Şimdi Ara

Kadınlara da askerlik geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kadınlar için getirilmesi öngörülen askerlik sisteminin, gönüllülük esasına göre uygulanması üzerinde duruluyor. Kadınların mevcut sürelerde değil, temel askerlik eğitimini esas alan kısa süreli askerliği, bu esasa göre yapabileceği belirtiliyor.

KONU MASAYA GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığı, askerlik sistemini sil baştan yazmak üzere başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Konu, geçtiğimiz aylarda TBMM Milli Savunma Komisyonu gündemine de geldi ve askerlik sistemi, zorunlu askerlik uygulamasının devam edip etmeyeceği, bedelli beklentileri, yurt dışındaki örnekleri de masaya yatırılarak ayrıntılı olarak değerlendirildi. MSB ve Genelkurmay Başkanlığı nezdinde yürütülen askerlik sistemi çalışmalarına “kadınlara gönüllü askerlik” de dahil edildi.

NORVEÇ VE İSRAİL'DE ZORUNLU

Şubat 2016 tarihli “Zorunlu Askerlik Hizmeti” başlıklı araştırmada uygulama, gündeme geldi ve incelendi. Buna göre, Norveç ve İsrail hariç zorunlu askerlik sadece erkekleri kapsıyor. Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İsviçre, Litvanya ve Yunanistan'da kadınlar dilerse gönüllü olarak askerlik yapabiliyor. Norveç, 2015 yılında kadınların askerlik yapmalarını zorunlu hale getirirken, İsrail'de ise kadınlar 2 yıl askerlik yapmak zorunda.
    TBMM'nin yaptığı askerlik araştırmasında, Avrupa kıtası ve Türkiye'nin komşusu ülkelerdeki askerlik sistemleri ayrıntılı olarak değerlendirildi. Araştırmaya göre, 1990'lardan bugüne zorunlu askerlik hizmetini devam ettiren ülke sayısı, hem Avrupa Birliği hem de NATO üyesi ülkeler içerisinde oldukça azaldı.

TÜRKİYE SAYI OLARAK ÖNDE

2016 yılı itibariyle zorunlu askerlik, 28 üyeli AB içinde 6 ülkede, 28 üyeli NATO'da ise 5 ülkede uygulanıyor. Avrupa kıtasında, zorunlu askerlik uygulamasının sürdüğü ülkeler arasında sayıca en büyük orduya ise Türkiye sahip. Türkiye, gerek aktif askeri varlığı gerekse zorunlu asker sayısıyla, kendisine en yakın olan İsrail ve Yunanistan'ı bile 3-4 kat geride bırakıyor.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1865133-kadinlara-zorunlu-askerlik-geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Valley -- 27 Mart 2016; 18:23:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ve AKP oyları büyük bir hızla düşer... Ben erkek olduğum halde askere gitmek istemiyorum ama bunu istememek bile suç sayılıyor... istemiyorum işte İS-TE-Mİ-YORUM ve kaçabildiğim kadar kaçıcam... SAVAŞLARDAN NEFRET EDİYORUM
  • Gerekende buydu. Kadın zekasıda askerde bu ülkenin işine yarayacaktır. Nice erkekler gördüm sadece ismi mert Nice kadınlar gördüm erkek dediklerimizden daha mert. Asker kaçağı olmak için tırmalayanlara kulak asmayın. Bu ülkede en şerefli ve namuslu meslektir askerlik. Kurtuluş savaşımızda nasıl kadınlı erkekli bu ülkeyi savundusak o savaş sonrasındada zaten birlikte olmalıydık. Kadınlarımızın malesef askerlik hizmeti almamaları milliyetçi duygularını köreltiyordu. Bunun yanında aşırı çıt kırıldım kadınlar yetişiyor. Eski kültürümüze alışık en azından hayatından bir bölüm o toprağın üzerine uzanıp ottan börtüden böcekten çığlık çığlığa kaçmayacak rimeli akmasın diye ağlamayan kadın profilinden uzaklaşabilmeliyiz. Bence zorunlu olmalı ki bu düzenlemenin zorunlu olmanın bir adımı olarak görüyor ve bunu destekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık : Kadınlara zorunlu askerlik geliyor

İlk satır : Kadınlar için getirilmesi öngörülen askerlik sisteminin, gönüllülük esasına göre uygulanması üzerinde duruluyor.
    ''İnsanın doğuşunu görmekten herkes kaçar, ama ölümünü görmeye koşa koşa gideriz. İnsanı öldürmek için gün ışığında meydanlar ararız, ama onu yaratmak için karanlık köşelere gizleniriz. İnsanı yaparken gizlenip utanmak bir ödev, onu öldürmesini bilmekse birçok erdemleri içine alan bir şereftir. Biri günah, öteki sevaptır.''
  • Sazan.avi

Askerliğin psikolojik ve fizyolojik olarak etkilerinin tahribatı uzun yıllar giderilemiyor; teknolojiyi kullanma, geliştirme, eğitim ve bilimin çıtasını yükseltme dururken savunmanın hala konvansiyonel olacağını düşünüp üzerine hiçbir taş koymamak akıl kârı değil.

Norveç ve İsrail örneği sizi yanıltmasın, ekonomik ve sosyal açıdan çok farkları var Türkiye ile, onları bunun için bir ölçü görmesi de hata olur.

• Bunu yapıncaya kadar memurluk gibi iyi koşullarda paralı askerlik getirsinler,ülke işssizlikten kırılıyo,şartları uygun olsun,erken emekliliği,tazminatı vs iyi olursa pekçok kişi zaten başvuracaktır kadın veya erkek mecburiyettende olsa.

Dji Mavic Air 2
  • Okuma yazmasi olmayan konu acmasin

Ryzen 2600X | MSI x470 Gaming Pro Carbon | Asus Rog Strix Rx 580 | Corsair VENGEANCE LPX 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz C15 | ADATA XPG SX8200 NVMe M.2 SSD | EVGA Supernova 750 PQ, 80 Platinum 750W | Phanteks Eclipse P300
  • kadın erkek eşitliği isteyen feminist kadınları konuya bekliyoruz

Orijinalden alıntı: Mark Valley

Kadınlar için getirilmesi öngörülen askerlik sisteminin, gönüllülük esasına göre uygulanması

Başlık kadınlara gönüllü askerlik geliyor olmalıydı. 2 saat oldu hâlâ değişmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 27 Mart 2016; 17:47:47 >

Orijinalden alıntı: Miklo*

Böyle saçmalık olmaz.

Olmaz denilen neler oldu son yıllarda.

• Bunu desteklerim. Kadınlarımızında vatanını ve kendini savunmayı öğrenmesi lazım. Türk kadını zaten savaşçıdır bunu Türk tarihinde görebilirsiniz. Vatanımıza olası bir tehdite karşı bu vatanı kadın-erkek hep hep beraber savunmalıyız. Bu orta asya tarihimizde de böyle olmuştur kurtuluş savaşında da böyle olmuştur.

Orijinalden alıntı: meksika erkeği

Ve AKP oyları büyük bir hızla düşer... Ben erkek olduğum halde askere gitmek istemiyorum ama bunu istememek bile suç sayılıyor... istemiyorum işte İS-TE-Mİ-YORUM ve kaçabildiğim kadar kaçıcam... SAVAŞLARDAN NEFRET EDİYORUM

aha bi kamil kardeşim daha başlıgı görür görmez dalmış içeriğini bile bilmiyor cocugum komedisiniz la siz gidin parkta oynayın siyaset yapıyor birde
    BMW 320i First edition M Sport
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Kadınlar askeri sistemin getirdiği ağır disiplin ve şartları kaldıramaz.
    Bunu diyen insan toplumda dişilerin ayrımcılığa uğramalarına neden olan toplumsal cinsiyet stereotipleriyle düşünme saplantısından kurtulamamış demektir.

Disiplin ya da başka herhangi bir toplumsal olguyu cinsiyetle bağdaştırmanın akla mantığa sığar bir yanı yoktur. Öyle kadınlar çıkar ki, disiplini ondan sorarlar. Öyle adamlar çıkar ki, disiplin nedir bir türlü öğrenemez. Dolayısıyla adamın askerlik hayatı kabus gibi geçer.

Artık hiç kimse toplumsal cinsiyet stereotiplerine sığınarak dişileri doğuştan sahip oldukları sosyal haklardan sırf cinsiyetlerinden dolayı alıkoymasın lütfen. Askerde kendilerini savunmayı öğrenen kadınların tecavüz olaylarına karşı daha donanımlı olacaklarını da hiç kimse aklından çıkarmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 27 Mart 2016; 19:40:05 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.