Şimdi Ara

Kadıköy´e yapılacak yeni olimpiyat stadı Kime verilecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birbirine o kadar yakın iki yerde stat yapılması planlanıyorsa‚ diğerinin yerinden kaldırılması da tasarlanıyor olabilir.







    Kadıköy´e yeni stat


    Uluslararası Olimpiyat Komitesi´ne sunulan projede İstanbul için bir de sürpriz var... Kadıköydeki Haydarpaşa Tren Garının bulunduğu bölüme 70 bin kişilik stat yapılacağı ortaya çıktı. İstanbul‚ sloganıyla‚ yatırımıyla‚ hükümet ve halk desteğiyle rakipleri Tokyo ve Madridin arasından sıyrılmayı başarıyor.

    SLOGAN: Adaylar arasında sloganımız öne çıkıyor.
    HALK DESTEĞİ: İstanbul halkının oyunları daha çok istiyor.
    HÜKÜMET DESTEĞİ: Hükümet 2020ye odaklanmış durumda.
    MADDİ KAYNAK: Oyunlar için sponsorların desteği büyük dayanak.

    LOGODAKİ SARI LACİVERTLİ KALDIRIL BAŞKAN

    Türkiye‚ beşinci kez Olimpiyat Oyunlarını düzenlemek için Uluslararası Olimpiyat Komitesine başvuruda bulundu. Dört kez reddedildi. Ancak bu kez durum çok daha farklı. Çünkü İstanbulun ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan oyunlar için çok ciddi bir destek var. Bu destek dün artık somut bir vücuda büründü. Zira‚ Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç‚ Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonunun incelemeleri kapsamında düzenlenen toplantıda hem hükümetin desteğini yineledi hem de oyunların sloganını açıkladı...
    Birlikte Köprüler Kuralım (Bridge Together).

    İstanbul 2020 için belirlenen "Bridge together" (Birlikte köprüler kuralım" sloganını beğendiniz mi?
    Beğendim
    Beğenmedim


    YÜZDE 83LÜK DESTEK

    TABİİ ki günün en önemli gündemi oyunların sloganıydı. Lakin‚ bu adaylığın görünen yüzü. İstanbulun şu an en büyük kuvvetlerinden biri kuşkusuz ki halk desteği. IOC tarafından yapılan anket sonucu ortaya çıkan rakamlara göre Madridde halkın desteği yüzde 76‚ Tokyoda ise yüzde 70. İstanbulda ise bu oran yüzde 83. Bu desteğe bir de hükümet desteğini eklemek gerekiyor. Çünkü kararını verecek üyeler için‚ aday ülkelerin yönetimlerinin verdiği destek gerçekten de çok önemli olabiliyor.

    RESMEN ÇOK İSTİYORUZ

    BUNUN son örneğini 2012 Londradan önce gördük. Aday ülkelerin oylandığı IOC Toplantısına‚ zamanının İngiltere Başbakanı Tony Blair bizzat katılıp kulis çalışması yapmıştı. Şimdi de Türkiyede benzer bir durum var. Bunun belki de en büyük kanıtı Suat Kılıçın şu cümlelerinde saklı...
    - İstanbul‚ hükümet desteğiyle vadettiği her şeyi en kısa süre içerisinde yerine getirebilecek en görkemli şehirdir.

    EKSİYİ ARTIYA ÇEVİRELİM

    KUŞKUSUZ ki bu işin bir de mali ayağı var. İstanbulun oyunlara ev sahipliği yapması için yaklaşık 20 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak. İstanbulun Tokyo ve Madrid karşısında en zayıf olduğu yönde bu konu aslında. Ekonomik sıkıntı yaşayan Madridin öngörüsü 4.3 milyar dolar iken Tokyo 4.5 milyon dolarlık bir harcama planlıyor. Ancak İstanbul için eksi görünen bu durumu artıya çevirmek sponsorlarla mümkün. Ve dün köklü şirketler bu desteği esirgemeyeceklerini gösterdiler.

    Kadıköye yeni stat

    2020 Yaz Olimpiyatlarını İstanbula kazandırmak için projeler hazırlanırken‚ tanıtım kitapçığındaki bir sunum çok konuşulacağa benziyor... Kadıköydeki Haydarpaşa Tren Garının bulunduğu bölüme bir stadyumun inşa edilmesi planlanırken isminin Bosphorus Stadium yani Boğaz Stadı olacağı öğrenildi.



    BiRLiKTE KOPRULER KURALIM

    İstanbulun 2020 Yaz olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığıyla ilgili slogan dün kamuoyuna Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından böyle duyuruldu...

    GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç‚ İstanbulun 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığıyla ilgili sloganı açıkladı. Bridge Together (Birlikte Köprüler Kuralım) diyerek yola devam edeceklerini söyledi.
    Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonunun incelemeleri kapsamında Conrad Otelde düzenlenen toplantıda‚ sunum yapan Kılıç‚ İstanbul 2020nin köprüler kurmayı vadettiğini dile getirdi ve şunları söyledi...
    - İstanbul doğu ile batı‚ Avrupa ile Asya‚ medeniyetler‚ kültürler‚ inançlar arasında köprüdür. Bilinen 10 bin yıllık tarihiyle İstanbul bütün farklılıklar arasındaki en önemli medeniyet köprüsüdür.
    - İstanbul geçmiş ve gelecek arasındaki en kuvvetli köprüdür. İstanbul 2020nin Bridge Together sloganıyla birlikte sadece Türk halkına ve olimpik değerlere önem veren bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.
    - İstanbul 2020nin olimpik değerlerin temsil ettiği dostluk‚ barış‚ kardeşlik‚ sevgi‚ uzlaşı ve hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamasını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına bir kez daha temenni ediyorum.
    - İstanbul‚ arkasındaki güçlü vadettiği her şeyi en kısa süre içerisinde yerine getirebilecek en görkemli şehirdir.

    20 milyar dolar

    Projedeki tüm çalışmalar için 20 milyar dolar harcanacak. Tesisler 8.5-9 şiddetindeki depreme dayanıklı olacak.

    BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel‚ İstanbulun düzenlemeye aday olduğu 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için yapılacak tesislerin zamanından önce teslim edileceğini söylerken‚ organizasyonla ilgili çarpıcı rakamlar verdi... İşte‚ 2020 adaylığımızın bilançosu...

    53 bin seyirci kapasiteli Türk Telekom Arena Stadı‚ olimpiyatla ilgili yapılacak çalışmaların kalitesi ve çeşitliliğini gösteren en güzel örnek olacak.

    * TOKİ olimpiyat oyunlarıyla ilgili yapılacak tüm tesislerin tesliminden sorumlu olacak. Bu işe ayrılacak bütçe 4.8 milyar dolar.

    Proje çalışmalarının gerçekleştirileceği süre içerisinde onanmış programlar için 20 milyar dolar daha harcanacak. Toplam rakam bu kadar olacak.

    * 420 kilometrekarelik yeni şehir imarı için gözden geçirilmiş bir master planı oluşturmak amacıyla çalışmalar sürdürülecek.

    Biz bu hayale inanıyoruz

    IOC heyetine büyüleyici bir sunum yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç‚ İş dünyası olimpiyatları büyük fırsat olarak görüyor diye konuştu.

    KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç‚ iş dünyasının İstanbulun düzenlemeye aday olduğu 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarını bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Koç‚ Pazarlama hakkında yerli ve yabancı gazetecilere yaptığı sunumda‚ İş dünyası olumpiyat oyunlarını bir fırsat olarak görüyor. Koç Grubu olarak bu adaylığa sponsor olduk. Çünkü bizler bu hayale inanıyoruz dedi. IOC heyetine yaptığı sunum oldukça beğenilen Koç‚ şunları kaydetti:

    ÇALIŞANLARIMIZ ADINA KONUŞUYORUM

    İş dünyası olarak kararlılığımızı bildirmek istiyorum. Bu‚ Türkiyenin yaşayacağı en önemli spor organizasyonlarından birisi olacak. İş dünyası‚ olimpiyat oyunlarını bir fırsat olarak görüyor. Bu‚ hem bizi dünyaya anlatacak‚ hem de Türkiyeyi yeniden markalandıracak.
    - Olimpiyatlar bizim büyüme kapasitemizi göstermiş olacak ve dünyadaki en iyi şirketlerle her şartta rekabet edebileceğiz. Koç Grubundaki 90 bin çalışanımız ve onların aileleri adına konuşuyorum. Biz bu hayale inanıyoruz.

    Köklü değişimden geçiyoruz

    KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç‚ Türkiyenin sadece ekonomik ve mali yönden değil‚ her açıdan köklü bir değişimden geçtiğini belirtti. Koç‚ Son 10 yılda Türkiyeye gelen turist sayısı büyük bir hızla 3e katlandı. Türkiye bu dönüşümden geçerken‚ kendisi küresel dünyaya ayak uydurur hale geldi. Türkiye silkinmeye başladı ve tam potansiyeline erişmeye çalışıyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/22897985.asp







  • İncirlibostan spor a versinler.
  • stad kalıcı kapasitesi ise geçici olacak diyorlardı 20 bin kişilik olacakmış kalıcı olarak konser vs. için kullanılacakmış.
  • Yoksa haydar paşa garını yıkıp yerine stadmı yapmayı planlıyorlar ? bunlardan beklerim çünkü azmı tarihi eseri yıkıp yerine alışveriş merkezi yaptılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olimpiyat stadı olacağı için hiç bir kulübe yaramaz. Tribünler sahaya çok uzak olacak.
  • saçma şehirde 4 tane yeni yüksek kapasiteli stad olacakkken hala stad yapmak ahmaklıktır

    olimpiyat stadı orada duruyor gitsinler yenilesinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluENight

    stad kalıcı kapasitesi ise geçici olacak diyorlardı 20 bin kişilik olacakmış kalıcı olarak konser vs. için kullanılacakmış.

    NTV de yaklaşık 1-1.5 saat önce spor bakanı Suat Kılıç konuştu bu stadın benzeri londra olimpiyatlarında yapılmış 20k kişiye düşürdüklerinde çıkan malzemelerle 2 farklı bölgede tekrar bir stad kurulmuş.
  •  Kadıköy´e yapılacak yeni olimpiyat stadı Kime verilecek ?


    Yapılması düşünülen stad harika.
  •  Kadıköy´e yapılacak yeni olimpiyat stadı Kime verilecek ?


    Buda yanındaki plaj futbol,voleybol vs sahası.

     Kadıköy´e yapılacak yeni olimpiyat stadı Kime verilecek ?


    Diğer fotolardan bazıları :

     Kadıköy´e yapılacak yeni olimpiyat stadı Kime verilecek ?


     Kadıköy´e yapılacak yeni olimpiyat stadı Kime verilecek ?


     Kadıköy´e yapılacak yeni olimpiyat stadı Kime verilecek ?




  • Ben EURO 2020'yi tercih ederdim.
    Yollar, statlar, altyapı vb. konusunda Türkiye'ye çok şey katacaktı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomthejeer

    Ben EURO 2020'yi tercih ederdim.
    Yollar, statlar, altyapı vb. konusunda Türkiye'ye çok şey katacaktı..

    Ya arkadaşım kafan mı iyi bilmiyorum ama olimpiyatlar euro ve dünya kupasına benzemes .. en üst düzeydeki organizasyonu nasıl olur da sadece futboldan ibaret olan euro'yu tercih edersin anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skenderbeu

    quote:

    Orijinalden alıntı: tomthejeer

    Ben EURO 2020'yi tercih ederdim.
    Yollar, statlar, altyapı vb. konusunda Türkiye'ye çok şey katacaktı..

    Ya arkadaşım kafan mı iyi bilmiyorum ama olimpiyatlar euro ve dünya kupasına benzemes .. en üst düzeydeki organizasyonu nasıl olur da sadece futboldan ibaret olan euro'yu tercih edersin anlamadım.

    Farkettiysen olayı başka bir mahiyetinden tezahür ettim.
    Tabi ki Olimpiyatlar Dünya'nın en büyük spor organizasyonu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    İncirlibostan spor a versinler.

    Sen bilirmisin la oraları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomthejeer

    Ben EURO 2020'yi tercih ederdim.
    Yollar, statlar, altyapı vb. konusunda Türkiye'ye çok şey katacaktı..

    Yapma allah aşkına.Olimpiyat ile Euro 2020 kıyaslıyorsun.
    Olimpiyat gider fazla olur ama ülke adına çok şey katar.Turist bir anda 3-4 katı artacak.Olimpiyatlar bitince Türkiye daha çok tanınacak çünkü.
  • STAD SÖKÜLEBİLİR OLACAK

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni euro milyarderlerimiz olacak desenize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skenderbeu

    quote:

    Orijinalden alıntı: tomthejeer

    Ben EURO 2020'yi tercih ederdim.
    Yollar, statlar, altyapı vb. konusunda Türkiye'ye çok şey katacaktı..

    Ya arkadaşım kafan mı iyi bilmiyorum ama olimpiyatlar euro ve dünya kupasına benzemes .. en üst düzeydeki organizasyonu nasıl olur da sadece futboldan ibaret olan euro'yu tercih edersin anlamadım.

    Avrupa Şampiyonası olursa birçok şehirde düzenleneceği için bir sürü stad ve altyapı çalışmaları olacaktı çeşitli şehirlerde. Bu sefer sadece İstanbul'a odaklanılacak.
  • boş yere para gidicek gene yakında yeni vergiler gelicek beyler bi ara istanbul kültür başkenti secilirken benzine vergi koymuşlardı halen o vergi durmakta
  • İstanbul'da olimpiyatlara uygun sadece tek stad var, bir tane daha yapmaları normal yalnız olimpiyatlardan sonra çöp olur o stad orda.
  • Stad neysede haydarpasa gari yikilirmi arkadas bu nasil bir kafadir! Baska ulkede olsa saracoglundaki sesten etkileniyor diye saracoglunu yikarlar bizim burda gar yikilip olimpiyat yapilacakmis, olimpiyatiniz batsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.