Şimdi Ara

Kahve içmeye çıkalım dedim, 100'lük oldum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün cumartesi alıyım hanımı çocukları dışarda biraz hava alalım hem birer kahve içeriz diye çıktık. Caddeye yeni bir kafe/kahve dükkanı gibi bir şey açılmış oturduk. Hepimiz birer kahve bir de ortaya tatlı söyledik. Söylediğimiz şeyler şunlar:


    Buzlu Americano

    Cold Brew

    2 tane buzlu latte


    bir porsiyon da mozaik kek


    Dışarıda kahve içersem genelde Starbucks'tan içerim orada da yazın cold brew kışın filtre kahve tercih ediyorum 10-12 tl arası ödeyip çıkıyorum. Burada da 50 tl civarı hesap bekliyordum ama 94 tl hesap geldi. Şaşırdım doğrusu normal mi sizce




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acun_Ilıcalı -- 19 Eylül 2020; 23:14:24 >



  • çıkarma sende birader aileni dışarı


    yüzlük olacağına yüzsüz ol

  • Bugün cumartesi alıyım hanımı çocukları dışarda biraz hava alalım hem birer kahve içeriz diye çıktık. 
  • Starbucks'a gitseydin: 70 lira civarı bir şey öderdin.



    https://www.yemeksepeti.com/starbucks-coffee-besiktas-levent-mah-istanbul




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 19 Eylül 2020; 22:39:10 >
  • Koskoca acuna 100 lira koyar mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala dışarılarda kafelere gidenleri anlayamıyorum...

  • O yüzden zaten Starbucks'a giden bu kadar insan oluyor. Hem daha ucuz, hem daha başarılı. Biz de genelde evin bulunduğu caddede Özsüt var diye arada oraya oturuyoruz. Yeminle insan keşke Starbucks'a gitseydik keşke diyor arada. Adamların kahve ve türevleri cidden leş gibi ve daha pahalı. Çünkü hizmet parası alıyor. Diğer tarafta gidip sıraya girip kendi kahveni kendin alıyorsun. Sırf hizmet olayı nedeniyle çocuklarla falan çıktığımızda Starbucks'a değil de Özsüt'e oturuyoruz. Bir de daha az insan geldiği için daha sakin oluyor, biz de daha rahat takılıyoruz.

  • Çıkmasaydın ? Eve kahve makinası al doldur karton bardağa bankta sahilde oturup için . Neden 1 tl bile değeri olmayab kahveye 15 lira verip kiralarına ortak oluyorsunuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 kahveye 100 lük olduk a.....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9F4BCB80 -- 20 Eylül 2020; 1:50:51 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Hocam bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. 1₺ değeri olmayan kahve dediğiniz hatalı çekirdek olan Türk kahvesi. Hiç düşündünüz mü tüm dünyada kahve içiliyor (filtre kahve) ama Türkiye'de filtre kahve değil de sadece Türkiye'den başka hiçbir yerde içilmeyen Türk kahvesi içiliyor? Çünkü kahve maliyetli bir şey ve Türkiye'de bunun pazarı da yok. Normalde kahve çekirdekleri toplandıktan sonra kurutulmaya bırakılıyor ve bazı bölgelerde bu kurutulmaya bırakılan kahve çekirdekleri tel örgü gibi masalara seriliken (hem alttan hava alıyor, hem üstten), bazı bölgelerde de yere muşamba serilip onun üzerinde kurutulmaya bırakılıyor. Bu durumda da sadece üstten hava aldığı için daha zor kuruyor. Kuruma süreci uzadığı için de bu süre zarfında çekirdeklerin bozulmaması için üzerlerine ilaç sıkılıyor. Daha sonra kurutulan çekirdekler kalite kontrolünden geçiyor. Eğer fazla ilaç kullanıldıysa tadında ilaç tadı veren kahve çekirdekleri hatalı çekirdek olarak ayrılıyor ve bu çekirdekler de kaliteli kahve çekirdek pazarı olmayan ülkelere yani Türkiye'ye gönderiliyor. O yüzden Türk kahvesi bu kadar ucuzken, Avrupalıların ve Amerikalıların günde litrelerce içtikleri kahveler bizim ekonomiye göre pahalı geliyor. Adam o çekirdeği getirip burada satsa bir kere zaten Türkiye'de günde litrelerce kahve içen insan çok az olduğu için pazar yok. Adam hiç uğraşmamak için buraya kaliteli kahveyi getirmiyor bile. Artık günümüzde de Starbucks ile başlayan akım iyice yayılınca popüleritesi artmış bulunmakta ama o çekirdeğin maliyeti 1₺ değil söyleyeyim hocam.





  • Maddi durumum ancak çay ocağına yetiyor. Çayda 1.5 tl di. Abi tazeleyeyim mi dedi. Abi 1 liradan ver 4 bardak daha içeyim 5 liram var dedim. Kabul etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocuk yaptığın için müstehak ayrıca acun fanı olduğun için

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Türk kahvesinden bahsetmedim . Starbuckstan çekirdek kahve ya da çekirdekleri çektirip alabiliyorsunuz . 1 paket kahveden satın aldığınız o kahvelerden kaç tane çıkıyor lütfen hesaplayın . Birde o çekirden kahvelere %40 civarı kar koyduklarını düşünün o zaman çekirdek kahve ücretinin 1 tl olduğunu anlayacaksınız . Ben starbuckstır , nerodur , gloriadır , ya da saçma sapan ara sokaklardaki çoğu kahveciyi bilirim , asla özellikle gitmem , dışardayken canım isterse alırım sadece , dışarı çıkayım dışarda bir kahve içeyim demem , evde makinada çekirdeklerimi öğütür yapar içerim . Kahve gurmesi falanda değilim mehmet efendi filtre kahveyide koysan , starbuckta koysan , en iyisinide koysan önüme anlamam belki , hepsi güzelmiş derim . Söylemek istediğim dışarda yiyip içtikçe birilerinin kiralarına ortak oluyoruz , kendi evlerimize 3-5 bin kirayı zor verirken dükkanların 40-50 binlik kiralarına ortak oluyoruz . O yüzden artık yavaş yavaş evlere çekilip çoğu şeyi evde yapmaya başlamalıyız aşırı tüketim toplumu haline geldik , biz bu şekilde tükettikçe kiralar artıyor fiyatlar artıyor sonrada bir kahve 15 lira olmuş diyoruz . En kıytırık pastahanelerde bile ince belli çayın bardağı 3 lira , maaliyeti ne 1 bardak çayın ? 20 kuruşu geçmez . Ama işte gidile gidile fiyatlar şişti . Arz talep dengesi şaşırdı artık .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 20 Eylül 2020; 2:38:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam fiyat 1₺ eder mi bilmiyorum ama vermek istediğiniz mesajı aldım. Çok haklı bir açıklama. Aslında sırf dediğiniz sebeplerle, ben de evden çalışıyorum kaç aydır çözünebilir kahveden helak oldum diye filtre kahve ekipmanları alayım dedim v60 falan. Normalde hep ofiste içtiğimiz için hiç evde kahve yapıp içtiğimi hatırlamıyorum. Sonra dedim tamam buna bir kere para bayılacağız da çözünebilirine 25₺ falan veriyorsak filtre kahvesine 50₺ vereceğiz daha da masraf olacak. Dedim boşver, zaten ofise geçeceğiz o zaman içmeye devam ederim diye almadım. Hala suda çözünebilen kahvelere devam evde :)

  • Abi yorumlara bak. Starbucks mı güzel. Allah aşkına hiç mi kahve zevkiniz yok. Adamlar yakış yakıp önünüze seriyor sonra şekerle tatlandırıp içiyorsunuz. Kahve için Ya küçük kafelere gidin ya da evinizde kendiniz yapın. Starbucks’a giden vizyonsuzdur, hayır Allah’ın vizyonsurları yanmış kahveyle de gösteriş yapıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Suda çözülenlere acilen son verin . Eve 2. El bir filtre kahve makinası alıp , internetten filtre kahve (çekilmiş vakumlu ambalaj 1kg 50-100 tl ) alırsanız birde filtresinden (15-16 tl ) işinizi görecektir . Köpüklü süt istiyorsanızda kavanoza biraz soğuk süt döküp çalkalayın , sonra kapağı çıkarıp mikrodalgaya atın aynı buharla köpürmüş gibi oluyor . Pahalı ve farklı kahveler yapan makinalar almanıza gerek yok , pahalı olanlar hem temizlemesi zor hemde çok yer kaplıyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Hocam alırsam makine değil de manual yöntem olan v60 ya da chemex alırım. Düşününce çünkü makineye kağıdı ve kahveyi koyup tuşa basıyoruz. Olduğu gibi hazneye akıyor. Halbuki manual demlemede önce kağıt ıslatılıp o su çöğe atılıyor. Ardından da kahve ıslatılıyor 30 sn ve o su da dökülüyor. Dökmeyenler de var tabi, makinede ikisi de sürahiye doluyor. Ofisteki arkadaşlar da sağolsun kaliteli çekirdeğe alıştırdıkları için bazı kahvelerin tadı cidden kötü geliyor, içemiyorum. O yüzden ya hep ya hiç :) Haftaya ofise dönüyorum zaten. O yüzden almaktan vazgeçtim. Şimdi aparatları alsam bu sefer içtiğim kahve çekirdeğinin kilosu 220₺. Düzenli masrafa da girmek istemedim şimdi. Bu arada bahsettiğiniz süt köpürtme yöntemi bayağı pratik. Ben de soğut sütü eser el blenderı ile çırpıp köpürtüyorum. Bayağı bayağı krema gibi oluyor, o şekilde döküyorum kahvenin üzerine ama onu misafire kahve yaparken yapıyorum :) Kendim sade içiyorum çünkü.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Anladım :) ben hiç gurmesi olmadığım için bana yetiyor makina :):) neyse mesajı aldıysanız sorun yok :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Ben de gurmesi değilim ama bir şeyi çok yiyip içince belli bir damak tadı oluşuyormuş, onu anladım. Bir de dediğim gibi ofisteki arkadaşlar bayağı hevesli bu işe. Bir ara eğitimini falan alalım diye konuşuyorduk :D Kahveleri aldığımız adam kızını Türkiye'deki kahve yarışması için 50bin TL'lik yatırım yapmış (sonuç olarak kızı yarışmada birinci olmuş, sonra da Özsüt müydü kahve için adamdan teklif istemiş). Böyle de değişik bir pazarı varmış açıkçası hiç bilmezdim :)

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Her işin her yemeğin derinliği vardır :) ben biraz üstten geçiyorum çok takılmıyorum :) tek takıldığım doğallık sağlık oluyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.