Şimdi Ara

Kaliforniya 2040'a kadar benzinli ve dizel araçları yasaklamayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kaliforniya, halihazırda Fransa, Çin ve İngiltere tarafından hayata geçirilmesi planlanan bir kanun tasarısı ile 2040 yılına kadar benzinli ve dizel motorlu araçların satışını yasaklamayı düşünüyor. Kaliforniya meclis üyesi ve meclis bütçe komisyonunun başkanı Phil Ting, karbon dioksit ve azot oksit gibi emisyon üreten otomobillerin 2040 yılına kadar satışını yasaklayacak bir kanun teklifi sunmaya hazırlanıyor.

     

    Ayrıca Bkz.Cam filmi için yürütmeyi durdurma davası açıldı
    Çevre Koruma Ajansı'na göre, taşımacılık sektörü tarafından üretilen emisyonlar ABD'deki en büyük sera gazı kaynağı haline gelmiş durumda. Yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışının yasaklanması ile emisyonların önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor. Önerilen yasa ile birlikte Kaliforniya'daki Motorlu Araçlar Departmanı sadece "temiz" araçların kaydına izin verecek. Yani bir başka deyişle sadece elektrik veya hidrojenle çalışan araçlar kullanılabilecek.

     


    Emisyon oranının %80 oranında azaltılması hedefleniyor


    İngiltere'deki benzer yasağın aksine Kaliforniya'da benzin ve pille çalışan hibrit araçların satışının da yasaklanması planlanıyor. Tasarı Ting tarafından meclis üyeleri Ocak ayında göreve döndüğünde tanıtılacak ve Kaliforniya'nın emisyon miktarını 2050'den önce yüzde 80 oranında azaltmaya yardımcı olacak.

     

    2040'a kadar içten yanmalı otomobil satışını yasaklamayı düşünen ülkeler arasında İngiltere, İskoçya ve Çin yer alıyor. Fransa'nın başkenti Paris, 2030'dan itibaren benzinli ve dizel tüm fosil yakıtlı araçların kente girişini yasaklayacak. Norveç ise benzinli ve dizel otomobil satışını 2025 yılına kadar yasaklayabileceğine inanıyor.







  • Iyi de omru biten bataryalari ne yapacagiz? Onlarin uretimi, uretimde verdikleri cevre zarari ve geri donusum maliyetleri ne kadar olacak? Bunun yerine gunes enerjisini hidrolizde kullanarak depolamayi ve hidrojen kullanan icten yanmali motorlari kullansak cok daha mantikli olacak aslinda. Yeni bir Hindenburg yasamamak icin guvenli hidrojen tasinmasi icin arastirma yapsalar sonuclari cok daha cevreci olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 6 Aralık 2017; 22:25:10 >
  • Tüm dünyaya inat, "inadına benzin, inadına dizel" demeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2040 a dünya kalır mı diyen yok tabii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıla kadar avrupa dizeli bırakmayı düşünüyorken amerikanın umrunda bile hava kirliliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde elektrikli Golf yada Corolla çıkana kadar dizel yada benzinli araba ölmez. Çünkü araba denince biz sadece bunları biliyoruz.
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Bunlara yasak gelirse bizde akaryakıt fiyatları ucuzlar en azından(Ne yapalım böyle teselli veriyoruz artık :( )

  • 2040 da california olmayacak bu yüzden bunlar boş işler denizin güneşin tadını çıkarsınlar bari

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişin sonu nereye varacak gerçekten merak ediyorum.Dünyada her geçen gün bir ülke veya şehir fosil yakıtları yasaklama yönünde karar alıyor.Üstelik bu kararların bir standardı da yok.Herkes kendi kafasına göre bir ölçüt belirliyor.Kimisi 2030 a kadar kimisi 2040 a kadar kimisi sadece dizel araçları kimisi benzinli ve dizel araçları kimisi de benzinli dizel hibrit ne varsa yasaklıyor.Tüm bu gelişmelere bakarak sanki sağlıklı sonuçlar alınamayacağı gibi bir izlenim var bende.Ve aynı zamanda kafamda şunlar gibi deli sorular...

    1-Öncelikle fosil yakıtlı araçların satışına mı yoksa kullanımınada mı yasak getirilecek?(Yani satışı yasaklanıp kullanımına devem edilecek mi?)
    2-Bu yasaklar kalifornia örneğinde olduğu gibi şehir,eyalet mi yoksa ülke genelinde mi uygulanacak.(Zannedersem böyle bir durum yok gibi.Yani 2040 yılında bazı şehirler kullanırken diğer şehirler kullanamayacak gibi)
    3-Otomobil üreticileri kesin olarak hangi tarihte fosil yakıtlı araç üretmekten vazgeçebilir?
    4-Bu tür haberlere göre 2040 yılında tamamıyle elektrikli araçların kullanımına uygun bir alt yapı ve zemin oluşur mu?
    5-Yasak haberleri araç kullanıcılarında ve satıcılarda bir tedirginlik oluşturur mu?Yani şimdiden elinden fosil yakıtlı araçları çıkarmak isteyenler olabilir mi?
    6-Fosil yakıtlı araçlarımız günden güne yayılan bu haberler sonucunda değer kaybeder mi?
    7-Hadi otomobilleri yasakladın diyelim.Milyonlarca ağır vasıta iş makinası ne olacak?Bunlar yasaklanınca inşaatlar sanayi vs durmaz mı?
    8-İkinci el araçlar için dönüşüm süreci nasıl olacak?Araçlar kullanım dışı olup elektrikli araçlarla değiştirilecek mi yoksa motorlar çıkarılıp elektrikli üniteyle dönüşüm mü yapılacak?




  • Ey PHill

    Kaliforniya 2040'a kadar benzinli ve dizel araçları yasaklamayı planlıyor
  • anlaşıldı, 2040 a kadar petrol üzerinden dünyayı sömürmeye devam edecekler.zaten ortadoğuyu kana bulamasından belli petrolden kısa vadede vazgeçmeyecekleri. ondan sonraki planları ne acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 7 Aralık 2017; 11:28:44 >
  • Devletin benzin ve mazotllan alinan vergisi olmaz ise maliye coker.Bilmem nereden alirlar vergiyi ancak aynisini bir sekilde alacak.

    Millet neyin pesinde biz neyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2040 tan sonra yasak kalkıyor mu ? Bu nasıl başlık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam işte. Hepsi bize gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.