Şimdi Ara

Kapanmayan sunucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 sorum olacak böyle sanal bir masaüstü gibi ama sürekli çalışan ben bilgisayarı kapatsamda çalışacak bir şey varmıdır

    Bir de vds sunucum vardı bu sunucu da örnek veriyorum bir mesajlaşma uygulamasının serveri orda sürekli olarak çalışcak böyle bir şey mümkün müdür
    Yani vds ben bilgisayarı kapatınca çalışmaya son veriri mi



  • amaç ne anlamadım ama bu iş için datacenter lar mevcut, sunucu kiralanabiliyor, amaca göre hosting shell hosting vb.. de kiralanabilir.

    İnternet sitesini yapıp koyduğumuz yer aslında 7/24 açık olan ve web sunucusu olarak gerekli programlar yüklenmiş ve ayarlamaları yapılmış bilgisayarlardır ,temelde windows veya linux işletim sistemi kullanırlar.

    Ki bunların bulundukları yerlerde uzak masa üstü ile bağlanıp kullanılabilecek normal windows veya linux işletim sistemli olan sunucuları da da kiralayabilirsiniz. Teamwiever gibi düşünün evdeki bilgisayarınıza değilde 7/24 açık olan ve aylık/yıllık kiraladığınız bir bilgisayara bağlanabilirsiniz..


    Yada bir data center a gider 7/24 açık olması için kendi topladığınız bir bilgisayar koya da bilirsiniz hani evde olmaz elektrik gider kapanır felan diyorsanız.


    amacı bilmeden şu size ygun bu değil denemez. bir çok hosting firması bu tip hizmetler vermekte, şöyle örnek vereyim, destek verdiğim orta ölçekli bir firmanın muhasebe programını sunucu hizmeti kiralayan bir firmanın sunucusuna yükledik, şirketinde kurulu olan muhasebe programında gerekli ayarlamaları yapıp (sunucu ayarı) bu programın client leri ile istediği yerden 7/24 bağlanıp işlem yapabiliyor. Sunucuya bağlanmak gerektiğinde normal masa üstü bilgisayar gibi girip işlerini hallediyorum..





  • evt belki bir sunucu önerirsiniz diye amacımı da yazayım;


    ben bir mesajlaşma uygulaması yaptım python la bir server dosyası bir client dosyası yani uygulama var server 7/24 açık olacak bir bilgisayarda sürekli olarak çalışacak e anlayacağınız üzere clientin çalışması için servere bağlanması lazım ve bu sürekli açık olacak direk önerebileceğiniz bir sunucu var mı ücretsiz ücretli fark etmez ben de araştıracam ama sizin de örnek vermeniz yardımcı olabilir belliki tecrübeli birisiniz bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crebain -- 1 Nisan 2021; 14:0:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.