Şimdi Ara

kablosuz elektrik düğmesi hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam, bir konuda yardımınıza ihtiyacım olacak. Evdeki koridor ışığının 2 anahtarı var, koridorun 2 ucundan da açıp kapatabiliyoruz. Anahtarlardan birinin olduğu yere (anahtar 1 diyelim)ayakkabılık yaptırıcam. bu durumda anahtarı iptal etmem gerekecek, çünkü duvarda yer kalmayacak, ama iptal etmek de istemiyorum. bu anahtarı iptal etmek yerine, kablosuz/uzaktan kumandalı vs.. gibi bir çözümle başka bir yere taşıyabilir miyim?

    Bunun için anahtar 1 in düğmesini vs. söküp, yerie 220V'dan beslenen, uzaktan kontrol edilebilen, ve dışarıya çok fazla taşmayan bir çözüm bulabilir miyim? 220V değilde pilli olursa iyi olur, pil değiştirmek sıkıntı olacak çünkü. Bir şey daha.. uzaktan kumanda aslında yine bir elektrik düğmesi şeklinde duvara yapıştırılan bir anahtar şeklinde olursa çok iyi olur, yani sabit olmalı. uzaktan kumanda kaybolur yeri değişir eve girince basması zor olur, düğme daha kolay, ve bu kısım pilli olmalı.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim



  • Uzaktan kumandalı avize açan kapatan modüller var.Belki işini görür.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin tesissatınız vaviyen anahtarınızda tabi tek konumlu yani aç kapa değil 2 konumlu basınca birtaraf diyer tarafa basınca başka tarafa konum değiştirir.
    oraya uzaktan kumandalı 2 konumlu bir devre veya cihaz koyarsanız sorun hallolur.
    Ben yıllardır kulanıyorum ama kendim yaptım birkaç devre denedim piyasada uzaktan kumandalı avizeler var onlardaki kumanda sistemi.
    Ama tek konumlu oluyor genelde mağlum ticari olduğu için tek konum (aç kapa)role kullanıyorlar çift konumlu olanlar işinizi görür.ben roleyi değiştirmiştim.
    Fakat şöğle bir promlem çıkıyor elektirik kesilip gelince lamba yanıyor içindeki devrenin basitliğinden.
    ben internette araştırıp buldum ve kendim yaptım elektirik kesilip gelinve yanmıyor yazılım var içinde.
    Şunun gibi
    https://tr.aliexpress.com/item/YAM-Wireless-ON-OFF-3-Ways-3CH-220V-Lamp-Remote-Control-Switch-Receiver-Transmitter-HT034/32808980863.html?spm=a2g10.10010108.1000014.1.4c56185fjUigQS&pvid=c7731f2e-25db-4120-a3a1-f96d8a1cccc2&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.112281.000000000000000&scm-url=1007.13338.112281.000000000000000&scm_id=1007.13338.112281.000000000000000

    benim yaptığım buydu
    https://www.elektronika.ba/753/dual-channel-ir-remote-control-v1/
  • Birinci linkteki verdiğim devrenin 220v kısmını iptal edip 5v ile beslerseniz pilli olur ben öğle yaptım birtane çalışıyor.
    Ama elektronikten iyi anlamanız lazım tabi bu dediklerimi yapmak için.
    Ve en önemliside 220v ile çalışırken mutlaka sigortayı kapatmak lazım.
  • Aradığım ürünü buldum, merak eden olursa diye aşağıya linki koyuyorum. Kabaca, bir elektrik düğmesini, herhangi bir tadilata gerek kalmadan istediğimiz başşka bir yere alabiliyoruz bu ürün sayesinde. Ayrıca tek butonla birçok lamba yakma veya bir lambayı birçok farklı butonla yakabilme gibi seçenekleri sunan modeller de varmış

    https://www.ebay.com/itm/Wireless-Smart-Lamp-Light-Wall-Switch-Home-Single-1-Way-ON-OFF-Remote-Control-/112375682181
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bağlantıdaki ürüne baktım. Benimde böyle bir ürüne ihtiyacım var.

    Banyodaki aynanın arkasına led bağlantısı yapacağım, duvardan aydınlatma için kablo geliyor ama ben bu elektrik hattından ledi beslersem banyonun anahtarı hem tepedeki lambası hem ayna arkasını yakacak. Lavabo yanındaki prizden elektrik alıp tavandaki aydınlatmadan bağımsız yakmak istiyorum.

    Aliexpress'teki ürünün videosunda satıcı bir video yüklemiş. tekli, 2li ve 3lü anahtarları deniyor. Tekli anahtarı denerken anahtara bastığı müddetçe devre tamamlanıyor ampül yanıyor, bas yansın olmuyor, basılı tuttuğunca yanıyor. Bu tekli anahtar böyle mi yoksa ben mi eksik görüyorum. Diğer 2li ve 3lü anahtarlarda anahtara basınca devre tamamlanıyor lamba yanıyor bir daha basınca sönüyor.

    Tekli anahtar ile basınca yansın bir daha basınca sönsün olmuyor mu? Tanıtımı izlenyince aldandım, tuhaflık var.

    *ek: 3 farklı modu gösterirken, tekli anahtarda basılı tutma şekli olan modu gösterdiğinden yanıldım sanırım. (alıcıyı iki kez uyarıp anahtar eşlemesi yapılırsa o anahtar bir basışta devreyi tamamlayıp diğerinde kapıyor.)

    * bu anahtarlarda enerji kesilmesi durumunda tekrar elektrik geldiğinde lambalar yakar mı yoksa kapalı mı kalırlar, şimdi böyle soruyorum ama tabi ürünü bilemeyebilirsiniz. Bilginiz varsa eğer diye sordum.

    Aslında bir sorum daha olacak ama o soru hem beni aşacak hem biraz uğraştırıcı, bakalım önce şu anahtarlardan alıp basitçe işimi göreyim sonra işleri belki biraz daha karmaşıklaştırırım. Başta basit başlamalı. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 20 Haziran 2020; 3:29:9 >
  • size iptal edeceğiniz anahtarı komple iptal etmenizi vaviyendir tesisatınız yukarda anlatılmış ona dikkat edin.
    ikinci anahtar yerine de hem anahtar olan, hem dokunmatik hem de uzaktan kumanda da edilebilen güzel anahtarlar var eliexpresste onlardan alın olsun bitsin.
  • Merhaba benzer bir konuda benim de yardima ihtiyacim var. Bi cozum onerisi sunabilecek olan varmidir acaba

    Evimin koridoru L şeklinde ve uzun koridorla kısa koridorun birleştiği yerde bir adet ikili anahtar var ayrıca uzun koridorun sonunda da bir adet tekli anahtar var. Ben o tekli anahtarı baştaki ikili anahtarla vaviyen (yani baştaki anahtardan uzun koridoru yaktığımda sondaki anahtarla kapatabileceğimi) sanıyordum ancak öyle değilmiş. Baştaki ikili anahtarın biri kısa koridoru açıp kapatırken diğeri uzun koridorun bir yarısını açıp kapatıyor. uzun koridorun sonundaki tekli anahtar ise uzun koridorun diğer yarısını açıp kapatıyormuş. Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın.

    Benim yapmak istediğim şey koridorun başındaki anahtardan uzun koridoru yaktığımda sondaki anahtardan kapatabilmek. Bunu nasıl yapabilirim ?

    Vaviyen için kablo çekemiyorum çünkü kırıp dökmek istemiyorum. Bunun kablosuz ,radyo frekanslı vs bir çözümü var mıdır?


    (koridorda hiç lamba olmadığı için şerit led döşemek zorunda kaldım, dolayısıyla bu sorunla karşılaştım)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.