Şimdi Ara

Kapanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kapanabilir teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 4 Ağustos 2018; 19:11:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Boyuna göre zayıfsın.Sırtı dönük alsan bile muhtemelen potaya uzak kalırsın ve o kiloyla rakibini iterek potaya yaklaşman zor.Koçuna danışman daha doğru olur en iyi o tanır seni.Şutun varsa oyun kurucu arkadaşınla antremanlarda çalışıp pick and pop oynayabilirsiniz.Güçlü devrilebilirim dersen pick and roll oynayabilirsiniz.

    Hücum ribaundlarından sonra dışarı çıkmak yerine bitirmeyi deneyebilirsin.Yaşın kaç bilmiyorum ama lise takımları kısaların etrafında döner genelde.Set oynamak yerine birebirler üzerinden sayı kovalar çoğu lise takımı.Yani oyun kurucuna bağlısın bi anlamda.




    Dipnot:Yaşını belirtmen daha faydalı olur.Bu işi yapmak istiyorum,devam edeceğim diyorsan pozisyon değiştirmen şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taarin -- 5 Aralık 2015; 22:25:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

    Ozur diliyorum yasimi yazmadim 15 (milenyum kasa) yasindayim okul takimindayim ve ayni zamanda kulupte oynuyorum (yildiz in son senesindeyim) lisansli olarak. Cekingen oldugum icin acikcasi kocumu da cok severim inanilmaz kafa adamdir abim gibi gorurum fakat utaniyorum mu cekiniyorum mu bilmiyorum :)
    Hucum ribaundlarinda eski bir yanlis aliskanligim yuzunden bitiremiyorum bitirsem her mac 20 atacagim. Topu yere indiriyorum ribaunddan sonra ve bu bende bir refleks olmus sonra ustume 3 kisi cullaninca onu bitircek adam nba de yok.

    Lisedeyken yakın bi arkadaşım vardı anlattığın problemleri yaşayan.Çok kızardı bizim koç da topu yere indirdiği için.Sahadaki en kısa adam bile arkadan bloklayabiliyordu o yüzden

    Yaşın küçükmüş baya muhtemelen sıçraman falan da yetersizdir.Bence yapabileceğin en iyi şey basit pivot hareketlerini öğrenmek ve şutunu geliştirmek.Fiziksel olarak gelişimini tamamlamadan eski tip uzunlar gibi sayı bulman pek mümkün değil.Şutunu geliştirebilirsin en kolay seçenek.

    Artı olarak topu yere indirmeyerek o alışkanlığından kurtul.Hata da yapsan indirme yere.İndirdikten sonra pas açısını bulamazsan her türlü kaybedersin o topu saklama şansın yok.Potaya yakınsan alır almaz parmak ucunda yükselip bırakabilirsin.Koçuna danış tabi çekinmeni gerektirecek en ufak bişey yok.Şuanda senin yapabileceklerini en iyi bilecek kişi o sonuçta




  • Arkadaşlar bende 1-2 oynuyorum nasıl fazla sayı atabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak aklında ben skora yönelik oynayacağım diye bir şey olmasın bunu çıkar çünkü sen bir guardsın hücümds 3. Elsin yani, ben de oyun kurucuyum bugüne kadar şu maçta 20 atayım demedim, attım ama setlerini düzgün uygula yeri gelince perde çağır ve drive et, kendine güveniyorsan eğer ısolation oyna ve ya şutun iyiyse benim gibi perde üzeri şut olayı vardır bunu kullan maç başına 8 sayım sırf perdenin önünden şut atmakla geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle güçsüz olman önemli bir faktör. Ancak artık post oynamak çokta geçerli bir oyun şekli değil. Özellikle ikili oyunla içeri devrilerek sayı bulman önemli. Yeteneği kısıtlı oyuncular bile bunu yapabilir. En basitinden Ömer Aşık yetenek olarak çok zayıf olsa da pozisyon bilgisi ve gücü sayesinde içeri devrilerek rahat sayı bulabiliyor. Doğru yerde perde yaparak, doğru şekilde rakibe yaslanarak çok rahat boş pozisyonda yakalayabilirsin. Tabi burada takım arkadaşlarının seni görmesi de önemli. Ama hepsinden önce belini ve bacaklarını güçlendirmen lazım. Hücum ribaunda ise bitirmek için kol ve bel önemli. Çünkü topu aşağıya indirmeden bitirmek için bu bölgelere çok yükleniyorsun. Güçlenmek için ise koçunla konuş ve antrenman takviyesi al. Daha sonra ise bir kaç eğitim videosu izle ve bu pozisyon bilgini arttırmak için arkadaşlarınla ek antrenman yap. Bu çalışmalar seni en çok mental anlamda gerçekleştirir. Yapamamanın en büyük sebebi güç eksikliği ve bu eksikliği bilinç altının bilmesi sebebiyle senin yapamıyor zannetmen. Böylece zihinsel olarak da bunu yapamayacağını düşünürsün. Her şeyden önce vücudunu buna hazır hale getir. Daha sonra mental dönüşüm gerçekleşir. Yaşın da bu gelişime fazlasıyla müsait.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.