Şimdi Ara

KANser olmak istemiyorsanız ÜLKER ve ETI almayın....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
13.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulker ve ETı şeker yerine glikoz fruktoz şurubu kullanıyor. bu lanet katkılar pankreas kanseri ile göbek yapıyor.

    fotodaki çikolatanın arkasına bakın. normal olması gerektiği gibi şeker yazar. (sarelleye ait)

    ülker çikolatalarda ise glikoz şurubu yazar.

    Neden glikoz şurubu kullanıyorlar?

    -tonu 1000 tl de o yüzden.

    son dönemlerde gençlerde görülen kalp krizinin de yogun şurup (içeceklerin hepsinde var=) kullanımından olduğu söyleniyor ama kanıt yok malesef.

    ama kanser yaptığı kesin.

     KANser olmak istemiyorsanız  ÜLKER ve ETI almayın....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 3 Kasım 2014; 18:27:09 >







  • Sikayet edebiliriz belki bir yerlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her koyun kendi bacağından asılır türkiyenin %90 bu markaları kullanıyor burda konu açman malesef bir işe yaramdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-

    Sikayet edebiliriz belki bir yerlere

    yok. sigara gibi düşün. zararlı ama kullanıma açık. tüketicinin insiyatifinde.
  • Sadece ülker ve eti değilki tükettiğin çoğu şekerli gıda glikoz şurubu ile yapılıyor, çok nadir şeker ile yapan markalar var mesela torkunun bazı ürünleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollon -- 3 Kasım 2014; 18:26:48 >
  • Bim veya A 101 den çikolata cips alsak sorun olur mu peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

    quote:

    Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-

    Sikayet edebiliriz belki bir yerlere

    yok. sigara gibi düşün. zararlı ama kullanıma açık. tüketicinin insiyatifinde.



    Hangi markalar kullanmaz hocam bunlari bildikleriniz var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölmeyecez mi kardo...yerim bana bişi olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaNLouP

    Sadece ülker ve eti değilki tükettiğin çoğu şekerli gıda glikoz şurubu ile yapılıyor, çok nadir şeker ile yapan markalar var mesela torkunun bazı ürünleri

    torku da çakal. şeker yazıyor yanında da kurutulmus glikoz surubu diyor.

    muhtemelen çok az şeker kalanı da surup olarak kullanıyor.
  • Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul Milli Sanayi Birliği’nin Açtığı “Yerli Mallar Sergisi’nde yaptığı konuşmadan:

    Türkler, Türk Malı alınız, Türk Malı kullanınız; Türk parası Türk toprağında kalsın!
  • Beyler Torkuglikoz fruktoz kullanmıyor diye biliyorum ve piyasaya iyi bir giriş yaptılar. Hiç denemedim fakat çikolatalarınında kaliteli olduğunu duydum. Ben yine sizi aldatmış olmayayım siz bir kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashera -- 3 Kasım 2014; 18:29:59 >
  • Torku şeker fabrikalarının ürettiği bisküvilerde şeker kullanılıyor.. torku bisküvi satılan yer bulamadım?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

    quote:

    Orijinalden alıntı: -BlitzCrank-

    Sikayet edebiliriz belki bir yerlere

    yok. sigara gibi düşün. zararlı ama kullanıma açık. tüketicinin insiyatifinde.



    Hangi markalar kullanmaz hocam bunlari bildikleriniz var mi ?

    sarelle tadelle aklıma gelenler. Bimdeki satılan tüm çikolatalarda kullanılıyor ucuz olduğu için.
    Yanlız Bimde kasaların orada tadelle satılıyor. tadelle şeker kullanıyor.

    aldığınız çikolata zaten 20 kurus 50 kurus ise yüzde 100 glikozludur.

    ayrıca glikozlu tatlıyı anlamanın bir yolu da dilin arka kısımlarında aşırı şekerden yanma yapmasıdır.

    gerçi şimdi yasa gereği mecbur yazıyorlar glikoz kullanıyoruz diye.




  • Bu çikolataları size güzel gösteren sodyum biokarbonat.bu bileşik olmasa yüzüne bile bakmasıniz.bileşik yiyenin damaginda tat bırakıp beyne yeniden yeme isteği verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 Avrupa ülkesi 1milyon 200 bin ton nişasta bazlı şeker üretirken Türkiye tek başına 500 bin ton üretiyor. Türkiye 2008 yılında 1 milyon 151 bin 490 ton mısır ithal etmiş.

    2009 yılında 485 bin 130, 2010 yılında eylül ayı itibarıyla 425 bin 646 ton mısır ithalatı yapmışız. Bu durumdan hem Türk çiftçisi, hem de GDO’lu mısır ve mısır ürünleriyle halk sağlığı zarar görmektedir. Türkiye’de nişasta bazlı şeker ile üretilen gıda maddeleri üzerinde uyarı yazısı bulunmuyor. Gıdalarda nişasta bazlı şeker oranı belirtilmiyor.

    Kanser yapıcı fruktoz şurubuna karşı insanımızı kim ya da kimler koruyacaktır? Türkiye Avrupa Birliği’ne girmeye çalışırken, Türk insanı Avrupa Birliği standartlarının çok gerisinde uygulamalara maruz kalmaktadır. Adalet, eğitim, sağlık, mesleki ve sosyal yaşamda koyukara bir sahipsizliğimiz var. Alkol ve sigaranın zararları konusunda ortalığı ayağa kaldıranlar, kanser başta olmak üzere çok miktarda zararından söz edilen fruktoz şurubu konusunda sessiz kalmayı yeğliyorlar.

    Çocuğunuza aldığınız meyve suyu, şekerleme ve çikolataların kanser yapıcı maddeler içerme riski yüksek. Devlet sizi korumayacaksa siz kendinizi ve ailenizi korumak durumundasınız. Öte yanda, mısır ithalatı ve fruktoz şurubu üretiminde piyasayı elinde tutanlar kimler? Hiç merak ediyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhfade

    Bim veya A 101 den çikolata cips alsak sorun olur mu peki?

    aldığın ürünün arkasına bak. yasa geregi yazmak zorundalar.

    fiyat ucuz ise bakmana bile gerek yok kullanıyorlar şurup.

    bu arada bisküvilerde ve içeceklerin hepsinde glikoz var. utanmadan yazıyorlar da.

    sadece pahalı çikolatalar pancar şekeri kullanıyor. yani saglıklı olan.
  • şeker kullanan bir tek torku var. bunun nedeni şekeri dahil kendisi ürettiği için. bir süre önce bir arkadaş kakao'yu bile üretmeyi test aşamasında olduğunu söylemişti.
  • Ya bırak artık içinde glikoz mlikoz olmayan şeymi kaldı sanki... Ye gitsin işte zaten organiği kalmadı hiçbirşeyin mecbursun.
  • Hocam sadece bu kadarı mı monosodyum glutamat. Domuz jelatini. Kisaltmasi msg. Bu normalde eğer helal ve sagliga zararsiz bir gida ise sığır jelatini kullanilir. Yani jelatin hayvanın yağından yapilir ve tat, istek arttiricidir.
    Su an Türkiye de kullanan nadir firmalar vardir. Afia ve tadelle. Bunlardandır. Bilgi isteyen varsa detayli kaynak, bilgi veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen "Nestle" yersin kardeşim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.