Şimdi Ara

kafama takılan bir soru (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KitapKurdu789

    İkiside yok olacak gerçek bu .Diğer dünya diye bir şey yok .

    Neye dayanarak yok olacak diyorsunuz? Gördünüz mü? Öbür taraf var diyenlerin ispatı olmadığı gibi sizin de ispatınız yok.
  • iki farklı varsayım mevcut olsun.

    1. varsayım
    şimdi körsünüz diyelim. göremediğiniz zeminin beyaz mı olmasını istersiniz siyah mı?


    2. varsayım
    ikinci olarak kainatta her şey eğrilmiştir tek bir doğru ışın parçası yoktur diyelim.
    A-Neden?
    B-Aslında eğri yüzey neden analitik düzlem olmak zorundadır yani birbirine dik en az iki ışın, peki ama nasıl?

    ...............................

    bu soruların cevabı yoktan var edilmeye örnek olacak şekilde nasıl okunabilir?

    soru?
    peki bu halde yaratıcı kim veya ne olabilir?

    soru?
    öncesi ve sonrası var mıdır?
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    varsayım 3

    sadece duyuyorsunuz gördüğünüzü düşlüyorsunuz diye kabul edelim.

    soru
    o halde gözü nasıl tanımlarsınız.

    varsayım 4
    insanın iç sesi aslında kendisine ait değil dedik.

    soru
    o halde bu sesi harekete geçiren irade kime ait olabilir?
  • Guest-874E38824 G kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 2 Şubat 2018; 1:42:43 >
  • "1.. Peygamberin (a.s.m.) davetini duymamış, kendisinden haberdar da olmamıştır. Bu sınıfa giren insanlar din dışı evrensel doğru yanlışlara uyduğu sürece kesin olarak ehl-i necat olup cennetliktir."


    Din dışı evrensel doğru yanlışlara göre gider diyor.E bende öyle olsaydım diyorum.Bende iyi bir insanım başkasının karısına kızına göz dikmiyorum,hırsızlık yapmıyorum,iftira atmıyorum evrensel doğru ve yanlışlara göre iyiliklerimin daha çok olduğuna inanıyorum ve cehenneme gidecem ama o adam cennete gidecek ???
    Anlatmak istediğim şeyi nasıl anlayamıyorsun.EŞİTLİK diye bir şey olmuyor hocam.Sen bir öğretmen olsan sınav yapsan sınava gelenlere sınav kağıtlarına göre not versen sınavı duymayanlarada bunlar dersleri dinliyordu bunları geçireyim mi dersin ?.

    Benide çocukken öldürseydi direk cennete hurilerin yanına gitseydim böyle dünyada kim yaşamak ister cennet varken.Çocuk 1 yaşında ölüyor hooobaaa sen cennete sana sınav felan yok.Adam dinlerin duyulmadığı yerde doğuyor sana namaz kılmak oruç tutmak yok senin yaptığın iyiliğe-kötülüğe göre yargılayacam ama haberi olan insanlar oruç tutmak,namaz kılmak,hacca gitmek,zekat vermek zorundaaaa yoksa onları cehenneme atarım.

    VAAAYYY BEEE bu adalete hayran kaldım.O zaman en başta din yollamasaydı herkezi evrensel doğrulara göre cennete cehenneme koysaydı bu sadeye milyarlarca insan cehennemde yanmak yerine cennete giderdik.Daha adaletli olmaz mıydı ?

    Şu ayete bak ;

    "Ancak Rabbinin rahmetle yarğıladığı kimseler başka. Onun içindir ki, onları yarattı. Ve Rabbinin 'Andolsun ki cehennemi cinlerden ve insanlardan tamamen dolduracağım.' sözü böylece tamam oldu." (Hud, 11/119)

    Madem cehennemi bizlerle dolduracak neden yarattın yok etseydin bu kadar zulime ne gerek var ?

    Yemin Ederim ki Ben 1 insan bile cehenneme gitmesin isterdim.Hitler gibi bir insan yaşayıp milyonlarca insanlara iskence edeceğini bilsem onlara iskence etmeden önce onu yok ederdim hem o kadar insan acı çekmezdi hemde ben ona acı çektirmezdim.
    Bir insanın bir kıza tecavüz edeceğini bilsem saniye durmaz onu yok ederdim etmeseydim o kızın çektiği acı benim suçumda olmaz mıydı ? Bir şeyin olacağını bilip onu engellememekte suçtur.
    İnsanlara bu kadar acılar çektirip ardından onlara bu kötülükleri yapan insanlara işkence edeceğime direkt bunları yok ederdim hem o kötülüğe uğrayan insanları kurtarırdım hemde diğer insanlara sonsuza dek işkence etmemiş olurdum.Sorunu kökünden hallederdim.

    Ben bile benim gibi aciz bir kul!!! bile böyle düşünürken sonsuz Rahmetli olan Tanrının 1 gram merhameti yok illa o insanlar o acıları çekecek ve ardından Tanrı ötekileri sonsuza dek cehennemde yakacak.Hemde ne için o insanların içlerine kötülüğü kendi koyduğu için ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-874E38824 -- 9 Kasım 2017; 18:8:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.verdoux2017

    Hocam Müslüman olmayan herkez sonsuza kadar cehennemde yanacakmış bu dünyada müslümanlıktan haberi olmayan, dinlerle alakası bile olmayan minyonlarca insan var ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sonsuza kadar cehennemde yanacaklar. Dinsiz olan bir insan kanserlerin tedavisini bulsa, Afrika'daki açlığıda bitirse cehenneme gidecek. Hayatı boyunca hiçbir şey yapmamış hatta çok iyi bir insan olmayan bir müslüman cennette hurilerle takılacakmış nerede adalet diyincede adalet var ama sen BİLMİYORSUN diyorlar?

    Gözümüze perde mi inmiş acep ?

    Arkadaş kafasına göre yorum yapmış. Sen yanılmaya, kolaya kaçmaya devam et. Araştırmadan, düşünmeden ve kafanı kullanmadan yaşa..



    Muhakkak ki inananlar, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlardan kim Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve güzel amel işlerse, onlar için bir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.(Maide, 69)



    Bir de HADO77 nickli arkadaşın yazdıklarını anlayan var mı? Bu başlıkta hemen hemen bütün konulara yorumu var ama anlaşılmıyor.

    Bir yazısında Kuran (guran) sonrasında da goran diyor. Amaç nedir? Anlatılmak istenen nedir???



    Bu konuda Cemre Demirel'in "Müslüman Olmayanlar Cehenneme mi Gidiyor?" adlı Youtube videosunu tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.