Şimdi Ara

Kan tahlili hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar perşembe günü kan tahlili sonuçlarımı aldım , Ldl kolesterolum 181 çıktı. Şimdi bu sonuç kaç miligram ( litre ) kan için geçerli? Şunu demek istiyorum. 1000 mg kanda mı 181 mg ldl var yoksa 1 litre kanda mı?

Not: bir tüp kan aldılar tahlili için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 4 Ağustos 2019; 13:38:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: primum non nocere

mg/dl hocam
    yani 100ml kanınızda 181mg var.
    Eyvallah dostum. Mg=ml farkı tam olarak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 4 Ağustos 2019; 13:58:30 >

Hocam bir sorum daha var sana zahmet olacak

5 litre kanım olduğunu kabul edersek toplam ne kadar ldl var kanımda?
    181mg/dl
    yani 1810mg/L
    5 litrede 9050mg yapar.
    Bu da 9,050gram yani yaklaşık 9grama tekabül ediyor.

Ne demek hocam.
    Şöyle hesaplayabiliriz:
    181mg/dl
    yani 1810mg/L
    5 litrede 9050mg yapar.
    Bu da 9,050gram yani yaklaşık 9grama tekabül ediyor.
    4 gündür yumurta yemiyorum normalde günde 2 tane yerdim , süt içmeyi de bıraktım.

1 yumurta = 220 mg kolesterol

4 günde 4 çarpı 440 = 1760 mg kolesterol sütü de 240 mg sayarsak 2000 mg kolesterol vücuduma girmedi 4 günde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 4 Ağustos 2019; 14:8:27 >

Tsh 2.45 çıktı

Hocam besinlerden alınan ve vücudun kendi ürettiği oranları vs. biraz karışık. Suçu yumurtaya atmayı ben pek doğru bulmuyorum.
    Haklısın ama, gayet sağlıklı besleniyorum , 10 yıldır ekmek yemem, 10 yıldır sigara içmiyorum içki yok, her öğünde bir tabak salata , geriye tek suçlu yumurta kalıyor , çünkü bebeklikten bu yana günde 2 yumurta yiyorum

Not:
    NTV
    "Yumurta aklandı" denmişti ama yeni araştırmaya göre sarısı zararlı!
    https://www.ntv.com.tr/saglik/yumurta-aklandi-denmisti-ama-yeni-arastirmaya-gore-sarisi-zararli,myIyEtAqL0mgkhQqMv2mOw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 4 Ağustos 2019; 14:14:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41861B983

Bu mesaj silindi.
    mg/dL yazıyor

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Haklısın ama, gayet sağlıklı besleniyorum , 10 yıldır ekmek yemem, 10 yıldır sigara içmiyorum içki yok, her öğünde bir tabak salata , geriye tek suçlu yumurta kalıyor , çünkü bebeklikten bu yana günde 2 yumurta yiyorum

Not:
    NTV
    "Yumurta aklandı" denmişti ama yeni araştırmaya göre sarısı zararlı!
    https://www.ntv.com.tr/saglik/yumurta-aklandi-denmisti-ama-yeni-arastirmaya-gore-sarisi-zararli,myIyEtAqL0mgkhQqMv2mOw

Alıntıları Göster
    cholesterol seviyesi sadece bir sonuçtur sebep değildir günah keçisi hiç değildir kalori hesabı gibi yediğimiz lipitlerden direk almıyoruz lütfen piyasa doktorlarına kanmayın

hem ister low ister high density olsun damar yapısı için çok çok çok gereklidir cholesterol ilaçlarıyla zorla ve aşırı düşürüldüğünde erken ölümlere rastlıyoruz

yani cholesterol çok yüksek olmadığı sürece hiç problem değil zaten dediğim gibi yüksek olması bir sebep değildir başka kalp damar sorununa veya stresli yaşama işaret eden bir sonuçtur aynı kandaki lökosit seviyesi gibi bir problem olduğu için yükselmiştir onu düşürmekle uğraşmayın ona sebep olan diğer problemlere odaklanın stresi azaltmaya çalışın

• quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

cholesterol seviyesi sadece bir sonuçtur sebep değildir günah keçisi hiç değildir kalori hesabı gibi yediğimiz lipitlerden direk almıyoruz lütfen piyasa doktorlarına kanmayın

hem ister low ister high density olsun damar yapısı için çok çok çok gereklidir cholesterol ilaçlarıyla zorla ve aşırı düşürüldüğünde erken ölümlere rastlıyoruz

yani cholesterol çok yüksek olmadığı sürece hiç problem değil zaten dediğim gibi yüksek olması bir sebep değildir başka kalp damar sorununa veya stresli yaşama işaret eden bir sonuçtur aynı kandaki lökosit seviyesi gibi bir problem olduğu için yükselmiştir onu düşürmekle uğraşmayın ona sebep olan diğer problemlere odaklanın stresi azaltmaya çalışın

Alıntıları Göster
    Sağ ol dostum, benim kötü kolesterol seviyem (Ldl) 181 çıktı, şimdi ben endişelenmeli miyim.

Trigliserid : 113 çıktı

Tsh : 2.45 çıktı

Hdl kolestorol : 40

Düzeltme : Hdl 44

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 4 Ağustos 2019; 15:28:34 >

• 181 yüksek. HDL yani iyi kolestrol de düşük çıkmış ki bu kötü bir şey. LDL'yi maksimum 120-130 civarına (ideali 100 altı), HDL'yi de minimum 60 civarına çekerseniz sağlınız açısından iyi olur.

Bunun için trans yağ alımını sıfıra çekeceksiniz. Doymuş yağ alımını kısıp, doymamış yağ alımını arttıracaksınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    sağ ol , yumurtaya bayılırım ama artık hayatımdan çıkardım. Kırmızı etle tavuğu daha dengeli yiyeceğim , yürüyüşe başladım , inşallah kısa sürede istedim sonucu alırım.

Düzeltme: Hdl kolesterolum 44

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 4 Ağustos 2019; 15:29:13 >

sağ ol , yumurtaya bayılırım ama artık hayatımdan çıkardım. Kırmızı etle tavuğu daha dengeli yiyeceğim , yürüyüşe başladım , inşallah kısa sürede istedim sonucu alırım.

Düzeltme: Hdl kolesterolum 44
    En güzeli hocam. HDL'nin yükseği iyi bu arada.

quote:

Erkeklerde 40 mg/dL – 60 mg/dL arası, kadınlarda 50 mg/dL – 60 mg/dL arası normal değer aralığıdır. HDL kolesterol seviyeleri desilitre başına 60 miligramdan (mg / dL) fazla olduğunda çok iyi kabul edilir. HDL düşüklüğü, kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini artırır.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • quote:

Sağ ol dostum, benim kötü kolesterol seviyem (Ldl) 181 çıktı, şimdi ben endişelenmeli miyim.

Trigliserid : 113 çıktı

Tsh : 2.45 çıktı

Hdl kolestorol : 40

Düzeltme : Hdl 44

Alıntıları Göster
    endişeye zaten gerek yok neyiniz kaç olursa olsun çünkü getirisi yok zararı var hdl ldl dengesinde aklıma ilk stres faktörü geliyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.