Şimdi Ara

KAPIMIN ÖNÜNE PARK ETMEDİM DİYE TARTIŞMA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
26.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben herzaman söylerim bu ülkede park yeri kavgası yüzünden sağa sola bilinçsizce park edip çekip giden sürücüler yüzünden ve yaya yolunu gast edip yayaların yoldan gitmesi üzerine ezilip ölen binlerce insan var abartmıyorum binlerce insan var.
  • Vay arkadaş yaa!!Şu işlere bak...
    İnsan psikolojisi işte bu kadar dar görüşlü olabiliyor demek ki,Allah korusun böyle insanlardan.
  • Aracını özellikle oraya çek evinin penceresınden (görüyorsa eğer..)web camle sabaha kadar kayıt yap en fazla sıleceklerı kaldıracaktır yada lastıgını ındırecektır. sonra elindeki görüntülerle savcılıga suç duyurusunda bulun şüphelendiğin sahıs olarakta o ...amcayı ver.sonra bak bakalım kim kimin mahallesinde mafyacılık oynuyomuş..
  • En iyisi kapalı site içerisinde otopark.Onun dışında apartman oto parkı olsa bile dert, otoparkı olmayan apartman olsa oda ayrı bir dert.
  • Arkadaşlar ben bu işin yasal yolları ile ilgili bilgi almak istiyorum:

    Apartmanımızın önünde 5 araçlık park yeri var.. kaldırım önü park yeri DEĞİL.. apartman arazisi içerisinde, apartmana özel park yeri (sokakta, kaldırım kenarı yani umuma açık park yeri değil).. ama sokaktan korumasız olduğu için direk dönüp park ediliyor.

    Zaten çok zor bulunan park yerine karşı apartmanda oturan ve bizim apartmandaki bir dairenin akrabası olan kişi aracını park ediyor.

    İlk önce camına park etmemesine dair uyarı notu bıraktım. Sallamadı! İkinci kez uyarı notu bıraktım ve ispat için resimlerini çektim, bu sırada araç sahibi geldi ve dayılanmaya başladı: "alt kattaki daire benim üzerime, buraya park etmek benim hakkım".. falan filan... ama dediğim gibi kendisi apartmanımızda oturmuyor.. Kendisi polismiş, apartman sakinleri "bundan güç alıyor" diyorlar .

    Ben işi yasal yollarla ve gerekli yerlere şikayet ile halletmek istiyorum.

    Nereye başvurmam gerekiyor: polis karakoluna mı, zabıtaya mı, belediyeye mi, savcılığa mı.... nereye ve nasıl başvurmalıyım.

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum..




  • ben olsam arabamı yerinden oynatmazdım yiyosa birşey yapsın bk bakım sonra neler oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: treabacks

    Bulacaksın bi hurda, çekeceksin oraya yatsın günlerce.


    En güzel yöntem bu olsa gerek
  • Sana yemin ediyorum o adamın evine mezun olduğum günün akşamında molotof atardım... :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omercan_84

    Arkadaşlar yorumlarınızı tek tek okuyorum. Çok teşekkürler desteğiniz için. Ben anadolu çocuğuyum yurdumun her köşesinide seviyorum. Bu olaydan dolayı izmirden ve insanından soğuyacak değilim. Bu her bölgede yaşanabilecek bir durum.

    Ayrıca park edilemez levhası vs bulunmamasına rağmen böyle tepki verdi. kaldırıma park edilemez gibi tabela asma hakkı var mı merak ettim doğrusu.

    Umarım amca bu foruma arada sırada giriyordur. Yorumları okurda insanlığından utanır. Çok üzdü beni.

    hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. şurdaki yorumları okuyarak haklı olduğunu bilmek bile insana moral veriyor.



    Şahsın eyleminin yasadaki müeyyidesi 4 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.

    Olayın olduğu yere en yakın polis karakoluna sözlü başvurunuz dahi yeterlidir. Orade sözlü başvurunuz yazılı ifade haline getirilir. Tanık ve bahsettiğiniz tutanağı da ifadenizde belirtirsiniz.Tazminat davası olduğu takdirde masrafınız olur, ceza da olmaz.Şahsen sorun yaşadığınız her kişiye teoride dava açabilirsiniz ancak pratikte maddi manevi kayıplarınız nedeniyle tercih etmezsiniz.Hele ki bir kaç defa başınızdan geçtiyse.Demem o ki karşınızda ki kişiye hukukun caydırıcılığını kullanın.

    Yardımcı olabileceğim bir konu olursa çekinmeden sorabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Söyleyeceğim tek kelimem olurdu, bu arabada en ufak çizik göreyim, senin yanında biterim...
    Başına bela almak istiyor ise buyursun istediğini yapsın.
    Yerse!




    yapman gereken buydu. bu tip kişilere pabuç bırakmayın
  • En gıcık olduğum durumlardan biri...
    Eskiden oturduğum mahallede sürekli bu tip sorunlar yaşıyordum, en son aradım polisi sordum.
    Hiçbir şekilde ortak alana parketmenize karışamaz kim olursa olsun.
    Arabaya zarar verirse/vermekle tehdit ederse polise şikayet edersiniz bir daha yemez zaten.
    Polisin bu konudaki yaptırımı önemli ama bizimkiler buna her yerde aynı özeni gösterir mi bilinmez.
    Polis ciddi olarak bu konuyla ilgilense bizim kabadayı millet kuyruğunu sıkıştırıp tırıs tırıs evine girer bi şekilde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 22 Temmuz 2011; 0:32:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    Bir önce oturduğum yerde tam bizim binanın yanı boş arsa idi.
    Bizim binanın arabaları koyardı genelde. Sıralı koydunmu 3-4 araba rahat koyuluyordu.
    Arada sırada bir doç kamyonet koyulurdu uzun uzun yatardı.
    Bazen ortalı koyardı sahibinide bilmezdik uyuz olurdum.

    Bigün tama doç u koyarken yakaladım camdan. Orta üst yaşlı bir amca parketti indi.
    Biraz kızarak ya Amca koyuypsun bari ortalı koyda millette rahat parketsin dedim.
    Adamcağız bişey demedi bindi düzeltti kamyoneti.

    Aradan aylar geçti arsa kazıldı bina dikildi.

    Meğer arsa adamınmış.
    Çok utanmıştım.



    stv de yayınlanan ibretlik diziler gibi olmuş




  • Takma kafana. Halkımızda bir yerleri sahiplenme gibi bir alışkanlık vardır. Kapı önünü, sokağı, dükkanın önünü, yolu, balkonunu ama mutlaka birşeyleri sahipleniyoruz ve sınırlarını çiziyoruz.
    Farkettinizmi bilmem insanlar genelde balkonlarında rahat ve ferah bir şekilde oturmak, çiçek koymak v.s yerine balkonlarını bile iğrenç plastikler ile çevirirler
    Halk olarak sanırım genlerimizden gelen bir çitle çevirme hastalığı var.

    Mesela işyerinin olduğu yerde dükkanımızın önüne herkes parkeder. Hatta otoparkçı bile yeri olmazsa gelir parkeder. Ama dikkat ettim diğer esnafların hepsi kapının önünü sandalye, duba ve bilumum zerzevat ile kapatıyor.
    Hatta kebabçı arabanızı çekin buradan benim arabam gelip parkedicek dedi Adam dükkanın önünü mayın tarlası gibi çevirdiği yetmiyor gibi başka esnafın kapısınada araba koymaya müsade etmiyor. Hatta olayı abartıp kapıya bekçi diken bile var. Değnekçi sanki adamlar. Oda yetmemiş sokağın diğer tarafına çöp konteynırlarını çekip aklınca oradanda bir arabalık park yerini kendine amorti etmiş.

    Hep derim bizim halk olarak en büyük sorunumuzun başında tahammülsüzlük geliyor. Köy yaşamında insanlar komşusunun hayvanı tarlasına, bahçesine girdi diye yada sulama kanalını sahiplenip birbirine su vermiyorlar diye kafaya kürek indirmekten çekinmiyorlar. Şehirde ise durum görüldüğü gibi. Bu bir sahiplenme duygusumu, yoksa feodal bir alan yaratma çabasımıdır üzerinde düşünmek lazım.




  • o adama çok güzel bir dille saygıda kusur etmeden şöyle deseydin hiç bir sorun çıkmazdı aşağıda yazıyorum tam olarak cümleyi

    ''Bey amcacım sen benim kapımda duran aracı al bi zahmet .ötüne sok bende aracımı kapıya çekeyim ne siz mağdur olun nede ben''
  • Bizim mahallede olsanız kafayı yersiniz ...
  • güzelyalı polis karakolu çok yakın oraya..gidip şu şahıs park ettirmiyor park edersem arabama zarar vereceğim diye tehdit ediyor diye söyle ...bak bakalım bi daha tehdit edebiliyor mu..cama bile çıkamaz yezitin moruğu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoXr -- 22 Temmuz 2011; 1:39:06 >
  • Ben dişimden tırnağımdan arttırıp binbir türlü zorlukla araba alacağım itin biri de başta tehdit edip sonra gelip çizecek yok artık o kadar da değil. İnsan bazen boş bulunuyor beklenmedik tepkiler karşısında afallayıp kalıyor ama sizin yapmanız gereken. Evinizin önü boş olduğu halde gidip oraya bırakın amca bir daha çıksın da kursun aynı cümleyi, tek demeniz gereken yukarıdan izliyorum gözün kesiyorsa in de dokun bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Bende size olayı amcanın tarafına benzer taraftan anlatayım bakalım olay nasıl görünecek.

    Apartmanımızın önünde 8 adet araç parkedilebilecek yer var diğer apartmanlar gibi kömürlük yaptırmak bahçe yaptırmak yerine otopark yaptırdık. Apartmanımızın yanında 3 araç parkedecek yerimiz var ve arka bahçemizde 2 araç parkedecek yerimiz var. 8+3+2 = 13 araç parkedecek yerimiz var ve apartmanda 10 daire var.

    Nasıl olsa boş diyerek civar yerlerden bizim park yerlerimiz işgal edilince bizde gidip mecburen başka yerlere parketmek zorunda kalıyoruz, bizde başkasının park yerini işgal edince ya biz laf duyuyoruz yada arabalarımıza zarar veriyorlar şimdi sen benim park yerime rahatça parkedeceksin diye ben zarar görmek zorundamıyım ? Sen arabanı çekene kadar balkonda pencerede bekleyip aha yer boşalmış diye tekrar inip araba çekmek zorundamıyım ?

    Bu yazılı bir kural olmasada bir kuraldır herkez kendi evinin önüne parkeder başkası madur olmasın diye eğer sizin evinizin önü doluysa bu sizin sorununuzdur sizde evinizin önüne park ettirmeyin. Durum misafir araçları için değişir bakarsınız araba mahalleye çok yabancı duruyor belliki misafirliğe gelinmiş ona kimse bişey demez ama aynı mahallede yaşayan insanların birbirinin park yerini işgal etmesi yanlıştır.

    İsi bilmiyorsunuz. Apartman on duvarina:

    "garaj apartman otolarina aittir. Yabanci araclar cekici ile cekilecektir!!" yazin. Yine koyarlarsa arayin cekici gelsin. Baktiniz cekici gecikti silecekleri dikiz aynasini kirin. O zaman adam olurlar.




  • Öyle komşulara lanet olsun, birde ukala ukala konuşuyor sanki babasının kaldırımı, alacaksın haydarı kafasına parçalayacaksın böyle tiplerin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.