Şimdi Ara

Kanada’dan Türk SİHA’larının kameralarına ihracat yasağı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalaraz

    Yalanla dolanla olmaz asıl milliyetçiler doğruyu görenlerdir. Kamerası kanada motoru ukrania vs vs. Bunu söylüyorsak biz ülkemizi gerçekten sevdiğimiz için söylüyoruz. Yazılımı türk. Evet ama kamerası olmadıktan sonra bir işe yaramaz. Motoru olmazsa bir işe yaramaz.

    artık bilime teknolojiye önem verilmeli önemli parçalar ülkemizde üretilmeli. Önemsiz parçalarda herhangi bir ambargoda üretilmeliki sırtımızdan hançerleyemesinler.

    Unutma müslüman ülkesin ve türksün sırf bu yüzden güçlenmeni istemezler. Ellerine bir gırsat geçsin türkü bir kaşık suda boğatlar. Birde müslümanlıkta yalanın yeri yoktur. Onu ürettik bunu ürettik diye tarikatçılat gibi milletin beynini yıkamasınlar. İşlerimiz doğru gitmez yalan yalan yalan. Yakışmıyor.

    selçuk bayraktar cüneyt özdemir ile röportajında yerli olmayan hiç bir sistemin kritik olmadığını söylemişti. kritik olmaması şu şekilde;

    alternatifler var

    yerli üretilebilir

    hızlı değişim yapılabilir

    üretimi ve özellikleri etkilmez vb.


    Şu an da yurt dışından alınan tüm parçaların alternatiflerinin olduğunu söylemişti. Sadece maaliyet performans nedeniyle yurt dışı tercih ediliyor. Mercedesin reno motor kullanması gibi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    İşte anlamadığınız da nokta bu eğitimde yaptığınız hiç bir değişiklik ertesi gün etki göstermez

    devletin bu imam-hatipleri arttırması herkesi imam-hatiplere yönlendirmesi anadolu liselerini puansız yapıp kalitesini düşürerek yaptığı değişimlerin sıkıntısını 10-20 yıl sonra çekeceğiz bugün değil


    Seçme seçilme falansa olay neden bizim buradaki anadolu öğretmen lisesi imam-hatibe çevrildi bu anadolu öğretmen lisesi başarılı bir liseydi her sene tıpa öğrenci gönderirdi imam-hatip olunca nerede it-kopuk varsa bu liseye geldi hatla üst sınıfları niye siz ders çalışıyorsunuz diye dövdüler e ne oldu vatana oradan eskiden çıkan başarılı öğrenciler yerine it kopuk hırsız katil kazandırdık imam-hatibin yetiştirdiği bu inanmıyorsunuz mahallenizdeki imam-hatipler açılınca bir gidip bakın benim sözümü almayın imam-hatip dediğiniz okullar it kopuk hırsız tecavüzcü vs yetiştirme kurumları olmuştur bunun sıkıntısını yıllar sonra çekeceğiz bunu anlasanız

    Tanışıklığınız var sanırsam oraya bahsi konu olan hırsız, tecavüzcü, it ve kopuk ile :D ya kafalara bak şahane :D aynen bu şekilde insanlara etiketler koymaya devam edin :D ne kadar gelişmiş bir beyne sahip olduğunuzu hepimize göstermiş oluyorsunuz...





  • Kitabı baştan okumak lazım..

    Yarısından sonundan okumak olmaz.. oldumu böyle forum yerlerinde ağız kavgası tartışma hiç bitmez...

    En başta Amerika dahil a dan Z ye bütün ülkeler askeri ne olursa olsun bir ürün üretirken başka ülkeler den parça ekipman component ürünler alıyor...

    Amerikalıların meşhur Abraham tanklarının top namlusu yani bir tankı tank yapan unsuru almandır.. niye Amerikalı namlu üretmiyor mu üretiyor ama bir hesap kitapları var..

    Bugün Avrupalı savaş aletleri vasıta cihazları üreten ülkeler bolca Amerika'dan kanada dan parça alır kullanır..

    Çinli ve hintliler Ruslardan alır.. üçüncü dünya ülkesi dediğimiz kısıtlı basit silah üreten ülkeler Çin'den alır parça ..

    Hepsi birbirinden parça alır.. Amerika yıda Rusya yıda katarım %100 yerli milli diye bir şey yoktur..

    Kitabın yanlış yerinden başladığımız için bu tartışmalar oluyor.

    Bize bu İHA siha yerli milli dendi.. bir kesim inanmadı neden bu insanlara neden inanmıyorsun dendiğinde adamlar Türkiye mercek mi üretiyor kameramı üretiyor o İHA sihaların üstündeki kameralar yerli mi dediler Türkiye devre kartımı üretiyor dediler ..
    İha devre kartlarını genelde Almanlar üretiyor...

    Şimdi bu insanlar bunları sorguluyor diye vatan haini olmaz.. ordada bir ayarımızı iyi bilelim..

    Zaten bibirimizi şişirmekten bu hale geldik..

    Bizim sorunumuz bu İHA siha çıktığında bir kısım medya %100 her şeyi Türkiye'de üretiliyor imajı çizdi bu yanlış bir imaj dı.. Amerika nın rusya'nın Çin'in bile böyle bir maddi gücü yok.. bakın teknolojik mühendislik demiyorum maddi parasal diyorum..

    Bakın teknoloji mühendislik ayrı bir şeydir biz herşeyi üretiriz buna her tür teknoloji mühendislik bilgimiz yeter ama maliyet bilimi apayrı bir şeydir..

    gidip 500 tane 1000 tane iha yada sihaya kamera takmak için 5 milyar dolara 10 milyar dolara kamera üretim tesisi yapılmaz.. üretirmiyiz kralını üretiriz ama ultra mali açıdan zararlı bir yatırım olur.. ve illa bir gün o fabrika batar maddi zarardan ötürü..

    Çin dünyanın en büyük Amerika'dan sonra belki capital maddi parasal gücü adamalar son nesil j20 j31 son nesil savaş uçaklarına Rusya'dan aldıkları motorlarını kullandılar..

    Niye koskoca çin dünyanın üretim merkezi gücü olan Çin jet motorumu üretemiycek .. onlarda bile para su gibi olmasına rağmen Adamların hesap kitap maliyetleri tutmamış demek rusdan almak daha ekonomik gelmiş...

    Gene çin gitti Ruslardan uçak gemisi aldı.. hatta bizim boğazlardan geçerken çin yüzen kumarhane yapıcaz biz onu dedi.silahsız ticari gemi.olarak geçti.. tabii öyle bir şey olmadı çin onu uçak gemisi.yaptı.. niye gitti koca çin Rusya'dan uçak gemisi aldı kendi yapamaz mı yapardı ama.demek.böylesi.daha ekonomik geldi....


    Zaten dünyada bu yüzden ülkeler birbirinden parça alıyor.. adam zaten hazır fabrikayı kurmuş 50 belki 100 yıllık argesi innavasyonu teknolojisi var ürettiği ürünler kusursuz ondan alırım diyor ülkeler.. şimdi 300-500 şey için koca fabrika mı açıcam diyor ülkeler alırım İngilizden almandan kanadalıdan bakarım yoluma..

    Yorumları okudum kimse kusura bakmasın da bazı yorumlar ultra bilgisizce ilkokul çocuğu yazmaz.. kendi kameranızı üretiriz yazmış bazıları nasıl üreticeksin buna mühendisliğimiz yeter teknolojimiz de yeter gerisi.. kamera üretmen için senin milyar milyar dolarlık tesis labaratuar lar kurman lazım.. yapılmasından değil parasından bahsediyorum...

    İşin özü belli kanadalı vermiyorsa başka üreticiye gidilir bu kadar basit kim üretşyorsa Kanadalı dışında ona gidilir japon mu çinlimi rusmu İngiliz mi italyan mı ondan tedarik edilir olur biter....

    Yoksa bu kafa hiç bitmez helikopert yaparsın motoru Amerikan motorumu yerli olur tam kurtuldum dersin pervaneyi üreten alman İngiliz.firma bu sefer o pervaneler bana ait onu şurada burda uçuramassın der.. pervaneyi yerli.üretsen bu sefer alman o helikopter deki bazı devre anakartlar bana ait der...

    Bundan kurtuluş yok.. yapılacak şey her zaman envanter çeşitliliği dir.. bir parçayı Avrupa Amerika'dan alıyorsan o parçanın aynı muadilini Çin'den Rusya'dan alıcaksın.. çift envanter yapıcaksın..

    Çünkü Avrupa Amerika lının hesabına gelmeyen %100 rusun çinlinin hesabına gelir.. rusun çinlinin hesabına gelmeyen de Amerika avrupalının hesabına gelir..

    Avrupa Amerika lının hesabına gelmesse Rus çin menşeili silahları kullanırsın rusun Çinlinin hesabına gelmesse Amerikan Avrupa menşeili silahları kullanırsın.. ama bir noktada özgür olursun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başka kamera üreticisi mi yok vah vah kanadaya mı kaldık :)

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Birde yerli üretim denilen şeylerin tümünün yerli olması sorun değil ki. Diğer ülkelerin iha'larında durum nedir ona bakmak lazım. Lobilerin Kanada'yı bu karar zorlamış olması aslında daha önemli bir durumda başımıza neler gelebileceğinin gösteriyor, bir nevi sigorta gibi oldu türk üreticiler için. şimdi bu boyutta muadilini üretip yolumuza devam edebilmeyi planlarız.

  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    %100 yerli olmadığı konusunda hemfikirim ama %100 milli konusunda yanlışsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemen %100 yerli değil yazayım. mission completed

  • Gümrük vergilerinin ahı çıkmış Kanada’dan Türk SİHA’larının kameralarına ihracat yasağı 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sounderland

    Sorun değil TUSAS Aselsan CATS kullanıyordu. Baykar da CATS kullanacak. Kanada muadili olduğu için takılıyor kafasına göre. Canik TP kullanıma başlayınca aynısını Glock yapmıştı. Takılsınlar, egolarını tatmin etsinler.

    TP ne demek? Mesajı tam,anlayamadım, glock ne yapmış?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 6 Ekim 2020; 13:38:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanadali alamos gold maden sirketinin faliyetlerini durdurun Kazdaalarinda.Ambargoysa ambargo

  • Amerika, ürettiği bir makinenin parçasını istediği ülkeye ürettirebilir, üretilen bir ürünü satınalabilir. Hiç kimse ben sana yapmıyorum, satmıyorum diyemez ama Türkiye henüz o konumda değil. Amerika istemezse biz burada para transferi bile yapamaz hale geliriz. En büyük hatamız burada.


    F35 olayında da Amerika uyanıklık yaptı. Proje maliyetini ortak aldığı ülkelere de yükledi. Karşılığında da bir takım parçaları üretme işi verdi.

    Bizim ürettiklerimiz ise daha çok mekanik sistemler.

    Ne yazık ki ülkemize üretmek için yüksek teknoloji gereken bölümleri vermiyorlar. Sadece proje ortağı olduğu için birşeyler verildi. O da mekanik aksam çoğunlukta.

    Kanada’dan Türk SİHA’larının kameralarına ihracat yasağı

    Bunların üretimi için gerekli teknoloji ekipmanları da Amerika tarafından sağlanıyor. Kalıcı olarak değil nasıl markette içecek aldığınız buz dolabının mülkiyeti içecek firmasının ise ve içine başka marka ürün koyamazsanız bunları da başka amaçlar için kullanamazsınız.


    Diğer olay da NATO olayı.

    Biz birşey ürettiğimizde ona ait tüm dökümantasyonu da NATO ya yolluyoruz. Çünkü ortak envantere girince o bilgiler onların da eline geçiyor maalesef.


    Bunun dışında askeri ekipmanlar maalesef araba gibi o parça bulunmuyor başka marka arabanın parçasını buna uyduralım diye istediğinizi istediğiniz gibi kullanamazsınız. Hele hele dijital parçalarda kod uyumluluğu, programın hazırlanması test edilmesi kabulu zaman alan süreçler.


    Yerli merli derken elbette bu kritik parçaların oranı %1 bile olsa olmayınca olmayabiliyor ve elbette onu tek kaynaktan tedarik bile elde edebiliyor olabiliriz. Bu da o ürünü bitiremeyeceğimiz anlamına geldiği gibi kullanılan parçaların nihai ürün olarak 3. bir ülkeye satışının yasak olması şartını bile taşıyabilir. Şu an çok olası değil ama bizim ülkemizden bir üreticinin (aselsan gibi mesela) ürettiği bir parçanın bir şekilde 3. ülkelerin eline geçmesi de bizde bir zaafiyete sebep olabilir.


    Olayların altında çok farklı işler olur. Bu kahvehanede ülkeyi kurtarır gibi ortaya atılan fikirler elbette bu işleri yapanlar tarafından çok çok detaylı şekilde düşünülüyor zaten. Aksi mümkün değil.


    Bu nedenle ben sadece ürünlerin lanse edilirken yalan yanlış abartılı şekilde sunulmasına karşıyım. Milli Yolcu uçağımız göklerde, uçak yaptık göklerde ama bir türlü inemedi o nedenle göremiyoruz, helikopter yaptık ama motorunu satmıyorlar, tank yaptık ama motoru henüz yok (yerli yapıldı ama menzil, güç ve dayanıklılık açısından metal karışım oranları ticari sır diye Krupp firmasından alınamadığından yeterli gelmedi mesela)


    Yani diyeceğim o ki birşeyler yapılıyor ama sözlü ifade edildiği gibi değil hiçbirisi. Biraz daha fazla çalışmamız lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 6 Ekim 2020; 13:43:20 >




  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl Avusturya silah ambargosu uygulamıştı. Glock marka silahlarıda kapsıyordu. Özel kuvvetler vs kullanıyordu. Ama muadili (Canik TP) mevcut olduğu için sözde ambargo yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    Aksungur ve Akıncı için problem değil. Anka S CATS kullanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sounderland -- 6 Ekim 2020; 13:46:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Téquila kullanıcısına yanıt

    Terminoloji ye bakarım ben..


    Yerli üretim Türkiye'de üretiliyorsa benim için yerlidir.. yani isterse bütün parçaları yurtdışından gelsin eğerki burda benim fabrikamda benim işçim üretiyorsa yerlidir..



    Milli üretim çok farklı bir şeydir.. milli üretim derseniz ham madde den tutun a dan z ye her şeyinin milli imkanlarla üretilmesi demektir. Böyle bir şeyi dünyanın ebin büyük parasal gücü üretimi gücü olan Çin yapamıyor , böyle bir şeyi Amerika yapamıyor , böyle bir şeyi Rusya yapamıyor..


    Rusya su37 üretmesi maddi imkansızlıklar dan Hindistan ortak oldu projeye ki hindistan bile dünyanın en büyük ekonomilerinden biridir adamlar bile ağır maliyetlerin altından kalkamadı çekildi projeden..


    Çin örneğini verdim yukarda adamalar beşnci nesil savaş uçaklarına Ruslardan motor aldı.. motor üretme maliyetleri ni göze alamadılar..


    Amerika f35 i Türkiye dahil bir sürü ülkeyle ortak üretti maliyet giderlerinden dolayı..


    Pentagon f22 Amerika'nın efsane savaş uçağını tekrardan üretmek istedi Amerikan senatosu Amerikan ekonomisine çok ağır maliyetleri olur çok yüksek bütçeli bir operasyon olduğu için kabul etmedi...


    Keza Amerika ordusu eskiyen uçak gemilerinin yenilerinin üretilmesi için talepde bulundu senato bir yada iki tanesine izin verdi gerisi ağır bütçe mali.nedenlerden izin vermedi..


    Kısaca milli üretim öyle kolay bir şey değil ne teknoloji ne mühendisliğe bakar hepsi bizde fazla fazla var ama paraya bakar... Amerika nın parası yetmiyor , Çin'in parası yetmiyor, Rusya'nın Hindistan'ın parası yetmiyor bizim nasıl yetsin..


    Katıl yada katılma bunlar gerçekler... Duygularla ülkeler hareket etmez gerçeklerle eder...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Tuna Mirliva

    Bayraktar TB2'de yerli motor hiçbir zaman kullanılmadı. TAI ihalarında evet var.

    Bayraktar farklı sınıf bir iha çünkü. Anka Male sınıfında, Bayraktar ise taktik sınıf bir iha, ağırlıkları klansmanları farklı o yüzden daha düşük bir motor kullanıyor. Yapısal tasarımı da bu motora göre dizayn edildi. Yeni Akıncı İHA hem AL-450 motorunu hem de Aselsan PD-220 yerli motorunu kullanacak.

  • @trakyAli-1986 O kadar korkak ki kendine yanıtları kapatmış. Açsın da konuşalım.

  • celik44 kullanıcısına yanıt
    Senin mesajın daha boş, içi dolu, değer taşıyan yorum yap boşuna bildirim geldi senden..

    Uzun yazmak, bir çok şeyden bahsetmek basit zihinler için boş geliyor galiba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Arkadaşım seri üretim ile bir şeyin yapılması tamamen farklı şeyler.

    Tb2'de yerli motor yok.

    Şu an için değil 2-3 yıl içinde yüzde 70'i bulabilir.

    TB2'nin motoru PD-170'den teknoloji olarak geride, piyasada alternatif kaynaklardan temini daha kolay bir motor nispeten. Hem zaten Baykar da TAI'de artık Akıncı ve Aksungur ile daha büyük klansmanda SİHA'lar üretiyorlar. Aksungur malum PD-170 ve PD-220 yerli motoru kullanacak. Akıncı da AL-450 ve PD-222 ile iki farklı varyasyon olacak. SİHA'da birçok alt sistem var. Evet motor ve Flir çok önemli sistemler ama yerli alternatifleri yok değil.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.