Yatmaya ve uyumaya alışmış insanlarımızdan yine bir başkası Kanada'ya geliyor, Kanada'da yaşamak için çalışmak zorunda olduklarını anlayınca 6 ay sonra ağlayarak Türkiye'ye kaçıyorlar Eeee zor geldi tabi sabah 4'te işe başlamak :D ![]() Hayalleri Kanada'ydı, gerçekler 'Türkiye' dedi! '6 ayda ağlaya ağlaya geri döndük' https://www.milliyet.com.tr/pembenar/hayalleri-kanadaydi-gercekler-turkiye-dedi-6-ayda-aglaya-aglaya-geri-donduk-7361599 |
Kanada'ya geldi, ağlayarak Türkiye'ye döndü

-
-
Up :)
-
yalnız kuzeni gitti diye bütün sülale nasıl taşınabilmiş
başka ülkelerde evlenip eşini getiremeyenler var
-
Taşınırken havalimanında takım elbiseli bir adam 1 milyon dolar dolu çanta verecek sanmadılarsa yüzüme tükür hocam :D
Gelip görünce de iş ortamlarını, aaaaa burda uyymak yok, bu ne ayol deyip kaşmışlar ağlayarak :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Mayıs 2025; 19:30:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sosyal çevre çok önemli cidden.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sosyal insanlar maalesef Kanada ve Amerika gibi yerlerde pek bulunmuyor hocam, ben de Amerika'da yaşıyorum 9 yıldır, sosyallikten kasıt barda oturup içki içerken beyzbol muhabbeti yapmak buralarda. Kafa dengi insan bulmak çok zor ve de eğitimsizler ve kültürsüzler, kendi dengin arkadaş bulmak 5% ihtimal buralarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Mayıs 2025; 20:8:33 > -
gerçi biz cennet vatanda da arkadaşız kaldık yani herkes birbirine küstü etti. eskiden sayısız arkadaşım vardı, hafta sonları birsürü farklı gruptan bisiklet sürüş rotaları atılırdı. şimdi çoğundan koptum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes o şekilde yaşıyorsa hiçbir problem olmaz (askerdeki gibi) ama kimisi 8'de kimisi 4'te saçma olur, hangisi ?
İnsan heryerde aynıdır, ne demek yatmaya uyumaya, onlar da erken saatte eve gidip yatmaya uyumaya başladıklarında,
buradaki harıl hurul, horul hurul çalışanlar yeni paydos ediyor olacağım
-
Herkes aynı değil benim akrabam gitti burda fluence suruyordu orda 1 sene icinde yeni f150 truck aldı
Neyle geldi hocam green card'la mi? 1 yilda pesin almamistir o araci, 600 dolar taksitle almistir, 72 ay borc oder, tabi calisabilirse izni falan varsa. Calisma izni yoksa ben hic tavsiye etmem, zaten oturumu, izni, evraklari yoksa da ne ev tutabilir dogru duzgun ne duzgun bi iste calisabilir. Yanlis yonlendirmeyelim lutfen insanlari.
Ha calisma izni, green card gibi seyler varsa o zaman mucadeleciyseniz gelin, mucade edemiyor ya da sabah 4-5 gibi kalkamiyorsaniz gelmeyin kisaca bunu diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Mayıs 2025; 2:49:43 > -
arkadaşlarım bana sürekli "neden kaçmıyosun ülkeden, sen bekarsın, senin yerinde olsam arkama bakmadan Meksika üzerinden ABD'ye kaçarım" diyolar.
bana bunu diyen kişiler evlenip ikişer çocuk yapacak kadar Türkiye'ye yatırım yapmışlar. yani burda yerleşik yaşam kurmaya yönelik yaşamışlar. ömürleri boyunca Batı ülkelerine gitmeye yönelik hiç çaba sarf etmemişler. ben işten arta kalan vaktimde İngilizce geliştirirken onlar Sörvayvır izlemişler. ama sorsan: "hayır yav biz kaçmak istiyoruz aslında" kafasındalar. madem kaçmak bu kadar önemli, kendin bekarken kaçsaydın.
ağzı olan konuşuyo. herkes birbirine: "uç, kaç, amuda kalk" diye öğüt vermesini biliyo ama kendisi hiçbir şey yapmıyo.
başka biri de diyo ki: "Türkiye'den kaçamamış herkes çöptür" yahu adamın keyfi yerinde ise neden kaçmaya çalışsın? Türkiye'de mutlu şekilde yaşayan birsürü insan var.
ben bunu yazınca: "sen kendini kandırıyon, sen de mutsuzsun, mutlu olsan konu dışında takılmazsın" yazıyolar. birader ben kendi hayatımdan memnunum gerisi sizi ilgilendirmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam sürekli sabah 4-5 te kalkmaktan bahsediyorsun da haftalık kaç saat çalışma süresi var orda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İltica
Alıntı
metni:Genç çift, büyük hayallerle gittikleri Kanada’da çok uzun yıllar çalışmaları sonucunda refaha kavuşacaklarını anlayınca, lan türkiyede çok farklı sanki bunlarda nasıl bir kafa var ya
-
Daha önce buna benzer başka bir konuda da yazmıştım sanırım.
Sosyal ve finansal olarak Türkiye'de başarılı olamayan, kendi ayakları üzerinde duramayanlar, yurt dışında %99 başarısız ve mutsuz olup geri dönüyor. Benim gözlemim, çevremde yaşadığım şehire taşınanlarda gördüğüm hep bu şekilde.
-
En büyük en iyi motivasyon mağduriyettir.
Haberin bir kısmını okudum bence haberdeki kişilerin tası tarağı toplayıp geri dönenlerin Türkiye'de bir alternatifi varmış yani girebilecekleri çalışabilecekleri bir iş kazanacakları bir para Yani ayda 22 bin liraya köpek gibi çalışmak zorunda değillermiş bence.
Ama bu şartlara rağmen sırf doğurdukları bebek için yine de geri dönmemeleri gerekiyordu bu tanrının unuttuğu kurumuş çöllere.
Kolay olan yolu tercih etmişler.
Kısa vadede mutlu olabilirlerse de uzun vadede mağdur olurlar.
Yeni sosyal medyaya düştü biliyorsunuz Diyarbakır'da yanlış hatırlamıyorsam 17 yaşında bir genç kızı AKP'li belediye baskaninin yigeni ehliyetsiz kaldirimda arabasıyla ezdi ve öldürdü ve mahkeme tarafsız olarak yargılama yapmadı ceza bile almadı adam bu ölen kişinin yerine başkası da olabilirdi, herkesin çocuğu olurdu bu ülkede asla hayat sürdürülrmez.
Ölen kizcagiz ezgi alya yigit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 14 Mayıs 2025; 12:16:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sabah 9 aksam 5 calisirsin, haftada 40 saati gecmez, hastalaninca da hokumet evine doktor gonderirmis...
Gercegi boyle degil dostum :)
New York'ta gecinip de rahat yasayabilmek icin ayda $5,000 dolar kazanman lazim. Bu da zengin hayati degil, yemen icmen normal, sosyal hayatin normal sekilde olacaksa en az bak $5000 kazanmalisin ayda. Saatlik ucretli islerde calisacaksan $15 dolardan hesaplarsak:
- Ayda 160 saat x $15 x 25% vergi = $1,800 dolar, bu para oda kirana (kendine ait ev degil, paylasimli) ve faturalarina gider
- Ayda ek is olarak 107 saat x $15 x 25% vergi = $1,200 dolar da ilave kazanmalisin ki bu para da yeme, icme, gezme, tozma, onlara gider.
$3,000 dolarla kit kanaat gecinirsin New York'ta.
267 / 4 = 67 saat yapar haftada. 1 gun dinlendigini farzedersek, gunde 11.5 saat calisirsin, hem de masa basi isi degil, agir islerde.
Bu emekle yer, icer, gezer tozarsin o izin gununde yani haftada 1 gun, ama calismayi birakamazsin ya da is bulamazsan yandin zaten. Ayda 267 saat is bulabilmek cok iddiali bir seydir. Cogu kisi ayda maksimum 120 saat falan calisabilir ve bu yuzden de geri doner Turkiye'ye gecinemedigi icin. 3 farkli iste calisarak bu paralari kazanabilirsin New York'ta, ama dedigim gibi is bulabilirsen yeterince.
Bu arada aylik 160 saatin uzeri overtime'dir falan olaylarina girmeyin, ayni iste calisirsaniz haftada 40 saatten yukarisina 50% fazla oderler, ama kimse bunu yaptirmaz size, seni fazla mesai ucretiyle calistiracagina, baska adama verir o isi, seni cagirmaz o gun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 15 Mayıs 2025; 5:8:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X