Şimdi Ara

kablosuz bağdaştırıcı veya erişim noktası sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu nasıl bir sorundur anlayamıyorum.Şimdi elimde tplink wn422g wireless adaptör var.Aylardır sorunsuz kullanırken bir gün bağlantı sorunları oluşmaya başladı.Sorun bul dediğimde başlıktaki uyarı çıkıyor ve bağdaştırıcınızı kapatıp tekrar açın vs deyip başka bir sorun bulamıyor fakat o da çözemiyor sorunu.Üstelik adaptör kablosuz ağı görüyor 4-5 kademe çektiğinde bile bağlanmıyor ya da çoğu zaman 1 saat sonra falan bağlanıyor sonra bağlantı tekrar kopuyor.Her türlü sürücüyü denedim,format attım yine yok yine yok.Dün gece hiç bağlanamadığım internete bu sabah bilgisayarı açtıktan 20 dk sonra bağlandı.Bu sorun nereden kaynaklanıyor bilemedim.Adaptörün olduğu yerden telefonum çok rahat nete giriyor.



  • adaptörün olduğu yerden telefonum çok rahat giriyor kısmını anlamadım açıkcası,şuan tamamiyle bağlanabiliyormusun yoksa bağlanamıyormusun?
    çünkü aynı sorun bendede vardı formatlık bir durumda değil sanırım windows 7 kullanıcısıyız, senin yapman gereken öncelikle Adsl modemini resetlemek ve tekrardan baştan kurmak olucak. tabiki bu işlemden önce modemini biraz fişten felan çıkartıp daha sonra ayar yapmanı tavsiye edeceğim. Kolay gelsin
  • Ben üst katta oturan amcamın modeminden nete bağlanıyorum , telefonumda da wireless var ondan girerken antenli kablosuz adaptörün bağlanamaması garip,üstelik durup dururken oldu bu olay.Bir de senin dediğin gibi yapayım bir tek o kaldı zaten yoksa yeni bir adaptör alacağım.
  • Tamamdır arkadaşım sen o şekilde bir dene eğerki oda olmaz ki bu ikinci bir olasılık inşallah olucaktır :) olumlu olumsuz yorum yapıp bilgilendirsen sevinirim :) kolay gelsin
  • Denedim yine olmuyor hocam , üst kata çıkıp modemin yanında laptopa bağladığımda sorunsuz kopmasız bağlanıyor.Alt kata indiğimde yarım saat bağlanmasını bekliyorum ,bağlanıyor 4 diş çekiyor gözüküyor ama internet sitelerine giremiyorum.Büyük ihtimal sorunlu yeni bir tane almak şart oldu artık.
  • yani en güzeli o olucak sanki senin için yoksa cidden sinir küpü oLmuşşun :)
  • adaptörü değiştirmeden ben ce bi modemi değiştirip denemeni tavsiye ederim..

    ewim çift katlı alt katta wi-fi kullanarak bağlanıyorum... senin dediğin gibi bi sorunu ben de yaşadım, daha önce sorunsuz bağlanırken daha sonra bağlantı kurulu olduğu halde internete giremiyordum ve sürekli netten düşüyordum (laplopla)... sorunun laptopda olmadığını öğrenince... modemi değiştirdim sorun kalmadı, hatta daha önce çekimde sorun yaşadığım yerlerde bile kullana biliyorum...

    emanet modem bulup onu deneyim ondan sonra adaptörü değiştirmeni tavsiye ederim...
  • son zamanlarda modemin wifi şifresini değiştirdinizmi ?
  • Modemin şifresini değiştirmedim,ama aleti bir kere yere bir kere duvara vurdum hala çalışıyor TP linki kutlarım bu kadar sağlam adaptör yapmışlar.Sorun bana usb adaptörde gibi geliyor.Zira şuan kullanabiliyorum mesela ama bir anda kopuyor hatta bilgisayar görmüyor aleti.Sonra yavaştan bilgisayar algılıyor 10 dk sonra da internete bağlanıyor.Uarım bundadır bu gece sipariş vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Modemin şifresini değiştirmedim,ama aleti bir kere yere bir kere duvara vurdum hala çalışıyor TP linki kutlarım bu kadar sağlam adaptör yapmışlar.Sorun bana usb adaptörde gibi geliyor.Zira şuan kullanabiliyorum mesela ama bir anda kopuyor hatta bilgisayar görmüyor aleti.Sonra yavaştan bilgisayar algılıyor 10 dk sonra da internete bağlanıyor.Uarım bundadır bu gece sipariş vereceğim.



    tp Linki Kutlarım sağlam adaptör yapmış he :D :D :D çok İyiydi yaa
  • Eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız bir de kablosuz modeminizin şifresini kaldırarak girmeyi deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rooest

    Eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız bir de kablosuz modeminizin şifresini kaldırarak girmeyi deneyin.

    ve modemin kanalını değiştirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.