Şimdi Ara

KALBİM AĞRIYOR ÇOK YORULDUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2Senedir hayaller uğruna mücade veriyorum mezuna kaldım herkesin fullediği dersi çok kötü yaptım gecen sene fen kolaydı batırdım bu sene türkçe kolaydı onu batırdım 100k oldum hedef 30k ydı mutsuzum saclarım beyazladı zayıfladım yapayalnızım sizler bari birşeyler söyleyin artık tahammül gücüm azaldı sonuc göremiyorum yaptıklarımda
    Acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yalnızlıklar...

Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir.

En Şereflisi sonuncusudur.
  • Onurlu Bir Adam kullanıcısına yanıt
    Üzülme be kardeşim. Bu sınavlar hayatın merkezine konmamalı. Kendini geliştirebileceğin ve sevdiğin bir iş bulursan bu sınavlara üzüldüğün günleri gülümseyerek hatırlarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse bir şey söyleyemez boş avutmalardan başka . hayat bu ve çoğumuzun durumu bu ama elbet geçecek , bi gün sonra, bi ay sonra bi yıl sonra hiç olmadı ölünce ama seve seve değil öteki türlüde olsa elbet bitecek bu rezillik. 60-70 yaşlarında adamlar çöp topluyor dışarda, hamallık yapıyor, onun durumuda zor bizimde ,herkesin yükü kendine ağır ama zor yani . babanız bi şak şakçı veya dolandırıcı değilse , kahpelik yapıp zengin olamıyorsanız böyle çalışarak bir şeyler yapmak zorundasınız .

Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir.

• Hepimizin hayalleri var dostum inan bende çok üzüldü bugün sonuçları gördükten sonra ama artık önümüze bakmak zorundayız. Yapamadığım şeyleri görsen tam küfürlük ama olmayınca olmuyor sanırım. Önümüzde LYS var ona odaklanmak zorundayız artık istediğimiz yer tutmazsa yapacak bir şeyimiz yok.

• Son cümlede sagopa kajmer sezdim, la şaka mısınız defolun gidin ya... arkadaş snavları hayatınızın dönüm noktası bellemeyin. Ayrıca 250-350 binden 20-30K'ya çekenler var LYS'de. Aslında sebep aileler ben biliyorum, hep bu geri kafalı aileler yüzünden çocuklar üzerinde daha ilkokuldan itibaren müthiş baskı oluşuyor. Bu yüzden bu halkımızdan nefret ediyorum. Neyse konuşmayacağım daha fazla, mevzu uzar gider.

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fikirist kullanıcısına yanıt
    Harbiden iyi konuşmuşsun helal olsun demeden duramadım .

• Buraya gelip mesaja atacak çoğu insan sisteme laf edecek yok böyle sistemin hayatlarımızı bitirdi sıkma canını sistemin suçu filan filan ........ Gelip buraya avrupa sistemini örnek verecekler .....
    Ama ben sana gerçeği söyleyeyim o adamların sistemden filan anladığı yok.Aslında olay çok basit senin yaşadığın toplum bunu gerektiriyor.
    Toplumun sana dayattığı 2 Seçenek var
    1)Ya bu sistemde hayatta kalacaksın.Toplum dayattığını yapacaksın
    2)Ya da Bu sistemde boğulacaksın

Ha evet başka bir seçenek var ama onun için dahi olman gerek ona hiç girmeyeceğim

Sonuç olarak: Sınavı kazanıp kazanmamak bir aşama devamında yine yapacakların toplumun dayatması eğer intihar edersen ki böyle bir şeye gerek yok toplum seni eleyecek.Sonuç olarak geride bir hiçlik bırakacaksın.Ama sen bu sistemde hayatta kalıp bu dayatmaları algıları değiştirebilirsen işte bu dünyadan mutlu gidersin.(Örn: Mustafa Kemal Atatürk)

Seçim Senin Canım Kardeşim

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

• hocam şu 2 yılda yıprandığım kadar hiçbir zaman yıpranmadım senin gibi durum mevcut geçen yıl heyecandan gitti iyi dedik bu yıl yine aynı boku yedim kendime güvenimi kaybettim 230-250k attı ygs1-2 ben bunu 70-100k arasına çekmek gerekiyor şu sınav maratonu bitip bir kurtaraydım mezuna kalmışım zaten 3. yıla kalamam zaten askere çağıracaklar kalırsak da ama aşırı bir yıprandım şu sınavlardan dolayı yazın kurtarırsam istediğim k bölüm olursa allahın izniyle iyi bir kafa dinlemek istiyorum çok mu şey istiyorum sanki anasını satıyım ağlayacak haldeyim 100-150k arası beklerken gelen duruma 80 net geldi ama değeri yokmuş.
  • Yıllar önce 6 yil oldu ygs5te 45bim olmustum o gün hayatimda ilk defa sigara ictim dertlendim, o yaşların vermiş oldugu sacma hisler ve ygs sisteminin ilkleri olmamizdan kaynakliydi zira o puana hukuk artik imkansiz diye düşünüyordum neyse bir şekilde devam ettik calismaya lys yi cok iyi yaptım sonuclar açıklandı siralmam 2800 flandi o gun o kadar mutluydum ki anlatamam turkiyenim en iyi hukuk fakültesini kazandim, okuduk yillarca fakulteyide cok fazla calisarak 4 yilda bitirdim bir cok arkadaşım uzatti... sonra asil hayalime gelmisti hakimlik- savcılık sinavi beni bekliyordu 4-5 aylik yogum final-but döneminden sonra hic ara vermeden basladim adli hakimlik sinavina çalışmaya ailemin maddi durumu neredeyse hic yok velhasil bu gazla bu sinavda turkiye derecesi elde ettim(ilk 10) hem idari hem adli kazandim sira geldi mülakata yaklaşık 9 ayi bulan bu surecte cok fazla yıprandim ailecek hakimlige odaklandik ama malesef mulakatta olmadi (fiziki veya geçmis yasantima dayali hic bir sıkıntım yok) ardindan bir sinav daha oldu onuda kazandım ondan da elendim sebebsizce... o gun gözümden akan yaşı anlatamam çıktım sehrin en yüksek tepesine intihar edicem artik verdiğim emeklerin karşılıksız kalmasina dayanamiyordum ailemin yüzüne bakamiyordim babam butun bir ömür benim okumam icin insaatlarda, pazarlada çalıştı neyse bir el uzandı o düşüncelerden arindim Allaha Şükür hayatta hic bir seye değmez. Okumayip altina bmw mercedrs alan ilkokul arkadaşlarımi görüyorum yani her sey sinavlar, her sey diplomalar değil belki kimsenin umursamadigi bir bolumde cok başarılı olabilirsin herkes tipci herkes hukukcu olacak degil. Şuan ankara hukuk mezunu avukatlik ruhsati elinde olan bir işsizim bu sene de girdim ygsye hic calismadan 15bin yaptim i.ö pdr yazmayi dusunuyorum memleketimde hem bir avukatin yaninda calisip kendimi gecindirir hemde okulu okurum rahatca atanirim

• griphep1 G kullanıcısına yanıt
    mesele tıp hukuk değil mesele hayaller ve ideallere giden yolda geçmem gereken yoldan gecemiyecek olmanın verdiği üzüntü
    adınıza üzüldüm

• quote:

Orijinalden alıntı: gasate

Buraya gelip mesaja atacak çoğu insan sisteme laf edecek yok böyle sistemin hayatlarımızı bitirdi sıkma canını sistemin suçu filan filan ........ Gelip buraya avrupa sistemini örnek verecekler .....
    Ama ben sana gerçeği söyleyeyim o adamların sistemden filan anladığı yok.Aslında olay çok basit senin yaşadığın toplum bunu gerektiriyor.
    Toplumun sana dayattığı 2 Seçenek var
    1)Ya bu sistemde hayatta kalacaksın.Toplum dayattığını yapacaksın
    2)Ya da Bu sistemde boğulacaksın

Ha evet başka bir seçenek var ama onun için dahi olman gerek ona hiç girmeyeceğim

Sonuç olarak: Sınavı kazanıp kazanmamak bir aşama devamında yine yapacakların toplumun dayatması eğer intihar edersen ki böyle bir şeye gerek yok toplum seni eleyecek.Sonuç olarak geride bir hiçlik bırakacaksın.Ama sen bu sistemde hayatta kalıp bu dayatmaları algıları değiştirebilirsen işte bu dünyadan mutlu gidersin.(Örn: Mustafa Kemal Atatürk)

Seçim Senin Canım Kardeşim

Ben de benzer şeyleri düşünüyorum seninle bak üstte yazdığım gibi geri kafalı aileler sebep demiştim(benimki de dahil, yüzlerine de söyledim), genele yayarsak toplum dayatması sonucu çıkıyor.

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)

• az çok nasıl bir durumda olduğunuzu kestirebiliyorum hocam
    geriye kalan zamanda artık lysye odaklan ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış
    senin şuanda bulunduğun sıralamada bulunmak isteyen birçok genç var
    yeni bir sayfa açıp artık lysye çalışmalıyız elimizden gelenin en iyisini yapıp hayırlısı demeliyiz
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.