Şimdi Ara

kaldırılabilir.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tamamen yanlış bilgilendirme ve insanları aldatmaya yönelik ,hatta direk amaç aldatmakmış ki böyle bir ürün satılmış ve sonuç görülmüş. İlanda 1 haftalık işlemci yazıyor, tam Türkçesi yok ama şöyle birşey var, bir haftalık işlemci deyince default olarak anlaşılacak şey, 1 haftalık , faturalı garantili , fanlı işlemcidir, işlemci tray olarak satılıyorsa yani fansız, bu özellikle belirtilir, fatura yoksa yine belirtilir, yurtdışı ise yine belirtilir.

    Benim yönetime önerim var hazır BeyazBüyü de buradayken :)

    İlanlarda satılan ürünlerle ilgili, ürünün resmi sitesinden bir link kesinlikle bulundurulmak zorunda olmalı, fatura varsa var, yoksa yok kesinlikle söylenilmeli, faturalı garantili ise fatura tarihi yazmak mecbur olmalı.
    Harddisk satar biri 500gb der başka birşey yazmaz, he bir de samsung der.
    Ekran kartı satar 2600xt msi yazar , ne içerik yazar ne fatura ne de ddr2 mi 3 mü yazmaz.
    Biri kasa satar, çiziği var mı eksiği var mı söylemez. Ben yönetici olcam, şu ikinci eli öyle bir düzene sokarım ki, aah ah


    @tigria

    Hocam burda kimse çocuk değil, ürünü geri al, tüm kargo ve havale-eft masrafı neyse öde, arkadaşın gönlünü al, o paradan sana hayır gelmez, sana helâl de olmaz benim dini bilgilerime göre. Kendini karşı tarafın yerine koy, öyle iş yap, bugün ona yarın sana daha büyük birşey olur kat kat fazlası senden çıkar emin ol.

    Bende Msi 2600xt var, kullanımda hiçbir problem yok ama kondansatörlerinden mi nerden bazı internet sitelerinde ekranı kaydırırken bir cızırtı geliyor, ürünü satsam satarım kimse de anlamaz, ben kendi fanını çıkarıp 12cm taktığım için ve kasam uzay kasa ve full sessiz fanlardan oluştuğu için rahatsız oluyorum. 46 liraya aldığım kartı 50ye güle oynaya satarım ama 5 lira para verip garantiye gödnerdim sağlam diye geri geldi pazartesi tekrar göndericem, satmak içime sinmiyor sağlam olduğundan emin de olsam, sattığım kişinin anlamayacağından emin de olsam. Biraz bir iş yaparken kendinizi karşı tarafın yerine koyun, Allahtan korkun lütfen. Dünya 3 günlük, diğer dünyayı düşünün inancınız varsa biraz.

    Saygılar, Koray.


    Bu arada tigria nın son mesajını şimdi okudum ve gerçekten satıştan önce bunlar konuşulduysa konuyu açan arkadaş niye açmış , hayret, ne istiyor yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiickimse -- 25 Nisan 2009; 0:46:11 >
  • Aslında açılan ilanlara bir standart getirilse hem işlemler daha hızlı olur hemde yanlış anlaşılmaların önüne geçilmiş olur.
    Mesela ürün grupları için form oluşturulsa.

    İşlemci
    --------------
    Alınma tarihi:
    Fatura/Garanti:
    Fan:
    Vid değeri/Rev.:
    Açıklama:

    Ankart:
    ------------------
    Alınma tarihi:
    Fatura/Garanti:
    .
    .
    .
    .

    vs. vs. vs.
    Alınık ilan açacaklar içinde farklı formlar.

    Başlıklarında düzenli olması gerekli tabii. Başlıkta Alınık/Satılık olayları olsa hem daha kolay takip edilir. Tabi bunlar düşünce ve istekler. Bunları gerçekleştirecek olanlar yetkililerdir. Biz sadece belirtir,iletiriz.

    Bu aradaa topic içinde konuşmam gerekirse ilan SATILIK ürün olduğu için satıcının sorumluluğunda. Satıcı muhatabına grekli açıklamayı yapması gerekir. Tam tersi ALINIK ilanlardada alıcının sorumluluğunda olmalı.
  • Arkadaşım , bende zaten diyorum ki ürününüze güveniyorsanız ücreti havale edin , kargoyu karşılayacağını söylüyor zaten alıcı arkadaş , yani sizin hiç bir zararınız yok bu durum da .sonuçta 2. el güvene dayalı alışverişler yapılıyor , bu forumda ben dahil bir çok kişi memnuniyetsizlikten iade almışızdır sattığımız ürünleri. kargo ücreti konusunu aranızda halledersiniz bu olayda böyle güzellikle halledilmiş olur , ben yenisini aldım kendime diyerek sattığınız ürünü iade almam demek bana garip geliyor doğrusu.
  • Kimden: tigria
    Kime: NIKEmRe
    Tarih: 20 Nisan 2009; 2:38:52
    Başlık: Cevap: e5200


    dostum işlemcinin fatura ve garantisi yok. rainbowr6 adlı kullanıcıdan aldım nun şahsi 80 günlük garantisi var
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    msn geçmişi:
    http://www.dosya.tc/msnge_mi_i.rar.html


    http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=122184

    asosyal nikli kişinin profilinde yazanlar

    Sorunlu Alışveriş....@ tigria Paket içeriği full deyip eksik içerikli Zalman gönderip hatasını kabullenmeyip üstüne birde iade etmek istediğimde 2 gün kullandın malı diye iftira etti.İade etmek isteyip göndereceğimi söylediğimde bedavaya gönderme kargoyu almam kargo paranda havayauçar dedi.---Mal satıp parasını eline erkenden almıştır.Eksik içerikli mal gönderip beni mağdur ettiği halde imzasına benim için alış-veriş ederken dikkatli olun diye yazabilmiş.----Helal olsun ne diyeyim.

    ben işlemci bedeli olan parayı bu arkadaşa 17 nisan günü gönderdim bana garantisiz tray oldugunu söledigi gün 20 nisan almak istemedigimi belirttim kendisi kargoyu ztn bile bile gönderdi daha nediyeyimki allah islah etsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 25 Nisan 2009; 1:03:02 >
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • NIKEmRe

    arkadaşım sen en güzeli yarın savcılığa git dilekçe bırak.inanki hiç zor bir iş değil.hiç uğraşma.sana çok kısa sürede geri dönecekler zaten.bırak o uğraşsın. pm lerinin çıktısını almayı unutma.
  • msn ileti geçmişi gün gibi ortada. banka kapanacak diyeceğine işlemci hakkında bilgi verebilirdi. ayrıca alıcı işlemcinin oc potansiyelini sormuş orda tray denebilirdi. yanı satıcı hatalı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dilmutt

    NIKEmRe

    arkadaşım sen en güzeli yarın savcılığa git dilekçe bırak.inanki hiç zor bir iş değil.hiç uğraşma.sana çok kısa sürede geri dönecekler zaten.bırak o uğraşsın. pm lerinin çıktısını almayı unutma.

    dostum haklısın ama bu işin peşini bırakmayacagım eger geri alıcaksada kargoyu ödeyip gönderecegim savcılık işini ztn düşünüyorduk pazartesi allah kısmet ederse bu işi halledicem kendisinden olumsuz cevap gelirse parasını 17 nisan cuma günü yatırdım kendisi tam 1 gün sonra sorunca söledi iade edip almak istemedigimi söledim ama kendisi pek bir umrumda olmadı
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • Şimdi ne iftira atıcaksın ne yalan söylüceksin merakla bekliyorum. İşlemcini al bana paramı geri ver !!!!!
    Güzellikle olmuyorsa zorla zaten güzellikten anlasaydın baştan sana attıgım bu pm den sonra hallederdik olay buralara kadar gelmezdi...!

    quote:

    Kimden: NIKEmRe
    Kime: tigria
    Tarih: 23 Nisan 2009; 0:14:03
    Başlık: Cevap: e5200
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    Dostum bak şu işi tatlı ttlı çözelim ben senin işlemcini almak için kendi işlemcimi sattım fanı ile birlikte çünkü işlemciler fanlarıyla satılır eğer fanı yoksa bunu ilanda belirtmek zorundasın nasılki senin işlemciyi aldıgın satıcı ilanında fanı yoktur diye belirmişse..

    şimdi bana yolladıgın yorun ve puan verme zımbırtısına olumsuz yorum yapıcam her alışverişinde karşına çıkıcak topic aççam 100 kişiden 100 ü bana hak vercek uzucak kalplerimiz kırılcak.

    kargo parasını ben veririm gönülsüz hiçbir iş olmaz şunu güzellikle halledelim bana garantisi yok dediğinde ben almaktan vazgeçmiştim zaten ama sen yollamış bulundun ki ben bu sistemi ilerde satıcam taktir edersinki garanti şart benim için.

    ilanını okuyan herkes işlemcinin garantili ve fanlı oldugunu zanneder eğer sattıgın ürünün eksileri veya eksikleri varsa bunu ilanda belirtmek durumundasın.

    Bu işi güzellikle halledersek çok mutlu olucam ama inan işlemcini istemiyorum başkasına sat gönülsüz hiçbir iş olmaz bu seninde başına gelebilir ilerde..
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • quote:

    Orjinalden alıntı: lunatic0001

    msn ileti geçmişi gün gibi ortada. banka kapanacak diyeceğine işlemci hakkında bilgi verebilirdi. ayrıca alıcı işlemcinin oc potansiyelini sormuş orda tray denebilirdi. yanı satıcı hatalı..


    Msn den 15-20 dk yazıştık ozaman bile söylemedi bana tray oldugunu ki bu söylenmicek bişiymi ya arkadaşlar bunu söylemeyen saklıyan resmen kandırmış sayılır karşısındakini bana söylediğinde tray oldugunu zaten kargoya vermişti. işlemci bana geldiğindede geri almıcam dedi ne yaparsan yap diyede başından savurdu!

    Şimdi nasıl bir yalan bulup iftira atıcak çok merak ediyorum !!!!!!!
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilyus

    http://forum.donanimhaber.com/m_31059111/mpage_1/key_e5200%2Chaftalik%2Cislemci%2C110//tm.htm#31096244

    peki ben hepsini anladim da 1 haftalik ibaresi nedir neye göre 1 haftalik bunuda açiklayin kafamizda soru işareti kalmasin .

    İlandaki 1 haftalık ibaresi satılan mal hakkında 1 hafta önce sıfır alınmış hissi veriyor. 1 haftalık olan malın garantisi ve faturası da olur hali ile? Yanıltıcı bilgi var ilan içeriğinde, Kasıt olduğunu sanmıyorum. Alan arkadaş ta bu düşünce ile mala talip olmuş büyük ihtimal. İki arkadaşımızında uzlaşma yolu ile sorunu çözmesini gönülden diliyorum.
  • Bu arada tigria konuya bakıyor sanırım dicek bişiy bulamıyor çekip gidiyor
    Gel be kardeşim adam yemiyoz gelde bişiy söyle öyle kaçmakla olmaz bu işler gel hak yerini bulsun diyordun !!!!!!!!

    quote:


    Kimden: tigria Kullanıcıyı kontak listesine ekle
    Kime: NIKEmRe
    Tarih: 23 Nisan 2009; 22:23:42
    Başlık: Cevap: Cevap:????
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

    hocam şehir dışındayım (istanbulda) ve netim sıkıntılı msja cvp yazamadım. size ürünü tray olarak alıp oşekilde sattığımı söyledim. tray işlemcinin anlamını bilmyorsunuz sanırım? tray işlemci kutusu fanı garantisi faturası olmayan işlemci demektir. benm hakkımda topik aççmak isterseniz açın tabi eğer hakkınız varsa sonuna kadar arayabilirsiniz. eminim hak yerini bulacaktır. iyi forumlar dilerim
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • İsteyerek veya istemeyerek tigria nickli arkadaş NIKEmRe nickli arkadaşı kandırmış durum budur.
    Satıcı ürünü hakkında bilgi verecek 3-5 kelime de yazmıyorsa bu onun suçudur.
    1 haftalık işlemci deyince buradaki herkes, bakın çoğunluk demiyorum,bu ürünün 1 hafta önce sıfır alındığını zanneder...

    Bu 1 hafta olayını satıcı neye göre yazmış onu da merak etmiyor değiliz açıkcası...
  • quote:

    Kimden: tigria
    Kime: NIKEmRe
    Tarih: 20 Nisan 2009; 2:38:52
    Başlık: Cevap: e5200


    dostum işlemcinin fatura ve garantisi yok. rainbowr6 adlı kullanıcıdan aldım nun şahsi 80 günlük garantisi var



    Ben işlemci bedeli olan parayı bu arkadaşa 17 nisan günü gönderdim bana garantisiz tray oldugunu söledigi gün 20 nisan almak istemedigimi belirttim kendisi kargoyu ztn bile bile gönderdi..!
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • olduğum yerde internet çok sıkıntılı ama düzgün internet bulduğum yerde msj geçmişlerine bakıp ss i koyarım. aslında bnden ürünü alan arkadaş da koyabilir msjlaşmaları.
    benm burada kimseye iftira atma yada suçlama gibi bir niyetim yok sen haklını oldugunu söylüyorsun bnde sana ürünü göndermeden önce işlemciyi tray aldığımı ve o şekilde sattığımı söyledm. sende buna ittiraz etmedin. ve parayı acil yatrmasını istememin sebebi o günü kargo yapacaktım. ve neden bilgilandirmedin diye soran arkadaşlara ben ürünü kargolamadan TRAY oldugunu bellirttim.
    diğer soruya gelince bir haftalık işlemci dememin sebebi forumdan bir arkadaştan sıfır aldım ve 1 hafta kullanmadan sattım bu sebeble işlemci 1 haftalık dedim.
    msjla bellirtmem bir yana 1 haftalık işlemci demek illa mağazadan alınmış garantili ve faturalı demek midir? forumda hiç bir ilanda açıkça kutusuz garantisiz faturasız ürün satılıktır diye bir ilan görmedim. direk satılık denir ve alıcı da garantisi onun için öenmliyse garantisi var mı diye sorar. . bunu satın aldığım kişinin adını sonra msj geçmişinden bakıp yazarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tigria

    olduğum yerde internet çok sıkıntılı ama düzgün internet bulduğum yerde msj geçmişlerine bakıp ss i koyarım. aslında bnden ürünü alan arkadaş da koyabilir msjlaşmaları.
    benm burada kimseye iftira atma yada suçlama gibi bir niyetim yok sen haklını oldugunu söylüyorsun bnde sana ürünü göndermeden önce işlemciyi tray aldığımı ve o şekilde sattığımı söyledm. sende buna ittiraz etmedin. ve parayı acil yatrmasını istememin sebebi o günü kargo yapacaktım. ve neden bilgilandirmedin diye soran arkadaşlara ben ürünü kargolamadan TRAY oldugunu bellirttim.
    diğer soruya gelince bir haftalık işlemci dememin sebebi forumdan bir arkadaştan sıfır aldım ve 1 hafta kullanmadan sattım bu sebeble işlemci 1 haftalık dedim.
    msjla bellirtmem bir yana 1 haftalık işlemci demek illa mağazadan alınmış garantili ve faturalı demek midir? forumda hiç bir ilanda açıkça kutusuz garantisiz faturasız ürün satılıktır diye bir ilan görmedim. direk satılık denir ve alıcı da garantisi onun için öenmliyse garantisi var mı diye sorar. . bunu satın aldığım kişinin adını sonra msj geçmişinden bakıp yazarım.



    Hah işte burası çok önemli.Sizin işlemciyi satın aldığnız rainbowr6 nickli kişinin ilanı nasıldı peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow3804 -- 25 Nisan 2009; 1:47:51 >
  • istemediğine dair bir ss koyarmsın rica etsem? ben bakamyorum maalesef.
  • malesef forumda bu tür olayları hayretle izliyorum ne zaman bu tür konular üst konu olsa kimin canı yandı acaba
    yine hangi art niyetli forum arkadaşımız
    bir başka forum arkadaşına zarar vermiş diye iç çekiyorum üzülüyorum
    ki bu olayda kesinlikle art niyet gözetiyorum tigria nikli arkadaşımız NIKEmRe arkadaşımıza gözle görülür bir hata yapmıştır
    msn kayıtları ve yapılan birtakım açıklamalar da bu durumu açıklıyor
    tigria arkadaşımızın bunu telafi etmesi bir forumdaşı bir ankaralı hemşehrisi olarak en büyük temennimdir
    saygılarımla.....
  • ilanı yok arkadaşın. msjlaştık. arkadaşa almadan önce sordum garantisi faturası varmı diye ( sormamış da olabilirim. ben sordum diye bilyorum) arkadaş da işlemcinin tray olduğunu söyledi. alış-veriş böyle gerçekleşti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baycocophoenix

    malesef forumda bu tür olayları hayretle izliyorum ne zaman bu tür konular üst konu olsa kimin canı yandı acaba
    yine hangi art niyetli forum arkadaşımız
    bir başka forum arkadaşına zarar vermiş diye iç çekiyorum üzülüyorum
    ki bu olayda kesinlikle art niyet gözetiyorum tigria nikli arkadaşımız NIKEmRe arkadaşımıza gözle görülür bir hata yapmıştır
    msn kayıtları ve yapılan birtakım açıklamalar da bu durumu açıklıyor
    tigria arkadaşımızın bunu telafi etmesi bir forumdaşı bir ankaralı hemşehrisi olarak en büyük temennimdir
    saygılarımla.....




    Olayın buralara gelmesini bende istemezdim satıcıya tatlı tatlı halledelim iş uzamasın ne sen üzül ne ben üzüleyim dedim ama istediğini yap topic aç hakyerin i bulucak dedi bana bu durumda olmaktan bende memnun diğilim mamdur oldum ve sadece maduriyetimin giderilmesi için işlamciyi geri almasını istiyorum tigria dan buna hakkımda var diye düşünüyorum..
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • herkes belirtirken sen belirtmezsen elbette şuç sende olur.Forum düzeni gereği bahsedilmeyen şeyler standardı neyse o kabul ediliyor.BAna adam biosunda şifre olan laptop sattı sonra sırf şifre var diye geri almam dedi ki 40$+kdv bide kargo.Senin yaptığın ise yanıltıcı konu olmuş.TAKMIŞSIN İŞLEMCİYİ HAYIRLI OLSUN.
    Sırf bu tür alışverişlere müsade ettiği için forumdan her geçen gün soğuyorum.Tamam bu alışverişte %100 kesin bişey yok ama çok şahit oluyoruz.Sadece sorunlu alışveriş diye yazmakla olmuyor.Kendine güvenmeyen adam gelip burda bişeyler satmasın.Satanda sonuçlarına katlasın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.