Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2536. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
63.414
Cevap
385
Favori
3.380.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25342535253625372538
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cinderella Man C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, 5 Ghz desteği olursa iyi olur,isteyebilirsiniz. İkinci el alırsanız borcu olup olmadığını kontrol edin. Garantisi olmayabilir, arıza durumunda tamir masrafı çıkarabilir. Kiralarsanız da 6 TL aylık kiralama bedeli ödeyeceksiniz. Kiralamada arıza yaşanırsa modemi değiştiriyorlar.(düşürüp kırma gibi kullanıcı hatası olmaması gerekiyor) Kiralarsanız da aklınızda bulunsun, kutusunu saklayın yoksa modem bedelini isteyebilirler.
  • Arkadaşlar CBW-383Z4 netmaster modem kullanıyorum. Laptop modeme kablolu bağlı iken 90 küsür mbps hız alırken kablosuz anca 35 40 civari alabiliyorum. Bunu nasıl çözerim sebebi nedir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LittleThings

    Arkadaşlar CBW-383Z4 netmaster modem kullanıyorum. Laptop modeme kablolu bağlı iken 90 küsür mbps hız alırken kablosuz anca 35 40 civari alabiliyorum. Bunu nasıl çözerim sebebi nedir acaba?


    Bu ayarları yap düzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • düzenleyici modu: 802.11h seçin...
  • Netmaster modemin tüm ışıkları yeşil yandığı halde internet çalışmıyor. Modemden dzzzzzz diye bir ses geliyor aynı zamanda. Büyük ihtimal modem arızalandı. Ne yapmak gerekir? Türksat değişim yapıyor mu?
  • Yafoo Y kullanıcısına yanıt
    Garantisi varsa değişir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diyar_21

    Garantisi varsa değişir
    Yok hocam aboneliğim 2012'de başladı. 8 yıllık cihaz.
  • Yafoo Y kullanıcısına yanıt
    Yeni cihaz alcaksin aylik 6 lira kira verip...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LittleThings kullanıcısına yanıt
    Düzeldi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Düzeldi mi?
    Hocam geçtiğimiz günlerde netmasterı arayarak konu hakkında yardım istedim ve ayarları uzaktan yaptılar. Şuan için güzel umarım bozulmaz
  • Kadıköy bölgesinde interneti sürekli gidip gelen var mı? Yoksa stabil mi bağlantınız?
  • Teledünyaya 5 ay önce abone oldum ,sadece analog kullanıyordum, Ttnet taahhüt bitmesine 15gun kaldı. Yayından memnun olunca Net fiyatları da uygun oldugundan kablonete gececegim.

    Eve giren ana kablodan splitter ile içeriye 3 ayrı kablo gidiyor.

    İçeriye giden 3 ayrı kabloda direkt Tvlere bağlı.

    Buna istinaden 4 sorum olacak.

    1-İçeriye splitter sayesinde giden 3 ayrı kablodan x odasına giden kabloya tekrar 2li splitter bağlayarak birini modeme birini Tv ye vererek internet kullanabilirmiyim , kullanırsam ana kablodaki bağlantıdan bir farkı olur mu? Hani TTnette snr margin ek olunca düşüyor ya bunu ondan soruyorum. Sinyal kalitesi , int bağlantı hızı gibi.( Ana kablodan 4lü splitter alarak birini modeme diğerlerini Tvlere dağıtmak doğrusu gerçi 4lü 1i data 3ü Tv out varmı bilmiyorum ancak ana kablonun olduğu odada modem diğer odalara sinyal vermiyor. Ekstra dağıtıcıda kullanmak istemiyorum)

    2-Splitterlarda modeme giden kablo data tv ye giden kablo tv out diye yazmakta. Bu splitterın diğer kullandığımız splitterlardan farkı varmı , Yani 2 çıkışlı Tv out - 1 girişli splitterla arasında fark nedir.Normal 2 tv out çıkışlı splitterla modem bağlantısı kullansak Tvlerde parazitmi oluyor.

    3-Teledünya taahhüt varken Kablonet icin ayrı taahhütmü vereceğim yoksa 3ü bir arada 2si 1 arada tv ve net kampanyasından mevcut taahhütüm varken geçiş yapabilecekmiyim.

    4-Kesinlikle modeme kira ücreti vermek istemiyorum. Router ile Neti dağıtıyorum bu sebeple aldığım modemi sadece routere bağlayacağımdan boşa kira parası vermek oluyor. Kablolu modem varmı zira kablosuz modem işimede yaramayacak bu sebeple sıfır olarak nereden ne marka alacağım.

    Uuzun oldu ancak detaylı cevaplarsanız sevinirim.




  • _ahmet_ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    1- İnternet bağlantısını olumsuz etkilememek için 2'li tv internet splitterını tv için kullandığınız 3'lü splitterdan öncesine koymak daha mantıklı. Bağlantıyı da bu şekilde yapacaklarını düşünüyorum. İnternet data bağlantısı direkt modeme gider,tv splitterı ise 3'e bölünüp 3 televizyona bağlanmış olur.

    2- Televizyonda giden veri olmuyor. İnternette veri de gönderiyorsunuz. Farklılık vardır,söylediğim şekilde bağlantı sağlanırsa sıkıntı olmaz. Televizyonda sinyalde biraz azalma olabilir.

    3- Eskiden taahhüt verilemiyordu. Yüksek ücretli kampanyaya çoklu kampanya taahhüt hakkı verildi. Taahhüt verip veremeyeceğinizi müşteri hizmetlerini arayıp öğrenin. Tam olarak bilemiyorum. Olursa ikinci taahhütünüz olacak,taahhüt süreniz uzayacak. Bir arada olan taahhüt daha ekonomik olacaktır.

    4- Kablolu modem eskiden satılıyor. Şu anda satılıyor mu bilemiyorum. Alacağınız modemin Docsis 3 uyumu olması gerekiyor. Var olup olmadığına bakacağım. Varsa mesajı güncellerim.




  • Arkadaşlar selam , dün kablonrt ten gelip tüm sokağa apartman içlerine kadar kablo çektiler. Ama ben bu kablo bakır sanıyordum bildiğimiz fiber kablo çektiler binaya kadar. Bundan sonrası nası olacak bina girişinden dairelere bakır uydu kabloso gibi olan kablodanmı çekecekler ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Apartmandaki kutuya kadar fiber kablo çekmişlerdir. Sonrasında ise modeme kadar uydu kablosu çekiyorlar.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    1-Galiba bu splitterlar aynı adsl splitter gibi Tvnin modem kullanımı sırasında parazit yapmaması için.Bende ev içerisinde kablolar her odaya ayrı ve yer altından gittiğinden dolayı diğer odadaki kabloya ek isteyeceğim, Eğer bu olacaksa abonelik başvurusunda bulunacağım. Bunu müşt hizmetlerine sorsam bilemez .En sağlıklısı ve doğrusu ana kablodan ayırdıktan sonra evet doğru ancak adsl bağlantısındada ben ana kablodan değil diğer odadaki telefon kablosuna adsl splitterla ek yaparak kullanmıştım.

    3 kablo ayrı odalara gidiyor ve z odasındaki kabloya 2li data splitter takarak modemi oraya kurarsam diğer tvler etkileniyor mu veya modem çalışıyor mu ?

    Modem çalışıyorsa örneğin ana kabloda (adsl modem gibi snr margin düşünürsek) snr 20 ise ek olan kabloda tahmini snr 17 18 aralığında ise sorun olmaz, yani % kaç kayıp yaşarım.

    2-Taahhüt konusunda müşt hizmetlerini arayacağımda şu modem olayını netleştirmem lazım. Mesela Temel paket işimi görüyor , diğer paketlerle işim yok , ben zaten 16mb alıyorum ttden , en uygun sınırsız hangi kampanyayı önerirsiniz.Tv ve internet bir arada olmuyorsa tek internet taahhütü ttyle 10tl farkeder.

    3-Kablolu modem olmasada olur. Ucuz fiyatlı wifisi hiç önemli değil çünkü routerla kullanacağım alabileceğim modem varsa da yazarsınız,

    Cok tesekkurler , Selamlar




  • _ahmet_ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Selamlar.

    1) TV Splitter'ından sonra data splitter kullanmanızı önermem. İnternet bağlantısında sıkıntı olabilir. Kayıp ya da bağlantı kopmaları kesin olur diyemem de olumsuz etkileyebilir. TV bağlantı yer altından gizli geçmeye devam eder. Data kısmı internet için yeni bir hat çekersiniz.

    2) En uygun tarifeler akıllı sınırsız. 100 mbps için 100 güldüren,50 mbps içinse hayata renk katan kampanyası olabilir. Birinde hızınız 19-00 arası 25 mbps'e diğerinde ise 20 mpbs düşecek. Akıllı sınırsız kampanyalarının fiyatları daha uygun. Sınırsızdan da 16 mbps'e göre daha yüksek hız almış olursunuz.50 mbps akıllı sınırsız ile 16 mbps sınırsız fiyatı çok yakın. Upload hızınız akıllı sınırsızda 5 mbps olacak.

    3) Kiralama sonrası modem satışı yapan firma azldı. Fiyat olarak en uygunu Technicolor adlı modem. 180 TL fiyatı var. Telefon bağlantısı uyumlu değlmiş. önemli değilse sizin için düşünebilirsiniz.




  • BDK'ya kadar fiber gelen abonlerden biri kutunun fotoğrafını çekip buraya gönderebilir mi? Teşekkürler.
  • 1-100mbye kadar akıllı sınırsızda en az 25mb mi veriyorlar?
    2-paketlere modem dahil değil mi, kendimiz mi modem alıyoruz?
    3-tv paketi hediye diyor,onun için de ayrı cihaz mı alıyoruz?
  • 
Sayfa: önceki 25342535253625372538
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.