Şimdi Ara

Kapitalizm nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kapitalizm nedir?



  • Teoride liberalizm özgürlüğe yani dolaylı olarak fırsat eşitliğine yaslanmıştı ancak pratik çok farlı bir şekilde tezahür etti.Günümüzde kapitalizm reklamlarla satın aldığın ürünün parasını seninle hiç bir ilgisi olmayan insan uğruna harcıyor ve doğal olarak bu fiyat farkıda senin cebine yansıyor.Diğer bir konuysa küreselleşmenin müstakil tercihleri marjinalleştirmesidir.Günde on saat çalışmak zorunda kalan adam bilmem ne köyünün balını marketteki israil domatesinin yerine köy domatesini o vakit azlığında nasıl alacak ? Reklamların yapılışında psikologlarla çalışıldığını ve dolayısıyla tercihlerimizi şekillendirmek adına teknik ve imgelerden yararlandıklarını hiç söylemiyorum bile.Yani sermayenin misyonu aslında görünende özgürlük tanıyoruz adı altında seni zincirlere sarmaktır.Bunun ortaçağda lordunun seni aslında düşmanlardan koruyoruz derken kanını sömürmesinden farkı yoktur mantık aynıdır
  • Doğru maalesef.
  • bir bardak kahveyi 1tl'ye içiyorsan zaten problem var, küçük su (500ml) bile 1tl'ye satılıyor. Onu da geçtim, neo-liberalist düzeni insanlarımızdan önce devletimiz benimsedi, varsa yoksa firmalar korunuyor olan yine vatandaşa oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resimle kapitalizmin alakası yok zaten dışarda kahve 8 lira.Kapitalizm demek banka demektir.Kapitalizm demek gelir adaletsizliği demektir.Kapitalizm demek zenginin dahada zenginleşmesi orta kesim ve fakirin aynı kalmasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 5 Nisan 2018; 3:13:46 >
  • para karşılığında satın alabileceğiniz veya alınabileceği, her şeyin değerinin parayla ölçülebildiği, yaşamınızı sürdürebilmek için gerekli tüm koşulları yalnızca parayla sağlayabildiğiniz ekonomik sisteme kapitalizm denir. sağdaki ürünün çalışanları hayal ettiğiniz çalışma ücretini alabilirken, soldaki ürünün çalışanı kim? bilmiyoz ayrıca 1 lira bile çok, ürün maliyetini 0,15 hesapladım
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    35 kuruş kimi yiyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starbucks’ın çalışanları var, maaliyeti var, kirası var... kapitalizm en baştaki kahvenin dahi para karşılığı satılmasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizm nedir?


    şu temsili kapitalizm resmi tam da bizim ülkede uygulanan çeşidi.
  • Bu kadar anti-kapitalist varsa Finans-Kapitalist 5 parti (AKP-MHP-CHP-HDP ve İYİP) nasıl bu kadar oy alıyor sorun be kendinize...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpmexxc

    35 kuruş kimi yiyon

    he biz de her yerde bim gözetecektik dimi? sokağa çıkmıyorsun heralde sen?
  • Kapitalizm size ihtiyaçlar doğurur. Önce size yaşamınızı devam ettirmek için iş sunar. Sonra o işte çok yorulursunuz ve tatil ihtiyacınız olur. Tatil için çalışırsınız. Tatile giderken bikini alırsınız. Bikininin üstüne giymek için bu pareo size çok yakışır hanımefendi denir. Alırsınız. Plaj çantanız var mı? Ama bu bikiniye o çanta olmaz. Siz 3 alın 2 ödeyin. 3 al iki öde mi? Tabii ki.
  • evet ürün haricinde sadece gölgesini satamıyor kim bilir o hizmetin ücreti de içindedir
  • Kapitalizm duayla, sevapla, inşallah-maşallahla değil parayla iş yapma sanatıdır. Starbucks pahalı geliyorsa gitme kardeşim, seni zorla mı sokuyorlar oraya? mahalle kavesine git, köpüklü orta şeker söyle yapsınlar, niye orayı tercih etmiyorsun? var ki bir farkı illa Starbucks diyorsun, e adam haliyle o farkı fiyatına yansıtacak tabii.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizm tam da boyle birsey. Insanlara secme sansi sunar. Ille de 10 liralik kahveyi alacaksin diye zorlamaz.



    1 liralik kahveyi icmek senin elinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Kapitalizm tam da boyle birsey. Insanlara secme sansi sunar. Ille de 10 liralik kahveyi alacaksin diye zorlamaz.



    1 liralik kahveyi icmek senin elinde.

    Yok öyle bir şey arkadaşım
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Nasil yok?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Nasil yok?

    Teoride liberalizm özgürlüğe yani dolaylı olarak fırsat eşitliğine yaslanmıştı ancak pratik çok farlı bir şekilde tezahür etti.Günümüzde kapitalizm reklamlarla satın aldığın ürünün parasını seninle hiç bir ilgisi olmayan insan uğruna harcıyor ve doğal olarak bu fiyat farkıda senin cebine yansıyor.Diğer bir konuysa küreselleşmenin müstakil tercihleri marjinalleştirmesidir.Günde on saat çalışmak zorunda kalan adam bilmem ne köyünün balını marketteki israil domatesinin yerine köy domatesini o vakit azlığında nasıl alacak ? Reklamların yapılışında psikologlarla çalışıldığını ve dolayısıyla tercihlerimizi şekillendirmek adına teknik ve imgelerden yararlandıklarını hiç söylemiyorum bile.Yani sermayenin misyonu aslında görünende özgürlük tanıyoruz adı altında seni zincirlere sarmaktır.Bunun ortaçağda lordunun seni aslında düşmanlardan koruyoruz derken kanını sömürmesinden farkı yoktur mantık aynıdır




  • Kapitalizm Sturbucks'tan alınan kahvenin parasını kredi kartı ile ödemektir
  • Kapitalizm bir dindir
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    O zaman kapitalizmin guzel bir ozelligini daha kesfettik. Daha once kapitalizm icin calisanla calismayani ayirir derdim.



    Simdi de yazdiklarina gore kafasi calisanla calismayani da ayiridigini farkettim.



    Insanlar ihtiyacini olmayani alacak kadar bilincsizse, hangisi kotu hangisi iyi ayiramayacak kadar dusmusse sucu baskalarinda aramamalilar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.