Şimdi Ara

Kangal mı büyük Kafkas Çoban Köpeği mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
49.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Kangal mı büyük Kafkas Çoban Köpeği mi?

(En Son Oy Tarihi: 11.1.2021)
Giriş
  • coban kopegi cahildir. :D kangal aklini kullanarak bile alir ge kucu kucu demesi yeterli :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pickupartist -- 25 Şubat 2011; 9:52:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pickupartist

coban kopegi cahildir. :D kangal aklini kullanarak bile alir ge kucu kucu demesi yeterli :D

Kangal da çoban köpeği delikanlı. Hem de en ünlüsünden
  • Beyler katılım istiyorum. Haydi
  • Konuyu hortlatmış olacağım ancak bir şeyler eklemek istiyorum.

Karadeniz / Rize çocuğuyum yaylada evimiz sürülerimiz var şahsımın olmasada amcamın dayımın vs..Altı tane kangalımız vardı vakti zamanında dört ü erkek ikisi dişi.Üç erkek ve bir dişi yaşıyor diğer dişi 6 kurt un saldırısına uğradı kurtlar köpeği boğdu erkeklerden bir tanesi ise hastalıktan öldü.

Ayrıca 4 tane kafkas çoban köpeğimiz oldu 4 sene bekçilik yaptılar bize.Sıkı köpekler iri devasa ve yırtıcı görsellik olarak kangaldan daha korkutucu asi ve karizmatik oluyorlar.Ancak bu köpeklerde anlamsız bir agresiflik var sürekli sinirliler kangallar gibi duygu sahibi köpekler değil.Koruduğu bölgeye yabancı birisi girdiğinde zararlımı zararsızmı olacağını kestiremiyorlar.Tanınmadık bir yüzse düşmandır deyip icraate girişiyorlar. Bu yüzden kangaldan bir adım geride kalıyorlar.Güç konusunda ise buna bir şey diyemem birbirlerini aratacaklarını sanmıyorum.Ara sıra kangal ile kafkas lar arasında dalaşma vs. oluyordu herhangi bir tanesinin diğerini mat ettiğini görmedim ha uzun vaade de ne olur bilemiyorum neticede kavga olduğunda ayırmak bize düşüyordu "sakin ol abi yaşlı başlı adamsın ayıp" misali

Cesaret konusunda da bir iki kez ayı indiğinde kafkasların 2 sinin çekingen davrandığını gördük kangallarda böyle bir şey asla olmadı çünkü kangal bir şeyi yada bir yeri korumakla görevlendirilmişse "beni öldüreceksin ondan sonra istediğini alacaksın" mantığıyla hareket ederler ölümü göze almış köpeklerdir.

Genç kesim pek yaylada kalmayı tercih etmez o yüzden yaylada çoluk çocuk çok fazladır iki üç kere iki kafkasın çocuklara doğru hamle yaptığını gördük biri zaten zincirliydi diğerinde ise bir abimiz erken davranıp önüne atlamıştı.Kangallardan bu güne kadar böyle bir şeyi ne biz gördük nede aynı durumda yakın ahbap larımız gördü.O yüzden kafkasları gönderdik.

Dediğim gibi güç konusu muamma ancak benim görüşüm kangal her zaman kangaldır arkadaştır dosttur.

Son olarak ön yargılı yaklaştığım düşünülmesin çünkü görsellik olarak kafkas çoban köpekleri kangallardan çok daha güzel alımlı hayvanlar.Bir tane safkan yavru alıp yetiştirmeyi düşünüyorum zaten.

• kangal candır.birde kürt köpeği diyorlar.orta asya menşeli olmadığı için kürt köpeği olma ihtimali fazla.
  • Kürt köpeği falan değildir halis mulis anadolu köpeğidir kangallar.Anadolu kürtlerinmidir ki kürt köpeği olsun konuşturacaksınız beni şimdi..
  • 5 yıl oldu sanırım forumda kangalı diğer köpek cinsleriyle karşılaştırmayalı.
  • kangal kraldır
  • yavaş alsın

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Beyler katılım istiyorum. Haydi

Kanka senin konu hortlamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Kanka Kafkas'ın daha özel bir ırk olduğu konusunda şüphem kalmadı.
  • Her halükarda Kangal

• kangal alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Kanka Kafkas'ın daha özel bir ırk olduğu konusunda şüphem kalmadı.

Ne konuda özel mesela ? Özel kılan nedir sizce ?
  • hortingene

ikiside harika köpeklerdir ama cüsse olarak elbette kafkas çoban köpeği önde...
  • Kafkas çoban köpeği kangaldan daha büyük bir köpektir. Daha cüsseli ve daha ağırdır. En az 2.000 yıllık geçmişi olan bir köpektir. Savaşlarda İskender'in kullandığına dair rivayetler vardır. Anadolu çoban köpeklerini Orta Asya'dan gelmektedir. Yani bir nevi Türk çoban köpeklerinin atası Orta Asya çoban köpekleridir.

Köpek türleri içinde en fazla yaşayan ve soğuğa karşı en fazla dayanıklı ırk Kafkas Çoban Köpeğidir. Ülke olarak Kangal'ı çok fazla tutsakta, Kafkas çoban köpeği daha büyük ve daha iyi bir köpektir. Ben de kangal'ı severim ancak durum böyle.

Çelişkide kalanlar şu yazıyı okuyabilir :
    http://turkcobankopegi.blogcu.com/kangal-hakkinda-dogru-bilinen-yanlislar/1679279

Kafkas çoban köpeği yavruları :

http://www.kopekdunyasi.com/image/22-minik-dev-kafkas-coban-kopegi-yavrulari-satiliktir.JPG
    http://i.ebayimg.com/00/s/OTYwWDcyMA==/z/38QAAOxyUrZSycD-/$_35.JPG

Yavrulara bakarak bile hangi köpeğin daha büyük olduğu az çok anlaşılabilir. Köpek dövüşleri vahşi olsa da insan kendi ırkının gücünü az çok bilmek istiyor. Kafkas çoban köpeği ile buna Kars Çoban Köpeği'ni de ilave edebiliriz, bu köpeklerle karşılaşıp kazanabilen köpek ben görmedim. Enteresan yaratıklar.

• Kangal sürü köpeğidir, kars “kafkas” çoban köpeği bekçi ve koruma köpeğidir, kafkas çoban köpeği kangaldan daha güçlü ama hantal köpektir sürüye gitmez o yüzden kafkas bekçi ve koruma köpeğidir.

Kullanım yerleri farklı, kangalda bekçi koruma yapar ama kafkas gibi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.