Şimdi Ara

Kampçılık ve Dağcılıkla İlgilenen Var Mıdır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
7
Favori
4.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cereyanmühendisi kullanıcısına yanıt
    kesinlikle ayıp olur :)
  • Quechua'ya bu işin en iyisi diyorsanız konuyu terkedelim diyeceğim ama olmayacak.
    Quechua almadan önce bir değil bin kere düşünün derim. tamam ucuz, yerine göre iş görüyor ona diyeceğim yok.

    işe amatör olarakta başlayıp bu işi devam ettirecekseniz kesinlikle Quechua ürünlerinden çanta, ayakkabı, çadır almayın derim. teknoloji üretmiyor sadece piyasaya ürün çıkarıyor. dağcılık veya trekking teknolojisi nedir?
    mesela çadırda su geçirmezlik, çift katmanın faydaları, rüzgara veya sert rüzgara karşı dayanıklılığı gibi. ayakkabıda ise kaya tutuşu, ayağa oturuşu, su geçirmemeyişi vs. çantada ise sırtta duruşu, bele oturuşu vs.

    neyse bande ankara'dayım. kendi gurubum var fakat kafa dengi birileri ile tanışıp değişik faaliyetlerde bulunmak isterim.

    dağcılık ve trekking guruplarına gelince çok söylenecekler var. benim bu konuda fikrim çok olumsuz. kendi şahit olduklarımla beraber adamlar kraldan çok kralcılık yapıyorlar. köy nedir yayla nedir bilmeyen ve yaşamayan adamlar gidip tdf'dan bir belge alıyorlar sanki dağların kralı oluyorlar. mesela 3000-3500 metrelik bir dağa tam teşkilatla çıkarlar ama şunu unuturlar
    -"oranın en sıradan bir çobanı senin botla çıktığın yere kara lastik ile çıkar" örnekler çoğaltılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • azelea kullanıcısına yanıt
    Çoban konusunda haklısın, Everest belgeseliniz izledin mi? ilk insanların tırmanışındada çobandan farkları yok.Ekipmanlar az ama yinede çıkıyorlar, şimdi son teklonojiyle felan stresi minimuma indiriyorlar yani ne denebilir ki.
    Ankarada çok sağlam yerler var bu tarz malzemeler satan, biryere girmiştim adını unuttum, yanında büyük otelfelan var hatta, jack wolfskinin paltosunu aldım.
  •  Kampçılık ve Dağcılıkla İlgilenen Var Mıdır ?
     Kampçılık ve Dağcılıkla İlgilenen Var Mıdır ?




  • azelea kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın hocam ama Quechua'yı biraz başlangıç seviyesinde fiyat performans ürünü olarak görüyorum ben. Çantasını ve outdoor ayakbasını kullandım. Arpenaz 60 çanta vardı. Yağmur konusunda iyi beli kavraması ve dikişleri de iyi. Ben şikayet edecek bir tek perlon konusunu bulmuştum onu da yan perlonu tutan yerlerden çözdüm. Çanta bence harika şuanda. Forclaz 500 ayakkabısı var bende. Kesinlikle su geçirmiyor. Derede yürüdüm onunla. Başta terleme problemi çektim ama o da yok şuan. Dikişleri ve tabanı iyi geldi bana. Rahat ve ayağı rahatsız etmiyor. Yani şikayet edilecek ürün de sayılmaz hocam. :D Tabi ki bir Mammut ve ya Nortface demiyorum ama fiyatlar da konuşur. Çadır konusun da Loap Vats 2 var bende. Yine bir fiyat performans diyebilirim. Loap'ın ürünleri de iyi gibi. Ama az daha kasılıp o klasmanda Husky bizam alınır mıydı ? Alınırdı, öğrenci adam bazen kasamıyor işte. :D Husky Flame almayı düşünüyorum ama, o beni her koşula götürür. Kamp işlerine gelince katılmak isterdim sizlere de ama bu yaz artık temmuza bütlerim biter. Bir ay evde bir şeylerle uğraştıktan sonra da ağustos'ta Karadeniz, eylülde de Likya yapmayı düşünüyorum. :D Benim planlar çoktan hazır yani.




  • likya hangi parkurları düşünüyorsun.
    eylül biraz sıcak olursa kötü.
    karadenizin neresini düşünüyorsunuz.
    dağcılık merakınızda var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azelea -- 13 Şubat 2017; 21:3:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azelea kullanıcısına yanıt
    Likya için rotamız belli değil, bir grup ile gideceğiz hali ile beraber belirlemek lazım. Eylül için ideal vakitler denmişti ama bilemedim. Geçen sene gitti bizden bir kaç arkadaş ben de oradan taktım kafaya. İlk seferim olacak bakalım. Karadeniz'de de ben de Artvinli'yim. Memlekete gidip biraz kaldıktan sonra Şavşat, Artvin, Rize derken Doğu Karadeniz'i elden çıkarmayı düşünüyorum. Çok sağlam yerler var malum. Dağcılık merakım tabi ki de var, yakın zamanda zirvelere de el atmak lazım. :D Mazlemeleri toplamak lazım ama önce.
  • hava durumuna göre değişir. geçen sene Eylül ayı sonundan 2 hafta fethiyedeydim, her gün yağmur yağıyordu, havalar yinede sıcak oluyordu. birde bitki örtüsü iyicene kuruyor. çiçekler vs pek kalmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bakacağız bir şekilde. :D
  • Altından çıkabilecek varsa imza ve kulüp kurabiliriz.Belki gurubu tanıtarak çeşitli etkinlikler düzenleyebiliriz.
  • Mantıklı, ben imza hazırlayabilirim de. Sen detayları söyle. :D
  • Ad:Kampçılık ve Doğa Sporları Kulübü
    Resim:Herhangi güzel bir izci rozeti resmi olabilir.
    Birde ana sayfaya misyonumuzu vs. yazarsak bence tamamdır bu iş
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Kampçılık ve Dağcılıkla İlgilenen Var Mıdır ? Kampçılık ve Dağcılıkla İlgilenen Var Mıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne dersiniz ?
  • bana uyar... Ankara'da bu işe meraklı arkadaşlar varsa görüşelim..
  • Yakınlarda olmamız gerekmez. Karar verip hadi şuraya gidiyoruz denilirse istanbuldan da ankaradan da katilim olmali. Sehir bazli dusunmemek lazim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, olur da zaten. Ben farklı şehirlere açığım. :D
  • akrok A kullanıcısına yanıt
    görüşelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanıştıkça farklı şehirlerdeki arkadaşlarla da bir araya gelinir elbette...

    Hali hazırda bu işlerin içinde olan tecrübeli arkadaşlar varsa en azından malzeme temini, yakın çevrede kamp, yürüyüş vs. faaliyetlerine uygun yerler hakkında bilgi paylaşımı için aynı şehirde var mı diye sormuştum...Ankara'da doğa ve kampla ilgili hiç tecrübem yok henüz...
  • Merhaba arkadaşlar eylülde likya yürüyüşü çadırlı kamplı bir tur olursa bende katılmak isterim.İstanbulda yaşıyorum.Ama likya için bu işlerle ilgilenen arkadaşım yok.Çadırım iki kişilk varEkipmanım gayet yeterli.Burda bir grup kursak güzel olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cereyanmühendisi

    Ne dersiniz ?

    Süper olur, ben varım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.