Şimdi Ara

Kadınların Trafikte Kornaya Abanma Terbiyesizliği (Destan içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sabah yine başıma geldi. Sıcak sıcak yazayım dedim.

    Yolun kenarına park ediyordum. yan tarafta da lambalardan önce 2 sıra şeklinde araçlar dizilmişti. ben üçüncü ve park yapılan şeritteydim. önümde 2 araçlık mesafe olduğunu görünce, dörtlüleri yakarak ilerledim. o esnada hemen yan şeritteki kadın önüne geçeceğimi sanarak kornaya manyak gibi abanmaya başladı. Aman önüne geçerim, aman sırasını kaparım. Ne kadar kötü değil mi. sabah sabah sinirlerimi gerdi. zaten tali yoldan ana yola müthiş hızla ve savrularak girmişti ve aracın içinde de çocuklar vardı. 2dk önce sollarken dikkatimi çekmişti. solladım ve park ederken önüne geçeceğimi sandı ve çıldırdı. trafiği ekmek veya fatura sırası sanıyor olabilir. çoğu kadın da öyle sanıyor zaten.

    Kadınların trafikte bencil olduğu, yol verme konusunda ne kadar toleranssız davrandığı da bu forumda sık sık konuşuluyor.

    En ufak olayda bile (trafikteki yazılmamış kurallardan biri olan kornaya abanıp, ana bacı sövme halini) kadınlarda sık sık görüyorum. tali yoldan çıkacaksın, abanır kornaya, şerit değiştireceksin abanır. bakarsın bir kadın, bir şey söyleyemezsin...

    bu insanlara abileri, kardeşleri trafik ahlakını öğretmeli artık. ben çoğunun psikolojisinin araba sürmeye uygun olmadığını düşünüyorum. trafik psikolojileri bitik. yani en ufak bir halde ulan benim önüme mi geçeceksin diye bu kadar kornaya abanmak için erkekseniz ciddi ciddi kafayı çizmiş olmak lazım. zaten 2-3 basarsınız, 4. de birisi inip kavgaya gelir.

    bazı tatlısu hümanisti arkadaşlar gelip "erkekler çok iyi, çok ihlalsiz mi sürüyor, en az kazayı kadınlar yapıyor yeaeaea" diyebilir yine. bakın konu bu değil. konu, genel trafik ahlakından uzak olmak. erkeklere soruyorum en son ne zaman kornaya abandınız?

    özellikle yan yoldan yol verme ve şerit değiştirme halinde, nizami şekilde bile önlerine geçtiğinizde bazılarının korkunç öfkelendiğini göreceksiniz. 3 araç mesafesi boydan şerit değiştirirken bile abanıyorlar kornaya. aman önüne geçmeyin, gözü sadece kendi şeridinde ve diğer şeridinden önüne nasıl araç geçer. bu ne terbiyesizliktir :) bazılarının kendini ray üzerinde giden bir araç kullandığını sanıyor olabilir.

    kadınların gerçek hayatta (özellikle hemcinsleriyle) yaşadığı yarışma ve mücadele psikolojisinin trafiğe yansımasının sonuçları bunlar. trafik psikolojisi ve tolerans eksikliği de eklenince trafikte genel bir kaos yarattıklarını görüyorum.







  • Hocam mesele kadın, erkek değil insan olmak. Çok efendi kadın veya erkek şoför veya direkt insan da görüyoruz tersini de. Dolayısıyla trafikte de böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte bu tarz kadın görmeye katlanamıyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Conqueror26

    Hocam mesele kadın, erkek değil insan olmak. Çok efendi kadın veya erkek şoför veya direkt insan da görüyoruz tersini de. Dolayısıyla trafikte de böyle.

    Ama genel olarak kadınlarda ayrı bir manyaklık var. Dün mesela ben sinyal verdim normal akan yolda gidiyorum. Kadının önüne geçtim arkadan cayır cayırrrrr korna. baktım dikize kadın dedim. Hiç polemiğe girmedim.
  • Ben böyle durumlarda camı açıp, "Ne bağrıyosun bağyan?" diye hönkürüyorum. Anında toz oluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akan trafikte değil ama yandan kaynak yapıp öne kıranlara ben de abanıyorum, kornaya. Trafikte çoğu şeye göz yumarım ama bu hak yiyenlere karşı taviz vermiyorum

    Geçen bir taksici tüm sırayı pas geçti, yandan geldi önüme kırıyor. Aynı sahneyi bununla da yaşadık. Sonra yanımdan geçerken tip tip bakıyor. "Ne oldu" dedim. "Korna çaldık özür diledik, hala ne uzatıyorsun" diyor. "Milletin bi akıllısı sensin dimi", dedim. Sabah sabah daha fazla uzatmadım. Gerçi biraz uzamış sanırım.




  • boombip kullanıcısına yanıt
    önüne geçme tedirginliği yerine sizi uyarmak için kornaya basmış olamaz mi? Ben varım dikkat et manasında?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IQ, psikoloji, stres testi yapılsa. Belli bi düzeyin altındakiler alamasa ehliyeti ne güzel olur. Her haa yapana çatsak ya birini öldürürüz yada biri bizi öldürür. Hiç olmazsa kanser oluruz yine ölürüz. Bu nedenle takmayın bırakın gitsin yoluna en güzeli. Belasını başkasından bulsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 20 Ekim 2016; 10:52:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınların en büyük kabahati , biraz işi ôğrenince , sürekli telefonda konuşmaları .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde bende yan yoldan bağlanıcam, trafik var bağlandığım yolda. Sinyali vermem ile önündeki arabanın tamponuna yapıştı kadın.

    Normalde ben yol vermesini bekleyecektim vermez ise arkadakinin yol vermesini bekleyecektim ama o öyle bir hareket yapınca itiş kakış itiş kakış zorla geçtim önüne. Anam geçmez olaydım kornaya bi basmaya başladı yaklaşık 2 dk çekmedi elini ben utandım şerit değiştirdim.

    Şerit değiştirince elini çekti tabi kornadan. Yanıma gelince camı açtım ne istiyorsun diyecektim bi konuşmaya başladı ne yapıyorsun sen hem emniyet şeridini kullanıyorsun hem önüme zorla geçiyorsun vızır vızır ağzı durmuyor taramalı tüfek gibi. Yanımda da babam var biraz yaşlı (80 yaşında)bırak uğraşma şununla ne terbiyesiz bi kadın böyle kadın mı olur kapat camı dedi ben kapatmadım ama konuşturmuyor kadın.

    Dedim sen yoldaki şeritlere bakıyor musun ben yan yoldan geliyorum sinyal verdim emniyet şeridi değil felan anlatmaya çalışıyorum ama yok kadın anlatıp duruyor dinlemiyor. Hayır dışardan baksan eğitimli elite bi tipe benziyor ama çirkef ve cahil çıktı. Bide en sonunda demez mi umarım bir gün o emniyet şeridine senin de ihtiyacın olur diye. Kan beynime sıçradı yemin ediyorum erkek olsa durdurup dalarım o kadar sinirlendim. Sonra sağdan kaçtı gitti ama beni de delirtti yani.

    Yol vermeme muhabbetinde önündeki tampona yanaşanlara inat önlerine giriyorum o konuda bir minibüs ve ticari taksici kadar aktifim ama bunu hak edenlere yapıyorum normalde sinyal verip yol verilmesini beklerim ama her sinyal verdiğinde inatlaşan olursa da inatlaşırım. Erkek şoförün önüne girdiysen adam öküz gibi kornaya abanmıyor hatta hiç basmıyor bile, sonuçta bir yarış gibi düşünüp yarışı kaybettiğini düşününce köşesine çekiliyor ki, bende yol alamadığımda camış gibi abanmayı bırak basmam bile kornaya. Sonuçta inatlaştık kazanan kazandı. Ama bu konuda size sonuna kadar hak veriyorum. Bırakın daha önüne girmeyi veya yeltenmeyi, daha sinyal verdiğinde öküz gibi basıyor kornaya önüne girmemen için. A noktasından B noktasına kadar önüne kimse girmeyecek onların onu istiyorlar herhalde.

    Bir bayana hiç yakışmıyor gerçekten.




  • sorunlu olan bizleriz, yani erkekler. KAdınlar trafikte "kural" olarak koyulan maddelere harfiyen uymaya çalışıyorlar, ve uymayanları asla anlamıyorlar, ve bazı durumlarda ani ve garip tepkiler vberebiliyortlar. siz park edilmemesi gereken sağ şeride park ettiniz, bir de hareket halindesiniz. Bu bize normal geliyor, ancak aslında kanıksanmış olan yanlış bir hareket, trafikte olmaması gereken bir durum. O bayanın size kornayı abanması bence onun halen trafiği anlayamadığının bir göstgergesi. Şahsen keşke bayanlar kadar hassas ve kurallara riyakar bireyler olsak diye iç geçirmiyor değilim.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Kural olarak koyulan maddelerde sinyal verene yol verme ve hemen kornaya bas diye bir madde var mı?

    Bence tamamen bencilliklerinden ve bilgisizliklerinden kaynaklanıyor. Hakıszken haklı duruma çıkmaya çalışıyorlar.
  • Takmayın kafanıza,hayatınızdan bir daha görmeyeceğiniz insanları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kornaya elini çekmeden basılı tutmanın ne kadar da insanı çileden çıkarıp tahrik ettiğini bilerek kasıtlı yapıyorlar bence. Sonuçta kimse önünü kesip bir şey yapacak değil bir bayana bunu da biliyorlar o yüzden atış serbest. Erkek yapmaz çünkü o kornaya 10 sn basılı tutsa inip kavga ederler.
    İnşallah bayana el kaldırabilecek dengesiz birine denk gelmezler.
  • yakında sokağa çıkan kadınları taşlarlarsa şaşırmam,15 yılda geldiğimiz hale bak.
    seni doğuran büyütende kadın,saygılı olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayanlar %80-90 trafikte insanlıktan çıkıyorlar, o kibar, narin canlılar trafikte tam bir canavara dönüşüyor, hatta kimileri küfürler ediyor. Oldukça kaba ve saygısızlar ayrıca bu güne kadar nezaketen yol verdiğim kadınların 1 tanesi bile teşekkür etmedi ne sözlü ne elleriyle nede başlarıyla, aksine yol vermek zorundaymışım moduna girdiler anında.

    Her erkek bilir ve uygular ki yol veren kişiye elle veya en kötü kafa sallama usulü teşekkür edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandir24 -- 20 Ekim 2016; 11:39:37 >
  • Ne kadar bayan arkadaşım varsa hepsi trafikte ayrı bir karaktere bürünüyor. Normalde tanıdığım son derece sakin, olumlu argo bile kullanmayan bir kız direksiyonun başına geçince bildiğin küfür etmeye başlıyor. Kaç kere yaşadım önümüzdeki adam sinyal vermeden girdi diye aynen burada yazılanlar gibi yarım saat kornaya abanma, bağırma. Sakin ol bir şey yok diyorum daha ne yapıcak falan diyor. Kısaca kadınların trafikte hareketlerine artık anlam vermiyorum sizde çok kafa yormayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Kadına saygımızdan zaten onlara bir şey demeyip burada içimizi döküyoruz ayrıca bir genelleme yok sadece terbiyesizlik yapanlar hakkında görüşler belirtiliyor.

    Bende o yüzden diyorum ki inşallah o tipler benim gibilere denk gelir de hakaret yada şiddet görmeden oradan ayrılabilirler yoksa evde karısını döven adam sokaktakine hiç acımaz.
  • ooo tatlısu hümanisti arkadaşlar da konuya teşrif etmişler
  • bu sabah bi gri fluence beni gecerken gozu yoldan kaydı sanırım benim seridime girmeye basladı. baktim adam uzerime geliyo bastim kornaya.. erkegim.. sizce ne yapmalıydım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.