Şimdi Ara

Kahve içmek roket bilimine dönmüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bu hafta bir french press alıp filitre kahve denemek istedim.Hep dışarda kafelerde içerdim dedim evimde yapayım french press alana kadar akla karayı seçtim biri diyor çelik olmassa ekşi olur biri diyor seramik olmassa sıcak tutmaz vb. neyse bir şekilde orta karar bir french press edindim sıra geldi kahveyi almaya migrostan almayayım da internetten alayım dedim baka baka vallahi french pressi iade edicek noktaya geldim.


    Her ülkenin başka başka kahveleri var biri az kavrulmuş biri çok fiyatları da uçmuş gitmiş,neyi alacagımı şaşırdım.


    Bir grup insan kesinlikle kahveyi içmeden önce evde çekmeyi ölümüne savunuyor,asla önceden çekilmiş kahve içmiyor önerdikleri kahve değirmenlerinin en ucuzu 700tl den başlıyor öğrenci halimle bunu alıcak gücüm yok.Sözen diye bir Türk markasının değirmenleri ucuz ama kullananlarda kahveye demir kokusu geçiyor ve french press için çok ince öğütüyor onla ancak Türk kahvesi içilir yazmışlar.


    Şimdi sevgili kahve severlere sorum şöyle;

    250 gr kahveyi yaklaşık 1 ayda içiyorum,kahve değirmeniyle uğraşmaya değer mi taze çekimin tadına gerçekten etkisi var mı yoksa sadece kapitalist piyasanın yalanı mı? Eğer etkisi varsa Sözen marka iyi midir veya alternatif ne alınabilir.


    İkinci olarakta french press kahvenin çöpünü içirtir gerçek kahve değildir en güzeli moka pottur , espressodur gibi şeyler gördüm,bunlar hakkında düşünceleriniz nelerdir?








  • "Kahve içmek roket bilimine dönmüş"


    buna katılıyorum. valla ben yıllardır starbucks'ın çekirdek kahvesinden alıp orada çektiriyorum. eve gelince hava almayan bir kavanozda muhafaza ediyorum, bir de klasik bir filtre kahve makinam var onda da demliyorum kahveyi hepsi bu. çok da memnunum yani. ilk etapta coşmaya gerek yok. istiyorsan zamanla denemeler yaparsın.

  • Hocam starbucksta kahvenin kilosunu 400tl ye satıyorlar benim gibi günde 1 bardak içenin alacagı kahve değil.Şu anlık french pressten mutluyum,kahve makinaları gözüme büyük geldi,filitresiydi falan da uğraşmak istemedim french pressin tepesine bastın mı kahve hazır oluyor pratik yani.

  • 250 gramı 69 liraydı galiba. fiyatlar ocaktan sonra fazla arttı. filtre olarak kağıt filtre alırsan temizlikle uğraşmazsın. kağıdı çöpe salla tertemiz.  

  • Starbucks French press + sözen marka kahve Öğütücü

    Kahveyide çekirdek olarak alacaksınız. Tercihen Tchibo'dan 50 gr lık değişik paketlerden alın bu kadar.

    Suyu kaynattıkan sonra 2-3 dk bekleyip öyle dökün kahve üstüne ki kahve yanmasın. Yumuşak için 4 dk bekletin suyu presste. Sonra presse basın.

    Sözen marka değirmeni kahhve.com'dan aldım. Kullanma kılavuzu internette mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim şahsi tecrubem cekirdek kahveden çek nasil demlersen demle türk kahvesi bile yap çok güzel oluyor. hatta bu şekil türk kahvesi yaptığım ardına değirmen alan çokca arkadaşım var.

  • Bu arada Starbucks'ta 250gr paket 70₺ iken Migros'ta 200gr'lık Starbucks paketleri 45₺. Aradaki fark Migros'taki hazır çekim, Starbucks'ta aldığında çekiyorlar. Sürekli kahve içen biri değilseniz roket bilimine döndürmeye gerek yok. Beğendiğiniz bir çekirdeği alın french pressinizde demleyin. Ben günde 2 bardak içiyorum, kahvemi ve ölçeğimi de belirledim, gayet yeterli geliyor. Öncesinde chemex kullanıyordum, o da çok yorduğu için makineye döndüm. Kahve ile orgasm olanlar var, roket bilimine döndürenler de onlar zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.