Şimdi Ara

Kaliteli sabit perde yapımı, istediğiniz ebatta yapabilirsiniz !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seneler önce sıkı bir PJ meraklısıydım, sonrada evi led-lcd ve plasmalar sardı malesef ama aklım halen PJ'de nasipse almaya çalışacağım !

    Perde olayına gelince, ben mdf yada ağır malzemelerle masrafa karşıyım, hem ağır hemde riskli cisimler malesefki !

    Kendime yaptığım perde vardı sattığımda İngiliz dostum perdeye hayran kalmıştı hatta kendisi sonradan defalarca boya katmanını yeniledir !

    Uzatmadan yapımına değinmek isterim, belki mdf olayından çok az pahalıya çıkacaktır fakat kalitesi ve inanılmaz hafifliğiyle, istediğiniz zaman kaldırım kiler odasına koyabilirsiniz yada eşiniz kızıyorsa yatak altında kalabilir !

    Malzemeler, istediğiniz ebatta resim kasnağı her hangi büyük kırtasiyecilerde istediğiniz ebatta gerilme özelliği olan kasnak alabilirsiniz ahşap geçmelidirler, 2 kilo dahi gelmez ağırlıkları !

    Beze helince, burda iş keyfinize kalıyor, ben düz amerikan bez almıştım, kalın ve düz dokumalardan, 3x160 malesefki uzunluk 160cmden fazlasını o zaman bulamamıştım şimdi ise var !

    bezi kasnağa takmadan önce en önemli detay var, bunuda Tükiye ilk benden öğrenecek emin olun, çunki profosyonel olarak kendi sitmede dahi yazmadım, led ve lcd daha doğrusu paneller üzerinde test tazyları hazırlıyorum, ama PJ sevgimden ötürü bu özel bilgiyi paylaşacağım !

    Bahçeniz varsa bahçede, yoksa balkonda oda yoksa banyoda bu işlemleri yapın !

    1. 2 kilo beyaz yada krem duvar boyası, su bazlı ve kaliteli alın, fırca ile sürmeyeceğiz.

    2. pazarlarda satılan hani fısfıslar vardır eski tip sine ilaçlarlar pompalı, onlardan alın, 1-2 liraya bulursunuz !

    3.temiz bir plastik leğende olabilir, boya karıştırmak için !

    İşleme geliyoruz, bezi kasnağa geriyoruz, düz olmasına dikkat edin, sobrasında boyamızı acele etmeden beze piskürtüyoruz, burda en önemli detay püskürtmeyi aynı bölgeye 5 saniyeden fazla asla tutmayın aslında hiç tutmayın düz olarak sırayla püskürterek tüm yüzeyi boyayın !

    ^^^^^^DİKKAT^^^^Bazı yerler ilk sıkmada kapanmayacak önemsemeyin oralara üst üste boya atmayın çınki bu işlemi en az 3 defa yapmak gerekiyorki, kaliteli ve düz bir zemin olsun !

    Boya işi bittikten sonra, kasnağın arkasındaki germe çıtalarını çok az sıkıştırın bez ıslakken sakın sıkıştırmayı yani tam germeyin, çıtaları kırarısınız, bunun sebebi basit !

    Bez kurudukça, kendini çekecektir yani aynı davul gibi düz ve pürüzssüz hale gelir, boya olduğundan senelerce deformesini kaybetmez !

    Ben şık ve iddialı birde çerçeve istiyorum derseniz, çözümü kolay, büyük nalburlarda çok şık çıtalar vardır aynı tv panellerindeki olduğu detayları bulabilirsiniz, bu çıtaları ben boyamadan, özel bezle kaplamıştım fakat Türkiyede satılıyormu bilmiyorum, kadife gibi kendinden yapışkanlıdırlar, ve oldukçada şık bir hava yaratırlar !

    Bu bezlerden bulursanız ebatları en olarak yazıyım 180cmdir, boya olarak istediğiniz uzunlukta alırsınız ben duvarı siyah kaplamıştım, 30 dakikamı almamıştı, simsiyah düz kadife gibi hemde çok şık ve dekortaif duruyor !

    Maliyeti bugünki para ile kesinlikle 100 lirayı bulmaz, ama inanılmaz şık ve kaliteli bir perde sahibi olursunuz !

    Ben kendi odamdaki perdemi özel italyan su boyası ile sedefe boyamıştım, bu boyalar türkiyede satılıyormu bilmem, toz boyadır, boyayı tencereye koyun kaynatın sobnradan bezi atın, 1 pardak bildiğiniz tuz ekleyin, sebebi boyayanın inanılmaz sabitelenmesine neden olur sonrasımı, kasnağınıza geçirin ve kurumasını bekleyin !

    Bu boyanın kilosu sanıyorum 5.000 Lira olması gerek ama size 5 gram dahi fazla bile gelir, inanılmaz kimyasal çzöürlüğe sahiptir, bulursanız kesinlikle kullanın !

    Sedef renkte görüntü inanılmaz netleşiyor, kısaca çocuklu evlerde inanılmaz güvenli dev bir perde sahibi oluyorsunuz, çocuğunuz tavandan üstüne düşürse inanın düşmesi bile zaman alır, hafif olduğu için abartısız en ufak hava akımında hiç birşete zarar vermeden yere düşer !

    Ben ağır projeksiyon perdelerinde bile risk görürün, çocuklu olanların belki hoşuna gidebilir diye paylaştım !

    Not:Türkçe kelime bozuklukları için kusuruma bakmayın, düzeltmeye üşendim.Tekrar Özür diliyorum kelime hataları için.







  • Bir detay daha eklemek istiyorum, bazı arkadaşlar gerçek panel gibi perde istiyorlar, buna yapmak çok kolaydır, bildiğiniz lcd-plasma panellerdeki ön cam gibi, yukarda bahsettiğim zemin üzerine bunu taptırtabilirsiniz, hatta bu işlemden sonra görüntüdeki derinlik sizi şaşırtacaktır !

    Dez avantaşı ise açılı izlemelerde aynen plasma ve ledlerdeki gibi belirli görüntü kayılpları olabilir !

    Bahsettiğim olay inanılmaz pahalıya satılan cam perdedir aslında işlemi yani yaptırması çok kolaydır, ekranı istediğiniz gibi paralak, mat yada yarı mat yaptırmanız mümkün !

    Eve gelen misafiriniz duvarda gerçek bir panel olduğunu görecektir, dedim ya yurt dışında panel testleri ile uğraşıyorum ama PJ her zaman benim ik göz ağrımdır !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1


    Sayın Andy1,

    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. İlk fırsatta deneyeceğim... Görsellerlede zenginleştirseydiniz konuyu çok daha güzel olurdu diye düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atila -- 25 Eylül 2012; 14:43:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atila

    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1


    Sayın Andy1,

    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. İlk fırsatta deneyeceğim... Görsellerlede zenginleştirseydiniz konuyu çok daha güzel olurdu diye düşünüyorum...


    Elimde görsel veri yok fakat kullandığım duvar perdelerini resimlerim, perde evet ama perdenin kullanıldığı duvar dekorasyonuda bir o kadar önemlidir !

    Aslında yapımı mdf'den çok daha kolay risksiz ucuz ve sağlıklıdır, çocuk olan evlerde şahsen mdf gibi ağır ve kimyasallarla dolu malzemelere karşıyım !

    Tavsiyemse, her hangi büyük marketlerden kasayı rahatlıkla bulursunuz, resim tual kasası deyin, istediğiniz ebatta sorunsuz bulursunuz !

    Bez önemli burda tavsiyem sık dokumalı sentetik kumaş alın, kumaşı tuale germeden önce istediğiniz rengede boyayabilirsiniz, gerekirse bu konuadada yardımcı olurum, inanılmaz basit bir işlemdir, kumaşı istediğiniz her renge dönüştürürsünüz !

    Hatta isterseniz kumaşı gümüş oksit rengede dönüştürürsünüz, dediğim gibi verdiğim tarifte en ufak kimyasal yada zararlı maddeler yok !

    Firmlar perde satıyor tamam ama satın aldığınız o perdelerden daha kalitelisini ve daha şık olarak yaparsınız !

    İngilterede çok Arkadaşıma yaptırdım, kullananlar abartı olacak ama bazıları perdelerini 200-300 sterline sattılar elbetteki kızmıştım :)

    Yukarda bir detay verdim, isterseniz cam perde halinede getirebilirsiniz, hatta inanılmaz bir derinlik verecektir ama biraz profosyonel işlemdir !

    Deneyecekseniz ufak bir tualde deneyin, sanırım 10 liraya falan 80-50 ebadında bir kasayı rahatca alırsınız, kumaşıda 10 liraya !




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.