Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3320. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
66.415
Cevap
436
Favori
3.668.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 33173318331933203321
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kablonet de fiber olmadan docsis üzerinden 300/30 verecekler mi sizce? Ya da docsis üzeerinden max hız ne olur ileride? 2-3 yıllık zaman için soruyorum.

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • çok zor artık binaya kadar fiber altyapı olan yerlere gpon verilmesi gerek yıl 2025 neredeyse 2026 olucak halen anten kablosuyla internet verilmeye çalışıyor kablonet

• bizim mahalleye 2019 yılında kablonet fiber altyapısı geldi ancak sistem olarak doccis kuruldu kimse almıyor çünkü mahallemizde turknet gigafiber var ve türktelekom gpon var kablonetin doccis sistemi daha çok boş boş durur tüm binalarda kablonet acil gpon altyapına geçi yapması gerekiyor

• Mrb arkadaşlar. Binamıza docsisten GPON fiber dönüşümü yapıldı. Dairelere randevulu fiber kablo döşeme yapılacakmış. Dikkat etmemiz gereken bir durum var mı, ayrıca hangi GPON MODEM'i tercih etmeliyim? 4 antenli zte veriyorlar galiba. Sizin tecrübeleriniz nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaki83 -- 10 Kasım 2025; 18:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDSL'in zaman zaman parazit sorunundan dolayı Kablonet'e geçsem mi diye düşündüm, ama kafam karışık. Senelerdir dijital kablo tv hizmeti alıyorum. Beşiktaş'ın göbeğindeyim ama Türksat sitesine adresimi girince maksimum 100 Mbit alabilirsiniz diyor. Geçen ay aradığımda da öyle demişlerdi, şimdi aradığımda yarı fiber sistem var sizde, 200 Mbit alabilirsiniz dediler. 0850-802-2222 ve 0850-804-4444 diye iki ayrı numara var ve ikisi de aynı hizmeti mi pazarlıyor anlamadım.

DOCSIS var sanırım bizim apartmanda. Peki 100/10 ve 100/20 tarifelerinin ikisi de uyhun mu, yoksa sadece 100/10 mu alabileceğim? Bunu açıklayabilen yok.

Taahhüt yüzünden daha ilk aydan pişman olursam 1000 lira cayma parası ödemem gerekir. O yüzden ince detayları düşünüyorum. Kablonet'te kopmalar oluyor mu? Türknet'te DNS değiştirip bütün sansürleri aşıyoruz, Kablonet'te bu mümkün mü yoksa VPN mi lazım olacak?

---------------
    Mesajları okuyabiliyorum ama cevap yazma iznim yok.
    Keenetic Extra DSL. Asus DSL-AC68U. Asus AC750. Mi Wifi Range Extender. Mi Box S. Huawei Band 4 Pro. iPhone 11 Pro.
    Gigabyte Z390 Aorus Pro Wifi. Samsung 970 EVO Plus 500Gb NVMe. Samsung 850 Pro 512Gb. Macbook Pro 13 Touchbar. HP Gaming Pavilion 15 cx0026nt.

• yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt
    Bizim apartmanada yapildi hocam ne arayan var ne bise sorgulamada hep docsis cikiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny lenn -- 10 Kasım 2025; 22:5:1 >

genel müdürlükten mi talep ediyoruz hocam bunu? apartman sakinlerinin de talebi imzası gerekiyor mu? yoksa bende gidip darlıyayım bunları.

Orijinalden alıntı: johnny lenn

gpon dönüşümünü siz mi talep ettiniz arkadaşlar yoksa turksat kendi plan programına göre mi yaptı? @yeniceli2001 @nako8

İl müdürlüğü bir plan dahilinde müşteri yoğunluğuna göre ana caddelerden başlamak üzere planlama yapmış.

• arkadaşlar. binanın içinde girişte Superonline kutusu var. turksat kablo.net te altyapı sorgulama yaptığımda 100mbps görünüyor. binaya gelen Superonline saha elemanlarına sordum binada sadece Superonline ve kendi altyapılarını kullanan Vodafone fiber kullanabileceğimi Kablonet kullanamayacağımı söyledi. ama sitede şöyle yazıyor: (Seçmiş olduğunuz adreste fiber altyapısı ile 4K KabloTV ve 100 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır.)

Valla ben 1 haftadır darlıyorum ama sonuc alamadim. Bence sizin zaten sokak veya semt buna uygundu sadece kutunuz yoktu. Benim 1 haftadir aramadigim yer kalmadi nuh dediler peygamber demediler. İşin komigi sistem komple fibere uygun bina ici ve binaya gelen hat fibermis ama bolgeyi beslemek icin kutu koymalari gerekiyormus o da “belki” 1 seneye gelirmis falan. Ulan millet uydudan internet aliyor biz nelerle ugrasiyoruz. Bu arada yasadigim yerde kadikoyun gobegi ha.

sabah yazdım şimdi cevap geldi:

"türkiye genelinde, hizmet verdiğimiz bölgelerde yapılan çalışmalar kapsamında; şebeke dönüşüm işlemleri devam etmektedir. bulunduğunuz bölgede şebeke dönüşümü planlanması durumunda, sistemde kayıtlı telefon numaranızdan iletişime geçilerek bilgilendirme yapılacaktır."

yani bekle, bi gün belki gelir diyor.

2-3 yıllık zaman içinde docsis kalmaz sanırım, gpona dönüştürürler heralde. 5g muhabbetine.

Planlamaya aldilar geldiler. Bizim binada turksat kutusu var ama ttnet fiber var kablonet binaya kadar fiber getirdi birakti ttnet eve kadar getiriyor. Ankastreyi atiyorum belki yardimci olur. Kablonette bolge mudurlugune gidiyorum bunun ne oldugunu bile bilmiyorlar en sagliklisi saha ekibiyle gorusmek ariza kaydi acip eve cagirip orda bilgi almak lazim.

KABLONET [ANA KONU]

• bu kablonet doccis binaya kadar fiber daireye anten kablosuyla hizmet veriyor max 200mbps her yerde değil yüksek ping sorunu yaratır tavsiye etmem docis sistem bizim binaya 2019 da geldi doccis sistem boş boş duruyor bu gidişle daha çok boş durur mahelleye turknet gigafiber geldi türktelekomda gpon getirdi bunlar varken kimse kablonetin yüksek ping li doccis simini almaz kablonet doccis sistemin gpon dönüştürmezse daha çok boş durur

ben bu kablonet kutusunu açamadım ki içini göremedim hiç. zorlayarak kilidi kırmak da istemem :) sanki bu kutunun içine bir cihaz konularak gpona dönüştürebilirler diye okumuştum ama emin de değilim.

• Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum , CGNAT'tan çıkıp internet hızı ve pinginde iyileşme olan oldu mu acaba ? bağlattığımdan beri IP adresim CGNAT havuzunda. Bulunduğu durumdan daha kötü duruma düşebilir diye CGNAT'tan çıkarmadım hiç. Eğer iyileşme olacaksa CGNAT'tan çıkayım diyorum.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.