Şimdi Ara

Kanal İstanbul! Hakkındaki Düşünceleriniz Neler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gereksiz bir proje boşuna ekonomi masrafı.Başka illere yatırım yapılmı insanlar artık istanbula değil İstanbuldan başka ilelere göç etmeli.Yatırım ağıllıklı olarak oralara yapılmalı gerekirse gençleri oralarda işe yerleştirilmeli.Bu Ülke sadece İstanbuldan ibaret değil.Her yıl bütün gençlerin hepsi İstanbula göç ediyor iş bulabilmek için yani zaten kapasitesini doldurdu artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir an önce hayata geçmesi gereken bir proje. Özellikle denizcilik sektörüne büyük istihdam sağlayacaktır. İstanbul boğazının emniyet altına alınacak olması ve ekonomiye sağlayacağı büyük katkılar da cabası. İşin bir de montrö anlaşmasını kısmı delme durumu var ki bence en önemli konulardan biri de bu. Ülkeye katkısı bakımından her yönüyle bir çok faydaları bulunan bir proje.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denorath -- 3 Aralık 2019; 15:31:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu yabancılar finanse eder ve Hong Kong, Singapur gibi olur. Orada ayrı bir yaşam sonra da toplum oluşur, yabancılar iş için gelir Türkler apartheid gibi yaşar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Bir an önce hayata geçmesi gereken bir proje. Özellikle denizcilik sektörüne büyük istihdam sağlayacaktır. İstanbul boğazının emniyet altına alınacak olması ve ekonomiye sağlayacağı büyük katkılar da cabası. İşin bir de montrö anlaşmasını kısmı delme durumu var ki bence en önemli konulardan biri de bu. Ülkeye katkısı bakımından her yönüyle bir çok faydaları bulunan bir proje.
    Montrö bizim boğazlardaki garantimiz. Montrö anlaşmasını iyi okuyunuz. O anlaşma sayesinde savaş veya çatışma durumlarında boğazları savaş gemilerine kapatma hakkı elde ettik.

    Montrö anlaşmasında ne sizleri rahatsız ediyor anlatırsanız bilgileniriz.

    Bu proje tamamen rant projesi. Ekonomik olarak zaten ülkeyi göçertme tehlikesine sahip. İktidarın bukadar üstünde durma sebebi iki yanındaki paha biçilemez araziler. Buraları üleşecekler. Milyon dolarlık yalılar yapacaklar kendilerine. Şakşakçılarda alkışlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 3 Aralık 2019; 17:48:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0,60 larda faiz 100 milyar dolar arap sermayesi gelemeye az kala gezi çıkmıştı.

    yaptırmazlar konuşmaya gerek yok .

    araplar hakkında konulara bakın forumda. uzağa gitmeyelim.

    3 sene sonra oturup çay içerken konuşuruz bu araplarda şerefsiz bütün paraları abd ye avrupaya hiristiyanlara akıtıyor diye.

    çin yapacakmış diye söylenti çıkarırsan

    soykırım yapan çin diye haberler çoğalır.

    çin hakkında ne kadar dezenformasyon artışı var . haklı olanlarda var.

    ne kadar ahlaksızsın ne kadar.........un basın.


  • İlber Ortaylı’nın dediği gibi palavra kolay okumak sıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AD674E5D1 -- 3 Aralık 2019; 19:33:9 >
  • Buraya akitilacak parayla anadolu ya yatırım yapıp istanbul nüfusu azaltilmalidir. Yaşanmıyor istanbulda kalabalıktan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan çok gereksiz goruyorum asla yapilmasina taraftar degilim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rant uğruna Istanbul'un içine etmekten başka bir şey değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • soygun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AD674E5D1



    İlber Ortaylı’nın dediği gibi palavra kolay okumak sıkar.
    adam TARİHÇİ.konunun uzmanları git bak ne diyor.utanmasan mahalle bakkalının görüşünü paylaşacaksın.
  • İsraf ayrıca yapıldığı proje beklenen büyük istanbul depremininde gerek şiddeti gerekse olası etkenini artıracak seviyede olacak.Bildiğin hüllen zarar.
  • Bu proje niye gündeme geldi bilen hatırlayan var mı?

    Boğazdan çok gemi geçiyor, boğazlarda tehlike oluşturuyor felan diye lanse edildi di mi?

    Bu kanalı açıp, diyelim bir şekilde gemileri oradan zrla geçireceğiz farzedelim. O zaman amacına ulaşacak
    kanal yapımı di mi?

    Peki son gelişmeleri biliyormusunuz? Kanal tek yönlü işleyecek diye duydum. Eee boğaz hala aktif kullanılacak o zaman ters yönde.
    Eee o zaman biz bu kanalı niye yapacağız,hala boğazlar kullanılacaksa?
  • Bazen rakibi yenmenin tek yolu onu hataya zorlamaktır

    ----------------
    82 anayasası % 91 oy ile kabul edildi
    Sorsan kimse durumu kabul etmez...
    Ve o tarihte yaşayan herkes ölmüştür
    Konuyu öyle düşün
    Bence gerekli bir an önce başlanmalı hiç vakit kaybetmemek gerek
    Türkiyenin bunun gibi bir çok projeye ihtiyacı var
    Destek olunması gereken bir proje
    ------------
    Ama isim vermeden nasıl destek olunur ona benim aklım ermiyor
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Adam araştırmadan sıkmıyor merak etme.Sizinkilerin yaptığı palavra kolay okumak sıkar demiş İlber Ortaylı videoda.Allah bilir videoyu izlemeye üşenip izlemeden yorumu yapmışsındır.Yapay zeka gibi konuyu bile okumadan otomatik cahilce yorumlar yapmayı çok seviyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AD674E5D1 -- 4 Aralık 2019; 1:33:43 >
  • Parsbey P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben bir uzakyol gemi kaptanıyım. Yıllardır kimyasal tankerlerde yerli ve yabancı firmalarda görev icra etmekteyim. Doğal olarak deniz hukuku da görev tanımlarım içerisindedir. İstanbul boğazı dünyanın seyri en zor olan yerlerinden biridir. Kuvvetli akıntılar, keskin dönüşler ve ciddi rüzgarlar alan bir bölgedir. Boğazın etrafında kaç milyon insan yaşadığınıda takdir ediyorsunuzdur umarım. Montrö anlaşmasına olan itirazlarıma gelince;
    1. Montrö Türk boğazlarını uluslararası su yolu olarak tanımlar. Bundan dolayı geçiş yapan ticari gemilerde kılavuz kaptan alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bir örnekle açıklarsam Almanya’da bulunan Kiel kanalından geçmek isteyen ortalama bir ticari gemi geçiş başına acenta masraflarıyla birlikte 10000€ civarında bir ücret ödemek zorundadır. Hernekadar IMO gemiler için “strongly advised pilotage” şerhini koysada bugün itibariyle hatırı sayılır sayıda gemi pilotsuz seyir yapmaktadır. 15 yaşını geçmiş ufak çaplı (4-5bin tonluk) bir petro-kimya tankerinin en ufak bir makina yada dümen arızası veya seyir zafiyetinden dolayı boğazda yapacağı bir kazanın sonuçları inanın bana beklenen büyük İstanbul depremini bile mumla aratabilir.
    2. Askeri gemiler sadece bilgi vermek kaydıyla istedilkleri gibi boğazlardan geçiş yapabilirler. Bunu engelleyemezsiniz. (Savaş halinde eğer taraf isek engelleyebiliyoruz) Bu sebeple USA her yıl Karadenize savaş gemilerini gönderir ve geçerken de (mesela geçen yıl) silahlarını 3. Köprüye çevirip bize gözdağı verir.

    Kaçınız İstanbul’da yaşıyor bilmiyorum ancak bu projeye karşı çıkmak sadece muhalif olmakla açıklanamaz. Günde nereden baksanız 170-180 geminin geçtiği ve deneyimli kaptanlar için bile seyrin bu kadar zorlu olduğu bir yere alternatif bir güzergah oluşturmak istenmesi ve tüm zorluklarına rağmen bunun siyasi iradeyle ortaya konulması takdir edilmesi ve muhalif olsun yada olmasın sonuna kadar desteklenmesi gerekmektedir.

    Bazı arkadaşlar bedava olanı varken neden gemiler ücretli bir kanalı kullansın gibi geyikler çevirmişler. Kazın ayağı öyle değil arkadaşlar. Hükümet uzun bir süredir zaten seyrü sefa emniyetini bahane ederek özellikle de tanker sınıfı gemileri Çanakkale ve Karadeniz girişlerinde hatırı sayılır günler bekletiyor. Bunu da insiyatif alarak yapıyor. Yabancı basını takip ederseniz özellikle Rusya, Yunanistan gibi ülkelerin her fırsatta Türkiye’yi IMO’ya şikayet ettiğini görürsünüz. Bugünlerde bir tankerin günlük kirasının 10-12 bin dolar civarında olduğunu düşünürseniz ve bu tankerin boğaz geçişi için en az 3-4 gün bekletildiğini de hesaba katarsanız yeni İstanbul kanalından geçişin onlar için ne denli karlı olabileceğini de anlamış olursunuz.

    Son olarak Panama ve Süveyş kanallırının yıllık gelirlerini de bir araştırın isterim. Dünya’daki her ülke bu tip kanallardan milyarlarca dolar gelir elde ederken bizim “gel geç kardeşim uğurlar ola” gibi bir yaklaşım sergilememiz düşünülemez bile.

    Bu kanal ayrıca ülkemiz denizcileri, kılavuz kaptanları, romorkör hizmetleri, deniz acentaları, gemi donanım satıcıları ve shipshandler’lar açısında da oldukça fazla istihdam sağlayacaktır.

    Emniyet konusuna daha önce de değinmiştim zaten. Hadi diyelim siz kendinizi önemseiyorsunuz bari çoluk çocuğunuzun geleceğini önemseyin. Tekrar ediyorum şu an Allah korusun İstanbul boğazında olabilecek bir kaza yada düşman bir ülke tarafından yapılabilecek kaza süsü verilmiş olam bir saldırı boğazın ekolojik dengesini yerle bir edeceği gibi sayısız insanın ölümüne ve büyük bir ekonomik zarara sebep olacaktır.

    Boğazlar yol geçen hanı değildir. Montrö’yü bypass ederek yapılacak yeni bir kanal ülkemize ve denizcilik sektörümüze ve daha da önemlisi geleceğimize dair atılmış en önemli adımdır. Bu projenin karşısında durmak en hafif itibariyle caheltle açıklanabilir.

    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denorath -- 4 Aralık 2019; 4:13:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.