Şimdi Ara

Kablosuz interneti, ethernetten dağıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Masa üstü bilgisyarda bulunan ethernet kartı çıkışına acces point bağlasam wireless yayın yapabilrimyim.
    masa üstü bilgisayarda internet var usb adaptör ile giriyor.
    yapmam gereken usb adaptörün aldığı interneti, bilgisayarın ethernet kartına aktarınca çalışması gerekmezmi, aktarmayı nasıl yapabilirm.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasadık -- 26 Mayıs 2014; 16:39:56 >

• mustafasadık kullanıcısına yanıt
    usb'den aldığınız interneti ethernet portundan dağıtamazsınız.
    usb'nin diğer ucundaki cihazda ethernet portu yok mu?
  • bence çalışır.Connectify programıyla rahatça usb den gelen neti ethernet e aktarabilirsin ama pc açık kalmak zorunda.
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    ethernetten sonra tekrar interneti kablosuz dağıtmaktan bahsediyor arkadaş. O yüzden usb ile interneti aldığı cihazın ethernet portunu sordum zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCP Türkiye

usb'den aldığınız interneti ethernet portundan dağıtamazsınız.
    usb'nin diğer ucundaki cihazda ethernet portu yok mu?

kablosuz adsl modem yan binada desktop bilgisayar oraya adaptörle bağlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

bence çalışır.Connectify programıyla rahatça usb den gelen neti ethernet e aktarabilirsin ama pc açık kalmak zorunda.

Pc nin açık kalması önemli değil, kullanılacağı zaman açar sorun değil. Connectify proğramı ethernet kartına interneti gönderir diyorsnuz yani Acces point gelen yayıynı dağıtırsa istedğim olmuş olacak.
  • quote:

Pc nin açık kalması önemli değil, kullanılacağı zaman açar sorun değil. Connectify proğramı ethernet kartına interneti gönderir diyorsnuz yani Acces point gelen yayıynı dağıtırsa istedğim olmuş olacak.

ben pc ile denemiştim bunu usb den gelen neti ethernete aktardım sonra ethernete kablo takıp başka bir pcnin ethernetine taktım. sorunsuz çalıştı . access pointi de çalıştırır diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ben pc ile denemiştim bunu usb den gelen neti ethernete aktardım sonra ethernete kablo takıp başka bir pcnin ethernetine taktım. sorunsuz çalıştı . access pointi de çalıştırır diye düşünüyorum.

mantıken yaptıgınızla aynı işlem nasıl yaptıgınızı anlatrısanız bende ona göre yapabilrim.

Adsl Modem 192.168.0.1
    şuan çalışan wifi adaptör : 192.168.0.100
    Bilgisayar ethernet kartı 192.168.0.125
    Acces point 192.168.0.150
    yapsam çalışırmıki

birde Ap yi mod olarak default erişim noktası olarak bırakacağım sanrım değilmi?

• quote:

quote:

Hocam Süpersin, kurulumu tamamladım Şuanda çalışıyor :)

Yalnız bişeye dikkat ettim, ben pc nin ethernet ipsini değiştiryorm kaydediyorum. sonra kendisi tekrar dğeiştiyor. baktım inatlaşacaz. ben ona uydum ethernete attıgı IP adresinin bloğundan Acces pointedede verdim. bağlantı tamamlandı.
    şuanda evde Acces point internet yayını yapıyor

Teşekkür ederim.

birşey daha Acces Pointin Dhcp lapattım ne olur ne olmaz diye. Şimdi onuda açıp Ip dağıtıp dağıtmayacağına bakacağım.

• quote:

Yalnız bişeye dikkat ettim, ben pc nin ethernet ipsini değiştiryorm kaydediyorum. sonra kendisi tekrar dğeiştiyor. baktım inatlaşacaz. ben ona uydum ethernete attıgı IP adresinin bloğundan Acces pointedede verdim. bağlantı tamamlandı.

Teşekkür ederim.

birşey daha Acces Pointin Dhcp lapattım ne olur ne olmaz diye. Şimdi onuda açıp Ip dağıtıp dağıtmayacağına bakacağım.

rica ederim

program kendi ip ataması yapar ethernet için değişeceğini sanmıyorum.
    dhcp açık olunca da çalışır
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim.

rica ederim

program kendi ip ataması yapar ethernet için değişeceğini sanmıyorum.
    dhcp açık olunca da çalışır

Aynen şuanda onuda test ettim zaten uyarı verdi aradaki dhcp sunucu çıkar ben dağıtaırım diyor. o hatayı görünce Ap nin Dhcp yi kapttım diğer cihazlara dağıtmış. ok dir.

usb adaptör varsa yazılımında virtual wifi olması lazım
    bu yöntemle almış oldugun neti modem olarak başka cihazlara
    sorunsuz bir şekilde vere bilirsin usb wifi adaptör ss yüklemede sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfsado -- 26 Mayıs 2014; 19:39:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfsado

usb adaptör varsa yazılımında virtual wifi olması lazım
    bu yöntemle almış oldugun neti modem olarak başka cihazlara
    sorunsuz bir şekilde vere bilirsin usb wifi adaptör ss yüklemede sorun var

bu şekilde usb adaptör modemden yayın alıp aynı adaptör wifi mi dağıtacak. 2. bir adaptör olmadan.? bu şekilde cihaz yavaşlarmı
    aynı adaptörden bende de var.

• quote:

bu şekilde usb adaptör modemden yayın alıp aynı adaptör wifi mi dağıtacak. 2. bir adaptör olmadan.? bu şekilde cihaz yavaşlarmı
    aynı adaptörden bende de var.

aynen o şekilde de yapabilirsin yavaşlar mı bilmiyorum ama cihazı zorlayabilir . connectify de ethernet yerine yine wifi yi seç şifrelemeyi de wpa2 yap , ağ ismi ve şifreyi gir. başlat.
    Hocam adaptör saglamsa hiç bir sikinti olmaz ss deki gibi kurabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşlılaştılkarımı paylaşıyım, Connectifi proğramını başlatıp yayını yapmaya başlayınca, desktop pc nin interneti aptallaşıyor. diğer cihazlar girmeye başlıyor. sonra tersi oluyor. diğer cihazın neti duruyor desktop girmeyebaşlıyor. sanki ağa 10 15 bilgisayar birden bağlanmış gibi davranmaya başlıyor. halbuki iki kullanıcı bağlı. connectify stop edince düzeliyor. ayalarını kurcaladım performansı için birşey bulamadım.

Adaptör birazdaha performanslı geldi. oda birkez klitlendi ama adaptörün bağlı oldugu pc yi yeniden başlatınca düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.