Şimdi Ara

Kafein, Kahve Ve Sporculara Olan Yararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kafein Nedir?

    Kafeine değinelim, kafein başlıca kahvede, bazı çay çeşitlerinde ve az miktarda kakaoda bulunmaktadır. Bir ergojenik destektir ve uyarıcı etkisi vardır. Merkezi Sinir Sistemine etki eder ve beyne gelen mesajları hızlandırmaktadır.

    Vücuda yorgunluk hissi beyindeki adenozin reseptörleri tarafından sağlanmaktadır. Adenozin kendi reseptörlerine bağlandığı takdirde yorgunluk hissi yaratır. Adenozin yerine kahve içtiğimizde kafein adenozinle yarışır ve bu reseptörlere bağlanır. Kafein reseptörleri işgal ederek yarışı kazanır ve bizler için yorgunluk hissi başlamaz. Bu sayede antrenmanlardan önceki enerji hissiyatımız artar ve yorgunluk hissimiz belli bir seviyede azalır.

    Kafein ve Kahvenin Spor Performansına Olan Yararları


    Kafein, sporcular için oldukça önemli bir supplementtir. Bu supplementi iki formda alabilirsiniz, hap şeklinde olanları mevcuttur ya da eski usül sert kahve içerek kafein ihtiyacınıza çözüm bulabilirsiniz.

    Kafein; Merkezi Sinir Sistemi'ni uyarıcı etkiye sahiptir ve dolayısıyla vücudu yağ yakmaya teşvik eden bir supplementtir. Antrenman öncesi kafein tüketimi enerjinizi maksimize eder ve yağ yakmanıza katkı sağlar.

    Devamı için:https://www.vitamin7.net/2020/01/kafein-kahve-ve-sporculara-yararlari.html







  • Çok kahve içen biriyseniz bir süre sonra kafein miktarı çok yüksek gelmiyor örnek olarak ben günde 3 bardak filtre kahve içerim ve bu bir süre sonra kafein için yetersiz gelmeye başlıyor en iyisi belli aralıklarla içmek bir de kafein tabletleri var onlarında mg oranı yüksek sanırım ama satışı yasak olabilir.
  • kahve uyarıcıdır gece uyumada sıkıntı yaratır
  • Migren varsa da dikkat etmek gerek ben içemiyorum hemen tetikliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StoryBro

    Çok kahve içen biriyseniz bir süre sonra kafein miktarı çok yüksek gelmiyor örnek olarak ben günde 3 bardak filtre kahve içerim ve bu bir süre sonra kafein için yetersiz gelmeye başlıyor en iyisi belli aralıklarla içmek bir de kafein tabletleri var onlarında mg oranı yüksek sanırım ama satışı yasak olabilir.
    Satışı yasak değil hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.