Şimdi Ara

Kampçılık ve Dağcılıkla İlgilenen Var Mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
7
Favori
4.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Formda başlığımız hayırlı olsun, benden başka vardır umarım bu işle ilgilenen. Geçen seferde yemek seti için soru sormuştum pek cevap alamamıştım, bu başlık yardımcı olur diye düşünüyorum bir birimizi bulmamıza.



  • Kampçılık veya dağcılık değil de oryantiringle ilgilenmiştim bir aralar o sayılır mı?
  • Savaşçı topluyormuşum gibi hissettirdin bana. Oryantiring de yakın canım. Ben ne kadarız merak ettim ama yok gibiyiz sanki. Formdan bu konuda iş çıkmayacak sanki ?
  • öğrenciyken karadeniz,ege , iç anadolunun mutelif yerlerinde kamp yapmıştım, şimdi tekrar başlamayı düşünüyorum ben de...elimde malzeme olarak sadece kamp çantam ve tulum var işe yarayacak...çadır da var ama pek güven vermiyor...
  • Bu bölümü görmek güzel buralarda
    Hayırlı olsun

    Vakit buldukça, uzun yola çıktıkça kamp atıyorum. İki hafta sonra bisikletle Antalya yapacağız mesela, kamp atarak ilerleyeceğiz.
  • güzel iştir, bizzat uğraşmışlığım var, fakat para toplayıp servis tutup 200-300 kişi hadi bakalım yürüyüşe gidiyoruz tarzında değil, 5 belki 8 kişi grup olarak dağlarda zaman geçirmekten söz ediyorum.

    : bear grylls Diye bir adam var bbelgesellerine bakabilirsiniz, tecrübesi epey ileri seviyede, yani sonuçta gösteri, kamera arkasında elbet birçok şey yapılıyordur, fakat adamın anlatmak istediği şey neyin ne işe yaradığını öğretmek. Ogözde izlemek lazım, sağlam yani severseniz bu işleri ilginizi çeker bu adamın belgeselleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlindGuardianNN -- 8 Haziran 2016; 11:29:03 >
  • Serdar Kılıç'ın NTV'deki prgoramlarını izledim biraz da bayağı bir gaza geldim emekliye ayrılmış İsviçre çakımı alıp ormana kaçasım geldi. Hazır yaz da geliyorken öğrenci arkadaşlarla çok rahat böyle bir program hazırlayabileceğimizi düşünüyorum hem biz tek başımıza da olmayız birbirimize destek oluruz.
  • İşte aradığım enerji. BlindGuardian kardeşim kesinlikle kamp olayı üç yüz kişi olmaz zaten. Ben de üniversite vakit verdikçe kaçıyorum bir yerlere. Daha bir ay önce Karadeniz'de iki arkadaş otostopla gittik kamplara. Onun dışında anca şehir içi yerlere el atabildim. Yazın acısını çıkarmayı düşünüyorum. Bu bölüm de işte malzeme, kamp yeri ve hatta organizasyon için işimize yarayabilir. Bıçaklardan, çadırlara fiyat performans yapmışlığım vardır. Hatta başlık sayısını arttıralım ve kamp yerleri önerisi için başlık açalım derim. Onu da sizden birileri açabilir. Çeşitlilik candır.
  • cereyanmühendisi kullanıcısına yanıt
    tabi zamanla açılır o konular, bölge bölge , fakat kamp heryerde yapılır, resmileşen yerler bellidir. bize heryer kamp alamnıdır normalde.
    Kampta yeri gelir korkarsın, yeri gelir gecenin o saatinde dönmek istersin :) ama dönemessin mecbu sabahı bekliyeceksin. 8 kişi felan olunca rahat oluyor birşey olsada müdahale edebiliyorsun, en fazla domuz, büyük çoban köpekleri, bzen tilki, rahatsız edebiliyor, meraklı hayfvanlar oldukları için geliyorlar yani. havalı korna şok tabancası felan taşıyoruz yanımızda, hiç uygulamaya gerek kalmadı zaten de ne olur ne olmaz, savunmaı bilmekte fayda var. Çadır sağlam olmalı , fare yada yılan girebiliyor açıklık olursa, yaz olsada mekana bağlı olarak soğuk olabiliyor ve tamamen çadırı kapatmakta fayda var.
  • öyle... Serdar Kılıçda iyidir. ama amaç hayatta kalmaksa bunlar örnek alınmalı :) bizimki macera eğlence, cuma çıkıp cumartesi ve pazar gecesi kalıp pazar akşamına doğru şehre dönmek mesela :) yanında yiyecek içecek temel gıdalar felan götürürsün. Avlanmak zaman alıyor, yani bi domuzu avladın diyelim nasıl yiceksin, biliyormusun nasıl hazırlanacağını :) kuş yaklar yersin, ama nereye kadar? bu admlar 1 ay mahsur kalsalar kendi imkanlarıyla hayatta kalabilirler, komandoların bazı dallarıda buna benzer eğitimler alıyor, çok ileri seviye, hayvanlardan yemek olarak ayırt etmiyorlar, akrep, yılan, kurbağa ne olursa olsun. Bizim amaç etkinlik yani
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Resimleri paylaşırsınız bu başlık altında iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlindGuardianNN -- 8 Haziran 2016; 13:45:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

    öyle... Serdar Kılıçda iyidir. ama amaç hayatta kalmaksa bunlar örnek alınmalı :) bizimki macera eğlence, cuma çıkıp cumartesi ve pazar gecesi kalıp pazar akşamına doğru şehre dönmek mesela :) yanında yiyecek içecek temel gıdalar felan götürürsün. Avlanmak zaman alıyor, yani bi domuzu avladın diyelim nasıl yiceksin, biliyormusun nasıl hazırlanacağını :) kuş yaklar yersin, ama nereye kadar? bu admlar 1 ay mahsur kalsalar kendi imkanlarıyla hayatta kalabilirler, komandoların bazı dallarıda buna benzer eğitimler alıyor, çok ileri seviye, hayvanlardan yemek olarak ayırt etmiyorlar, akrep, yılan, kurbağa ne olursa olsun. Bizim amaç etkinlik yani

    Ben de hayvanlardan yemek ayırt etmem hocam her türlüsünü gırtlaklarım . Şaka bir yana dediğiniz gibi bizim amacımız eğlence olacağı için o kadar şey yapmaya gerek yok ama yine de domuz veya yılan etinin hazırlanması bana biraz ayrıntıymış gibi gözükse de aslında bazı temel şeyleri bilmek gerekiyor. Ne kadar çok şey bilirsen sırtında o kadar daha az yük olur bu da sana o kadar zaman kazandırdığı gibi kampta doğayla geçirdiğin süreyi de arttırır.




  • kesinlikle
  • Ve böyle birşey için en az 1 ay gider herhalde, sabır lazım fazlasıyla :D

    https://www.vidivodo.com/hic-bir-teknolojik-alet-kullanmadan-ormanda-ev-yapan-adam
  • BlindGuardianNN kullanıcısına yanıt
    YouTube da primitive technologies diye bir kanal var. Fazla videosu yok ama çok beğeniyorum kanali tavsiye ederim.

    Ben de istiyorum gitmek ama beraber gidebilecegim birisi yok, tek gitmek te istemiyorum bakalim napicaz. En cok arazi yuruyuslerine katildim uludag civarinda baska da bir tecrube yok.cadir kursam kuramam avlansam avlanamam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafa dengi bulursun biraz araştırsan eşlik edece kbirkaç kişi, yada gruplar vardır katılırsın, tek başına iyi olmuyor merak edipte deneme sakın :) nerde yaşıyorsun
  • B Kampçılık ve Dağcılıkla İlgilenen Var Mıdır ?


    Bakın bunu almıştım 1 ay önce, gidersem hertürlü kullanırım her işimi görür :) marka sağlam, tabiki daha iyileri var pahalı ama benim işimi görecek bu fazlasıyla
  • BlindGuardianNN kullanıcısına yanıt
    Yazın İstanbul kışın bursa da okul.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulursun oralarda birilerini ya kalabalık yerler
  • Bence de okul üniversite ise topluluklar var değil ise dağcılık ile ilgilenen klüpleri filan var. Zirve dağcılık vb. gibi Bursa'da.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.