Şimdi Ara

Kadınlar neden askerlik yapmıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Katılıyorum. Kadınlar da askerlik yapmalı. Ya da 6 ay bir kamu kuruluşuna hizmet etmeli.
  • Kadınların askerlik yapmadığını askerliğini bedelli yapmış arkadaşa biri kadınlarin askerlik yapmadığını nereden çıkardığını sorabilir mi?

    Kurtuluş Savaşı'nda mücadele eden karafatma gibi bir çok kadın asker olmuştu. Dediğin bu değil tamam.

    Sabiha Gökçen kadın askerdi.

    Günümüzde bir çok subay astsubay kadın askerimiz ordumuzda mevcuttur.

    Yanlız kadınlara askerlik mecburi bir hizmet değil. İsteğe bağlı bir hizmettir.

    Siz bedelliler isteğiniz üzerine askerlik yapmamak için para veriyorsunuz ya. Askerlik mesleğini seçen kadınlarda para alıyor.

    Askerliğini yapan sana niye yapmiyorsun? Niye kısa dönem yapıyorsun diye sormaya hakkı yok ya. Seninde kadınlara niye mecburi askerlik yapmıyorsunuz demeye hakkın yoktur.

    Onun dışında bir çok subay astsubay kadın ordumuzda mevcuttur. Kimisi geçmişte komutanimdi kimisi alt rütbem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kadınlar tabiki askerlik yapabilir. Çok çeşitli görevlerde bulunabilir. Aktif hizmettede geri hizmette yer alabilir. Nitekim aktif görevde sayıları az da olsa kadın subay ve astsubaylar bulunuyor. Türk ordusu bu konuda bence dünya üzerinde kadınların askerlik meslegini hakkıyla hakkaniyetle yerine getirebildikleri nadir ordulardan. Bir-çok yabancı devlet ordularında kadınlara uygulanan mesleki ve cinsiyetci baskılar kadınları yildiriyor.

    Son donemde ulke siyasi olarak asker millet kavramından uzaklasiryo. Zorunlu askerlik devletin sırtına yük olarak görülüyor. Ordu nüfusu önemli tabi ancak günümüz koşullarına standartlarına göre eğitemedigin doktrin veremedigin adamı acil durum haricinde artık sahaya süremiyorsun. Şu andaki profesyonel eğitim bile yetersiz bence. Günümüzde düzenli ordu kuralları da değişti. Teknolojik gelişmeler savaşın kurallarını değiştiriyor. Teknolojik silahlanma tüm hızıyla devam ediyor.

    Eşitlik adına kadınlara sosyal hizmet şartı getirilebilir, üniforma giymek isteyen askere alınabilir ancak erkek egemen bir askeriyede ablanın, kız kardeşinin, eşinin, sevgilinin, hatta olursa kızının er olarak zorunlu askerlik yapmasını ister miydin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Haziran 2019; 1:29:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bende yapmaları kaanatindeyım. Sonucta ülkede savaş cıksa bir silah tutmayı kullanmayı bilen bir kadının daha da yararlı olacagı aşikar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.