Şimdi Ara

Kafam allak bullak oldu Psikolojim Bozuk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben çok soru soran biriyim birkaç seneden beri dinle ilgili sorular sorardım ama üstüne düşmezdim.Bu sene aklıma takılan ne varsa araştırdım tamamen tarafsız bir kişi gibi yaklaştım herşeye hatta kuran'ın türkçe mealini okudum.Fakat araştırdıkça daha da kötü oluyordum.Duymak istediklerimin tam tersi karşıma çıkıyordu herzaman.Sadece İslam değil tüm dinleri araştırdım ama hepsi mantık hatalarıyla dolu.İnanasım gelmiyor açıkcası.Hatta dinin ülkeyi getirdiği hale baktıkça araştırmaların doğruluğuna hak vermeye bile başladım.Artık küçükken nasıl korkutulduysam şuan çok kötüyüm.Ateizmdeki ölümden sonraki boşluk korkunç birşey ama bu bizim hayvan olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.Arkadaşlar lütfen yardımcı yorumlarınız benim için çok değerli şuanda çok garip hissediyorum.

• Dostum bende çok araştırdım ve mantıklı bir şekilde düşürsen Allah diye bir şey yoktur kanısına varıyorsun lütfen Müslüman arkadaşlar ön yargıyla yaklaşmasın hakaret içerikli mesajlar atmasın Islama ve diğer dinlere saygım büyüktür herkesin inancı kendine ama araştırdığımda bir uyuşmazlık oluyor ve ben şöyle düşünüyorum Kuran-i Kerim'in yazıldığı döneme bakılınca kölelik var insanlara eziyet ediliyor eşitlik yok bu nedenlerden dolayı böyle bir kitap yazıldığını düşünüyorum bu bana gayet mantıklı geliyor ve Allah'ı düşünmeyin araştırmayın denmesi ve Allah korkusu yaratılması insanların bunun üzerine gitmemesi için çünkü üzerine gidersek anlayacaklar ki böyle bir şey yok he öldükten sonra nolucaz o zaman bilmiyorum hiç kimse de bilemez sonuçta ölen bir insanla kimse konuşmamıştır herhalde. Yaşayıp daha doğrusu ölünce bunu göreceğiz. Lütfen Müslüman arkadaşlarım saygılı olsun benim onların inanışlarına saygı gösterdiğim gibi burada sadece kendi düşüncelerimi ifade ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zimbambwe

Dostum bende çok araştırdım ve mantıklı bir şekilde düşürsen Allah diye bir şey yoktur kanısına varıyorsun lütfen Müslüman arkadaşlar ön yargıyla yaklaşmasın hakaret içerikli mesajlar atmasın Islama ve diğer dinlere saygım büyüktür herkesin inancı kendine ama araştırdığımda bir uyuşmazlık oluyor ve ben şöyle düşünüyorum Kuran-i Kerim'in yazıldığı döneme bakılınca kölelik var insanlara eziyet ediliyor eşitlik yok bu nedenlerden dolayı böyle bir kitap yazıldığını düşünüyorum bu bana gayet mantıklı geliyor ve Allah'ı düşünmeyin araştırmayın denmesi ve Allah korkusu yaratılması insanların bunun üzerine gitmemesi için çünkü üzerine gidersek anlayacaklar ki böyle bir şey yok he öldükten sonra nolucaz o zaman bilmiyorum hiç kimse de bilemez sonuçta ölen bir insanla kimse konuşmamıştır herhalde. Yaşayıp daha doğrusu ölünce bunu göreceğiz. Lütfen Müslüman arkadaşlarım saygılı olsun benim onların inanışlarına saygı gösterdiğim gibi burada sadece kendi düşüncelerimi ifade ettim.

O uyuşmazlıklar beni delirtecek.İnanamıyorum böyle basit hatalar olabileceğine.Gerçekten düzgünce araştırırsan sonuç aynı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: What's Up Man

quote:

Dostum bende çok araştırdım ve mantıklı bir şekilde düşürsen Allah diye bir şey yoktur kanısına varıyorsun lütfen Müslüman arkadaşlar ön yargıyla yaklaşmasın hakaret içerikli mesajlar atmasın Islama ve diğer dinlere saygım büyüktür herkesin inancı kendine ama araştırdığımda bir uyuşmazlık oluyor ve ben şöyle düşünüyorum Kuran-i Kerim'in yazıldığı döneme bakılınca kölelik var insanlara eziyet ediliyor eşitlik yok bu nedenlerden dolayı böyle bir kitap yazıldığını düşünüyorum bu bana gayet mantıklı geliyor ve Allah'ı düşünmeyin araştırmayın denmesi ve Allah korkusu yaratılması insanların bunun üzerine gitmemesi için çünkü üzerine gidersek anlayacaklar ki böyle bir şey yok he öldükten sonra nolucaz o zaman bilmiyorum hiç kimse de bilemez sonuçta ölen bir insanla kimse konuşmamıştır herhalde. Yaşayıp daha doğrusu ölünce bunu göreceğiz. Lütfen Müslüman arkadaşlarım saygılı olsun benim onların inanışlarına saygı gösterdiğim gibi burada sadece kendi düşüncelerimi ifade ettim.

O uyuşmazlıklar beni delirtecek.İnanamıyorum böyle basit hatalar olabileceğine.Gerçekten düzgünce araştırırsan sonuç aynı sanırım.

Ama şöyle de bir durum var bence dinleri insanlar kendileri yarattılar ama iyi ki de böyle bir şey yaptılar çünkü insanlar Allah korkusu sayesinde adalet sağlandı gerçi şu anda böyle bir şeyler yok ama eski dönemlere bakarsak iyi ki de Islamiyet var.

• quote:

quote:

quote:

Ama şöyle de bir durum var bence dinleri insanlar kendileri yarattılar ama iyi ki de böyle bir şey yaptılar çünkü insanlar Allah korkusu sayesinde adalet sağlandı gerçi şu anda böyle bir şeyler yok ama eski dönemlere bakarsak iyi ki de Islamiyet var.

Tüm bunları kabul edebilirim ama öldükten sonra yokolmak sanırım biraz zor olacak veya olmayacak.Gerçekten kafam çok karışık.

• quote:

Her seyi cozmussun madem evreni kimin yarattigini da soyle.İnsanlar,hayvanlar,bitkiler, dünyadaki birbirini dengeleyen bircok sey nasıl varoldu bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: psychedelic trip

quote:

Her seyi cozmussun madem evreni kimin yarattigini da soyle.İnsanlar,hayvanlar,bitkiler, dünyadaki birbirini dengeleyen bircok sey nasıl varoldu bunlar.

Lütfen arkadaşlar tartışma ortamı olmasını istemiyorum yok yere konu kapanmasın bu dini bir konu değil psikolojik bir konu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dolandırıldım, Moralim bozuk
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Psikolojik seninki ama zor duruma dusersen psıkoja gorun olmazsa muslumansan hocayla gorus uzerine gitme tek sunu diyecegım herkesın ınancı kendinedir ! bu hıc bır zaman degısmez öldükten sonra ne olacagını kimse bilemez bunu su anda beyinde gecen düşüncedir kendi kafadan yarattıgımızdır gercekle bagdaşlaşmaz
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı
  • @zimbambwe

Aynen benim düşündüklerimi anlatmışsın. ölümden sonra ne olacağını yaşayan kimse bilemez. ben İslama inanıyorum ama belkide o dönemde yaşayan peygamber dediğimiz kişiler insanları kandırdılar ama böyle düşününce de onların bu işten bir çıkarı yok.

Bu arada mantık demek bilimsellik demektir, din ve bilimi birbiriyle karıştırmayın. dinsel olaylar bilimsel bir şekilde açıklanamaz çünkü dinlere bakarsak bilimsel olarak mantıksızlar.

Hiçbir dine inanmamak bana her zaman cazip gelmiştir ama ya Allah gerçekten varsa diye düşünce böyle oluyor.

Orijinalden alıntı: KoşYoksaDüşersin

@zimbambwe

Aynen benim düşündüklerimi anlatmışsın. ölümden sonra ne olacağını yaşayan kimse bilemez. ben İslama inanıyorum ama belkide o dönemde yaşayan peygamber dediğimiz kişiler insanları kandırdılar ama böyle düşününce de onların bu işten bir çıkarı yok.

Bu arada mantık demek bilimsellik demektir, din ve bilimi birbiriyle karıştırmayın. dinsel olaylar bilimsel bir şekilde açıklanamaz çünkü dinlere bakarsak bilimsel olarak mantıksızlar.

Hiçbir dine inanmamak bana her zaman cazip gelmiştir ama ya Allah gerçekten varsa diye düşünce böyle oluyor.

Öncelikle Müslüman olmana rağmen bana ve düşüncelerime saygı gösterdiğin için teşekkür ederim.

Aslında bahsettiğimiz şey yani Allah'ın var olup olmadığı bir olasılık sen ya varsa diye inanıyorsun ben olmadığını düşünüyorum ve doğal olarak da inanmadığım bir şeye ibadet etmek pek içten gelmiyor açıkçası ama varsa da günahı benim boynuma benim tek suçum Allah'a inanmamak olur o zaman da çünkü ben hayatım boyunca çoğu Müslüman'dan daha Müslümanımdır.

• benim düşüncelerimi dile getirmişsin ortada bir karmaşıklık çıkıyor ve içinden çıkamıyorsun ben şahsen bilim sever biriyim bilimdeki veriler dinle çakışıyor belki bu sebeple bilim adamları Allah'ın varlığını reddediyor.Bilim maymunlardan geldik diyor din ise ilk insan Adem ve Havva dan geldik diyor belki bu ilk iki insan maymunlardan geliyor yada böyle birileri yok...Bazı çelişkiler varda bunlar aklımdakiler...

edit: bende senin gibiyim küçüklükten beri Allah korkusuyla yetiştirildiğim için bilimle din arasında kalıyorum bilimsel olarak yok diyorum kendikendime sonra bir telaşla ya varsa diyorum...Böyle bir çelişkideyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 427 -- 12 Eylül 2012; 11:16:51 >

A.Einstein
  • Arkadaşlar bilimin cevap veremediği sorular var dünya nasıl oluştu bu kainat nasıl var oldu? Tabiki de kendiliğinden oluşamaz bir hiçlikten olması imkansız.Ölümden sonrasını da bilim açıklayamaz çünkü insanda ruh diye bir şey var insan diğer hayvanlardan bu yönüyle farklı.

Dine en çok sahip çıkması gereken kişiler ateistler ve agnostiklerdir.Ben dinlere inanmıyorum ama Allah yok mu bilemem.İslam öncesi arapları düşünün kızları gömüyorlardı putlara vs tapıyorlard birbirlerini kesenler her gün tecavüzler vs..Hz.Muhammed bu arapları ehilleştirmek için bence kendine görev biçti.Şu an Suudi Arabistan şeriatla yönetilmesine rağmen kadınlar yalnız başına taksiye binemiyor çünkü kaçırılıp tecavüz ediliyorlarmış düşünün islam gelmesine rağmen bunlar ehilleştirilememiş.Bir de dünyada dinlerin olmadıgını düşünün insanlar kimseye hesap vermeyeceğini düşünerek her türlü pisliği yapar tam bir kaos yaşanır yine dediğim gibi dine en çok sahip çıkması gerekenler ateist ve agnostikler olmalıdır.

Sizce dinle haşır neşir olan insanlar aptal mı onlar bilimden habersiz mi? Devletler niye din adamları yetiştiriyor ? Türkiye'de diyanetin bütçesi niye fazla? Kısacası din olmazsa her şey mübahtır bu yüzden dine sarılmalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Southland -- 12 Eylül 2012; 13:35:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Southland

Arkadaşlar bilimin cevap veremediği sorular var dünya nasıl oluştu bu kainat nasıl var oldu? Tabiki de kendiliğinden oluşamaz bir hiçlikten olması imkansız.Ölümden sonrasını da bilim açıklayamaz çünkü insanda ruh diye bir şey var insan diğer hayvanlardan bu yönüyle farklı.

Dine en çok sahip çıkması gereken kişiler ateistler ve agnostiklerdir.Ben dinlere inanmıyorum ama Allah yok mu bilemem.İslam öncesi arapları düşünün kızları gömüyorlardı putlara vs tapıyorlard birbirlerini kesenler her gün tecavüzler vs..Hz.Muhammed bu arapları ehilleştirmek için bence kendine görev biçti.Şu an Suudi Arabistan şeriatla yönetilmesine rağmen kadınlar yalnız başına taksiye binemiyor çünkü kaçırılıp tecavüz ediliyorlarmış düşünün islam gelmesine rağmen bunlar ehilleştirilememiş.Bir de dünyada dinlerin olmadıgını düşünün insanlar kimseye hesap vermeyeceğini düşünerek her türlü pisliği yapar tam bir kaos yaşanır yine dediğim gibi dine en çok sahip çıkması gerekenler ateist ve agnostikler olmalıdır.

Sizce dinle haşır neşir olan insanlar aptal mı onlar bilimden habersiz mi? Devletler niye din adamları yetiştiriyor ? Türkiye'de diyanetin bütçesi niye fazla? Kısacası din olmazsa her şey mübahtır bu yüzden dine sarılmalıyız.

bu araplarla ilgilil tecavüz olaylarını çok duydum.turist adamın karısını kaçırıp tecavüz etmişler felan.yuh deidm bu nasıl bişey.cemaat denin bişey var.benim görüdğümün genelinde başta lider konumundaki adam tüm bu cemaat adına inanıyor.diğerleir "oh benim yerime inana var ver paçayı kurtardım" havasında ve düşünmüyor tabi bu adamın okumuş okumamış olmasını değiştirmiyor.altın semer olayı.diyanete nedne fazla para verildiğini ben mantı koalrak anlayamadım.cami mi yaptırıyorlar?her sokağa emescit felan mı açıyorlar.ülkedeki dinlerle ilgili bilgi toplayan din adamı denetleyen bi kurum.ha bide camiler borç batağında bu para nereye gidiyor?

kuranın mealini değilde tefsirini okumak gerekli.anlatılan oalyın gneişçe açıklaması gibi düşünün.şeriatla yönetim.daha çok erkek egemen yönetim desek yeridir.kadınların kara çarşaf giymesi yazmaz ama şeriat diye giydirirler.incilde de kadınlarınız başlarını açarsa kazıttırsınlar yazar.sanırım bu şaşırtmacalar tüm dinlerde ve yörelere özel oalrak var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 12 Eylül 2012; 13:48:34 >

• quote:

Arkadaşlar ben çok soru soran biriyim birkaç seneden beri dinle ilgili sorular sorardım ama üstüne düşmezdim.Bu sene aklıma takılan ne varsa araştırdım tamamen tarafsız bir kişi gibi yaklaştım herşeye hatta kuran'ın türkçe mealini okudum.Fakat araştırdıkça daha da kötü oluyordum.Duymak istediklerimin tam tersi karşıma çıkıyordu herzaman.Sadece İslam değil tüm dinleri araştırdım ama hepsi mantık hatalarıyla dolu.İnanasım gelmiyor açıkcası.Hatta dinin ülkeyi getirdiği hale baktıkça araştırmaların doğruluğuna hak vermeye bile başladım.Artık küçükken nasıl korkutulduysam şuan çok kötüyüm.Ateizmdeki ölümden sonraki boşluk korkunç birşey ama bu bizim hayvan olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.Arkadaşlar lütfen yardımcı yorumlarınız benim için çok değerli şuanda çok garip hissediyorum.

mantık hatalarından bahseder misin?biz de bakalım görelim?

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Arkadaşlar bilimin cevap veremediği sorular var dünya nasıl oluştu bu kainat nasıl var oldu? Tabiki de kendiliğinden oluşamaz bir hiçlikten olması imkansız.Ölümden sonrasını da bilim açıklayamaz çünkü insanda ruh diye bir şey var insan diğer hayvanlardan bu yönüyle farklı.

bu araplarla ilgilil tecavüz olaylarını çok duydum.turist adamın karısını kaçırıp tecavüz etmişler felan.yuh deidm bu nasıl bişey.cemaat denin bişey var.benim görüdğümün genelinde başta lider konumundaki adam tüm bu cemaat adına inanıyor.diğerleir "oh benim yerime inana var ver paçayı kurtardım" havasında ve düşünmüyor tabi bu adamın okumuş okumamış olmasını değiştirmiyor.altın semer olayı.diyanete nedne fazla para verildiğini ben mantı koalrak anlayamadım.cami mi yaptırıyorlar?her sokağa emescit felan mı açıyorlar.ülkedeki dinlerle ilgili bilgi toplayan din adamı denetleyen bi kurum.ha bide camiler borç batağında bu para nereye gidiyor?

kuranın mealini değilde tefsirini okumak gerekli.anlatılan oalyın gneişçe açıklaması gibi düşünün.şeriatla yönetim.daha çok ergen egemen yönetim desek yeridir.kadınların akra çarşaf hiymesi yazmaz ama şeriat diye giydirirler.incilde de kadınlarınız başlarını açarsa kazıttırsınlar yazar.sanırım bu şaşırtmacalar tüm dinlerde ve yörelere özel oalrak var

Türk töresinde kadınlar erkeklerle eşittir.Orta Asya Türk Devletleri'nde Kağan ülke yönetiminde eşiyle yarı yarıya haklara sahiptir.Bugün bizim ülkemizde kadınlar 2.plandaysa bunun sebebi İslamın getirdiği arap kültürüdür.Araplar ve diğer ortadoğu halkları(kürtler dahil) kadınlara değer vermez güneydoğuda ensest yaygındır daha dün 3 yaşındaki çocuga tecavüz edenler kürtlerdi..Yani islamın kadınları bu kadar geriye itip çarşafa vs büründürmesinin altında arapların azgınlıgı yatıyor.

• Hepsinden önce bir yaratıcının olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu evren ve düzen nasıl bir tesadüfle oluşabilirki? Bunun bir şekilde bir başlangıcı olmalı. İnsanlık yokken Dünya nasıl bir haldeydi ve insanlar yada hayvanlar nasıl ortaya çıktı bilemiyoruz ama bunların bir yaratıcısı olması gerekmiyor mu? rast gele oluşamaz sanırım. Konu tabii ki benim alanıma girmediği için emin olarak konuşamıyorum ama gezegenleri düşün aralarındaki mesafeler ve güneşe olan uzaklıkları, dünyanın dönüş hızı ve güneş sistemi tamamen bir dengede tutulmuş. bu durum tesadüfen oluşmuş olamaz.

ömer çelakıl var bak kuranı kerim üzerinde çeşitli araştırmaları var belki garip gelebilir ama cidden düşündürücü şeyler var. Açıkçası ben kuranın incelenmesi ve iyice okunması gerektiğini düşünüyorum, bu tür konu ve soruların gerçek cevabı belki o zaman bulunabilir. Ayrıca bu evrende sadece insanlık yok (bence) uzaylılarda vardır ve teknolojileri bizden kat kat üstündür.

Öldükten sonraki hayat konusunda da emin değilim. Ben şu an için öldükten sonra çürüyüp gideceğimize inanıyorum. Yani ölümden sonrası tamamen bir boşluk bence.
    Ahiret inancı için önce kuranı okumam ve dini iyice öğrenmem gerek. Fakat şu an için benim görüşüm bu yönde çünkü mantıklı düşündüğün zaman, ölmüşsün ve kemiklerin çürümüş kül olmuş sonra nasıl tekrar canlanacaksın ki? ayrıca ruhun varlığını nasıl kanıtlayabilirsin?

Fakat ne olursa olsun kesinlikle bir yaratıcı olduğuna inanıyorum...

• Bakınız mesela Mısırdan görüntüler..Hz.Muhammed napsın bunlar şeriata rağmen böyle..

http://www.medyaningunlugu.com/wp-content/uploads/2012/09/m%C4%B1s%C4%B1r-taciz.jpg

http://www.sendikalhaber.com/haber/misirda-taciz-rezaleti.jpg

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

kuranın mealini değilde tefsirini okumak gerekli.anlatılan oalyın gneişçe açıklaması gibi düşünün.şeriatla yönetim.daha çok ergen egemen yönetim desek yeridir.kadınların akra çarşaf hiymesi yazmaz ama şeriat diye giydirirler.incilde de kadınlarınız başlarını açarsa kazıttırsınlar yazar.sanırım bu şaşırtmacalar tüm dinlerde ve yörelere özel oalrak var

Türk töresinde kadınlar erkeklerle eşittir.Orta Asya Türk Devletleri'nde Kağan ülke yönetiminde eşiyle yarı yarıya haklara sahiptir.Bugün bizim ülkemizde kadınlar 2.plandaysa bunun sebebi İslamın getirdiği arap kültürüdür.Araplar ve diğer ortadoğu halkları(kürtler dahil) kadınlara değer vermez güneydoğuda ensest yaygındır daha dün 3 yaşındaki çocuga tecavüz edenler kürtlerdi..Yani islamın kadınları bu kadar geriye itip çarşafa vs büründürmesinin altında arapların azgınlıgı yatıyor.

cemal nur sargutun peygambere sevdirilen kadın adlı bir kitabı var.onu okumanını öneririm.kuranda vb kadınların çarşafa girmesini yazmadığını söyledim.istesen bir de link bulalımhttp://www.mainboard24.com/ayet-hadis-ve-dini-bilgiler/238614-basortusu-ile-ilgili-ayet-ve-hadisler.html mesela burda gösterilen ayetlerde çarşaf marşaf yok.bu çarşaf hikayesi kişileirn kendi kafalarından yaptıkları şeyler.ama kişi sadece kendi anladığını benimser.cem yılamz diyorya birisi bakıyor istanbula şair oluyor öbürü bakıyor ananı kovalıycam diyor.yobazlık kişide mecutsa anlayacağıda yobazlık olur

• quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

Hepsinden önce bir yaratıcının olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu evren ve düzen nasıl bir tesadüfle oluşabilirki? Bunun bir şekilde bir başlangıcı olmalı. İnsanlık yokken Dünya nasıl bir haldeydi ve insanlar yada hayvanlar nasıl ortaya çıktı bilemiyoruz ama bunların bir yaratıcısı olması gerekmiyor mu? rast gele oluşamaz sanırım. Konu tabii ki benim alanıma girmediği için emin olarak konuşamıyorum ama gezegenleri düşün aralarındaki mesafeler ve güneşe olan uzaklıkları, dünyanın dönüş hızı ve güneş sistemi tamamen bir dengede tutulmuş. bu durum tesadüfen oluşmuş olamaz.

ömer çelakıl var bak kuranı kerim üzerinde çeşitli araştırmaları var belki garip gelebilir ama cidden düşündürücü şeyler var. Açıkçası ben kuranın incelenmesi ve iyice okunması gerektiğini düşünüyorum, bu tür konu ve soruların gerçek cevabı belki o zaman bulunabilir. Ayrıca bu evrende sadece insanlık yok (bence) uzaylılarda vardır ve teknolojileri bizden kat kat üstündür.

Öldükten sonraki hayat konusunda da emin değilim. Ben şu an için öldükten sonra çürüyüp gideceğimize inanıyorum. Yani ölümden sonrası tamamen bir boşluk bence.
    Ahiret inancı için önce kuranı okumam ve dini iyice öğrenmem gerek. Fakat şu an için benim görüşüm bu yönde çünkü mantıklı düşündüğün zaman, ölmüşsün ve kemiklerin çürümüş kül olmuş sonra nasıl tekrar canlanacaksın ki? ayrıca ruhun varlığını nasıl kanıtlayabilirsin?

Fakat ne olursa olsun kesinlikle bir yaratıcı olduğuna inanıyorum...

okulda hocamız kalbnden ameliyat olmuştu.kalbi kısa devre yapıyordu.kalpte kalp atışını sağlayan bi nokta varmış.burdan elektrik sinyali ile kalbi kastırıyormuş.acaba buna enerji veren mekanizma nedir?sindirim sistemi vb diyeceksiniz.tıpkı araba gibi bir kere çalıştıktan sonra kendi kendisini bir daha çalıştırabilir konuma geliyor.peki ilk canlı nasıl canlandı?onun içinde yıldırımlar vardı çaktı çaktı sonunda aminoasitler proteinler vb oluştu diyorlar,bende pek incelemedim.peki bu şimşekler nerden geldi?kimisi zaten vardı diyor.zaten varsa bu evrende zamanın olmaması gerekli değil mi?ama zamanımız var.evet bu dünyanın işleyişine göre bakarsan hepimiz kara toprak oalcağız.sonra döne döne başka insnalrda hücreler olacağız.akıl alamz geliyor bana bu.iş çok yoğun fazla yazamıycam boş kalırsam devame derim

• boşluğu hissedeceğini mi sanıyorsun?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.