Şimdi Ara

Kafamdaki dikişler alindi denize girsem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kafama 3 dikis atildi.dun tatile geldik.bugun dikisleri aldirdim 1-2 dun daha girmesin dedi suracikta 6 gunum var dayanamiyorum.denize girip dibe batmasam olmaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kafandaki Dikişler Alındıktan Sonra Denize Girmek

Anahtar Kelime: açık yara ile denize girilir mi

Kafandaki dikişlerin alınmasından sonra denize girme konusunda dikkatli olman gerekiyor. Açık bir yara ile denize girmek enfeksiyon kapma riskini artırabilir.

Enfeksiyon Riskleri

Deniz suyu, bakteriler ve diğer mikroorganizmalar içerebilir. Açık bir yara, bu mikroorganizmaların vücuduna girmesi için bir giriş noktası sağlar. Enfeksiyon belirtileri arasında kızarıklık, şişme, ağrı ve irin akıntısı bulunur.

İyileşme Sürecini Geciktirme

Denize girmek, yaranın iyileşme sürecini geciktirebilir. Deniz suyu, yaranın kurumasını ve kabuklanmasını önleyebilir. Ayrıca, yaranın tekrar açılmasına neden olabilir.

Doktoruna Danış

Kafandaki dikişlerin alınmasından sonra denize girip girmeyeceğinden emin değilsen, doktoruna danışman önemlidir. Doktorun, yaranın iyileşme durumunu değerlendirebilir ve denize girmenin güvenli olup olmadığını sana söyleyebilir.

Genel Kural

Genel bir kural olarak, açık bir yara tamamen iyileşene kadar denize girmemelisin. Yaran tamamen iyileştiğinde, denize girmeden önce iyice yıkadığından ve kuruladığından emin ol.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer yaran tamamen iyileşmediyse ancak yine de denize girmek istiyorsan, aşağıdaki önlemleri almalısın:

• Yarayı su geçirmez bir bandajla kapat.
    • Kısa süreliğine denize gir ve yaranı ıslatmamaya çalış.
    • Denize girdikten sonra yarayı iyice yıka ve kurula.
    • Herhangi bir enfeksiyon belirtisi fark edersen hemen tıbbi yardım al.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle geçmiş olsun. Dikişler alındığına göre yara yeri kapanmıştır. Ancak sorun şu ki sütür iplerinin yeri 1-2 gün daha açık kalır. Yani bekleme nedeniniz bu ip deliklerinin kapanması. Su temas ederse buradan deri altına enfeksiyon kaynağı bulaşması kolay olur. Ayrıca kafa derisi biraz riskli bir bölgedir. Damar yapısı zengindir. Kılcal toplar damarlar yoluyla çok içerilere hatta kafa tasının altına bile enfeksiyon taşınabilir. Aynı sebepten ağız hizası üzerinde saçlı deride sivilc, çıban vs.. sıkmak da tehlikelidir. Yani bu bölgenin enfeksiyon kapma riski yüksektir. Kaldı ki deniz ya da havuz suyu ile mikrop bulaşması kolay olur. Sağlam sıkı bir bone kullanarak, su ile teması kesinlikle engelleme imkanı varsa deneyin. Siz de haklısınız denize girmeden durmak zor ama riski göz önünde tutun. Sudan koruyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Öncelikle geçmiş olsun. Dikişler alındığına göre yara yeri kapanmıştır. Ancak sorun şu ki sütür iplerinin yeri 1-2 gün daha açık kalır. Yani bekleme nedeniniz bu ip deliklerinin kapanması. Su temas ederse buradan deri altına enfeksiyon kaynağı bulaşması kolay olur. Ayrıca kafa derisi biraz riskli bir bölgedir. Damar yapısı zengindir. Kılcal toplar damarlar yoluyla çok içerilere hatta kafa tasının altına bile enfeksiyon taşınabilir. Aynı sebepten ağız hizası üzerinde saçlı deride sivilc, çıban vs.. sıkmak da tehlikelidir. Yani bu bölgenin enfeksiyon kapma riski yüksektir. Kaldı ki deniz ya da havuz suyu ile mikrop bulaşması kolay olur. Sağlam sıkı bir bone kullanarak, su ile teması kesinlikle engelleme imkanı varsa deneyin. Siz de haklısınız denize girmeden durmak zor ama riski göz önünde tutun. Sudan koruyun.

Hocam tesekkurler.kendimi tutamadim boyumu gecmeyen yerlerde dolasip ciktim denizden.kafami sokmadim olabildigince dikkat ettim su temasina risk durumu nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.