Şimdi Ara

Kablonet ile PS4'te sorun yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
4.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Aslında konuyu Network kısmında açtım ama aynı derecede -Kablonet dolayısıyla- burası ile de ilgili olduğu için buraya da açtım, inceledim göremedim ama umarım bir forum kuralını çiğnememişimdir.

    Öncelikle evdeki kurulumdan bahsedeyim;

    Ankara'da yaşıyorum, 2016'dan beri abone olduğum KabloNet'te 100mbps akıllı sınırsız tarifem var. Modem, elbette NetMASTER CBW-383ZN. Evim ise kare bir yapıdan daha çok ince ve uzun bir dikdörtgen prizma gibi. Modeme gelen kablo duvardan geldiği ve çok kısa olduğu için modemi tek bir yere konumlandırabiliyorum ve uzunca bir evin en arka odasına kadar elbette ulaşamıyor. Fakat salonda, önünde herhangi bir engel olmadığı zamanlarda (bu modemi kullanan çoğu kullanıcının aksine) kablosuz performansı gayet iyiydi. İki duvar ötesindeki PS4'ü ise zaten ETH kablosuyla LAN'a bağlıyordum. Gel gelelim PS4ün bulunduğu ve onun bir arkasındaki odada kablosuz performansı elbette iyi değildi. Ben de PS4 için getirdiğim ETH kablosunu, daha önce Superonline aboneliğimden kalan Huawei HG630a'ya LAN portundan bağlayıp aynı WLAN SSID ve şifresini verip Wireless ağı tekrarlattım. Bu ikisiyle müthiş bir performans elde ediyorum şu an bile. Yalnızca PS4 kabloyla bağlı şekilde 100mbps'e çok yakın hızlarda bağlanıyorum ve evin her köşesinde çok iyi kablosuz sinyalim var. Bir sürü online oyun oynuyorum, hiçbir oyunda asla hiçbir kopma, donma, problem yaşamadım. Buraya kadar her şey iyi.

    Sorun şurada başladı. Şubat ortasında Red Dead Redemption 2 satın aldım. Yaklaşık bir ay kadar yaya yaya storysini oynadım. Mart ortasında Online moduna geçtim. 10 dakika sonra bir hata (0x20010006) aldım. Defalarca yeniden denedim, sonuç her seferinde aynıydı. İnternette araştırma yaptım, kullanıcıların çok küçük bir kısmı bu sıkıntıyı deneyimlemiş. O günden bugüne bir sürü update geldi fakat sonuç değişmedi. Bu süreçte Rockstar'la defalarca yazıştım, Turksat'la iletişim kurdum, CGNAT'da olabilirim diye Statik IP satın aldım, Port-forwardingler, PS'i DMZ host etmeler, NetMASTER'la bir sürü telefon görüşmesi... Sorun asla çözülmedi.

    PS4'ün ağ iletişimi daha başından beri sabit IP ataması ve DNSler yoluyla "NAT Type 2" idi ve bu hiçbir oyunda sorun yaratmadı. Bildiğiniz üzere NAT Type 1 ise sadece Genel İnternete yani WAN'a doğrudan çıkışla mümkün. Dolayısıyla aslında bir sürü kullanıcı hiçbir zaman NAT Type 1 olmuyor bile. Sıkıntı şu ki networkten hiç anlamayan, cihazlarına IP ve DNS ayarı bile yapmayan arkadaşlarım oyunu hiçbir problem yaşamadan oynuyorlar. Çünkü hepsi farklı ISS kullanıyorlar. Telefonumun erişim noktasıyla bağladığımda (Turkcell) ben de hiçbir hata almadan oynayabiliyorum, ama bu yol hiç ekonomik sayılmaz :)) ISS de değiştiremem, taahhütüm var ve ek olarak bu olay dışında oldukça memnunum.

    En sonunda PS4'ü genel internete çıkarmak aklıma geldi. NetMASTER CBW-383ZN'i Bridge moda alınca yalnızca tek bir cihaza IP veriyor (bunu NetMASTER çağrı merkezine de teyit ettirdim) ve benim ikinci bir routerım yok. ETH kablosunu direk PS4'e takıp cihazı genel internete çıkardım. Böylelikle NAT Type 1 oldu ve oyunu hata olmadan saatlerce oynayabildim. Fakat bu bir sürü cihaz bulunan bir ev için uygun bir kurulum değil :))

    Bunun üzerine, ne seçeneğim olduğunu düşünmeye başladım. Rockstar'dan herhangi bir update beklemeden ben bu oyunu oynamayı kafaya koydum. Ama bir router alıp, NetMASTER'dan ona bridge mode ile IP verip interneti bu yeni router ile dağıtıp, gerekli port-forwarding ayarlarını yaparsam bu sorunu aşıp aşamayacağımdan emin değilim.

    Değerli görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.







  • Merakla çabalarınızın sonuçlarını bekliyorum tebrikler :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı durumu yaşıyorum modem modeli de aynı. Nat tipi 3 ve değişmiyor. Dmz hostuydu port açmaydı sabit ip atamaydı hepsini yaptım değişen bir şey yok. Diğer isslerde bu sorun pek mevcut değil galiba. Şikayetvar'a yazdım bir kişi ip değişikliği yapıldıktan sonra sorunun çözüldüğünü belirtmiş ama benim durumun sonucu ne olur bilemiyorum, sizin sürecinizi de merakla bekliyorum.
  • NAT1 olarak bende bağladım PS4 ü fakat ping ler düzelmiyor bu şekilde yani bridge bağlantıda, fakat modem üstündeki diğer portlardan çıkış alamıyrsunuz çünkü modemdeki DHCP server devre dışı kalıyor bu sebepten arada router olmadığı içinde PS4 NAT1 bağlantı yapıyor esasında iyi fakat seninde belirttiğin gibi çoklu kullanım olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weirdorbic

    Aynı durumu yaşıyorum modem modeli de aynı. Nat tipi 3 ve değişmiyor. Dmz hostuydu port açmaydı sabit ip atamaydı hepsini yaptım değişen bir şey yok. Diğer isslerde bu sorun pek mevcut değil galiba. Şikayetvar'a yazdım bir kişi ip değişikliği yapıldıktan sonra sorunun çözüldüğünü belirtmiş ama benim durumun sonucu ne olur bilemiyorum, sizin sürecinizi de merakla bekliyorum.
    NAT1 yapmanız için modemi bridge moda alıp hemen arkasından PC yi kapatmak çünkü PC yi hemen kapatmazsan İP alır işe yaramaz bu esnada PS4 açık olsun ve İP yi alsın daha sonra PS4 ün ağ ayarlarından NAT1 olduğunu göreceksin umarım anlaşılmıştır.




  • @kagankucukbasa

    Alıntı yapamıyorum yazdığın kısma onun için bu şekil yazdım.

    Yapman gereken ister yeni router da ister netmaster modemde PS4 e verdiğin İP numarası ne ise o numaraya DMZ açman hepsi bu.
  • Merhabalar, sorunu çözdüm fakat bir süredir çok meşgul olduğum için foruma gelemedim. Linksys EA6100 router aldım netmasterı bridgeleyip aradan çıkardım ve mevzu bitti arkadaşlar. Netmaster kısıtlayıcı bir modem, port açmanıza izin vermiyor DMZ host kuramıyorsunuz. Bunları yapıyormuşsunuz gibi gösteriyor fakat gerçekte işe yaramamakta. Başka hiçbir yolu olduğunu sanmıyorum zira ilk mesajda belirttiğim gibi denemediğim hiçbir şey kalmamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • router al, netmaster ı bridge yap, sıkıntı olmaz. Bende öyle
    istediğim zaman macid değiştirip, ip mide değiştirebiliyorum istersem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Althusserian

    Merhabalar, sorunu çözdüm fakat bir süredir çok meşgul olduğum için foruma gelemedim. Linksys EA6100 router aldım netmasterı bridgeleyip aradan çıkardım ve mevzu bitti arkadaşlar. Netmaster kısıtlayıcı bir modem, port açmanıza izin vermiyor DMZ host kuramıyorsunuz. Bunları yapıyormuşsunuz gibi gösteriyor fakat gerçekte işe yaramamakta. Başka hiçbir yolu olduğunu sanmıyorum zira ilk mesajda belirttiğim gibi denemediğim hiçbir şey kalmamıştı.
    Router ile bridge yaptın buraya kadar güzel ama NAT1 alamazsın, sen bu şekil yaptığın bağlantıda NAT1 gördünmü çok merak ediyorum.
  • Arkadaşlar bende de şöyle bir sıkıntı var. Ps4 kablo ile bağlı modeme ilk açtığımda sıkıntı yok direk bağlı nete geliyor psn plus netflix youtu.be aktif olarak simgeleri çıkıyor oyun oynadıktan sonra ana menü ye gelince İnternet yokmuş gibi açılmıyor. Ancak İnternet bağlantısını test edip geri geldikten sonra aktif olup psn plus veya youtu.be netflix gibi yerler aktif oluyor. Acaba sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apex de sorun aliyorum kasma seklinde herhalde bu nat3. Den kaynaklaniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • notropil kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz geç oldu ama, evet bridgeleyip PS'i direk wan'a çıkarmış oldum dolayısıyla NAT1 geldi. Ama yukarıda bahsettiğim gibi o şekilde kullanma şansım yok evde yalnızca bir cihazı bağlayabiliyorsun bu yöntemle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weirdorbic

    Aynı durumu yaşıyorum modem modeli de aynı. Nat tipi 3 ve değişmiyor. Dmz hostuydu port açmaydı sabit ip atamaydı hepsini yaptım değişen bir şey yok. Diğer isslerde bu sorun pek mevcut değil galiba. Şikayetvar'a yazdım bir kişi ip değişikliği yapıldıktan sonra sorunun çözüldüğünü belirtmiş ama benim durumun sonucu ne olur bilemiyorum, sizin sürecinizi de merakla bekliyorum.
    Benimde aynı sorun vardı kablo netten ayda 5 lira vererek statik ip alarak sorunu çözdüm. Aldıktan sonra ps 4 nat type 2 oldu ve Red dead online oyundan atmıyor artık. Nat type 3 te sürekli atıyordu. Online oyunlarda sıkıntı olmuyor artık. Sabit ip ile statik ip ayrı bunları karıştırmayın. Kablo ve modem değiştirme ile nat 3 değişmez bilginiz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ernknd E kullanıcısına yanıt
    Ben sorunu cgn ip havuzundan çıkarak yaptım. Baya yardımcı oldular. Statik ip almama gerek kalmadı şimdilik sorun yok ama ileride tekrar cgn ip havuzuna almamalarının da bir garantisi yok :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weirdorbic

    Ben sorunu cgn ip havuzundan çıkarak yaptım. Baya yardımcı oldular. Statik ip almama gerek kalmadı şimdilik sorun yok ama ileride tekrar cgn ip havuzuna almamalarının da bir garantisi yok :)
    cgn ip havuzunda iken modem arayüzündeki ip numaranız neydi başlangıç ip sini yazmanız yeterli.

    çünkü ben herhangi bir server a tracert attığımda 10.x.x.x ip grubunda olduğumu görüyorum ve FİFA20 online sıkıntı yaşıyorum.

    bu sorunu yaşayan varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 18 Mart 2020; 2:24:28 >
  • arkadaşlar merhaba ps4'te bende nat 3 hatası alıyorum ve vodafone kullanıyorum bu sorunu çözmek için vodafone'dan statik ip aldım az önce mesaj ile statik ip'yi yolladılar şimdi bunu nasıl kullanıcam bilgisi olan varmı ?
  • ArGo A kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir şey yapmanıza herke yok otomatik olarak tanımlanıyor zaten. Modeminizde dmz ayarı varsa ps4e ip atayıp dmz açın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notropil

    cgn ip havuzunda iken modem arayüzündeki ip numaranız neydi başlangıç ip sini yazmanız yeterli.

    çünkü ben herhangi bir server a tracert attığımda 10.x.x.x ip grubunda olduğumu görüyorum ve FİFA20 online sıkıntı yaşıyorum.

    bu sorunu yaşayan varmı ?

    Alıntıları Göster
    modem arayüzünüzdeki ip 100. ile başlıyorsa sahte ip'dir. cgn havuzundasınızdır. bir de ipsorgu gibi sitelerden kendi ip adresinizi sorguladığınızda modemdeki ipden farklı görünür.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.