Şimdi Ara

Kaby Lake-X - Skylake X [ i5 7640K / i7 7740X - 7800X / 7820X / i9 7900X / 7920X - X299 Çipset] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
1
Favori
13.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    İşlemci tarafında mantıklı, anakartlar biraz tuzlu olsa da kullanacağım diyorsanız değer.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Sitelerindeki çoğu ürüne baktım, hep piyasanın altında fiyatlar. Şikayetlere de baktım pek bulamadım.

    @Firaristt Hocam zaten Z270 kısmında da 950 TL civarına bir anakart alacaktım. Bari önü açık bi platform olsun. 4 kanal bellek almıştım mecburiyetten ona da bahane olur.
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    TB 3.0 eksik, pci lane kirpilmis, fma kirpilmis, anakart kaynaklarin kullanimi bunlarla birlikte kisilmis , oc epey sinirli, guc tuketimi cok, isisi stock'da cok, oc ile abarti cok...



    7800x'in gorece uygun fiyatta olmasina sasirmiyorum. İntel optimize edilmis edilmemis, ben genel tabloya baktigimda, cekirdek vs cekirdek baktigimda, intel lehine ortalama 10% yazdigini gordum techspot linkinde.



    Butun bu kirpilmis, oc-isi-sogutma sikintilari ve oyunlardaki dengesiz sonuclara bakinca, bu platforma bu kadar cok para yagdirmanin esprisini goremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansu E kullanıcısına yanıt
    Satar hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    Satar hocam

    Satamazlar,eşşekler gibi makul fiyat ve kaliteli işlemci yapmak zorundalar...
    Yola gelecekler,yoldan çıkarlarsa uçurumun kenarına gelirler ve artık tekmeyi arkalarından vuracak birileri var ve de bunun farkında bile değiller.
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Enterprise, server, ciddi içerik üreticiler... bunlara bol bol satacak. Zaten Microsoft, Baidu... koca koca şirketler açıkladı.

    Bu yukarıda andığım firmalar performansa bakar (ve güven endeksine). Benim şüphem, güvenden dolayı biraz Epyc ve TR'nin zorlanacağı yönündeydi. Ama anlaştıkları devasa şirketleri görünce o şüphe de kalmadı.

    Performans demişken, şu an 7900x en performanslı işlemci. Ama bu çok kısa süreli olacak ve daha uygun fiyata TR piyasada yerini alacak. Profesyonel içerik üretici için karar vermek hiç zor olmayacak.

    Ha Skylake x ailesinin seneye çıkacak olan işlemcileri hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Sadece çekirdek sayıları. Bunlar hesapta yoktu. Taa ki TR ilan edildi, onlar da ortaya çıktı. Daha ziyade, Xeon ailesinden transfer oldular diyebiliriz. Çipin üzerinde Xeon'larda kullanılan, devre dışı bırakılmış parçalar görünüyor (7900x).

    Ha işte buradan yola çıkarak çekirdek hızları, cache'miktarlarını görebiliriz. Ve tablo o kadar da parlak görünmüyor. Çünkü çekirdek sayısı arttıkça, mm2 yüzeyi artıyor, çekirdeklerin çıkabileceği hızlar sınırlı oluyor (xeon'lardan daha yüksek olabilir, haliyle server, enterprise çiplerinde 24/7 güç tüketimi daha önemli ve o yüzden daha düşük hızlarda çalıştırılır). Ama dediğim gibi, çekirdek sayısı arttıkça, belli bir hızda misal 18 çekirdeğin çalışacağı örneklerin sayısı epey azalıyor. Astronomik maliyetlerden bahsediyoruz. O yüzden de Xeon'lar binlerce dollardan satılır. En tepedeki Xeon 9000 dolar fiyatında.

    AMD'nin böyle bir sorunu yok. Temelde kullanacakları çip RyZen'in kendisi (üretim verimliliği 80% /200mm2 çip yüzey alanı). Bunları birbirlerine bağlıyorlar ve performans skalası 100%'e yakın, şu anki R5 VE R7 çipleri arasındaki çekirdek başı performans farklarından görebiliriz. Bu 90% bile olsa kafi aslında. Çekirdek hızları konusunda da aynı sebepten ötürü küçük kardeşlerinden çok ya da hiç fark olmayacaktır.

    Yani İntel'in işi yaş, işin komik tarafı MCM Multi Core-Module yeni bir teknoloji değil, 70'lerden beri var. Intel ve AMD de geçmişte bu teknolojiyi kullandılar. AMD MCM'nin problemlerini ama halletmişe benziyor, en önemlisi de latency.

    https://arstechnica.com/gadgets/2009/09/amd-makes-tradeoffs-in-upcoming-12-core-server-cpu/

    Intel'in ev kullanıcısı için görece az çekirdekli işlemcilerde avantajları var halen. İPC'leri biraz daha yüksek, daha yüksek çekirdek hızlara ulaşıyorlar ve oyunlarda o yüzden başarılar. O yüzden burada bir kaç arkadaş almayı düşünüyor.
    Bariz avantajları olan bu alanda neden eski işe yaramayan TİM kullanıyorlar, işte buna akıl sır erdiremiyorum. Bu saçmalık olmasaydı, buradaki arkadaşlar da, gönül rahatıyla işlemcilerini alırlardı.

    Lafı uzatmayım, dediğin doğru.
    Kendilerine çeki düzen vermeseler, işler yaş.








  • Almayı düşünen bir kaç arkadaşa bilgi amaçlı;

    https://www.youtube.com/watch?v=f7BqAjC4ZCc

    X299 anakartları der8auer genel olarak sıkıntıları dile getirmiş. Anakart üzerinde 8pin güç bağlantısı varsa uzak durmalı. Sistemi besleyecek güçte değil. İşlemci OC (ve özellikle AVX oc ) yapıldıysa pin kablosu açık bench sistemde 65 dereceyi görüyormuş (alev alma derecesine epey yakınmış ) ve sistemi beslemekte yetersiz kalıyormuş.

    VRM'ler aşırı ısınıyormuş birçok anakartta. VRM soğutucu çıkarılıp küçük bir fan koyulsa çok daha iyi olacakmış. Sıkıntı VRM değil, üzerindeki soğutucusuymuş.

    Der8auer bütün bu problemleri, acele bir sürüme bağlıyor. Hem intel hem anakart üreticiler aynı derece sorumlu. Biraz beklenmeli ve ayrıntılı anakart incelemeleri beklenmeli.




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Üstat şurada;https://www.youtube.com/watch?v=kpoies2JcmI aynı arkadaşın yaptığı 5.0 ghz lık overclock videosu var. Burada da, https://www.youtube.com/watch?v=Ff1wWs_pREo Tiny Tom Logan'ın 7900 incelemesi ve overclock testi var. Tom Logan burda arkadaşın eleştirdiği MOBO lardan birini kullanmış. Bu incelemelerde VRAMle ilgili bi sıkıntıdan bahsedilmemiş. Bu bahsedilen VRAM ısınması tam olarak overclock yaparken neye sebep oluyor? Gerçi ben şahsen TUF serisi düşünüyorum. 5 sene garanti vermiş herifler. Bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 29 Haziran 2017; 10:48:18 >




  • realthing kullanıcısına yanıt
    İlk videoda der8auer AVX İnstruction'u kapayarak OC yapmış, artı delid ve dikkat ettiysen Cpu'nun yanındaki soğutucuyu çıkarıp, küçük bir fanla dışarıdan soğutuyor. AVX çok az oyunda kullanıldığını okudum ve hemen hemen bütün profesyonel programlar kullanıyor. Oyun dışı kullanım öncesi Bios'dan çarpanı stock değerlerde bırakılabilir. Biraz zahmetli. Yani Vram ısınması ile AVX veya Kapalı AVX, 8pin güç girişi, çekirdek sayısı, bütün bunların nasıl bir ilişkide olduğunu tam bilmiyorum. En sağlıklısı aslında der8auer'e kendi YT veya varsa atıyorum facebook sayfasında sormak. Muhtemelen o videosundan sonra o muhabbet bir yerlerde dönüyordur.

    Der8auer tanınmış biri olduğu için, muhtemelen diğer incelemeciler de artık bundan sonra bu konulara dikkat edeceklerdir.

    TTL de videosunda 9:30-11 dk'lar arası mosfet ve soğutucunun epey ısındığını söylüyor. Aynı zaman aralığında güç akışıyla da ilgili içi pek rahat olmadığını belirtiyor, sebebini ama tam söyleyemiyor, Bios olabilir diyor.

    Der8auer'ın ilk videosu 10 Haziran, yani bir kaç hafta bu noktalara bakma fırsatı oldu. Biraz ayrıntılı inceleyince nunları dile getiriyor diye düşünüyorum. Bilirsiniz hocam, YT kanalı olan için, "ilk" olmak önemli. Bazı ayrıntılı incelemeler ortaya çıkabilecek hususlar o ara göze çarpmıyordur.

    Hani tahmin ediyorum, 6/12 çekirdek olanda bu denli çok güç tüketimi olmayacaktır. Burada bahsedilen problemler bu denli ortaya çıkmayabilir.

    EK; tabi der8bauer'in videosu altında millet hemen İntel'e çamur atmak yerine konuyu tartışıyor olsalar, daha sağlıklı bilgiler alabilirdik. Ne yazıkki teknoloji bir takım tutma meselesine döndü.

    Ek 2; Der8auer Asus'un anakartlarını bu vram soğutma sıkıntısı yüzüdnen geri çağırdığını ve muhtemelen düzelteceklerini söylüyor 7:20-7:50 arasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 29 Haziran 2017; 14:0:19 >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    TTL den derbaure e cevap gelmiş;https://www.youtube.com/watch?v=2-4D_j7pG1M&t=1198s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 2 Temmuz 2017; 14:43:27 >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Güzel inceleme yapmış. Ama o kadar da serin olması ilginç geldi. Aynı işlemci ve vrm board 61 derece görmüş X299-E Strix ile. Diğer eleman 91 derecelerden bahsediyordu. Her incelemeye inanmayacaksın işte. i7 7800x ve X299-E Strix ile güzel sistem kurulur. Arkadaşa topladık i7 7800x + X299-A şeklinde. Çok memnun şuan. Anakartı Strix al demiştim Bu biraz daha uygun diye gitmiş bunu almış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 2 Temmuz 2017; 15:12:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Üstat ben de 7800x - Asus Tuf 1 - gskill 3200 düşünüyorum. Sıcaklıklar ve oc potansiyeli hakkında bilgi alma şansımız var mı arkadaştan? Bir de daha önceki işlemcisi ne idi? Fark gördü mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 2 Temmuz 2017; 16:11:51 >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Dün izlemiştim, sana da yollamayı düşündüm ama hem buradaki aksaklık varken olmadı ve zaten izleyeceğini tahmin ettim.

    Tabi şimdi kime inanalım, bir karmaşa var. Almayı düşünmediğimden dolayı benim için durum açık. Bekleyip daha fazla inceleme görmeyi bekleyeceğim, ben sırf teknolojik gelişme çerçevesinde bakıyorum. Sen almayı düşündüyorsun, senin için daha kritik.

    Zaten en başta dediğim bekleyip daha fazla inceleme yapılmasıydı. Tabi bir taneden daha fazla

    Kişisel düşüncem, der8bauer daha büyük bir isim, profesyonel bir overclocker. Şimdiye kadar bu ikisi dışında başka bir vrm incelemesi de görmedim. Asus'un anakartları revize edeceği duyumu (der8bauer kaynaklı olanı diyorum) kısa zamanda açığa çıkar. Anakartların revize numaraları açık ortadadır.

    Gönlün istiyor diye herhangi birine inanıp alışveriş yapman senin elinde, senin paran.




  • realthing kullanıcısına yanıt
    Fx8350 'den geçtiği için epey fark etti onun için. Oyunlarda 68-69 dereceleri görmüş maksimum. 2 gün evvel Gta V te 69 derece diyordu. Multi core da 72 derece yazmıştı. Oc denememiş. Bir süre deneyeceğini sanmıyorum. Çünkü bu çıkan haberler ve yorumlar düşündürmüş biraz. O yüzden bekleyip önce testleri falan görmek istiyor geniş kapsamlı. Gerçi ben i7 7800x 'te öyle ekstrem bir sıcaklık sorunu olacağını sanmam. Zaten fark ettiyseniz bu sıcaklık muhabbeti için yapılan testlerin hepsi i9 7900x ile yapılmış. Sizin attığınız videoda ise onda da bir problem yok gibi gözüküyor. Her telden farklı bir ses çıkıyor kısacası. İstiyorsanız siz de kısa bir süre bekleyin. Bu süreçte testler biraz daha yoğunlaşır. İşlemciler daha doğru düzgün satışa bile çıkmadı. Birçok yerde yok daha. Amazon.com 'da bile 5 Temmuz gözüküyor. Bir de oyun için topluyorsanız Intel 8.nesilde %30 performans artışı vaad etmişti (nasıl olacak ise). İsterseniz bu işlemciler için 2018 'i bekleyin derim. Zira onun da i7 'si 6/12 olacak gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Fx8350 'den geçtiği için epey fark etti onun için. Oyunlarda 68-69 dereceleri görmüş maksimum. 2 gün evvel Gta V te 69 derece diyordu. Multi core da 72 derece yazmıştı. Oc denememiş. Bir süre deneyeceğini sanmıyorum. Çünkü bu çıkan haberler ve yorumlar düşündürmüş biraz. O yüzden bekleyip önce testleri falan görmek istiyor geniş kapsamlı. Gerçi ben i7 7800x 'te öyle ekstrem bir sıcaklık sorunu olacağını sanmam. Zaten fark ettiyseniz bu sıcaklık muhabbeti için yapılan testlerin hepsi i9 7900x ile yapılmış. Sizin attığınız videoda ise onda da bir problem yok gibi gözüküyor. Her telden farklı bir ses çıkıyor kısacası. İstiyorsanız siz de kısa bir süre bekleyin. Bu süreçte testler biraz daha yoğunlaşır. İşlemciler daha doğru düzgün satışa bile çıkmadı. Birçok yerde yok daha. Amazon.com 'da bile 5 Temmuz gözüküyor. Bir de oyun için topluyorsanız Intel 8.nesilde %30 performans artışı vaad etmişti (nasıl olacak ise). İsterseniz bu işlemciler için 2018 'i bekleyin derim. Zira onun da i7 'si 6/12 olacak gibi.

    Sıkıntı büyük o zaman İ9 serisinde,oc olmadan o sıcaklıklar fazla geldi gözüme.
    Benim 125 watt Fx6200 zaman zaman %100 işlemci kullanımına çıkıyor.
    Quake champios oynarken 64 derece ile bugün en fazla işlemci sıcaklığı görüldü.
    Ekran kartı Zotac Gtx 680 Amp! darboğaz olmadan %100 çalışıyor o da 87 derece gördü.
    Soğutucu Kraken x52 perfonmans modunda 1300 rpm ile otomotik en fazla değeri gördü.
    Anakart ASRock 970A-G/3.1 41 derece max yaptı.
    Bulunduğum oda yazın son derece sıcak,kışın son derece soğuk durumda,direk hava durumunu birebir yaşıyor pc.
    İntel için durum vahim görünüyor,sürekli sıcaklık sorunları artarak devam ediyor.
    Yakında kendilerini yakacaklar.
    Fx 6200 ve Gtx 680 ile akıcı oyun deneyimini Quake ile yaşamıyorsunuz.(FX serisi berbat bu arada)
    İşlemci ekran kartı beslemesinde %99-100 arasında aşağı düşmüyor ama kendisi oyunda zorlanıyor,yakında çöpe gidecek son zamanlarını yaşıyor.




  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Yaşanılan yer, kasa içi havalandırma, kullanılan soğutucu vs. de etken. Bir de henüz yeni çıktı bunlar.
    Sizin kullandığınız soğutucu H100i 'den kaliteli. Arkadaş Aydın 'da yaşıyor. Bence sıcaklık değerleri normal. Fx 6100 ile bunu karşılaştırmamak lâzım. Ayrıca oyundan oyuna değerler değişir. Ama i9 'u bilmem. Onların da nette testlerine bakıyoruz işte. Her kafadan da ayrı bir ses çıkıyor. Kimi hiç sıkıntı yok diye video atıyor kimi de alev alıyor diye. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Yaşanılan yer, kasa içi havalandırma, kullanılan soğutucu vs. de etken. Bir de henüz yeni çıktı bunlar.
    Sizin kullandığınız soğutucu H100i 'den kaliteli. Arkadaş Aydın 'da yaşıyor. Bence sıcaklık değerleri normal. Fx 6100 ile bunu karşılaştırmamak lâzım. Ayrıca oyundan oyuna değerler değişir. Ama i9 'u bilmem. Onların da nette testlerine bakıyoruz işte. Her kafadan da ayrı bir ses çıkıyor. Kimi hiç sıkıntı yok diye video atıyor kimi de alev alıyor diye. :)

    6100 95 watt,benim ki 125 watt(6200)
    Aydın 2 derece daha sıcak Bursadan.
    Kasım ayında oc yapsın bence yoksa iş yaş.
    Bölgesel olarak sıcaklık değişir,Bursada geceleri soba yakan dağ köyleri de var bu mevsimde.
    Şehirden 15 dakikada Uludağ-Sarıalan'a gidelirse geceleri yorgan ile yatılır.
    Mudanyada denize yakın evdeysen saunadan farksızdır.




  • realthing kullanıcısına yanıt
    Der8auer ayrintili bir aciklama videosu yayinladi.



    https://youtu.be/89Tgazt8v5Y

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.