Şimdi Ara

Kamp Malzemeleri ve Öneriler (30.07.2016 güncellendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
27
Favori
15.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Vakit ayırdıkça büyütmeyi düşünüyorum zaten, o da aklımda olsun, teşekkürler.
  • mesela solar batarya cok yararli tel icin. dogadayim fln desen bile ne olur bilinmez. lamba icinde ayni sekilde solar olanlari baya idare ediyor. ayakkabi veya sandeletde önemli. cok doganin iclerine giriyorsaniz bicak koruma amacli lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu olmuş maalesef outdoor ile ilgili nette bilgi paylaşımı çok az. Bu sporda malum pahalı bir spor. Doğru ürünü doğru fiyata almak için tecrübeli arkadaşların deneyimlerine ihtiyacımız var. Kullandığımız ürünlerin yorumlarını buraya yazarsak bir çok arkadaş için önbilgi vermiş oluruz.
    Ürün alırken Decathlon sitesine mutlaka bir göz atmanızı öneririm. Bu yaz aldığım t-short hakkında bilgi verirsem. 26 TL'ye almıştım. Zam gelmiş. 1.83 cm boy 80 kilo L beden almıştım tam oldu. Günlük kullanımda kolay kolay terleme yapmıyor. Koltuk altı bölgesi özel bir kumaştan yapılmış. Çoğu polyester ürün 1 günün sonunda koltuk altı bölgesi koku yapar fakat bu ürünü 2-3 gün üst üste giyseniz bile kolay kolay koku yapmıyor. Zevkinize göre değişik renkleri mevcut ben yeşil olanı almıştım.  Kamp Malzemeleri ve Öneriler (30.07.2016 güncellendi)




  • Bu gibi şahsi düşünce ve tecrübelerinizi paylaşmanız güzel. Bazı şeyler ihtiyaçtan çıkıp lükse kaçabiliyor, bu konuya gerekli önemi vermezsek yaptığımız geziler bizi günlük yaşamdan kurtarıp doğaya götürmez, günlük yaşantımızı doğaya getirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde yavaş yavaş doğa sporlarına verilen önem arttı. Bunda gerek teknolojinin ve sosyal medyanın yararı yadsınamaz. Amaç daha fazla BİLİNÇLİ insana ulaşarak şehrin karmaşasından insanları çekip çıkarmak. Eeee pahalı bir spor kardeşim diyenlere kafeye gittiğiniz yada bir avm de eğlendiğiniz paralardan bir miktar kenara atarsanız ufaktan ufaktan elinizin altında malzemeler elbette birikecektir.
    Kendi açımdan konuşursam 4 yıldır bu hobiyle ilgileniyorum. Ayaklarım gittiği müddetçe devam edeceğim. En son kamp faaliyetimizden. 10.08.2016
    Isparta'nın en yüksek zirvesi Dedegöl Dağı 2998 m.  Kamp Malzemeleri ve Öneriler (30.07.2016 güncellendi)




  • faldov kullanıcısına yanıt
    Buna pahalı diyenlerin cebinde en az 1000 liralık telefon var. Neresi pahalı onu da bir anlayabilsem... Bilinçlendirmeye devam ettikçe huzurlu insanlar ortaya çıkacaktır.
  • Bende buralarda yeniyim konu çok güzel. Kamp hobisini edindim, zaten içimde olan bir şeydi, 1'er günden 2 kez kamp yaptım 1 hafta içerisinde, tabii bunlar çaylak tecrübesi. Pek bir hazırlık yoktu, tecrübe edinmek adına çıkmıştım yola öyle de oldu. Kısmetse mat, şişme yastık, böcek ilacı vs. vs. her türlü ihtiyacımı tamamlayıp bir daha ki kampı öyle yapacağım.
  • www.ankaoutdoor.com bu siteyi tavsiye ediyorum.
    her türlü askeri & outdoor malzemesi mevcut hemen kargoya veriyorlar ve uygun fiyata.
    en son aldığım ürün microtech sustalı bıçak. Kamp Malzemeleri ve Öneriler (30.07.2016 güncellendi)
  • Gerber-gear G kullanıcısına yanıt
    Buradaki giyim ürünlerinin orjinalliğinden şüpheliyim, fiyatlar çok tutarsız, ayrıca bazı ürünlerin de replika olduğunu belirtmişler, dikkat etmek lazım. Faydalı olabilecek bir kanal, teşekkürler.
  • Başlangıç için çok gü<el bir rehber olmuş ellerine sağlık.

    Nacizane yapmak istediğim ekleme matara yerine uygun büyüklükte termos almak, hem soğuk günlerde içeçeklerinizi sıcak, sıcak günlerde de içeçeklerinizi soğuk tutabilirsiniz.
  • vaynie kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tavsiye için, işten dolayı epey oldu konuyla ilgilenmeyeli, yakında bir el atmayı düşünüyorum.
  • Hocam lutfen yazinizdaki bicaklar kismini duzeltin.Bicak en onemli malzemedir asla kalitesiz olani alinmamalidir.Canta yada giysiniz kalitesiz olabilir ama bıçağınızin affi olmaz.
    Ayriyetten koydugunuz resimdeki bicakta cin isi 10 15 tl lik bir urundur.İstersen ornek bicaklar soyliyebilirim yazina ekleyebilmen icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530502C9F -- 9 Mayıs 2017; 13:46:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam defalarca kamp yaptım, kaliteli bıçağa hiç ihtiyacım olmadı, o yüzden bunu istisnai durumlara özel bir ihtiyaç olarak görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Hocam defalarca kamp yaptım, kaliteli bıçağa hiç ihtiyacım olmadı, o yüzden bunu istisnai durumlara özel bir ihtiyaç olarak görüyorum.

    Kalitesiz bıçak nedir ? Elinize alırsınız,dal soyarsınız eliniz su toplar kabze malzemesi dandiktir.Kilit sistemine güvenemezsiniz kullanırken kırılır biyerinize girer.Bıçak alırsınız ağzı tutmaz,köreldikten sonra at çöpe gitsin.Sürekli kalitesiz almaktansa bir kere kaliteli alın hem kalitesiz çabanızı anlıyamadım,piyasada 40 50 tl ye moraknivin mükemmel fiyat/performans bıçakları varken.Ben sizin kamp yaptığınızı düşünmüyorum,olsa olsa hazır eşyalarla doğada vakit geçiriyorsunuzdur.Doğada insanın bıçağa ihtiyacı olmayacağı bir an bile yok çünkü.
  • Bence bıçak ihtiyacını biraz abartıyorsunuz, ayrıca benim kaliteden anladığım en az 150-200 tl'lik bıçak. Kendim 35 tl'lik bıçağı 7 senedir kullanıyorum, arada vidalarını sıkıyorum o kadar. Kalitelisi tercih meselesi yani çok da mühim değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Bence bıçak ihtiyacını biraz abartıyorsunuz, ayrıca benim kaliteden anladığım en az 150-200 tl'lik bıçak. Kendim 35 tl'lik bıçağı 7 senedir kullanıyorum, arada vidalarını sıkıyorum o kadar. Kalitelisi tercih meselesi yani çok da mühim değil.

    Ben abartmıyorum,dünyadaki bütün işi bilen doğa severlerin ortak görüşüdür en önemli malzemenin bıçak oluşu.
    Bütün herşeyi bıçakla yapıyoruz,kamp ateşine ayaklık yapıyoruz,bıçak kullanıyoruz.
    Tuttuğum balıkları temizliyorum neyle bıçakla,
    Balta taşıma yükünden kurtuluyorum ince dalları bıçağımla kırarak featherstick çıkararak ateşe hazırlık yapıyorum.
    Gene balta kullanmıyorum chopping yaparak dalları kullanılıcak duruma getiriyorum.
    Bıçağımla dallara uygun çentikler çeşitli metodlarla barınak yapıyorum.
    Ayriytten kalitesiz çin işi bir bıçakla batonning yapılamaz malesef,yaparken kabzeden kırılabilir.
    Gibi gibi uzatılabilir,bu saydıklarımdan balık temizleme hariç dandik bir bıçakla yapabilir misiniz ?
    Öncelikle şurda anlaşalım 150
    200 tl bir bıçak için hiç ama hiç bir şey değildir .200 lira dediğiniz bıçak 30 dolardır,yani çok bir para değil buraya gelince vergilerle beraber çok pahalı oluyor.

    İyi bir bıçak kullanmadan dediğim farkı anlamanız imkansız zaten,elinize aldığınız anda bir güven veriyor size.Kaliteli bir bıçak almanız için 300 400 tl vermenize gerek yokki efenim en yakın bauhausa gidip bir morakniv pro robust alırsınız 54 tlye senelerce kullanırsınız.En azından kafanız rahat eder.

    Yanlış anlamayın benim sizin kamp tecrübelerinize laf söylemek haddime olmaz.Ben sadece bıçak konusunda kalitesize gidilmemesini savunuyorum,çünkü eskiden ülkemizde orjinal bıçaklar yoktu.Çin işi bıçaklara mecbur kalıyorduk veya çok pahalıydı.Şimdiyse birazcık tuzlu olsada elimizin altında her marka var,özelliklede 40 45 tlye iyi ve güvenilir ürünler bulmak mümkünken.




  • Estağfurullah burada bilgilerinizi paylaşmanız önemli. Benim demek istediğim, kamp yapanların çok büyük çoğunluğu bıçağa ihtiyaç bile duymayabilir. Ayrıca doğaya minimum malzemeyle çıkan bir-iki kişi tanıyorum sadece. Belki siz alışkın olabilirsiniz kaliteli bıçaklara ama burada bahsettiğimiz alışkanlık ya da tercih değil, ihtiyaç olup olmadığı. Kaçımız balık tutuyor, kaçımız barınak yapıyor, kaçımız dalları bıçakla kesip yakacak yapıyor? Bıçak taşımak çoğu zaman gerekli bile olmuyor. İp kesmek, dal yontmak gibi işler için lazım oluyor, onun için de idare edecek bir bıçak yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben daha önce aliexpressten kafa feneri aldım, şansıma gelirken düğmesi kırılmıştı ama parlaklığı ve kalitesi çok iyiydi, sonra değişim teklif etti de istemedim. Ben olsam ordan alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Ben daha önce aliexpressten kafa feneri aldım, şansıma gelirken düğmesi kırılmıştı ama parlaklığı ve kalitesi çok iyiydi, sonra değişim teklif etti de istemedim. Ben olsam ordan alırdım.

    Aldığınız ürünün linki var mı? veya pahalı olmayan tavsiye edebileceğiniz bir marka? model ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.