Şimdi Ara

Kafa karışıklığı ? Rusça gereksiz mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. ben teknik üniversitede tekstil mühendisliği okuyorum bölümüm ingilizce. aynı zamanda yabancı dillere de ilgim var. lisede a2 seviyesinde almanca gördüm. Eskiden beri rusçaya ilgim var çok değişik bir dil özellikle alfabesi falan ilgimi çekiyordu. fononun ilk adımını çalışıyorum aynı zamanda kursa gitmeyi düşünüyorum ama şöyle bir endişem var. Bu dil zor bir dil ve ileride bana hobi dışında ne katabilir ? özellikle iş yaşantımda falan. Almanca da herkeste az çok oluyor artık ama rusça daha zor bulunan bir dil. bu arada tekstil alanında ispanyolların gücünden dolayı ispanyolca önerenler de çok oluyor. Kafam karışık biraz açıkçası eylül gibi kursa gitmeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)



  • Merhaba kardeşim.Bende senin gibiyim ingilizcem var lisede a2 almanca gördüm ama nerdeyse unuttum kullanmadığımdan.Breakimg Bad izledim ve İspanyolca merakım oluştu niye bilmiyorum.Ardından Better Call Saul da bitince başladım İspanyolca ya.Ardından Almanca da öğrenmeye başladım.Bi olay sonrasında da Rusça merakım oluştu suan İspanyolca Almanca ve Rusça öğreniyorum hepsi 300 kelimeye yaklaştı cümle kurabiliyorum ve çok rahat geliyor.İspanyolca mutlaka öğren çok zevkli ve çok sade bir dir ayriyeten İngilizce 'nin temeli bu dile dayanıyor.Rusça zaten zevkli ve ilgi uyandırıcı emin ol son 1 ayım keyifli geçiyor.Almanca zaten alışkınız benim gibi götürebilirsen seneye yurt dışında görüşürüz ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakas1996 kullanıcısına yanıt
    3 dil zor olmuyor mu aynı anda ya valla tebrikler. diğerleri yine bir derece de rusça çok ayrı yaa nasıl hakim olabiliriz ki o dile yılları alır :(
  • Günlük konuşmada yaklaşık 2000 ile 3000 kelime kullanıyorlar o yuzden kelime şart günde temiz 20 kelime öğreniyorum tekrar ediyorum kendimle konuşmaya çalışıyorum Rusça yı.Maalesef dil öğrenmek zor ama yapacak bişey yok insanlar 6 dil biliyor çevremde örnekleri de var.Dil hiçbir zaman ölmez.1 senede ne öğrenirsem kar.Sana tavsiyem günde 2 saatle 3 dil rahat öğrenirsin.İnternet saolsun herşey daha kolay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar dilden ne beklediğinize bağlı.

    Tekstil işi yapacaksanız, Rusça çok önemli, Çince de.

    Almanca gereksiz artı olarak Almanca çok fazla konuşulan bir dil, Türk diyasporası çok oldugundan Türkiye'de bile İngilizce bilenlere yakın oradan Almanca bilen vardır.

    Rusça öneririm. İspanyolca'da gereksiz. Öğrenirsiniz ancak konuşamazsınız. Konuşacak insan bulamazsınız. Öğrenseniz bile konuşma safhasına gelmenizde çok zor olacaktır. İletişim kurmak zor, Turkiye'de herhangi bir ispanyolca konusan bulma oranınız RUsça'ya gore misliyle azdır. Rusca bilerek yarın tercümanlık yapma şansınız var İspanyolca bilerek yapamazsınız.

    İspanyolca dünyanın en popüler 2.dili olabilir en çok konuşulanda ancak cografyanız gereği, Arapça'dan daha önemsiz bir dil. Bu bir gerçek.

    Reel olarak yaklasılmalı. Diyorsanız ki ben hoşlanıyorum zevk için öğreneceğim o başka. Bende İbranice öğrendim. Türkiye konuşan sayısı 1000 kişi yoktur. Doğru düzgün olarak. Çok pişman değilim ancak anadilim slav dili olmasına rağmen Rusça'daki çoğu kelimeyi hiç çeviri kullanmadan anlamama rağmen şu zamana kadar öğrenme gereği duymadım. Tekstil ve ticaret alanı ile ilginiz olacaksa şart .




  • krstarica kullanıcısına yanıt
    evet ben de öyle düşünüyorum. rusça kursuna gideceğim büyük ihtimalle. yazın da rusya gibi slav ülkelerinde çalışıp ya da dil okuluna gidip geliştiririm. umarım kısa zamanda öğrenebilirim.
  • Çok tatli hatun kaldirirsin kanka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.