Şimdi Ara

Kadir Mısıroğlu ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
1
Favori
8.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://i.hizliresim.com/rdyqXP.jpg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://i.hizliresim.com/rdyqXP.jpg

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En çokta çağdaş, düşünce özgürlüğü, hürriyet , demokrasi gibi kelimelerin arkasına saklananlar tarafından hakarete uğramış şahısdır. Anlattığı konuları fevkalade örneklerle süsler, tam ne alakası var şimdi dediğiniz anda konuyu en can alıcı noktasından vurur.
    Malum kesimin damarına fena basıyor ve bu da benim çok hoşuma gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickoteen1 -- 19 Ekim 2014; 2:27:01 >
  • Bunu dinleyenin kele sürülecek aklı yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil konusundaki çelişkilerini görmek için Bir Kitabımsıya Reddiye Yâhut Kadir Mısıroğlu'nun Cehâleti adlı yazımı okuyabilirsiniz.
  • Ya adam açık açık yalan söylüyor hala gelmiş sert dili bazılarını rahatsız ediyor diyenler var.Beni rahatsız eden tek şey YALANLARI.Ha umrumda olmaz normalde bir köşede sayıklasın dursun ama buna inanan insanlar bize zarar veriyor ve ileride daha fazla zarar verecekler.

    http://www.youtube.com/watch?v=ie0Zv4uA-qc

    http://www.youtube.com/watch?v=GohEznC2LW0




  • işini iyi yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragger

    Ya adam açık açık yalan söylüyor hala gelmiş sert dili bazılarını rahatsız ediyor diyenler var.Beni rahatsız eden tek şey YALANLARI.Ha umrumda olmaz normalde bir köşede sayıklasın dursun ama buna inanan insanlar bize zarar veriyor ve ileride daha fazla zarar verecekler.

    http://www.youtube.com/watch?v=ie0Zv4uA-qc

    http://www.youtube.com/watch?v=GohEznC2LW0

    Bu tür tarihçilerin (!) takipçilerinin hangi zihniyetten olduğu zaten belli oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uğur mumcu kendisi hakkında şunları yazmıştır :

    orgeneral irfan özaydınlı ile ilgili kararname, en sonunda geri alındı. silahlı kuvvetler tarihinde belki de ilk kez, bir orgeneral siyasi nedenlerle kuvvet komutanlığı* kapısından döndürülmüştür. bunun ağır sonuçlarını hep birlikte izleyeceğiz.

    bu olayın nedenlerini ararken isterseniz beş yıl gerilere gidelim.

    kadir mısırlıoğlu adlı bir sağcı, istanbul'da, milli türk talebe birliği salonunda sağcı gençler için yaptığı konuşmada, atatürk için şu sözleri kullanmıştır:

    - siz gençsizin, kitle saadetini düşünerek konuşuyorum. siz emir ve komutayı elinize aldığınız gün, kuvveti sevk ve idare ettiğiniz gün... dün islama mugayir hareketlerin emrinde kullanılan mehmetçik, sizin emrinizi ifa eder. paşa olmasına rağmen, mustafa kemal paşanın ölüsünü muhakeme edebilir aynı mehmetçik, hiç şüpheniz olmasın...

    devir 12 mart devridir. devrin, asker-sivil yöneticileri, atatürkçülük maskesiyle, devlet yönetmektedirler. bu konuşma hakkında istanbul sıkıyönetim komutanlığı askeri savcılığı bir kovuşturma açar. askeri savcılık, bu atatürk düşmanının konuşmasında suç bulamayarak "kovuşturmaya yer olmadığı kararı" verir.

    o tarihte istanbul sıkıyönetim komutanı kimdir? orgeneral faik türün.

    kadir mısırlıoğlu'nun bu konuşması çoğaltılarak bütün anadolu'da dağılır. atatürk'e açıkça küfreden mısırlıoğlu'nun konuşmaları anadolu'da kahvelerde ses bantlarından dinlenir.

    - mehmetçik atatürk'ün ölüsünü yargılayacaktır.

    orgeneral türün'ün yönettiği istanbul sıkıyönetiminden kovuşturmaya yer olmadığı kararı alan kadir mısıroğlu, elini kolunu sallayarak, anadolu'yu dolaşmaya başlar. bu konuşma eskişehir sıkıyönetim komutanlığının dikkatini çeker. eskişehir sıkıyönetim komutanlığı askeri savcılığı kadir mısıroğlu hakkında dava açar. o tarihte eskişehir sıkıyönetim komutanı kimdir? korgeneral irfan özaydınlı ...

    eskişehir sıkıyönetim komutanlığı askeri mahkemesi, kadir mısırlıoğlu'nu, 23 mart 1973 gün ve 1973/2 esas, 1973/5 sayılı kararı ile dört yıl hapis cezasına çarptırılır. mahkeme üyeleri, başkan albay vahdet gürol, duruşma yargıcı hakim albay cemil arıcan, üye hakim binbaşı kerim günay'dır.

    kadir mısıroğlu'nun avukatı, askeri yargıtaya başvurur. kimdir kadir mısıroğlu'nun avukatı? sakarya barosu avukatlarından ismail müftüoğlu bugünkü demirel hükümetinin adalet bakanı ...

    karar, askeri yargıtay 3'üncü dairesince incelenir. üçüncü daire, 22 ağustos 1973 gün ve 1973/157 ve 1973/193 karar sayısı ile kadir mısıroğlu hakkındaki mahkumiyet kararını onaylar. mısırlıoğlu, son af yasasıyla cezaevinden çıkar.

    atatürk'ün ölüsünü bile yargılama isteyen sağcı hakkında dava açmayan istanbul sıkıyönetiminin komunatı türün, atatürkçülük adına solu ezmiş, işkence evleri kurmuş sonunda da, ap listelerinden aday olmuş, bir de umumi mağazalar yönetim kuruluna oturtulmuştur.

    atatürkçülükleri de budur işte. görün, anlayın.

    orgeneral özaydınlı, atatürk'ün ölüsüne bile dil uzatmaktan çekinmeyen mısıroğlu'nu, orgeneral türün'ün korucu kanatları altından çıkartıp mahkeme önüne getirmiştir.

    belki de suçu da budur özaydınlı'nın...

    özaydınlı kararnamesi, silahlı kuvvetler içine iktidar eliyle sokulan günlük politikanın en somut ve en acı örneğidir. demirel bu tutumu ile sadece özaydınlı'nın yasal hakkını elinden almıyor, silahlı kuvvetlerin saygınlığını da yerle bir ediyor.

    korgeneral cemal madanoğlu'nu tutuklayan, tümgeneral celil gürkan'ı işkence masasına yatırıp orgeneral faik türün, koramiral cemal süer ve tuğgeneral ali elverdi'ye ödüller dağıtan bu düzen, orgeneral özaydınlı'ya komutanlık kapılarını kapıyorsa "cephecilik" demirel'in eliyle silahlı kuvvetler içine de yerleştirilmek isteniyor demektir.

    bu cephe, bir gün gelecek, bu uğursuz cepheyi kuranların başına yıkılacaktır ...

    alıntıdır




  • burda yorum yapmak bile reklamını yapmak olur.
    Anlamadığım şey bu adamın dediklerini neden irdeleme gereği duyuyorsunuz.
    Atatürk gibi bir veli dinsiz diyor.
    herkesin ağzını büzemezsin çuval mı ki?
  • Selahaddin Eyyübi'ye hayvanoğlu hayvan diyen, Mehmet Akif Ersoy'a hain diyen, belgelerle konuşurum ben diyip tek kaynağı Rıza Nur olan birisi

    Rıza Nur, Atatürk ile iyi anlaşırken gayet ondan taraf olan fakat Atatürk Nutuk'ta rıza Nur'un vatan haini olduğunu yazdıktan sonra kendi kafasına göre bir şeyler uydurup sürekli Atatürk'ü karalamaya çalışan birisi.
  • SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    Bunların mayası bu zaten aynı o Rıza Nur gibiler.Örnek 1 yıl önce Gülen yalıyorlardı şimdi paralel oldu bir anda ters düşünce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragger

    Bu adamın sallamalarına inanan var mı ciddi ciddi? Bu kadar aklını yitiren? Her hafta Tarihin Arka Odasında belgelerle tokatlanıyor.

    Hayır artık tarihin arka odası da yandaş oldu.
    Galiba sona haftalarda izlemedin.
    Bak bir tartışmayı koyayım gerisini sen düşün.






  • Bunun yandaşlıkla ne alakası var? Oradaki 1i yandaş evet ama program değil.Ayrıca yalan konuşmuyorlar öyle yazmıyor mu yazıyor.Bence de bir sorun yok inanıp inanmasında.Din kişinin kişisel özgürlüğüdür , kişiyi bağlar.Devletlerin dini olmaz.
  • Sarlatandir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragger

    Bunun yandaşlıkla ne alakası var? Oradaki 1i yandaş evet ama program değil.Ayrıca yalan konuşmuyorlar öyle yazmıyor mu yazıyor.Bence de bir sorun yok inanıp inanmasında.Din kişinin kişisel özgürlüğüdür , kişiyi bağlar.Devletlerin dini olmaz.

    Orada yandaş adam yok benim bildiğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Var bence İlber hoca bile çıldırdı en sonda.Tabi yandaş olabilir sorun değil bu yanlış konuşmuyorlar sonuçta.Bu başlıktaki isim ise bildiğin yalamak için yalan yanlış konuşuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kragger

    Var bence İlber hoca bile çıldırdı en sonda.Tabi yandaş olabilir sorun değil bu yanlış konuşmuyorlar sonuçta.Bu başlıktaki isim ise bildiğin yalamak için yalan yanlış konuşuyor.

    Ya o programda herkes bilimsel konuşuyor neyse onu söylüyorlar.Haydar Baş,Sinan Meydan gibi Atatürk'ü evliya ve hard-core dindar yapma çabaları yok.Belgeye göre neyse o.Ben CHP'de yetkili olsam Murat Bardakçı gibi bir isme mutlaka milletvekilliği teklifi yapardım.
  • Erhan dışındakiler yandaş değildir.Erhanda öyle tanzimat zamparası gibi nefret tarihçiliği yapmaz.Atatürke gelirsek.Atatürk müslüman değildir.Bırakın o son meclis konuşmasını Medeni Bilgiler ve Mustafa Kemal Atatürk'ün El Yazıları adlı kitaptaki Atatürkün kendi el yazısı ile yazdıklarını ne yapacağız.Zira devlet bu kitabı sansüre tabii tutmuş ve kitap toplatılmıştır.Çünkü halkın bunları bilmesini çok sakıncalı buluyorlardı..Atatürk deist yada ateist olabilir.Ama kimse çıkıpta müslümandı demesin.Şuda var.Son nefesinde islama göre tövbe etmiş olabilir.Bunu hiçbir zaman bilemeyiz.Ama bizim için önemli olan ne olduğu değil ne yaptığıdır.Bir insanı din denen dogmaya göre yargılamak en büyük adiliktir.İsteyen istediğine inanır.Mutlak doğruluk diye bir kavram yoktur.Hele hele bu dogmatik birşeyse asla yoktur.Herkes doğduğu ailenin dinini savunuyorsa bana kimse mutlak doğruluktan bahsetmesin.
    Murat Bardakçıyada lütfen kimse giydirmesin.Bugün Atatürk ve dönemine karşı yapılan iftiralara neredeyse tek başına cevap veren odur.Özelliklede yandaş kanallarda tarihçilikle uzaktan yakından alakası olmayanlar gelmiş tarih dersi veriyor.Yeterki Atatürkü kötüle.Ne olduğunun önemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 16 Aralık 2014; 17:56:31 >




  • Buradaki cahillere aldanmayın. Üstad Kadir Mısıroğlu, Halil İnalcık, İlber Ortaylı, Murat Bardakçı gibi tarihçilere bin basar. Hepsini bir yana, Üstadı bir yana alsanız yine de Üstad etmez
    Buyurun Halil İnalcık'ın cahilliğini dinleyin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.