Şimdi Ara

Kanada’dan Türk SİHA’larının kameralarına ihracat yasağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hani tamamen yerli ve milliydi!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GergedaNF

    F-16 değil ki abi bu. En önemli olayı yazılımı ve yazılımı da yerli. Motor araç içinde %1 bile etmiyor. Adamlar anlatmaktan sıkıldı hala aynı şeyleri yazıyosunuz.
    Kilo olarak oranına mı bakıyorlar? Motorun %1 etmemesi saçmalık. Motor olmazsa diğer aksamlar çöpten farksız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fetihli

    Kardeş dünyanın neresinde %100 yerli üretim var bana söyle Apple aptal mı sensörü ordan işlemciyi burdan alıp Amerika dururken Çin de birleştiriyor parçaları he dicen teknoloji kendinin o zaman söyle de sensörü ekranı falan da almasın kendi üretsin

    Yalnız Apple'ın amacı para kazanmak.Nerde ucuz ürün ucuz işçilik varsa oraya gider ordan temin eder... Fakat savunma sanayinde ucuzluk 2.plandadır. Ruslar

    s400ün önemli parçalarını ithal etmiyordur muhtemelen veya savaş ucaklarının


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erbilge

    Hani tamamen yerli ve milliydi!

    Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic Bayraktar TB2 S/İHA ile ilgilendiklerini açıkladı

    "Türk tarafı ile bir anlaşmaya varacak mıyız, göreceğiz. Her halükarda bunlar çok iyi İHA'lar, Türk üreticileri övmek zorundayım."


    Dünyada hiç bir ordunun "%100" yerliliği yoktur..Koskoca çinde dahi askeri ihtiyaçları yaklaşık %11 civarında dışarıdan tedarik etmektedir.


    Siz bu yerlilik olayını hem yanlış algılıyorsunuz hemde konuları saptırıyorsunuz..



    Yerli üretim demek her parçayı kendi ülkende üretmek değildir ancak temel ana bileşenlerini,kritik parçalarını ülkende üretmen gerekirki bu yerlilik oranını yükselten etmenlerdir.

    Misal kamera konusunda kanada ambargo koydu ,dünyada bu ürünü yapabilcek bir çok firma mevcut,gider başka ülkeden kolayca temin edebilirsin veya ekstra yatırım yapıp bu teknolojiyi kendin üretirsin (aselsanda bunu yapıyor şuan zaten) çünkü tasarım bellidir.Maliyetler ve üretim oranı göz önüne alındığında bir savaş aracının %80-90 oranında üretimini gerçekleştirebiliyorsanız bu yerli üretim ürün olarak adlandırılır.DIşa bağımlılık noktasında risk teşkil etmeyen her ürünüde ürettirip temin edebilirsin ,Hem ülke içindeki maliyetleri kısmış olursun hemde yorulmadan siparişle kendi ürününü temin edersin,bir ülke izin vermiyorsa başka bir ülke mutlaka kapılarını açar sana.


    Başka bir örnek çok tartışılan altay tankı konusu.Motor yoksa yerlilikte olmaz çünkü motor konusu bir tankın kritik noktasıdır ancak altay tankı projesinde benim bugün edindiğim bilgiler ışığında hundai firmasından temin edilen ve "teknoloji transferi ile birlikte" alınan motorlarla üretime başlanmış.Yani ileriki zamanda hundai nin ürettiği motoru türk mühendisler herhangi bir telif hakkına maruz kalmadan üstüne ekstra teknolojileride ekleyerek üretebilcek.Dışarıdan teknoloji transferi alıp üretmekde bir yerlilik anlamı taşır,sonuçta dışa bağımlı kalmıyorsun,aldığın teknolojiyi üretip kullanıyorsun ve bu teknolojiyi kullandığın içinde ambargo tehditlerine maruz kalmıyorsun.TOGG aracıda aslında benzer bir örnek bu noktada,çok yazıldı çizildi onun içinde.


    Kısacası savunma sanayisinde gerek teknoloji üretmek gerekse dünyaordu konjüktüründen geri kalmamak adına teknoloji transfer etmek ayıp yada acizlik değildir.ABD atom bombasını yaptı ama kgb ajanlarının çaldığı bilgiler sonra sovyetler 4-5 sene sonra teknoloji hırsızlığı yaparak kendi atom bombalarını ürettiler,sonraki yıllardada atom bombasının en büyük varyasyonları yaptılar.Yani büyük devletler içinde teknoloji üretmek kadar teknoloji transferi yapmakda kritik öneme sahiptir.





  • Nerede bu demokrasi, liberalizm? Bakın görün bunlar liberal değiller. Birileri Dünya Türkiye ye karşı diyince kızıyorlar ama bu doğru. Artık ajanları eskisi kadar ülkede cirit atamıyor. Ne yaptığımızı elimizdeki kartları göremiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yerli ve milli söylemi çok havada kaldı akpnin büyük hatası önemli olan maliyetlerin düşürülmesi montajın burada gerçekleşmesi para kazandıkça teknik kısmı stratejik kısmı yazılım motor kamera vırt zırt bunları üretirsin ama yerli olsun diye değil maliyetler azalsın diye apple en güzel örneği yıllarca işlemcileri başkası tasarladı sonra sonra kendi işlemcilerini yapmaya başladı sırf fantezi olsun diye kendi yapmaya kalksa altından kalkamaz hemde maliyetler uçardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim aselsanın kaliteli optik sistemleri vardı diye hatırlıyorum, fazla üretime ağırlık verilir olur biter.

  • Kamerayı mamerayı boşver de yuRRo 10tl oluyor bizim ekonomi uçacak demişti ondan oy verdiydiniz ne oldu o iş?

  • Kötü komşu ev sahibi yapar. Dünyada bunu bizden iyi yaşayan yoktur.

    İHA vermediler Allah razı olsun. Ambargo uyguladılar Allah razı olsun. 74 Kıbrıs Barış harekatından sonra ambargo yemesek Aselsan kurulmazdı. İHA satmaya devam etse İsrail İHA yapamazdık.

    Biz millet olarak zora düşmeden bir iş yapmayız. Kamera mı vermediler, olur biz de kamera yaparız. İlk başta onun kadar iyi olmaz ama zamanla daha iyi olur. Kimse birden en iyi olmuyor.

    Yeter ki siyasi değil devlet politikası haline gelsin bu işler. Yarın AKP gidince batıyla cici olmak için bu yatırımlar durdurulmasın.

  • apulunas kullanıcısına yanıt
    Kardeş kim üretiyor yerli firma değil mi senin ölçütün ne kafanızdan bi şey çıkarıyorsunuz %100 yerli değilse yerli değil öyle bi şey var mı ya küresel dünyada üretim böyle oluyor bunun ne sıkıntısı var onu da anlamadım sizin dediğiniz doğru olsa da yerli değil yerli değil derken kime neye ne kazandırıyorsunuz anlamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Barış zamanında çok fazla üretim yapılmalı, üretilmesi mümkün olmayan faydalı silahlar ise bolca alınıp envantere katılmalı.


    Çünkü bu ülke bi savaşa girerse yer yüzünde bize el uzatacak kimseyi bulamazsınız. En dost gibi görünenler koyar ambargoyu, silahta satmaz su bile vermez, el uzatmak isteyen az sayıdaki devletlere de batı engel olur zaten pasif kalırlar. Küfür tek millet, ermeni yaratığını taaa dünyanın öbür ucundaki kanada koruyor varın şu Dünya'daki Türk düşmanlığını siz düşünün. Aç köpek gibi bekliyorlar pusuda.


    Söz konusu Türkiye'ye zarar vermek olduğu zaman yer yüzünde 2 devlet olur, biri biz, diğeri de dünyanın geri kalanı. Şu %100 yerli değil meselesi de var, bir parçası oradan gelmiş başka bir parçası şuradan gelmiş diye TSK'nın kontrolüne sunulmak üzere silah üretilmesin mi arkadaşlar?


    Türkiyesin sen, Güney Kore değilsin her şeyini yerli yapacak, daha ister o zamanlara gelmemiz. Siz destekleyin o da olur zamanla. Yeter ki bir şeyler üretip TSK'nın kontrolüne ver, o zaten savaşta avantaj sağladıktan sonra hangi parçasının nereden geldiğinin önemi kalıyor mu? Şu an malzemelerinin bir kısmı başka yerden geliyor diye SİHA yapılmasaydı Azerbaycan ordusunun avantajı azalacaktı, bizim de girdiğimiz çeşitli çatışmalarda şehit sayısı artacaktı. Şimdi %100 yerli değil diye işe yaramaz mı oldu bu silahlar? İyiki yapılmış.


    Bir an önce nükleer silaha da sahip olmamız lazım aslında. Kontrolü tamamen bizde olmalı, malzemesi nereden gelmiş önemli değil tamamen bizim kontrolümüzde olsun da bu bir güç gösterisi zaten, kimse kimseye atmıyor nükleeri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 6 Ekim 2020; 4:19:33 >




  • Haklısın diyelim ama bu arkadaşların derdi o olsa neyse yerli özel firmaların üretimlerine de aynı tepkiyi veriyorlar mesela Vestel tv üretiyor paneli alıyormuş Sony de alıyor Apple da alıyor onlara bi şey yok Vestel alınca hani yerli hani milli
    Savunma sanayi dediğiniz gibi yerli olmalı ama emeklemeden de yürünmez her şeyin zamanı var yavaş yavaş şimdi Afrika’da bi ülke mesela Sudan birden uçak üretiyorum diyebilir mi mesela diyemez biz de yıllardır ayağımıza bağlanan prangalardan kurtulmaya başladık ve bir çaba var saygı duymak lazım bu şöyle bu böyle diyerek kötülemek neden sizin çocuğunuz olsa yürümeye çalışsa neden yürüyemiyorsun deyip döver misiniz sevgiyle yaklaşıp destek mi olursunuz neyse Allah vatanımız milletimiz için çalışanlardan razı olsun yar ve yardımcıları olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki ufak eksiğini dile getirince, eleştirel bakınca vatan haini olunuyor.
    Savunma sanayine karşı durmak değil niyet fakat bir tarafı yükselirken tahterevallinin, aşağı inen yanını görmeyip savaş oyuncaklarıyla dünyanın alt edebileceği sanılıyor. Her eve bir iha, siha yapıp versinler millet onu yesin. iha'yla işe gitsin.
    Siyasi ortamı bilerek geriyorlar, ortam gerilince siha yaptık, iha yaptık. Tamam yapıyorsun uçuruyorsun.. Ee buna gerek olmadan güvenli ortam kur yine siha'n olsun. Bu araçları sınır güvenliği veya terör haricinde daha ciddi savaş cephelerinde kullanma gerekliliği olunca fabrikalardan binlercesi bir anda çıkmayacak. Yine senin ülkende üretiliyorsa olsa da dolar'ından, dövizinden, ekonomik durumundan etkileniyor. İhracatı ayrı başarıdır ama ülke ekonomisindeki payı ne bu ihracatın.. İhracat başarısı diye haber yapılıyor.. Haberi yapan başarı olarak görmek istiyorsa haber başlığında başarı var. Adam istediği gibi malının "haberini" satıyor.

    Şu haberlerin altına yazınca derdim havada uçan siha'yla ve iha'yla olmuyor. İhtiyaç ki üretimi gerçekleştiriliyor. Bundan memnuniyet duyacak TSK, jandarma gibi ülkenin savunma gücü.. Diyeceksin ki bizim ordumuz, evet bizim ordumuz. Ee askerlik süresi kısalınca kişinin kendisine yansıyınca bunu da sevinçle karşılıyorsun. Niye uzasın istemiyorsun, ordun güçlensin, asker gücü yüksek olsun. havadaki siha, iha öncelikle ülkenin savunma gücü için var. İhracatta başarıya ulaşırsa döviz girer ülkeye..

    Böyle şeylerle göğsümüz kabaracaksa herkesin maaşından, gelirinden %10 kesinti yapsınlar uzaya da çıkalım..

    sırf habere konu olan yerlilik vb şeylere karşı ufaktan eleştiri yapınca, eleştiri yapana düşman gözüyle bakılıp ötekileştirilmesi üzerine kızdığımdan yazıyorum böyle. göt kadar Hollanda'nın tarımda Türkiye'ye kafa tutması üzerine hiç soru sorulmaz. iha'dan medet umulur. (bakın yapılmasın demiyorum) Elindeki kaynaktan, nimetten, tarımdan yararlanamamışsın daha.. Aylık asgari ücretin 300 dolara gerilemiş.. 300 dolar.. 300 dolara alan adama iha diyorlar, siha diyorlar.. Lan ülkeyi ekonomik olarak dik tut, yine savunma yatırımını yap ama hiç ihtiyaç duyulacak da bir ortam yaratma.

    Kanada kamera satışına yasak getirmiş kızmışız, elin adamı yasaklıyor işte. Yapacağı satışı yakıyor gerekirse, yüzlerce binlerce olsa satış yine göz yumarlardı. Demek ki onları büyük zarara uğratmayacak kadar az ki gözden çıkartmışlar. Fakat bizim için kıymetli..

    Aman olmasında, bugün 300 dolar olan asgari ücret yarın 200-250 dolar olursa bizimkiler Ay'a falan giderse onla da gururlanılır. (Ay'a gitme başarısının ekonomik olarak vatandaşa bir getirisi olmayacaksa gerek de yok.) Devlet insan için var. Bizde öyle hal almış ki vatandaş bir şey isteyemiyor.

    Herkesin daha iyi yaşam standardı istiyor olması gerekmiyor mu? yaşınız 20-30-40-50, cebinizdeki parayla bir şeyleri daha kolay satın alma isteği yok mu? Kur'u önemsemeyenler malını dışarı satanlar.. Dışarıdan mal alanlar (tüm ülke) için kur demek satın alma gücü demek.. kur arttıkça, tl değersizleştikçe emeğinden çalıyorlar. cüzdanından çalıyorlar.. Çin'de denilen ucuz iş gücü TR'de oldu neredeyse..

    Yapılan işin eksiğini söyleyince hain olunmuyor, takmışlar at gözlüğünü koşturup duruyorlar, nereye gittiğine bir bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yumiura g.te dayanmadan zaten biseyleri yapamayiz biz. Nede olsa burda yapilmişi var deyip gecerdik. Iyi olmus bu. Cok buyuk firsat bizim icin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Ne boş yapmışsın be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha öncede savunma sanayide bir çok parça ile engellemeler olmuştu. Yinede imalat durdumu, durmadi. Daha iyisi ya tedarik edildi yada milli olarak üretildi. Bu parçalarında zaten kısmen muadilleri var. Daha da geliştirilerek yerli ve milli olanlarına geçiş yapılır. Çözülür inşallah.
    Herşeyden önce artık her söylediklerini kabul eden ve onaylayan bir devlet olmadığımız için ekonomik, siyasi, fiziki her türlü savaşa maruz kalıyoruz. Bu tür spesifik araçlar bizi guclendirdikce diğer argümanlarla savasin şiddetini artiriyorlar. Ya biz pes edip haklarimizdan sürekli vazgececegiz, yada her türlü savaşa direnerek hakkımızı kendimiz alacağız. Şu an yapabildikleri en kolay şey ekonomi savaşı. Onuda global piyasada ve ortak ekonomilerde kismende olsa dışarıdan müdahaleyle iceridende destekle ekonomik olarak zayiflatabiliyorlar. Güçlü ve birlik olunursa bu zayıflama dönüp fazlasıyla geri tepebiliyor.
    Ulkemizin duruşuyla dünyadaki olaylara adil mudahalesiyle, haklarımız icin yaptıklarıyla gurur duyuyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hani yerli ve milli idi? Pardon gene mi kandırıldık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 6 Ekim 2020; 7:55:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt
    Bu halk derken konusmalarina dikkat et,o halk diye kucumsediklerinin arasinda ayakkabisina dahi çamur olamayacağın insanlar var.Halk deyip insanları genelleme.Ayrica paylasimin suç unsuru teskil ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.