Şimdi Ara

KAPORA VERDI GERI VERMELIMIYIM LUTFEN YARDIM EDIN (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
1
Favori
57.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hay agziniza saglik ömrünüze bereket, ceddinize rahmet. Bu kadar basit yahu.
  • Geri ver kardeş belki dediği doğurdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapora alıp bunu baska yere yatırdıysam (yeni araba, daire) vermem, belki ben de geri alamayacağım verdiğim yerden fakat boşta duruyorsa, kapora alma kaynaklı kaybım yoksa (o arada gelecek müşteriyi kaçırma gibi) geri veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Galerici degilim kendi kullandigim araci sattim. Kapora istemedigimi belirttim mesajimda iyi okumuyorsun sanirim yazdigimi. Garantileme konusunu da yukarida yazmisim. Adam arabama bakmaya gelen kisiyi göndertiyor bana, alma abi kapora ilk ben geldim baktim arabana neden benden kapora istemedin keske isteseydin diyor. Bir zahmet bir dikkatli okuyaydin yazdigim yaziyi iyiydi ! Olay olali bir seneden fazla olmus. Ayrica bu olaydan birkac ay sonra satildi aracim ve somut bir sekilde, keyfi bir sekilde satistan vazgecen adamdan ben kaporayi yazili onayla aldim ve ona da dedim ki bak beni obur satistan vazgecirdin, abi once ben gelmistim bu araci bana sat obur adamdan kapora alma dedin, simdi iki gun sonra bana baska sart kosmaya kalkar ve benim dediklerim disinda birsey cikmadigi halde, keyfi olarak bu satistan vazgecersen bu parayi vermem bilgin olsun diye yazili onay aldim. O nedenle bilip bilmeden, yazimi iyi okumadan konusup yorumda bulunma istersen.
  • Al satci degilim ! Kendi bindigim bireysel aracimdi ! Kimseden de kapora istemedim kendisi dedi abi arabayi baskasina satma. Baska bir alici gelmisti aracima ve kendisi de buna sahit oldu. Ilk ben geldim abi neden benden kapora istemedin isteseydin ya dedi ben dedim kardes icine sinmemis demek ki ben zorla kimden neden yuzsuzluk yapip para isteyeyim ? Simdi bu adamdan kapora alma diyorsun bana bak ilk sen baktin arabama evet senin hakkin ama bu adamdan alacagim parayi aldirtmiyorsun ilk ben baktim diyorsun bak iki gun sonra arabada benim dediklerim disinda birsey cikmadigi halde, sirf keyfine farkli sartlar ortaya sunup vazgecmeye kalkarsan bu kaporayi sana vermem haberin olsun diye yazili ve sozlu bildirmisim ben ! Kimsenin parasini hile hurda yalan ile koparmak gibi bir derdim yok ama beni bile isteye zarara ugratirsa keyfe keder, o kapora geri odenmez ! Zorla tehditle santajla darpla almamisim ben parayi yazili ve sozlu onay alarak almisim. Adam 3 gun sonra ariyor bana 3-4 bin lira daha indirim yap diyor yoksa kaporami geri ver diyor. Var mi boyle bir dunya ???




  • Musteri kaybettigimi net bir sekilde mesajimda yazmisim. Buna kendisi de sahit bizzat ( satistan keyfi vazgecen kisi ) sonra adami ariyorum o da diyor ki abi ilk bu arkadas araci bakmaya gelmis diye o arkadasa oncelik olsun dediniz birlikte oyle konustuk ucumuz telefonda siz oyle diyince bende baska arac aldim yoksa alirdim araciniz cok guzel diyor aklinizda bir suphe kalmasin gicikligina degil gercekten baska arac aldim ruhsatini atayim isterseniz diyor. Zaten bu olaydan birkac ay sonra aracimi satabildim dolayisiyla ortada somut bir zarar var. Kaldi ki ben satistan keyfi vazgecen adamdan yazili ve sozlu onay aldim ! Adam hem suclu hemde utanmadan kapina dayanir karindan isterim parayi diyor ve yetmiyor tehdit ediyor sen gelmis ben olsam parasini geri verirdim ben olsam diyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    Al satci degilim ! Kendi bindigim bireysel aracimdi ! Kimseden de kapora istemedim kendisi dedi abi arabayi baskasina satma. Baska bir alici gelmisti aracima ve kendisi de buna sahit oldu. Ilk ben geldim abi neden benden kapora istemedin isteseydin ya dedi ben dedim kardes icine sinmemis demek ki ben zorla kimden neden yuzsuzluk yapip para isteyeyim ? Simdi bu adamdan kapora alma diyorsun bana bak ilk sen baktin arabama evet senin hakkin ama bu adamdan alacagim parayi aldirtmiyorsun ilk ben baktim diyorsun bak iki gun sonra arabada benim dediklerim disinda birsey cikmadigi halde, sirf keyfine farkli sartlar ortaya sunup vazgecmeye kalkarsan bu kaporayi sana vermem haberin olsun diye yazili ve sozlu bildirmisim ben ! Kimsenin parasini hile hurda yalan ile koparmak gibi bir derdim yok ama beni bile isteye zarara ugratirsa keyfe keder, o kapora geri odenmez ! Zorla tehditle santajla darpla almamisim ben parayi yazili ve sozlu onay alarak almisim. Adam 3 gun sonra ariyor bana 3-4 bin lira daha indirim yap diyor yoksa kaporami geri ver diyor. Var mi boyle bir dunya ???
    Haklısınız. Söz ağızdan bir kere çıkar. Ben aracınızı almaktan cayan alıcı olsam verdiğim kaporayı almam, telefon açıp da benim kaporamı ver demeye utanırım, hatta ya kardeş senin arabanı alacağımı söyledim ama ben almaktan vaz geçtim derim üstüne bir de özür dilerim ve helallik isterim. 😀 böyle bir karakterdeyim. 20 yıl içinde şuanki aracım 10.araç. 9 tane araç sattım. Hiç birinde kapora almadım. Belki bu iyi miyetimden, sattığım araçları da hep zararına sattım. 😀 Sattığım araçlar da bakımları yapılmıştı. Bakımsız arabaya binmem. Aracamı satın alan vefalı arkadaşların bazıları yaşadığım yere gelirlerse beni ararlar, bazen yemek yeriz bazen çay içeriz. Bayramkarda bazıları mesaj atar. Bazıları öğretmenler gününde beni ararlar. Önemli olan da zaten allah razı olsun demek. Biraz zarar etsem de zararı yok. Dediğim gibi kapora almadım, almam, alırsam da iade ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yanlış anlamayın fakat ben olsam vicdan yapardım Allah’tan korkardım ve geri gönderirdim.

    Kimse kusura bakmasın da kaporaya konmak benim ahlak anlayışıma ters. Yok satardım da yok bilmem neyse filan bunlar minareye kılıftır.

    Konu sahibi arkadaşım başta da söylediğim gibi yanlış anlamayın şahsi algılamayın. Görüşüm sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    benim zararimi sen mi karsilayacaksin peki sayin beyinsiz bey ?
    arkadaşım bu işten bir zararın olduğuna inanıyorsun o zaman alırken bunu "cayma bedeli olarak alıyorum" diyeceksin. bunu yukarıda açıkladım zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jervis

    Hocam islami açıdan bakarsak
    Kapora verip 3 gün sonra almaktan vaz geçen biri var. 3 gün içinde satılmama durumunu ya da bundan doğan süreçte satışım gecikmesi durumunu nasıl açıklarsınız? Kul hakkına giriyor o zaman.

    Hatta şu örneği vereyim adam gelen para ile kredisini ödeyecektir. Ancak satışın iptali ile krediye faiz işliyor. Burada adamın hakkı islami olarak nasıl açıklarsınız?
    islami açıdan öyle bakılmıyor. kendine göre mantık yürütmüşsün. bir kere kredi falan islam'da yeri olmayan şeyler. özetle:

    -islami açıdan kapora yakmak caiz değil, isteyen istediği gibi araştırsın
    -hukuki açıdan da aldığınız kaporayı geri vermek zorundasınızı. kapora diye hukuki bir terim yok zaten. avans olarak adlandırabilirsiniz ki bunu da geri vermek zorundasınız. ancak cayma bedeli olarak sözleşme yaparsanız o zaman yakabilirsiniz, bunun adı da kapora değil cayma bedeli. bu şekilde bir sözleşme olmadan sadece banka havalesiyle gönderilmiş bir kaporayı çatır çatır geri alır adam eğer ki güzellikle ödemezseniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    arkadaş bir araştırın, öyle söyleyin bunu yahu. böyle bir hak-hukuk konusunda nasıl kafadan atarsınız? kapora bir çeşit avanstır, satılmamış ürünün avansı iade edilir. kapora cayma bedeli değildir, cayma bedeli başka birşeydir.

    Alıntıları Göster
    Hocam arada yazili sozlesmemi var? Cayma bedeli ya da kapora mi yazilmis sozlesmeye?
    Sozlu sozlesme oldugunu kabul edersek. Bir avukatlik sitesinden alinti

    quote:

    Sözleşmenin Hiç ya da Gereği Gibi İfa Edilmemesi Durumunda Kaporanın İadesi
    Taraflar arasındaki yapılan sözleşme hiç ya da gereği gibi ifa edilmez ise kaporanın durumu hangi tarafın kusurlu olduğuna bağlı olarak değişir.

    -Kaporayı veren taraf bakımından,

    Eğer kusurlu taraf kaporayı veren tarafsa, Yargıtay kaporayı alan tarafın sözleşmenin hiç ya da gereği gibi ifade edilmemesi sebebiyle uğradığı zarar sonucu tazminat hakkı olacağından, tazminat hakkı kadarki kaporayı alıkoyabileceği görüşündedir. Aksine yerel adet varsa kaporayı alan taraf kaporanın tamamını elinde tutacağı gibi tazminatı kaporayı mahsup etmeksizin tam olarak isteyebilir.

    -Kaporayı alan taraf bakımından,

    Kaporayı alan taraf bakımından iki durum söz konusudur. Eğer kaporayı alan taraf sözleşmemin hiç ya da gereği gibi ifa edilmemesinden sorumlu tutulamıyorsa yani kusuru yoksa kaporayı iade etmekle yükümlüdür. Ancak kaporayı alan tarafın kusuru varsa, kaporanın iadesi yanında kaporayı veren tarafın sözleşmenin hiç ya da gereği gibi yerine getirilmemesi sebebiyle uğradığı zararları da tazminle yükümlüdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 27 Mayıs 2020; 19:14:21 >




  • Kiminin parası kiminin duası bu dua iki yönlü olur bu nedenle geri verin gitsin

    Sonuçta bir zararınız yok belki böylesi sizin için daha iyidir

    BAZEN HAYIR GÖZÜKEN ŞER -ŞER GÖRÜNEN HAYIRDIR

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Hocam arada yazili sozlesmemi var? Cayma bedeli ya da kapora mi yazilmis sozlesmeye?
    Sozlu sozlesme oldugunu kabul edersek. Bir avukatlik sitesinden alinti

    quote:

    Sözleşmenin Hiç ya da Gereği Gibi İfa Edilmemesi Durumunda Kaporanın İadesi
    Taraflar arasındaki yapılan sözleşme hiç ya da gereği gibi ifa edilmez ise kaporanın durumu hangi tarafın kusurlu olduğuna bağlı olarak değişir.

    -Kaporayı veren taraf bakımından,

    Eğer kusurlu taraf kaporayı veren tarafsa, Yargıtay kaporayı alan tarafın sözleşmenin hiç ya da gereği gibi ifade edilmemesi sebebiyle uğradığı zarar sonucu tazminat hakkı olacağından, tazminat hakkı kadarki kaporayı alıkoyabileceği görüşündedir. Aksine yerel adet varsa kaporayı alan taraf kaporanın tamamını elinde tutacağı gibi tazminatı kaporayı mahsup etmeksizin tam olarak isteyebilir.

    -Kaporayı alan taraf bakımından,

    Kaporayı alan taraf bakımından iki durum söz konusudur. Eğer kaporayı alan taraf sözleşmemin hiç ya da gereği gibi ifa edilmemesinden sorumlu tutulamıyorsa yani kusuru yoksa kaporayı iade etmekle yükümlüdür. Ancak kaporayı alan tarafın kusuru varsa, kaporanın iadesi yanında kaporayı veren tarafın sözleşmenin hiç ya da gereği gibi yerine getirilmemesi sebebiyle uğradığı zararları da tazminle yükümlüdür.


    Alıntıları Göster
    yanlış yazmış o site. bir avukata sorabilirsin.




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam hadi yanlis yazmis olsun. Elden verilen kaporayi nasil ispatlayacaksaniz ve geri isteyeceksiniz dava yolu ile.
    Eger oyle bir sey olsa ben yarin size dava acarim 1000 kapora verdim geri ver derim.

    Ne sozlesme var ne banka havalesi hic bir sey yok bu durumda davada kullanilabilecek.
  • Ha şunu da söyleyim. Sadece 1 kez sıfır araç aldım. Onun haricindeki 9 aracım 2.el. bazı satıcılarla karşılaştım. Kapora istemeyen de oldu, isteyen de oldu. Kapora isteyenlere kesinlikle kapora vermedim. Ben gelinceye kadar başka biri ararsa verin dedim. Ben kapora göndermem dedim. Bazısı da pazarlığı yaptık tamam dedi. Ben yarın almaya geliyorum dediğimde ben aracı sattım dedi. Bazısı satmaktan vaz geçtim dedi. 2. Elde maalesef her türlü insan ile karşılaşıyorsunuz. Baldızım ev alacaktı, bşr inşaat firması ile anlaştı. Bankayka kredi için konuştu, hatta eksper gitti, eksper raporu hazırladı. Firmanın satış temsilcisi kadın arayıp biz evi sattık demiş. Sizin eksper ücretini ve kaporanızı gelin verelim demiş. Eee neden demiş. Size 350 ye verecektik, başka biri bugün 370 teklif etti, biz zaten zararına satıyorduk size, hiç olmazsa böyle zararımız biraz azaldı demiş bir de utanmadan. Zararına satıyorlarmış. Yersen! Böyle karaktersiz, ahlak yoksunu insanlar da vardır. Böylelerinin yedikleri para haram bence. Ben o kadar uğraşayım. Eve gelip bakayım, beğeneyim, onun stresini yaşayım, dobra ev buldum diye sevincini yaşayım, banka banka gezeyim, en uygun kredi veren bankayı bulayım, ekspertiz ücretini ve kaporayı yatırayım, sonra sen 20 bin lira fazla verdi diye evi başkasına sat. Benim hevesim kursağımda kalsın. Hak mı bu? Bu yüzden al satçı, bayii, inşat firması, satış temsilcisi, emlakçı, galerici sevmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ver sevgili arkadaşım, 300 TL için günaha girilmez. Kul hakkıdır.

    Alıcının dangalakligi var ama, sen yinede geri ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 yılında bir emlakcıya verdiğim 1000 tl vardı. Evi almaktan vazgectik ve bu sure 2-3 saat hadi diyin siz 5-6 saat. Dandik ara kıytırık bir evdi. Sozlesme imzalamıstım okumadım bir hevesle. Kapora verilmez demişti. Eşim hamileydi. Dalacaktım ama sabır dedim cıktım. O gun bugundur kapora ne veririm ne alırım nede emlakcılara giderim. Ha o emlakcıkyıda bazı cumalar anarım. Kapora sacma birsey. Ha su olur ekmek su gibi giden birsey olsa olabilir ama bence haramın alayısıdr bu. Emeksiz kazanılan her parada haram vardır. Haketmek dedikleri olay yani.
  • Konu eski ama "cumartesi anlastik pazar günü caydi", "5-6 saat" , "akşamdan sabaha" vaz geçildiğinde genelde veririm geriye.

    Şu olabilir benim gercekten vaktimi almıştır, oyalamistir tarih gün saat belirtip o gün ortadan kaybolmuştur, isterse 500.000tl'lik arabaya 20.000 kaporo versin o parayi da arabayi da vermem.
    Adim belli sanim belli gitsin makhemeye versin, bir de tazminat alirim uzerine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 27 Mayıs 2020; 20:1:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapora geri veriliyorsa neden alınıyor. Ben kapora almam veya vermem aracıda aynı gün almazsa başkası gelirse satarım. Bence en temizi bu şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codeThoreau

    Konu eski ama "cumartesi anlastik pazar günü caydi", "5-6 saat" , "akşamdan sabaha" vaz geçildiğinde genelde veririm geriye.

    Şu olabilir benim gercekten vaktimi almıştır, oyalamistir tarih gün saat belirtip o gün ortadan kaybolmuştur, isterse 500.000tl'lik arabaya 20.000 kaporo versin o parayi da arabayi da vermem.
    Adim belli sanim belli gitsin makhemeye versin, bir de tazminat alirim uzerine.
    Kapora kanunen aksi belirtilmedikçe bağlanma parasıdır. Yani sadece sözleşmenin yapılmış olduğunu ispat eder. Cayma parası hükmünde olduğunu açıkça karşı tarafla kararlaştırılmadıkça caydığından bahisle parayı hesabında sayamazsın. Cayma anlaşması yapılmadığı bir durumda karşı tarafa aç davanı alamazsın demek pekte akıl karı değil. Çatır çatır alır parasını;

    Ben cayma parası olarak demeden kapora aldım, geri vermeyeceğim derseniz ne olur; kişi bir avukatla görüşürse bir ihtar gelir ayıkmazsan durumu ya doğrudan icraya başvurur veya alacak davası açılır. Avukat takip eder alır ilam alır veya takibe itirazı iptal ettir hacizle parayı tahsil eder.
    Sonuç haksız olan taraf olacağınız için dava ise dava giderleri veya yargılama gideri olan avukatlık tarifesine göre ücrete , kötüniyetle itiraz ettiğiniz kanısına varılırsa karşı tarafın avukatı ile yaptığı sözleşmece kararlaşan ücrete ve ilamlı icra giderlerine , icra takibi ise takip giderleri , iptal davası giderleri , icra inkar tazminatı , avukatlık ücreti , haciz ücretlerini cebri icra vasıtası ile tahsil ederler.

    Kapora ne kadar alınıyor bilmiyorum ben almam genelde ama kapora ve akdi faizi haricinde bu giderler 1000-1500tl eder, bide kredi notunuz düşer, yükselmedikçe kredi veya kredi kartı alamazsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.