenebilir--->polisiye,cinayet--->Sherlock holmes'a yapılmış ihaneti göz önüne almazsa ortalama bir yapım gibi duruyor.(an itibariyle ilk bölümünü izledim yeni yayınlanmaya başladı.Duruma göre kategorisi değişebilir.
    4---Terra Nova--->izlenebilir---->bilimkurgu---> Aslında izlenmeli kategorisine koyulabilirdi son bölümleri oldukça iyi düşünülmüş olmasına rağmen az sayısa görselleştirilen dinazorlar ve dizinin iptal olması nedeniyle bu kategoriye aldım.
    6---Don't Trust the bitch in Apartment 23---->komedi arkadaşlık----->izlenebilir---->espirileri bazen iyi bazen kötü ,oyuncuları soğuk çok kötü ile kötü arasında bir yerlerde belki de izlenmemeli
    5---Neverland----->fantastik,arkadaşlık,dram----->izlenebilir---->2 bölümlük mini dizi olarak yayınlanmış ( bazı yerlerde 4 ya da 6 parça olarak görebilirsiniz ) Peter pan'i konu alıyor bildiğiniz gibi.oyunculuk,görsel efektler ve konu daha iyi işlenebilirmiş.
    7---Dollhouse ---> izlenebilir-->Konusu farklı ve güzel olsada oyuncular ve senaryonun kötü gidişatı dizinin ilk birkaç bölümünden sonra sizi sıkmaya başlıyor.Konuyu merakla izlemeye devam edebilirsiniz belki ama ilerledikçe zaman kaybı olduğunu anlayacaksınız



    izlenmemeli


    NOT: her ne kadar izlenmemeli olarak yazsamda eğer izlemek isterseniz sırasına göre izlerseniz daha verimli olur.



    10---Resident Evil: First Hour --->bilimkurgu -->izlenmemeli ----->resident evil serisine hakaret olarak yapılmaya çalışılmış bir tv serisi zaman kaybı


    9---Camelot --->izlenmemeli --->fantasitk ---->çok çok kötü bir başrol oyuncusu ve senaryoya sahip --zaten iptal de oldu

    1---Teen wolf ---->izlenmemeli --->fantastik,gençlik dizisi --->uzun yıllar önce çizgi filmini izleyip bir heves bunu izlemeyin yoksa üzülürsünüz

    1---My name is Earl-->tavsiye edilmez--->(not düşeyim bu dizi hakkında aklımda kalan iki önemli unsur var birisi başrol oyuncusunun yüzü ikincisi yan oyunculardaki şişman elemanın yüzü,böyle bir diziye ne puanı vereyim ki ? )Dikkat edin izlenmemeli kategorisi altında tavsiye edilmez yazıyor izlemeyin yazmıyor.

    2---The O.C ---->tavsiye edilmez ---> pembe dizi tarzında,gençlik dizisi de denebilir ///boşa giden saatler

    8---Sinbad ----->tavsiye edilmez ---->fantastik,macera ---->garip oyuncular,bölümler ilerledikçe kötüleşen senaryo ,kötü efektler ,ilginç oyunculuklar,klişeler

    9---The cape---> mistik,biraz aksiyon----> çok çok kötü senaryo,oyunculuklar,işleniş ---tamamen zaman kaybı

    5---Coma ----> gerilim,korku,dram----> ortalama bir senaryodan kötüye gidiş,anlamsız anlamsız sahneler,anlatılmaya değmeyecek uzatılmış konular.

    7---666 Park Avenue>tavsiye edilmez>ilk bölümünden bir çok dizi izleyicisinin tahmin edebileceği gibi dizi iptal oldu yayıncı kanal tarafından.Başlayıp 3-4 bölümü geçtikten sonra muhtemelen izlemeyeceksiniz.Zaman kaybı.

    1---Merlin 2008 --->tavsiye edilmez---->fantastik,ortaçağ -> 5 sezon boyunca beklenti yaratarak o kadar kalitesiz bir son ile bitirdiler ki vay ki vay vay.




    Zaman bulunursa izleyeceğim ve yorumlamak kategorilemek istediğim diziler






    Six Feet Under
    Doctor Who
    Arrested devolepment
    Angel
    Criminal Minds
    One Tree Hill
    Leverage
    CSI NewYork
    Nikita
    NCIS
    Scrubs
    Weeds
    Castle
    Entourage
    Seinfeld
    Monk
    Homeland
    Fades
    Coupling
    Master of Horror
    Rosewall
    Hex
    Blue Bloods
    Babylon 5
    Psychoville
    Life on Mars
    Rubicon






    Özellikle beğendim ve taraflı olarak en sevdiğim diziler bölümü





    Yukarıdaki diziler elimden geldiğince tarafsız bir şekilde değerlendirmeye çalıştığım dizi sınıflandırması,bu kategori ise tamamen taraflı ve şahsi görüşümü yansıtan kategoridir





    -Dexter,
    -The O.Z
    -Sons of Anarchy
    -Luther
    -Lost Room
    -Game of Thrones,
    -Supernatural
    -Prison break
    -Lost
    -Band of Brothers
    -Spartacus Sand and Blood ve Serisi
    -Being Human
    -Two and Half man
    -Friends
    -How i met your mother
    -Legend of the Seeker,
    -Battlestar Galactica
    -Sg-1 ve SG-Atlantis
    -Firefly
    -Farscape
    -Hung
    -Star-Trek serisi
    -The walking dead
    -Falling Skies
    -True Blood
    -The 4400
    -Kyle XY
    -Fallen
    -Suits
    -Alf
  • Bir link buldum isteyene pm olarak atabilirim fakat en güncel hali değil
  • Person of Interest - The X Files
    arkadaşlar bu iki diziden birine başlayacağım. sorum şu ki bu diziler bitti mi yoksa devam ediyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoCaKuRT_ -- 8 Kasım 2014; 19:14:02 >
  • KoCaKuRT_ K kullanıcısına yanıt
    POI devam ediyor, X files bitti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pm please
  • mükemmel bir konu olmuş.Emeği geçen arkadaşlara, özellikle konu sahibi arkadaşa, sonsuz teşekkürler..
  • My name is Earl için izlenmemeli demek nasıl bir mantık çözemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.