Şimdi Ara

Kahve-Cafe Oyunlarında Hile Yapmak-Anlatımlı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
12
Favori
88.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    Birçoğunuz PCden başınızı kaldırıp dışarı çıktığınızda, arkadaşlarınızla kahve veya cafelerde oyun oynuyorsunuzdur herhalde.
    Şimdi size uzun yıllar kahvede oyun oynarken edindiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum.
    Bu DH ahalisi için çok önemli bir döküman olacak, bundan sonra bu oyunlarda hiç kaybetmeyeceksiniz.
    Kahve & Cafe oyunlarında nasıl hile yapılır, nelere dikkat etmek gerekir?
    Önemli Not: Bu taktikleri uygulamadan önce bol bol pratik yapmanızı ve ayrıca kumar masalarında "asla" denememenizi tavsiye ederim

    1-OKEY:
    Okeyde hile yapmanın birçok yolu vardır. Bunlardan hangisini seçeceğiniz, masadaki diğer oyuncuların bu oyunu ne kadar iyi bildiği ve ne kadar dikkatli olduğuna göre değişir.

    1.1: Çift Okeyi Kurmak:
    Önceki el bitip taşlar döküldüğünde, yerden hemen 2 tane benzer taş alın, örn: mavi 4'lüler. Aynı zamanda yerden birde mavi 3'lüyü bulmanız gerekir. Bu 3 taşı avcunuza alarak taşları karıştırın, kimsenin dikkatini çekmemesi için. Hatta arkadaşlarınız taşları toplarken, siz hala karıştırmaya devam edin ki, kimse sizden huylanmasın. Toplamaya başlarken, mavi4'lüleri beşli destenin en alt ve en üstüne gelecek şekilde dizin(bunun sebebini birazdan açıklayacağım.). Bu destenin en üstüne de mavi3'lüyü koyun, mavi 3lü fazlalık taş olacak yani 6. taş. Bu desteyi, topladığınız diğer destelerin en başına, yani en soluna koyun. Şimdi dağıtmaya başlıyoruz. Zarı atın, diyelim 5 geldi. Fazlalık taşı 5. desteye getirip, karşınızdaki oyuncunun zar atmasını bekliyoruz. Eğer 6 atarsa şansınıza, süper olur, hemen mavi 3'lüyü çevirin, okeyler mavi 4'lüler oldu. Diyelim ki, 6 değil de başka bir zar attı. İşte burada, "ne sihirdir ne keramet, el çabukluğu marifet" diyoruz. Deste içinden atılan zardaki taşı çıkartıyoruz, tam bu taşı açacakken, en üstteki taşı düşürüyoruz(ters çeviriyoruz). Sonra açılan bu taşı, yani mavi3'lüyü koyuyoruz. Bunun için bol bol pratik yapmanız tavsiye edilir. Eğer eşli oynuyorsanız, ortağınızın zar tutması, 6yı döndürerek atmasını sağlayabilir, işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Taşları dağıtmaya başlarken, herkesin taşını verin, ancak burası önemli kendi taşlarınızı 5li desteler halinde önünüze koyun, 10lu değil. Koyarken de dağıttınız taşların, hatta ilk destenin yanına koyun, birde bu destelerin(kendinize aldığınız ilk 10 taşın) arasında birazcık boşluk olsun. Taşların dağıtım işi bittikten sonra, kendi taşlarınızı alırken, önünüze koyduğunuz 2 tane 5li desteden birini alırken, diğer deste için hazırladığınız ilk desteyi(mavi 4lülerin olduğu) alın. Boşta kalan desteyi de ortaya çıkacağınız taşların üzerine koyun. Bunu yaparken hiç korkmayın, çünkü taşları yeni dağıtmış olduğunuz için, tüm oyuncular henüz taşlarını yeni dizmeye başladığı için, kimse sizin yaptığınız bu ufak değişikliği fark etmeyecektir. Diyelim ki taşları dağıttıktan sonra, çift okeyi ayarladığınız desteyi alamadınız. Korkmayın. Sonuçta şunu biliyorsunuz ki, en baştaki destenin en üst ve en altında okey var. Bu okeyleri oyun içinde de kendinize alabilirsiniz. Oyun devam ederken, taş çıkılacağı zaman, sıra size gelirken taşları normal sıradan değil de, buradan çıkın. İlk çekeceğiniz taş okey olacak, diğer okeyi de taşları takip ederek(ortağınıza kaş-göz işareti yaparak) size veya ortağınıza gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu kadar uğraşıp, okeyi kurduktan sonra; okeyi dışarı vurmalısınız, yoksa çok ayıp olur walla.

    1.2: Taş Çalmak:
    Solunuzdaki oyuncunun veya kendinizin daha öne attığı bir taşı çalmak. Nasıl yapılır peki. Önce çıkan bu taşı, attığınız taşların arasına karıştırmanız gerekiyor(daha önce siz attıysanız sorun yok zaten; hatta ben çoğu zaman sağımdaki oyuncunun attığı taşı bile, hangi taş çıkmış bakayım derken, benim taşların arasına alıyorum). Çalacağınız taşı, attığınız taşların içinde en alta koyun. Çalarken asla taşlara değil, sürekli rakiplerinize bakın, özellikle sağınızdaki oyuncuya. Çalarken taşı destenin biraz sağına ayırın, sağ küçük el parmağınızla taşı avcunuza alın, ama elinizi hemen ıstakanıza götürmeyin. Bu taşı çaldığınızı herkese duyurmuş olur. 2-3 sn bekledikten sonra, yavaş ve sinsi bir hareketle taşı ıstakanıza koyun. Ancak taşı çaldıktan sonra, ıstakanızdan ıskarta bir taşı hemen aynı şekilde, sağ avcunuzun içine alıp, attığınız taşların içine karıştrın. Bol bol pratik yaparak kendinizi bu konuda daha da geliştirebilirsiniz.

    1.3: Yerden Fazla Taş Çekmek:
    Yerden 1 değil de, 2 taş çekerek şansınızı daha da arttırabilirsiniz. Yapacağınız şey çok basit. Taşı çekerken, 1 değil 2li şekilde ıstakanıza koymak. Ama burada önemli bir nokta var, bunu yapmadan önce yere taş çıkın, yani yerde çok taş olsun(az taş varken sakın bu yolu denemeyin.). Birde, çektiğiniz taşları ıstakanıza koyarken üst sıraya değil de, alt sıraya koyun. Çünkü rakiplerini üst sırada kaç taşınız olduğunu görür. Biri huylanıp bakarsa, 2 taş çektiğinizi anlayabilir.

    1.4: Kapak Yapmak:
    Eşli oyunlarda yapılan en eski ve en çok tercih edilen hilelerden biridir. Ortağınızın ihtiyacı olan bir taşı, ona göndermek anlamına gelir. Bu genelde okeyle yapılır. Ama ortağınız okeye dönerken, başka bir taşı da gönderebilirsiniz. Yapacağınız şey çok basit. Sağınızdaki oyuncu taş çektikten hemen sonra, gönderilecek taş sağ avuç içine alınır. Sonra yere taş çıkılır. Yere taş çıkılırken, bu taş yerdeki taşları alırken avuç içiyle ince bir hareketle bu taşların üzerine konur. Sonra dikkat dağıtmak için yerden 1 veya 2 deste taş çıkılır.

    1.5: Taş Düşürmek:
    Kapak yapmanın 2. versiyonu diyebiliriz. Ortaklar arası taş iletimidir. Önce ortağınız boştaki bir taşını aşağıya alır(sandalyesine koyar). Sizde ona göndereceğiniz taşı "yanlışlıkla" yere düşürürsünüz. Ama burada dikkat edilmesi gereken husus, taşı rakiplerinize doğru değil de, ortağınıza doğru düşürmektir. Bunu şöyle yapabilirsiniz. Taşı yavaşça önünüze düşürün. Kısa bir aya kiçi pasla ortağınıza doğru gönderin. Sonra da "arkadaşlar taşım yere düştü" deyin. Herkes yere bakacaktır. Taşın ortağınızın ayağının altına gittiğini göreceklerdir. Sizde ortağınızdan yere düşen taşı vermesini söyleyin. Ortağınız yerden taşı aldıktan sonra, eğilmişken, bu taşı bacak arasındaki boş taşla değiştirerek size kapalı olarak masadan göndersin. İşte bu kadar basit.

    1.6: Rakibin Istakasından Taş Çalmak:
    Bu yöntem rakibin oyunu eksik taşla oynadığına inandırmak, ve onun o el açamayacağını göstermek için yapılır(elinizde eksik ya da fazla taş varsa, hile yapmayan biriyseniz, yanlış oynadığınız anlamına gelir. Bu durumda o el açamazsınız). Sağınızdaki oyuncu taş attıktan sonra, bir dikkatsizlik anında(sağına falan bakar, bir arkadaşlıyla konuşur, tvde maç veya at yarışı sonuçlarını takip eder vs) sağ el küçük parmağınızla taşı usulca avcunuzun içine alın. Aldığınız bu taşı aynı zamanda başka yere taşıyın, mesela solunuzdaki taşların içine. 1-2 el sonra, "arkadaşım senin taşların eksik, az önceki el taş çekmeden oynadın, bu el açamazsın" deyin. O da taşlarını sayacak, ve ıstakasında 13 taş olduğunu farkedecektir.

    1.7: Dönerken Rakipleri Şaşırtmak:
    Eşli oynarken, diyelim ki ortağınız size okeye döndüğünü işaret etti(kafasını hafif sağa yatırarak). Şimdi burada, okeye dönen kişinin ortağınız değil de, siz olduğuna inandırmalısınız. Bunun içinde, Ahmet(ortağımızın ismi bu olsun) elin nasıl?, Elin kötüyse bana oyna? Elini boz. Tampon yap diyerek; rakiplerinizin elinizin iyi olduğuna inandırın. Bunu yaparkende yerden taş çekmek yerine, sürekli size atılan taşları alın, ıstakanızda bu taşları oynatın, zaman geçirin(düşündüğünüze inansınlar). Elbette taş atarken, sağınızdaki oyuncunun daha önceden attığı taşları takip etin. Onu sürekli tamponlayın, ona taş aldırmayın. Bu şekilde kimse ortağınızın okeye döndüğünü bilmeyecek, size tampon yapacaklar. O rahatça dönerek okeyi dışarı vuracak.

    *-*-*-*-*
    2-PİŞTİ:

    2.1: Tabana Bakarken Rakibin Kağıdına Bakmak:
    Kartları dağıttıktan sonra, taban kağıdına bakarken, üstteki 1-2 kağıdı hafifçe yana çekerek rakibinizin elinde 1 el sonra hangi kartlar olduğunu görebilirsiniz. Ama bunu abartmayın. Yani her kart dağıttığınızda değil de, arada sırada yapın.

    2.2: İstanbul Geçmek:
    Rakibiniz size bir kart attığında elinizde aynı kart varken kesmemek anlamına gelir. Tabi bunu yapacağınız zaman, atılan bu kağıdın rakibinizin elinde 2 tane olduğunu düşünmelisiniz. Kart atıldıktan sonra, hiç beklemeden başka kart atın. Karşı taraf kağıdı kestiğinde, eğer rakibinizin elinde aynı karttan varsa, hiç düşünmeden atacaktır, çünkü önceki el size aynı kağıdı atmıştır ve sizde kesememiştiniz. Güzelce piştinizi yapın. Aynı hareketi vale(jilet, fanti) ile yaparsanız daha da inandırıcı olacaktır. Rakibiniz kağıdı attıktan sonra, bunu elinizdeki tutan kartla değilde, fantiyle kesin. Bu da aslında "İstanbul Geçmektir".

    2.3: Taban Fantileri Koymak:
    Kartları karıştırırken tabana 1 veya 2 tane fanti alın. Ama en alta mutlaka boş bir kart koyun. Kartları kararken, tabanınızı rakibinize hafifçe gösterin. tabanda fanti olmadığını görsün. Kesinlikle kartları kararken, tabandaki kartları değiştirmeyin. Onlar hep tabanda kalsın. Rakibiniz kağıdı kestikten sonra, yere 4 kart açacak ve kestiği desteyi yere koyacak. Sizde kartları dağıttıktan sonra normalde elinizde kalan desteyi bu kartların üstüne almanız gerekiyor. Ama burda el çabukluğunuzu kullanarak, yerdeki kartları, elinizdeki kartların üstüne koyun. Sonuçta son el, elinizde 1 veya 2 tane fanti olacaktır.

    2.4: Kart Kesmek:
    Oyuna ilk siz başlayacaksanız, kart keserken mutlaka şunu yapın. Önce rakibinizin kartlarını yerde 1-2 defa tekrar karın(rakibinizin kart kurma olasılığına karşı). Kestikten sonra yere üstten 3 kart açın. Son kağıdı mutlaka taban kağıdını açın. Bunun nedeni şu; kartlar ne kadar karılırsa karılsın, mutlaka 2 benzer kart üst üste kalacaktır. Eğer siz o benzer kartları kesmişseniz, bunlardan biri elinizdeki kartların tabanında(yere açtığınız son kart), biri de dağıtılan kartların en üstünde(size gelecek ilk kart) olacaktır. Matematiksel ve istatiksel olarak kanıtlanmıştır. Bu bir hile değildir. Bu şekilde oyuna ilk başlarken, kartları kesme şansınız artar. İlk el pişti yapma oranı da çok fazladır. Çünkü daha kartlar çıkmamıştır.

    2.5: Kart Kurmak:
    Bu aslında bir hayli zor ve ustalık gerektiren bir hiledir. Bunun için çok sayıda deneme yapmanız gerekir. Kartları dağıtacağınız zaman, toplarken, kartları 4lügruplar halinde yerleştirin. Mesela, sırayla şu kartlar olsun: 1,8,as,kız,1,6,8,kız,papaz,6 vs gibi. Dikkat edin burada, en baştaki1li,kız ve 6lılar bahsettiğim şekilde sıralanmıştır. Yani ayarlayabildiğiniz kadar kağıdı her dört sırada bir yerleştirmeye çalışın. Bunu oyun bittikten sonra, sayılar sayılırken yapabilirsiniz. Kartları kesinlikle fazla karmayın, karıştırmayın. Kararken hep belli gruplar halinde karın. Alttakileri üstte ve üsttekileri alta gibi. Burada mantık şudur, kartlar 4lü gruplar halinde dağıtıldığı için, ayarladığınız kartlar hem sizde hem de rakibinizde olacaktır. Ancak bu kartları kime gideceği belli olmaz. Yani büyük bir risktir. Ancak oyunda çok gerideyseniz, bu risk mutlaka alınır. Çünkü kartlar kurulduğunda oyunda çok pişti olur. Ya kaybedersiniz(zaten geridesiniz), ya da rakiplerinizi yakalayabilir, hatta geçebilirsiniz.

    *-*-*-*-*
    3-PİS 7Lİ:
    Herkesin severek oynadığı bu eğlenceli oyunda yapacağınız tek hile, tabana özel kartları koymaktır. En özel kartta elbette "joker"dir. Pişti oyununda anlattığım, "Tabana Fantileri Koymak"la aynı mantıktır. Ancak burada önemli bir fark vardır, zira bu oyunda kartlar 1 defa dağıtılır. Kartları dağıtırken, kendinize çift kart alacağınız zaman tabandaki bu kağıdı çekebilirsiniz. Eğer dağıtırken bu kağıdı çalamadıysanız üzülmeyin, kartlar dağıtıldıktan sonra, kartları yere koyarken en alttaki kağıdı hafifçe destenin dışına çekerek koyun. Oyun içinde kartlar biterken, bu kağıda yaklaştığınızda, kartınızı en üstten değil de, bu hafiften dışarda olan kartı çekin. Tebrikler "Joker" artık sizin elinizde.

    *-*-*-*-*
    4-BATAK:

    4.1: Tabana AS Koymak:
    Mantık tamamen Pişti konusundaki, "Tabana Fantileri Koymak"la aynıdır. Elinizde mutlaka 1 veya 2 tane AS olacaktır(kartları ikili dağıtıyorsanız 2 tane, tekli dağıtıyorsanız 1 tane.)

    4.2: Yanlış Karta Çakmak:
    Diyelim ki kartlar dağıtıldı, eliniz çok kötü. 1 el alamazsanız batacaksınız. Şunu yapın. Koz dışında oynanan kartlara 1 el önce çakın. Mesela, koz maça, sizde 2-3 tane maça var. Koza girilirse, alacak kağıdınız yok batacaksınız. Ama elinizde birde 2 tane karo var diyelim. Karo oynandıktan sonra, 2. karo oynanışında karoya çakın, elinizde bir tane karo varken. Kartlar oynanmaya devam etsin. Kozunuz bittikten sonra, karo oynanırsa, sakın bir hata yapıp karoyu vermeyin. Bu kağıdı son kart olarak elinizde tutun. Zaten oyun genelde son 1-2 el kala açılır, kimse sizin kağıdınıza dikkat etmez. Açılmasa bile, siz el tutamadığınız için, yani kartlarınız hep küçük olduğu için, o el kimse sizin kartlarınıza dikkat etmez. Son kart kalınca oyun biterken bu kartı önünüzdeki eldeki kartlarla karıştırın ve "ben 1 aldım" deyin. Tebrikler bataktan kurtulmuş oldunuz.

    *-*-*-*-*
    5-POKER:
    Burada anlatacağım hileler açık poker için değil(Texas Hold'Em), kapalı poker içindir. 5li dağıtılan, sonra kartlar istenen poker.

    5.1: Taban Kağıdına Bakmak:
    Kartları dağıtırken mutlaka taban kağıdına her zaman bakmaya çalışın. Ama bunu yaparken dikkat çekmemeye özen gösterin. Diyelim ki elinize 4 tane kupa geldi, ve taban kağıdı da kupa. Normal şartlarda bu kağıdın size gelme olasılığı %0'dır. Ama kartları dağıtırken, herkesin kağıdını verin, kendinize de tek kart alırken üstteki değil de, tabandaki kağıdı hafifçe sıyırarak alın. Renk yaptınız, tebrikler. Aynı durum elinizde doper varken tabandaki kartla full yapmak, elinizde 3 varken, tabandaki kartla kare yapmak içinde kullanılabilir.

    5.1: Yere Atılan Kartları Değiştirmek:
    Her oyuncu kart isterken, istediği kart kadar kartı yere atıyor. Yerde 2li, 3lü gruplar halinde atılmış kartlar var. Sizde kart istediniz, diyelim çift kart. Kartları elinize almadan, hafifçe kaldırarak bakın, buna "Kartal Pençesi" denir. Eğer elinize yarayacak kartlar yoksa, bunları değil de yerdeki başka 2 kartı alarak elinizdeki kartlarla karıştırmaya başlayın. Bu şekilde aynı el içinde, 2 defa kart çekmiş oluyorsunuz.

    *-*-*-*-*
    6-YANIK:
    Yanık aslında esaslı bir kumar oyunudur, ancak biz kahvede arkadaşlarla çayına oynuyoruz. Sizinde böyle oynadığınızı düşünerek yapılacak olan hileleri anlatacağım. Sakın ha bu hileleri "kumar masasında" yapmaya kalkışmayın. Olacaklardan kesinlikle sorumlu değilim
    Yanıkta yapılacak tek ve en önemli hile, tabana "Joker" koymaktır. Mantık ve yöntem Pis Yedilide anlattığım yolla aynıdır. Fazla sayıda pratik ve el çabukluğu ister.

    *-*-*-*-*
    7-HOŞGİN:
    Oynayanlar bilir, en zevkli kart oyunlarından biridir. Genellikle yaşlılar oynadığı için "İhtiyar Oyunu" denmektedir.
    Şimdi burada uzun uzun oyunu anlatacak değilim. Anlatacaklarım bu oyunu bilenler için yapabilecekleri hileler.

    7.1: Tabana 300ü Koymak:
    Benim en sık yaptığım hiledir. %100 başarı sağlar. Önceki el bitip kartlar sayılırken, siz 2 maça kızını ve 2 karo valesini alın. Bir tanede AS alın. AS en alta gelecek şekilde bu 5 kağıdı tabana koyun. Kartları kararken, bu tabandaki 5 kağıdı hiç bozmayın. Rakibiniz kağıdı kestikten sonra, eğer yapabiliyorsanız, yani rakibiniz o sırada başka bir şeyle uğraşıyorsa, kesilen kartları aynı şekilde en üste koyun. Bu genelde çok az yaptığım yöntemdir. Sonraki yol şudur: Rakibinizin kestiği desteyi hiç almayın, bırakın yerde kalsın. Siz kartları dağıtmaya başlayın. Kartlar dağıtılırken her oyuncu eline bakmaya başlayacak. 1-2 el dağıtın. Sonra elinizde kartlar azaldığında, yerdeki kartları elinizdeki kartların üstüne koyun(normalde alta koymanız gerekir.). Dağıtmaya devam edin. Son 5 kağıdınız içinde 300 var. İhaleyi rahatça alabilirsiniz...



    *HİLELERİN HEPSİ BANA AİTTİR, BAŞKA BİR YERDEN ALINTI DEĞİLDİR.
    *ANLATILAN TÜM HİLELER TARAFIMDAN DENENMİŞ VE UYGULANMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.
    *%100 BAŞARI SAĞLAR.
    *HİLELERİ YAPMADAN ÖNCE, MUTLAKA BOL BOL PRATİK YAPIN.
    *KESİNLİKLE KUMAR OYNARKEN DENEMEYİN(Kumar da oynamayın zaten, bunu kesinlikle tavsiye etmem)
    *HİLE YAPARKEN YAKALANIRSANIZ, OLACAKLARIN SORUMLULUĞU TAMAMEN HİLEYİ YAPAN KİŞİYE AİTTİR.
    *TÜM HAKKI SAKLIDIR, VE SADECE "DH" ÜYELERİ KULLANABİLİR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 10 Ekim 2009; 2:07:42 >



  • oha hepsini kendinmi yazdın
  • Evet hepsini ben yazdım tek tek, eklemeye de devam edeceğim, unuttuğum oyunlar vardır belki de.
    Sizin aklınza burada yazmadığım bir oyun varsa, adını yazın, onunla ilgili hileleri de yazayım.
    Keyifli oyunlar
  • birde kafaya ıstaka yeme ihtimali var ayrıca hoşgine ihtiyar oyunu demişler, halt etmişler. en kral oyun hoşgindir
  • Hiç üşenmeden bu yazıyı yazdığın için tebrikler..
  • Trainer falan var mı

    Hepsi güzel anlatım olmuş ama genelde hilesiz oynamayı tercih ediyorum ben..
  • Hile yaptıktan sonra oyunun ne zevki kalıyor ki?
  • Bunları ben lisedeyken verseydin ortamın kralı olurdum şimdi kahve kültürü öldü bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihhilal

    Hile yaptıktan sonra oyunun ne zevki kalıyor ki?

    Ohoo arkadaş ortamında oynarsan eğer o hile yapmak o kadar zevkli bi hale gelir ki... Özledim be çok uzun zaman oldu arkadaşlarımla poker batak okey oynamayı...
  • Deneyeceğim bugün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihhilal

    Hile yaptıktan sonra oyunun ne zevki kalıyor ki?

    Hileleri sadece yapmak için öğrenmeniz gerekmiyor ki.
    Savunma sanatı olarak da kullanabilirsiniz(uzak doğu dövüşleri gibi).
    Eğer hangi oyunlarda, hangi hilelerin yapıldığını bilirseniz, başkalarının size bunları yapmasına izin vermezsiniz.
    Ben zaten çoğuz zaman bu amaç için kullanıyorum bu teknikleri
  • Batak konusundaki taktikleri değerlendirmeye alıcam.
  • Güzel...
  • Bu topic bugün hortlar diye düşünmüştüm, ama yanılmışım.
    Sanıyorum ki, büyük bir çoğunluk, bu oyunları sadece sanal ortamda oynamayı tercih ediyor.
  • Emeğine sağlık gerçekten bu kadar uzun bir yazı yazmışsın.
  • Teşekkürler bunları paylaştığın için, Konuyu kaydettim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unleashead
    Emeğine sağlık gerçekten bu kadar uzun bir yazı yazmışsın.

    Teşekkürler

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akçalı.
    Teşekkürler bunları paylaştığın için, Konuyu kaydettim..

    Rica ederim, keyifli oyunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 10 Ekim 2009; 1:07:05 >
  • oyun sonrasi yediğin dayakta paha biçilemez olmasin kamil
  • eline sağlık güzel yazı olmuş. Bilmediklerimi de öğrendim. Bir de okeyi acemi bir grupla oynuyorsanız taşları toplarken elinize bir 5li grup alıp oyuna başlayın genelde işe yarar taş çıkıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoungAnıL
    oyun sonrasi yediğin dayakta paha biçilemez olmasin kamil

    Bugüne kadar hiç dayak yemedim, kimse dövemez zaten beni
    Ancak çok yakalandım hile yaparken, yalan değil.
    Sonuçta bu kadar tecrübeyi bedava elde etmedik, çok çay parası ödedim diyebilirim


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur851
    eline sağlık güzel yazı olmuş. Bilmediklerimi de öğrendim. Bir de okeyi acemi bir grupla oynuyorsanız taşları toplarken elinize bir 5li grup alıp oyuna başlayın genelde işe yarar taş çıkıyor

    Rica ederim öncelikle, ama bu bahsettiğin yöntemi de yazmayı düşünmüştüm sonradan vazgeçtim.
    Çünkü bunu yapabilmeniz için, gerçekten, diğer oyuncuların çok acemi olması lazım.
    Çünkü yerdeki taşlardan 1 deste çaldığınızda, hemen hemen tüm oyuncuların(orta ve üst seviyedeki oyuncu grupları) dikkatini çeker.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.