Şimdi Ara

Kanalımi daha iyi yerlere getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Halihazırda bir YouTube kanalına sahibim. Merak edenler için YouTube arama kısmına " SELAR Music " yazarsa ve pembe logolu olana tıklayarak beni bulabilirler. Daha çok gelişmek için napmaliyim? Afgan Rasulov un eğitimleri gerçekten işe yarıyor mu? bu konuyu görerek benim kanalima destek olmanızı gerçekten çok isterim ve mutlu olurum arkadaşlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben de bir Youtube kanalına sahibim. 1.5 yıldır bunu devam ettiriyorum ancak nasıl geliştirebileceğim hakkında çok bilgi sahibi değilim, hala deneyim kazanıp nasıl geliştirebileceğim hakkında araştırma yapıyorum, deney yapıyorum.

    Sizin kanalınıza göz attım, benim kanalımdan daha fazla izlenmeye sahip olduğunuzu farkettim.

    Okuduklarımdan size tavsiye edebileceğim püf noktalar:
    1. Videolarınızın küçük resmi dikkat çekici olsun. (Kanalınızdaki videoların küçük resimleri zaten güzel, bu tamam)
    2. Ortalama video süreniz 3-10 dakika arası olsun. Böylece izleyiciler çabuk sıkılmazlar. (Bu da tamam)
    3. Düzenli video yayınlayın. Yayınladığınız süre sabit kalsın. Mesela her Pazartesi saat 20.00'da aynı seriden bir video. Bunu yaparken de önceden videolar yapıp yükleyin, böylece meşgul olduğunuz günlerde videolarınızın montajlanması vb. olaylardan endişelenmenize gerek kalmayacak.
    4. Ne kadar yeniyseniz o kadar sık video yayınlayın (bunu da uyguladınız).
    5. Başkalarının yayınladığı popüler videoları indirip tekrar yayınlamayın. Mesela Doğa İçin Çal şarkılarını indirip tekrar yayınlayan bazı Youtuberlar gördüm ve bunların bu videoları izlenme almıyor, hem de Youtube tarafından içeriğin silinmesi riski taşıyor.

    Deneyimlerimden:
    1. Araştırdığınızda bulunmayacak veya nadir bulunan konu hakkında video yayınlayın. Mesela benim Küstüm Otu ve okul videolarım en fazla izlenme alan videolar. Küstüm Otu kıpırdayan bir bitki, bu bitkiyi Google'da Türkçe olarak aradığımda az bulunuyor ve bunu arayan meraklılar videoma mecbur tıklıyor. Aradığınızda da videonuz en üste çıkıyor çünkü en fazla konuyla alakalı video sizin videonuz oluyor.

    Okul videoları da çok izleniyor çünkü bir okul hakkında en fazla kaç video yayınlanır ki? Bir turistik yere yılda milyonlarca kişi gidip gelir ama bir okul hakkında her sene 300-500 öğrenci/okul idaresi gidip gelir. Bu illaki bir okulun olması da gerekli değil. Mesela az tanınan güzel yerler, belediye binaları, veya bir ilin tanıtımı da olabilir.

    2. Youtube'ta maalesef çok uğraş çok izlenme anlamına gelemeyebiliyor. Örneğin 1 ay boyunca uğraştığım bir video var ve bunun sonucunda umduğum ilgi 1-2 günlük uğraşılmış video gibi. Ben de anlayamadım. Yayınlamak istediğiniz videonun izleyiciyi ilgilendiriyor olmalı.

    Düşünceniz nasıldır? Sizin de bu kadar izlenme almanızı merak ettim ve sizin tavsiyelerinizi de duymak isterim.




  • öncelikle bu uzun ve özenilmiş yazının için teşekkür ederim. tek tek bende detayları vermeye ve anlatım tarzımı senin makalen gibi oluşturmaya çalışacağım.

    Bu kanalı ben sadece gmail hesaplarımı kontrol etmek için açmıştım ama sonra dedim ki bende bu işe bi atılayım belki mesafe katederiz. 17 Temmuz açılma tarihi olarak gözükse de ben bu işe Ağustosun sonlarına doğru başlamıştım. ilk başta minecraft videoları ile başladım. yaptığım şeyler aslında güzeldi. how to make videoları çekiyordum ve yaklaşık toplam 30 video olmuştu ama toplam izlenme sayım 100'ü geçmedi. yani bunun artık tutmadığını anladım ve MC videolarını çekmeme kararı alarak kanalımda ne kadar video varsa sildim. yeni bir kategori belirlemeliydim ki GTA 4 için tamamen kendime ait grafik modunu tanıtma amaçlı video hazırladım ve bunu yaklaşık olarak 1 haftada 500 kişi izledi. indirme sitelerine de koydum ve baya tuttu, şuan gta 4 için indirilen en iyi grafik modları arasında ilk 10'a girdim.

    sonra bu işten sıkılınca müzik hayatına atıldım ve ilk yaptığım mix izlenme olarak artış yaşadı ve bende artık rotam belli oldu diyerek BAM diye daldım YouTube'a

    Kanalımda izlenme çok olmasına rağmen abone sayım çok az gidiyor. yani 10bin izlenen kanalın en azından 700-800 abonesi olması gerekirken 100 aboneye sahibim. ha artacak demiyormuyum tabiki de artacak zamanla. umarım en kısa sürede yükselişe geçer. 4 ayda 60, 1 günde 40 abone kazandım. tamamen videon ile alakalı durum bu aslında.

    1- videolarımın kapak fotoğraflarını özenle yapmaya çalışırım ve çoğu dinleyicim beğendiklerini her zaman söylerler.

    2- müzik işleriyle uğraştığım için ve dinleyicilerime hazırlanmış özel mixler hazırladığım için videolarımın en az 30dk olması gerekiyor. bu sayede dinleyenlerden daha çok izlenme saati alarak 4000 saat sınırına daha kolay erişebilirim.

    3- düzenli video atmaya çalışıyorum ama bazen aksaklıklar oluyor veya bazen aşırı derece sıkılma geliyor ama gelip geçici tabi bunlar. 3 günde 1 atarım video. yani haftada 2 veya 3 bazen 5 olduğuda oluyor.

    3.1- videolarımı montajlarken çok sıkıntı yaşıyorum. örneğin 200 MB lik videoya sadece programla müzik eklediğim zaman 2 GB lara kadar çıkıyor. kaliteyi düşürmek işe yaramadı aksine hem kalite düştü hem GB oynamadı. yeni program satın alırsam veya ücretsiz edinirsem düzelir gibime geliyor şuan moviemaker kullanıyorum windows ücretsiz sunar bu programı.

    4- yeni olduğum zamanlar sık sık video attım. bazıları tutarken diğerleri tutmadı o yüzden günde 10 video yüklemek aşırı saçma bir hareket olur. aktif bir kitlen olduğunu varsayarsak hangisini izleyeceğini bilemez ve 1-2 dk izleyip çıkar ve buda dezavantaj tabiki.

    5- başkalarının videolarını hiçbir zaman izinsiz kullanmam. ben genelde telifsiz veya yarı telifli (paylaşıldığında bir engelleme yaşamayan video) paylaşırım. video alacaksam eğer kullanıcısından izin alırım. Mad Mike videosunda bile telif var normalde ama ben gerekeni yaptığım için engel yaşamadım.



    DENEYİMLER kısmına gelirsek eğer;
    1- O an ne popüler ise onu koymak biraz daha avantaj sağlıyor. ben huawei reklamı çıktığında müziğini insanlar araştıracağı için hemen alıp koydum. sabah kalktığımda çoktan 1000 izlenmeyi geçmiş ve yaklaşık 30-35 abone kasmışım. popülerlik neyse onu uygulamak lazım. hatta bir kanal durumu abartarak aynı huawei reklam şarkısını 10 defa paylaşmış ve 10 tanesi de izlenmiş, yeni açılan kanalın şuan 1 milyon izlenmesi oldu bile. ben bunu akıllılık edemedim ve etseydim de saçmalıktan ve açgözlülükten başka bişey değil.

    2- YouTube saçma insanların çok fazla dolandığı bir platform. yani ben uzayda yaşayan bir varlık hakkında %100 kesinlik ve garanti sağlayacak bir durumu paylaşırsam alacağım maksimum izlenme 1milyon veya 2milyon olur.

    ama başka birisi " ninemi 1000 derece bıçakla doğramadan önce slime havuzunda stres çarkı ile döverek gülmeme çelınç yaptırdım" adlı bir video 10milyonu rahat geçer. düşünsene böyle başlıkların olduğunu ve kesin ki vardır zaten......

    düşüncelerimi uzun uzun aktardım. sonuna kadar okuduysan tekrar teşekkür ederim. kanalını bana verirsen abone olabilir ve destek çıkmaya çalışırım. istersen sende bana abone olarak +1 mutluluk kazancım olabilirsin.




  • O uzun cevabıma kıyasla daha uzun cevap yazdığınız için ben teşekkür ederim.

    Ben de ilk başta "Bu ne ki, denesem mi ki" diyerek açmıştım Youtube kanalımı. 2017 Ağustos-Eylül aylarında açtım ve birkaç saniyelik havalimanındaki uçakları çektiğim videoları koydum. Ondan sonra bıraktım. Kasım ayı gibi tekrar bir merak salıp video yapmaya çalıştım. İlk başta çok uğraşılan bir video mutlaka emeği kadar karşılığını alır deyip elimdeki küçük mikroskopu (Yok Yok benzeri dükkandan) kamerama takıp 50 şeyi inceledim, hepsini çektim, montajladım. Çalışma haftalar sürdü. Fikir arama, sonuçta ilk 10-20'yi bulmak kolay ama sonra neyi çekeceğimi şaşıyorum.

    Neyse, yüklediğimde 10000 izlenme hedefim vardı. İlk kez böyle bir girişim yaptım. Oysaki kanalımda en fazla 50 izlenmeye sahip videolarım vardı. Ancak önceden Google+ adlı sosyal medyadan başlık anketi yaparak videomu duyurdum. 200+ kişi katkıda bulundu ancak videoyu yayınladığımda 50-100 izlenme arasında kaldı video...

    Ardından bir seri yapmayı düşündüm. 1 dakikalık bilgi verici, eğitici videolar... Her birkaç günde bir yayınladım. Sonra da sıkıldım, meşgul oldum, kestim.

    Arkadaşım da bir Youtube kanalı açtı. Oyunlar çekip yayınladı. Bir sürü de abone kazandı. "Nasıl yapıyorsun?" dediğimde canlı yayından abone kastığını söyledi. Bir ara yarıştık. Yöntemler aradık, nasıl abone kasarız? Ben canlı yayın yaptım yapmasına 1 abone gelmedi, internet kotasından israf olduğundan canlı yayından umudumu kestim.

    Abonem 7'de takılı. 6 aydır. Ben de dayanamadım, hile aramak istedim. Böyle bir girişimim oldu çünkü kanaldan amacım para kazanmak değildi, sırf hobi için. Kazanmak da istemem çünkü montajları açıkta indirilmeye açık korsan programları kullanıyorum, yani para kazanmaya kalksam kul hakkına girerim, kazanacağım para haram olur düşüncemden kesin düşüncem Youtube'tan para kazanmamak. (Onun yerine ben foto stoklarda fotoğraf vb. satıyorum)

    Bir site buldum. Adı "gorunum.org", abone kasma sistemi. Aslında tam da hile değil, karşılıklı abone kasma. Mesela bir Youtuber diğerine abone olarak puan kazanıyor ve bu puanlarla kendine abone ediniyor, tabii diğer Youtuberlar ona abone oluyor. Bazı Youtuberların 2000, hatta 10000 olmasına karşın size abone oluyor. Canları çekmiş! Buradan da anladım ki o ünlü Youtuberların da abone kasma sitelerinden yararlanıyor, abone sayısına bakılmamalı.

    Daha sonralarında Youtuberlık yapan arkadaşıma önemli olan abonenin olmadığı (1000 abone ama daha zoru var), izlenmenin sonucunda para kazanmaya başlayabileceğini söyledim. Ne kadar izlenme dediğimde 4000 saat dedim, üstelik her 12 ayda bir, örneğin 4000 saat izlenmeyi 13 ayda kazanırsak tekrar denememiz gerekiyor. Vazgeçti o işten.

    Ben de size "Saçma video başlıklarına gelince 1-2 milyon izlenme alıyor" düşüncesine. Çok saçma. Kolay örnek, Barış Özcan vs Enes Batur. Barış Özcan bilimle ilgili videolar, Enes Batur ise aklına ne geldiyse onu yayınlıyor. Ancak bilime gelince seyretmeyen izleyiciler Enes'e yöneliyor. Halbuki bence Barış'ın videoları daha eğitici.

    Sonuç olarak abonelerimin 3'te 2'si abone sisteminden yararlanarak aldım. Ama zamanla onlar da abonelikten çıkıyor, geride kalanlar gerçek aboneler. Şu anda 200 gibi bir abonem var.

    Korkunç gerçek elbet. (Yalnız o çok izlenme alan videolarım tamamen internetten aranma sonucunda geliyor, abone kasma sisteminden onun için yararlanmıyorum)

    İzleyici toplumu videolarıma ulaştıramıyorum, benim de bu derdim var diyebilirim.

    Aboneler önemli değil bence, az ama kaliteli aboneler daha iyi.

    Bilemiyorum ne düşünürsünüz hakkımda... Şaşırdım kaldım kendi gerçeklerimi yazdıktan sonra.




  • Kanalımi daha iyi yerlere getirmek

    hocam bu kanaldan sizce olurmu? bazen umutsuz oluyorum abone sayısı olarak ama izlenmeye bakınca demek ki izleyen varmış diyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence olur. Abone sayısı önemli değil, izlenme önemli. Bir dernek düşünün. Çok üyesi var ama üyeleri yılda bir kez bir araya geliyor. Başka bir dernek ise az üyesi var ama her hafta, her birkaç günde bir bir araya geliyorlar. İkincisi daha iyi. İzlenmeler sizin kanalınızın ilgi odaklarına girdiği anlamına gelir.

    10.000'inci izlenmenize tebrik ederim.
  • Orjinal içerik üret;yaratıcılığı
    Rakipleri incele
    Video efekt programları kullan
    Samimi ol. İzleyicilere lütfen kanalıma abone ol diyer yalvarma
    Videoyu sosyal ağlarında paylaş
    ---------
    İşin etik olmayan tarafını da açıklayım uygulamak sana kalmış
    Birkaç telefon hattı al tl yükle 3g açık olsun.
    Sanırım tek hatla 15-20 gmail oluşturabiliyorsun
    Gmail hesaplar al farklı ipden kanalına begeni ve yorum bırak. Paylaş Hintliler bunu çok yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılanlardan baya ders çıkarmış olduk tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.