Şimdi Ara

Kamu yönetimi bölümü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Kamu yönetimi bölümü hakkında bir kaç şey soracağım. Kamu yönetimi bölümü bazı üniversitelerde iktisadi ve idari bilimler bazı üniversitelerde de siyasal bilgiler fakültesi adı altında yer buluyor. İstanbul ve Ankara üniversitelerinde varmış siyasal bilgiler olarak peki ne farkı var yani iktisadi ve idari bilimler ile siyasal bilgilerin ? Birde kamu yönetimi okusam ne gibi unvan ve meslek sahibi olabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigking35 -- 15 Ağustos 2008; 21:53:34 >



  • Dostum fakülte olarak farkları yok . Ankara Üni. de Siyasal Bilimler Fakültesinde toplanmış bölümler mesela. Bölüm içerikleri olarak aynı. Misal Anadolu'da İktisadi Bilimler diye geçiyo. Herhangi bi farkı yok.

    Gelelim kamuya. Bitirdiğin zaman kaymakamlık, idari amirlik vs. sınavlara girebiliyorsun. Gerçi devletin açtığı bakanlık vs. sınavlara girmen için İktisadi Bilimler-veya siyasi bilimlerden herhangi bi bölümden mezun olman yeterli. Ama sınavın branşına göre, mesela kaymakamlık sınavlarında daha çok o alanda gördüğün dersler ile ilgili sorular çıkıyor. Çalışma Bakanlığınının sınavına girdiğinde ÇEKO ağırlıklı konular var.

    Özel sektör çalışacaksan eğer, her terlü idari, iktisadi bölümde çalışabilirsin. Yani iktisat-işletme-kamu-maliye-çeko vs. aynı kapıya çıkıyor özel sektörde genelde. (tabii ki şirketlerin uzman ihtiyacı olduğunda bitirdiğin bölüme de bakıyolar).

    Geleceği olan bi meslek. Devlet sektöründe çalışmak daha avantajlı kamu yönetiminde
  • kpss de 78'den yukarı alamazsan kamuya giremezsin

    ör: 78 alırsan Ardahan civarına atanıyorsun

    banka sınavlarında başarılı olursan bi yerlere girilebilir


    kaymakamlık çoğu kişi için hayal,binlerce mezun var bu bölümden

    neredeyse her fakültede i.ö var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.