Şimdi Ara

Kanser olduğumu öğrendim. [Son Güncelleme: Yendim]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (1 Mobil) - 16 Masaüstü1 Mobil
5 sn
570
Cevap
48
Favori
76.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
480 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet benim ağlamaktan daha çok güldüğüm bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. III. evre lenfoma tanısı konuldu, bayram gelmeden kemoterapi tedavileri başlayacak. 26 yaşındayım.

    Bu sırada sizlerle de neler olup bittiğini paylaşacağım. Bu nasıl bir hastalıktır, insana ne hissettirir, kemoterapi sırasında hastada neler değişiyor bunları sizlerle paylaşacağım.
    Aynı zamanda merak ettiklerinizi de cevaplayacağım.

    Edit I: (Hastane macerası) - 26.05.2019

    Özellikle geçmeyen grip, geçmeyen öksürük ile başladı, belirli bir süre sonra kanlı öksürüğe evrildi. Ancak kendi kendime akıllılık yaparak "O kadar öksürdün ki boğazın tahriş oldu." diyerek hastaneye gitmedim. Hiç geçmeyince (1 ay ) artık hastaneye gittim. Hastane isimlerini vermeyeceğim ama gittiğim 1. hastanede başımdan geçenler şu şekilde:

    Beni muayene eden doktor, bir film çektirip gelmemi istedi. Filmi çektirip geldim, filme bakmasıyla bana "Oğlum sende verem var." dedi.
    Çeşitli testler istedi, bu testlerin yapılışı ve sonuçlanması yaklaşık 7 gün sürdü.
    7 gün sonunda doktora tekrar gittiğimde, "Evet sende verem var." diyip beni Verem Savaş Dispanserliği'ne yolladı.
    Orada yaşlı, kadın bir doktor vardı, kadının yüzünden zaten ansiklopediler akıyor belli ediyor .
    Bende verem olduğuna inanmayarak biyopsi istedi ve biyopsinin hızlı yapılacağı bir hastaneye gönderdi. Oradan randevu vs. ile uğraşırken bir 7 gün daha kaybettik.
    14. günün sonunda biyopsim yapıldı, sonuç geldi ki evet verem değil, kanser varmış.
    Hızlı bir şekilde (ne yazık ki) araya belirli insanlar sokarak Türkiye'nin en iyi hastanesi diyebileceğimiz bir yerde kendime randevu ayarladım. Hemen Pet istediler.
    Tanıdık eli sayesinde 3 gün sonraya Pet randevusu aldık. Size şöyle bir örnek vereyim, yaşıtım bir kızcağıza da kanser teşhisi koyulmuş. Tanı için şart olan Pet taraması için kendisine Ağustos'a tarih verildi, kız da "İyi, ölmezsem gelirim." diyip çıktı gitti. Yani sıra o kadar sıkıntı ki ya para verip özele gideceksiniz (-ki ev sattırır), ya da hastalığınız ilerlerken randevu bekleyeceksiniz. Ülkede fakire tedavi de yok.
    Pet ise çok gıcık zaten belirli bir süre yemek yiyemiyorsunuz, Pet'ten önce sizi içerisi en az 35 derece olan bir odaya sokup terletiyorlar(1 saat-tv,kitap,telefon vs. yok), 1.5 litre su içiriyorlar ve sonra makineye girip yarım saat hareket etmeden yatmanız gerekiyor, makineden çıktıktan sonra ise tekrar yarım saat sıcak odaya geçiyorsunuz.
    Neyse doktor biz "x" hastanesi olarak başka yerden gelen biyopsilere inanmıyoruz kendimiz kontrol ediyoruz dediler ve akciğerimden biyopsi ile alınan parçayı kendileri kontrol ettiler. Onu da beğenmediler "Küçük kesmişler." diyip yeni bir biyopsi ayarladılar. Bu biyopsiye pazartesi günü gireceğim.

    Edit II - 27.05.2019

    Evet bugün biyopsim yapıldı şu an eve geldim, boynumda kocaman bir delik var, oradan parça aldılar. Tedavim bayramdan sonraya aksamasın diye doktorum süreci hızlandıracağını ve bayram olmadan tedavi yolunu yazacağımızı söyledi. En azından birkaç günlüğüne, tekrar bekleme moduna geçtim.

    Birkaç soru ve yoruma da cevap vermek istiyorum:

    - Hastane isimlerini vermek istemiyorum arkadaşlar yani çünkü benimle ilgilenen doktor da, bana yanlış tanı koyan doktor da hastanelerin suçu/başarısı değil. Doktorun o anki dikkatsizliği, ya da o konudaki bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Gittiğim her yerde iyi niyetle karşılandım, kimsenin arkasından konuşmak istemiyorum.

    - Hayatım boyunca hiç sigara içmedim.

    @Wauwaxtt isimli arkadaş biraz acımasız yorum yapmış aslında. Kızın önüne geçtiğimi ve bu nedenle benim ölmem gerektiğini söylemiş.
    Size bu olayın detayını anlatayım. Hastalığın ciddi olduğunu anlayınca, bu tanıdık doktorun yanına gittik. Kendisi benim kimlik bilgilerimi istedi, "Ben senin randevularını ayarlayacağım." dedi. Ben de bu yaptığının torpil olduğunu, buna ihtiyacım olmadığını söyledim. Umarım sen de büyük delikanlısındır ve kanser olduğunu öğrendiğin gün benim doktora kurduğum bu cümleleri sen de kurabilirsin. Neyse, ben bu cümleyi kurunca Doktor bana şöyle söyledi: "Seni sallarlar." Evet, bana "Seni salllarlar." dedi. Bu cümleyi duyduktan sonra ne yapmamı beklerdin? Eğer bu konuya tekrar girersen ve burayı okursan, beni hala haksız görüp görmediğini belirtmeni isterim.

    Bunun dışında moralim kötü değil. Eğlenmiyorum şu an ama ağlamıyorum da. Kafa dağıtmak için ise bilgisayarda vakit geçiriyorum. Enteresan bir şekilde kendimi biraz da yemeğe verdim. Kilo alıp duruyorum.

    Edit III - 28.05.2019

    - Bugün doktorum madde 26/b gereğince askerlikten muaftır şeklinde bana bir yazı verdi ve yarın zannediyorum heyet karşısına çıkacağım ya da çıkmama gerek olmadan elverişsiz raporu alacağım. Normalde 8 Haziran'da bedelli askerlik yapacaktım ama böylece sanırım gerek kalmadı. Anladığım kadarıyla paranızı da geri yatırıyorlar. Askerliği soran arkadaşlara bilgi olsun.

    - Vücudumda hiçbir yerimde şişlik olmadı, ancak kaşıntı ve kaşıntının olduğu yerlerde kabarma şeklinde iz bırakma hep vardı. Bugün öğrendim ki kanser belirtisi imiş. Bu bilgiyi de unutmayın.

    - Arkadaşlar hepiniz iyi niyetle alternatıf tıp önerileri yazıyorsunuz, niyetinizden hiçbir şüphem yok ama açıkçası doktorum söylemediği takdirde bunları denemem. Çünkü tedaviye zarar olan bir şey olup olmadığını kestirecek tıp bilgim yok. Yine de herkese teşekkürler.

    - Maddi destek için mesaj atan, konuya yazan herkese teşekkür ederim. Kendi maddi durumum elverecek gibi görünüyor. Özel mesajlara tek tek cevap verdim ama konu içindeki yardım tekliflerine de buradan bir genel cevap vermek istedim. Özellikle asgari ücretle bana yardım teklif eden güzel DH üyesine ekstra teşekkür ediyorum.

    İlk mesajı daha fazla editleyemiyorum herhalde o yüzden buraya yazacağım.

    Edit IV - 02.06.19

    Herkese tekrardan selamlar. Şu an bu editi hastane yatağımdan yatıyorum. İlk kemoterapimi aldım.
    İnternet yok kendi telefonumun internetiyle bilgisayar kullanıyorum.
    Ortamım şu şekilde;
    Kanser olduğumu öğrendim. [Son Güncelleme: Yendim] - Resim görünmüyorsa:https://store.donanimhaber.com/3e/fa/f2/3efaf271414fc0d7a124ef166ac67201.jpg
    Kanser olduğumu öğrendim. [Son Güncelleme: Yendim]- Resim görünmüyorsa:https://store.donanimhaber.com/46/a1/0b/46a10b14b8440c03dbeaceca2bf261e4.jpg
    Kanser olduğumu öğrendim. [Son Güncelleme: Yendim]- Resim görünmüyorsa:https://store.donanimhaber.com/94/0c/18/940c185f57e8fc2cda3ed0903fc1f747.jpg


    Doktor tavsiyesi üzerine de bir tüp bebek merkezine gittim ve sperm dondurdum.
    Herhalde hayatımda bu kadar utanmamışımdır, içeride sırf bu iş için ayrılmış bir odaya geçiyorsunuz ve herkes sizin orada ne yaptığınızı biliyor.
    Verdiğim sperm örneğinde 15.000.000 sperm varmış ve 3 tüp sperm çıkmış.
    Doktor gayet yeterlidir dedi başka istemedi.

    Kemoterapi biteli 2 saat kadar oluyor henüz bulantı, kusma gibi etkileri yaşamadım. Ama yavaş yavaş sanki midemde bir şeyler yanmaya başladı. Bunun detaylarını da ilerleyen saatlerde yazacağım. 07.00 - 12.00 - 17.00 olmak üzere 3 öğün yemek getiriyorlar. Yemekler fena değil, ne iyi ne kötü.

    Edit V - 28.06.2019

    Selamlar, uzun aradan sonra yeni bir edit yapayım istedim. Dikkat ederseniz ölmedim
    İlk kür kemoterapim artık bitti. 15 günde bir yarım yarım alıyordum biliyorsunuz. 3. yarımı bekliyoruz.
    İlk kür tamamlandıktan sonra saçlarım dökülmeye başladı. Elimi attığımda saçıma bayağı bayağı geliyordu. Ben de gittim bayağı kısa kestirdim.
    Beni moral olarak en çok yaralayan durum bu oldu onun dışında iyiyim.
    Kel kafam aşağıdadır;
    Kanser olduğumu öğrendim. [Son Güncelleme: Yendim]

    Not: Yüzümü saklıyorum çünkü çekirdek ailem dışında kimse bilmiyor. Biri görür ulaştırır falan gerek yok yani.

    Kemoterapiden sonra kan değerlerim düşük çıktı bu da bağışıklık sistemimin güç kaybettiğine işaretmiş. Bu sebeple hasta olmamam için destekleyici iğneler yazdılar ve 5 gün boyunca bu iğnelerden oldum. Her kemoterapiden önce bu kan değerlerine bakılıyor ve değerleriniz düşükse bu ilaçlar tekrar yazılıyor.
    Yine kemoterapiden sonra 3 gün tuvalete çıkmam mümkün değil çünkü kabızlık yapıyor, sonra yavaş yavaş geçiyor. Bu yüzden bol bol su içiyorum.
    Kendimi herkese koklatıyorum çünkü inanılmaz ilaç kokuyorum gibime geliyor ama kimse ilaç kokuyorsun demiyor. Sanıyorum içimdeki ilacın kokusunu alıyorum sürekli.
    Tedaviden sonra 3 gün istisnasız mide ağrısı ve eklem ağrısı yapıyor. Bunun için ilaçlar verildi. Özellikle yemeğin oranını kaçırırsam mide ağrısı en az bir gün sürüyor.

    Onun dışında güzel haber de var.
    Daha önce bahsettiğim kaşıntı, kanlı öksürük ya da kuru öksürük gibi semptomların hepsi geçti. Normal bir şekilde kalkıp hayatıma devam edebiliyorum. İlacın doğru ilaç olduğunu buradan anlayabiliyoruz.

    Sorular için buradayım.
    Not: Ben ve kanser temsili aşağıdadır:
    Kanser olduğumu öğrendim. [Son Güncelleme: Yendim]



    03.10.2019 Editi

    Herkese selamlar. Yeni bir edit zamanı geldi. Bildiğiniz gibi aylardır tedavim devam ediyor. Bu sırada hem konudan hem özelden yazan, iyi niyetlerini gösterenlere teşekkür ediyorum.
    Son olarak tedavime biraz ara verildi çünkü kontrol zamanım gelmişti. Kemoterapi bir süre kesilince saçlarım hemen geri çıktı , biraz da kendime geldim.
    Sonucumu da aşağıda paylaşıyorum;


    Kanser olduğumu öğrendim. [Son Güncelleme: Yendim]


    Özetle okumanız gereken yer bir önceki raporumla aradaki farkların yazıldığı aşağıdaki bölüm.
    Kısaca belirtmek gerekirse hastalığı gerileme aşamasına sokmuş bulunuyorum. Yani ben kazanıyorum.
    Hiçbir şüphem yoktu zaten ama sonuçları gözlerimle görmek de beni çok mutlu etti.
    Buraya ekleyeceğim artık tek bir edit kaldı, o da bu hastalığı yendiğimin editi.
    İleride bu konuyu okuyacak herkese moral olmasını umuyorum.

    SON GÜNCELLEME
    Ki o edit 24 Aralık günü burada.
    Yendim arkadaşlar.
    Artık takipli hasatyım, kanser geri gelebilen bir hastalık olduğu için belirli aralıklarla kontrole gireceğim. Ama bugün iyi haber günü, şimdilik bitti.



    DOKTORUN YASAKLADIKLARI KÖŞESİ
    Birinci ağızdan bana neler yasaklandı belirteyim istedim.

    1) Nar ve türevleri, nar ekşisi vs. dahil.
    2) Greyfurt.
    3) Kapalı ortamlarda maskesiz durma.
    4) El sıkışma, tokalaşma, öpüşme vs.
    5) Dışarıdan yemek. Eğer illa ki yenecekse çok pişmiş ızgara et yiyebiliyorum.
    6) Marketten alınmış ağız gargaraları.
    7) Eşinle sevgilinle seks serbest, ancak prezervatif zorunlu. Eskortla, yabancı biriyle seks komple yasak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edizkowicz -- 24 Aralık 2019; 20:29:32 >







  • Çok geçmiş olsun gerçekten yaşamadan bilmiyoruz bu tarz durumları. Umarım kanser değilsindir bir şekilde yanlışlık olmuştur ya da erken bir aşamadadır. İnş iyi haberlerini alırız.

    İnsan şuna da kızmadan edemiyor. Suriyeliler için 40 Milyar Euroya yakın para (280 MİLYAR TL) harcayabiliyoruz ama kendi vatandaşımız kanserken aylarca teşhis için bekliyor neden çünkü imkanlar kısıtlı. Yazık çok yazık.
    Anladım. Çok klişe olacak ama moralini bozma hocam. Hani hayat kayda değer bir şey olsa, en azından 500 yıl falan olsa (ki öyle olsa, o bile bize kısa gelirdi) belki biraz moral bozmak akla yatkın gelebilirdi ama bu dünyada bir şey yok. Bugün hasta olmasan 10 yıl sonra oluyorsun, bugün ölmesen en fazla birkaç on yıl daha yaşayıp ölüyorsun. Hani eğer bu gibi üzüntülerin varsa diye diyorum bunları. İnşaalah tez zamanda atlatırsın, dualarım seninle
    Bana da 14 yaşında evre IV hodgkin lenfoma tanısı kondu. 4 yıl süren tedavi süresince liseyi hep bölük pörçük okuyabildim. Hiçbir zaman öleceğimi veya bu hastalığın geçmeyeceğini düşünmedim ki lenfomada tedavi yüzdeleri çok yüksek, birkaç kür kemoterapiyle iyileşebiliyor.
    Benim tedavim 4 yıl sürdü sürekli kemoterapi aldım ama biraz şanssızdım herhalde. Aldığım en son kemoterapi üzerinden 7 sene geçti ve şu an hiçbir şeyim yok, 6 aylık olan kontrollerimi 1 seneye çıkardılar. Size tavsiyem moralinizi asla bozmayın, lenfoma ismi kanser olmasına rağmen zor bir hastalık değil, illa ki kemoterapi zamanlarında güçsüz, yorgun iştahsız olacaksınız ama yaşınız genç ilaçlar kesilince bu etkiyi kolaylıkla atlatırsınız.
    Allah şifa versin
  • Çok geçmiş olsun hocam. Nasıl farkettin, belirtiler nasıldı?
  • Paylaş hocam.
  • Geçmiş olsun hocam
  • Teşekkür ederim. Geçmeyen öksürük kanlı öksürüğe evrilince hastaneye gittim.
    Geçmeyen grip, geçmeyen öksürük gibi belirtilerin kanser belirtileri olduğunu öğrendim, bunları bilseydim belki başlangıç aşamalarında yakalayabilirdim.
    Özellikle yatarken, ondan da detaylı olarak sağıma dönüp yattığımda geçmeyen öksürük vardı. Zaten hastalık da sol akciğerimde imiş.
  • Hocam geçmiş olsun. Kendini asla umutsuzluğa sürükleme. Yalnız değilsin biz buradayız her zaman.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun, sebebi nedir bu kanserin? genetik mi yoksa başka yollar ilemi oluşuyor. Çok geçmiş olsun savaşmayı bırakmayın.
  • Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun umutsuzluğa kapılma sakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler genetik de olabiliyor ancak hastada kendi kendine de çıkabiliyor. Özellikle üzerinde durdukları türse ki şu an tam emin değiller perşembe günü belli olacak,
    yetişkin genç erkeklerde en çok çıkıyormuş. Ailemde kanser olmadığı için herhalde denk getirdim diye düşünüyorum.
    "Tam sebebi nedir?" diye sorarsanız doktorlar size cevap veremiyor.
    Bu hastalığa yakalananlarda hep "latince isimli ^^" bir virüsü bulduklarını bundan şüphelendiklerini söylüyorlar ama makalelere geçecek, tıp kitaplarına yazılacak kadar kesin bulguları yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edizkowicz

    Teşekkür ederim. Geçmeyen öksürük kanlı öksürüğe evrilince hastaneye gittim.
    Geçmeyen grip, geçmeyen öksürük gibi belirtilerin kanser belirtileri olduğunu öğrendim, bunları bilseydim belki başlangıç aşamalarında yakalayabilirdim.
    Özellikle yatarken, ondan da detaylı olarak sağıma dönüp yattığımda geçmeyen öksürük vardı. Zaten hastalık da sol akciğerimde imiş.
    Anladım. Çok klişe olacak ama moralini bozma hocam. Hani hayat kayda değer bir şey olsa, en azından 500 yıl falan olsa (ki öyle olsa, o bile bize kısa gelirdi) belki biraz moral bozmak akla yatkın gelebilirdi ama bu dünyada bir şey yok. Bugün hasta olmasan 10 yıl sonra oluyorsun, bugün ölmesen en fazla birkaç on yıl daha yaşayıp ölüyorsun. Hani eğer bu gibi üzüntülerin varsa diye diyorum bunları. İnşaalah tez zamanda atlatırsın, dualarım seninle




  • merhaba geçmiş olsun umarım iyileşirsiniz öncelikle psikolojik olarak kendinizi iyileştirin kanser değilmişsiniz gibi normal hayatınıza devam edin. birkaç tane hastaneye gitmeyi deneyin tek bir hastaneye bağlı kalmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edizkowicz

    Teşekkürler genetik de olabiliyor ancak hastada kendi kendine de çıkabiliyor. Özellikle üzerinde durdukları türse ki şu an tam emin değiller perşembe günü belli olacak,
    yetişkin genç erkeklerde en çok çıkıyormuş. Ailemde kanser olmadığı için herhalde denk getirdim diye düşünüyorum.
    "Tam sebebi nedir?" diye sorarsanız doktorlar size cevap veremiyor.
    Bu hastalığa yakalananlarda hep "latince isimli ^^" bir virüsü bulduklarını bundan şüphelendiklerini söylüyorlar ama makalelere geçecek, tıp kitaplarına yazılacak kadar kesin bulguları yok.
    Anlıyorum hocam çok geçmiş olsun size, yinede savaşmaktan vazgeçmeyin. Anneannem ileri yaşına rağmen çok ileri seviyeye gelmiş kanseri yendi. Siz savaşmayı bırakmayın dediğim gibi, moralinizi bozmayın desekte elinizde olmayan birşey hep aklınıza gelecek. O yüzden tek kalmayın birileri ile sürekli zaman geçirin ve eğleninki aklınıza gelmesin.




  • Kardesim ben de Trabzonsporluyum, iyilestiginde guzel bir fener maçı izleriz seninle. Icecekleri kırışırız, kaybeden taraf maç parasını öder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok üzüldüm dilerim yenersin umudunu yitirme sakın.Hangi testler sonucunda anlaşıldı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun. Umarım atlatırsınız. Güçlü hissetmeye çalışın. Pes etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.İnşallah en kısa sürede iyileşirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temhemrime -- 26 Mayıs 2019; 15:3:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam,moralini yüksek tutmak önemli derler.Ben bu hastalığa çok yakından tanık olan birisi olduğum için bilirim.Aman deyim stresten uzak tut kendini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.