Şimdi Ara

Kaldırma Kuvveti-(çıkabilir)-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 13 Eylül 2012; 11:17:55 >

“Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
  • çözen kimse var mı
    “Milyonlarca insanın kalbine tartışmasız hakim olmuş birinin hayatını öğrenmek istiyordum. Okuyunca kesin olarak inandım ki, o yıllarda İslamın bir yer kazanmasında kılıcın bir rolü yoktu. Peygamberin tam olarak kendini geri planda bırakması, sözüne sedakati, vicdanlılılığı, onu takip edenlere ve dostlarına özverisi, yiğitliği, korkusuzluğu, üstlendiği görevde Allah`a tam güvenmesi kesin ve yalındı. Bu özelliklerle bir zorluğun üstesinden gelmek için ille de kılıç taşımak gerekmiyordu… Peygamberin hayatını anlatan kitabın ikinci cildini bitirdiğimde, bu muazzam hayata dair daha fazla okunacak bir şey olmayışından dolayı son derece üzgündüm…” Mahatma Gandhi
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

çözen kimse var mı

Cevap a mi b mi emin olayim da once

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sebebini izah edemedu

Orijinalden alıntı: oOFroZeNOo

L ipi gergin olduguna gore uygulanan Fkaldirma G den buyuk. İp kesildiginde ise g ye esit olacak bu yuzden cevap a

Sisteme dışardan değil içerden etki ettiği için L'nin ipi ağırlaşmayı etkilemez.Sadece sıvı seviyesi azalır
  • k ipi gergindir demiş demekki özkütlesi sıvıdan daha büyük kesme neticesinde basküldeki değer artar

l ipi gergindir demiş bu da demek oluyorki sıvının özkütlesi cisimden daha büyük eğer ip kesilirse l dışarı fırlar yani suyun üstünde daha büyük bir kesmi kalır neticesinde basküldeki değer azalır çünkü sıvının cisme uyguladığı kaldırma kuvveti ortaya çıkar

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: oOFroZeNOo

L ipi gergin olduguna gore uygulanan Fkaldirma G den buyuk. İp kesildiginde ise g ye esit olacak bu yuzden cevap a

Sisteme dışardan değil içerden etki ettiği için L'nin ipi ağırlaşmayı etkilemez.Sadece sıvı seviyesi azalır

Daha açık anlatıyorum cisme yukarı doğru Fk uygulanıyor aşağı doğru ağırlığı var sıvının özkütlesi cisimden büyük, iple cisim sıvı içinde tutulduğu için Fk da g den büyük.Ama ip kesilirse cismin bir kısmı dışarı çıkar ve uygulanan Fk ağırlığa eşitlenir bu nedenle genel ağırlıkta azalma olur

• Cevap B,
    Olaylar sıvının içinde gerçekleşiyor, yani tüm kuvvetler sıvının kendisine etki ediyor, başka bir deyişle sıvının iç kuvvetinde dönüyor olaylar,
    İpi istersen kes istersen bağla istediğini yap değişmez,
    İlki de G-T kadardı başta ağırlaşma, T gidince de G kadar oldu.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.