Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63.402
Cevap
385
Favori
3.379.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23792380238123822383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar engelli olanlar bütün kampanyalardan % 25 li indirimli şekilde mi faydalanabiliyor?
  • dün itibariyle sabit ip ye geçiş yaptım ip kameralar için gerekiyordu, pingde aşırı şekilde artış oldu. 94.55.144.0/20 aralığından ip verdiler türk telekom alt yapısından veriliyor, CGNAT arkasında pingler 15 ms daha düşüktü. Konu ile alakalı çalışma yapmaları için network ekibine ulaşmaya çalışıyorum yaklaşık 2 gündür. Daha bir sonuç elde edemedim. Teamviewer ve anydesk üzerinde sıkıntılar çıkartmayada başladı.

    Sabit IP edinmek CGNAT dan daha sıkıntılıymış bunuda görmüş olduk

    sabit ip alacaklar iyi düşünsün 94 lü aralıktan ip gelirse koşarak kaçın pingler aşırı yüksek
  • Öncesinde SOL altyapısından mı çıkıyordu?
  • merhaba 94'lu sabit ip kullaniyorum. bundan 1-2 ay once online oyunda 50-55 arasi ping alirken su siralar 65-70 arasi ping aliyorum. bir cozum bulursaniz, paylasirsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.
    aşağıdaki linkte belirtilen indirimler var ama rakamlar inanılmaz. ancak en altta tüm kampanyalardan % 25 ile indirim hakkının olduğu yazılı. eğer en alttaki mevcut kampanyalardan indirim yapılıyorsa aboneliğimi iptal veya devredeceğim.
  • Aynen hocam söylemeye çalıştığım şey de o zaten, kablo internet teknolijisinde online oyun oynayabilirsiniz dünyada; ancak maalesef "Kablonet" de online oyun oynayamazsınızı ben de belirtmeye çalışyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 21 Ocak 2019; 11:28:14 >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Ondan önce 46lı aralıktan çıkıyordum. Sabit ip alınca türk telekoma geçiyor. SOL tarafında sabit ip verilmiyormuş onuda bugün söylediler. Pingler kanser ne yapacağımı şaşırdım. Latency benim için önemli oyun oynamıyorum ama uzak masaüstü kasıyor SOL alt yapısında böyle değildi. :(

    Bundan önce Turksat alt yapısından Vodafone deneyeyim dedim pingler onda daha rezalet. düşük ping arayan varsa SOL aralığında olanları denesin. Yoksa ciddi anlamda sıkıntılı
  • S R T kullanıcısına yanıt
    Çözüm için ulaşabilirsem Turksat NOC yardımcı olur ancak zannetmiyorum. Türk Telekom routing ve pop noktaları kullanıldığı sürece bu iş düzelmez. aynı ilde 2 pop noktası arasında 45 ms ping farkı yaşatan bir firma, Huawei modem cihaz kullanıyorlar ucuz etin yağnisi misali artık cihazlara bok atmaya başlayacağım.
  • 100 güldüren kampanya mevcut müşteri için cihazlar dahil 86 lira değil mi... Mantıklı mı buna geçmek şuan 24 mbs alıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutuzov

    100 güldüren kampanya mevcut müşteri için cihazlar dahil 86 lira değil mi... Mantıklı mı buna geçmek şuan 24 mbs alıyorum
    Mantıklı elbette.

    19:00-24:00 arası zaten şu anda aldığınız hızın aynısını alacaksınız (25 Mbit). Geriye kalan 19 saatte ise şu andaki hızınızın 4 katına çıkacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89986B565

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    5 gün için çok ideal bir rakam. Rica ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k8s

    Ben de sevindim Hocam

    En son beni spam’a almışlar artık. Arayıp özellikle şikayette bulundum öyle çıkarttılar. Maillerime bir süre sonra cevap bile vermemeye başladılar. Son attığım 2 maile cevap geldi. Şükür ki bu sefer arıza kaydını IP Blok sorunu olarak açmayı başardılar. Pazartesi ekip gelecek sinyallerde de sorun varmış. Arayan kişi de IP sıkıntısını gelen elemana iletin o halleder dedi. Umarım hallolur. Yoksa İl Müdürlüğünden Halit Bey’i tekrar ziyarete gideceğim. Gelen teknik eleman da çözemeyecekse eğer çözebilecek tek o kalıyor. Eğer sorunu halledebilirsem, ufak bir rehber hazırlayacağım. Size de aktarırım kimlerle iletişim kuracağınızı. Umarım halledebiliriz şu sorunu. 3 aydır uğraşıyorum
    Hocam düzelttiler mi ? Var mı bir gelişme ?




  • Kutuzov K kullanıcısına yanıt
    00:00 - 19:00 arası mevcut hız 4 katına çıkacak, günün tamamı upload hızı 5MBit olacak.
  • Hangi ISS çekti optik kabloları? Turksat mı? Ben unuttum, sizin il-ilçe neresiydi?
  • Bugün yaklaşık 30 saat önce Firewall devreye alma konusunda destek almak adına mh yi aradım sağolsunlar yardımcı oldular ve network birimine aktarıldım. Aktif pasif 2 sistem kullanacağımız için gerekli tanımlamaları ezgi hanım sağolsun halletti.

    Özellikle buraya not düşmek istiyorum çünkü modemi köprü modunda kullanacak olan arkadaşlar aynı zamanda sabit IP sahibi ise, bu sabit IP adresinin atanacağı MAC adresinin de sisteme kayıt edilmesi gerekiyor. Yani hem modemin hemde gerçek IP alacak cihazın MAC kayıt edilmeli, müşteri hizmetlerine "firewall çalışması yapacağız" demeniz yeterli daha sonradan ilgili birime kayıt açılacak ve mh tarafından sizi arayacaklar.

    Hem sabit IP değişikliği istedim hemde IP alacak cihazın MAC adresini sisteme kayıt ettirdim. Dün bahsettiğim ping sorunu birazda olsun düzeldi. Yeni tahsis edilen IP aralığım ise 94.54.16.0/20 Pingler eski aralığa göre 15 ms daha düşük ama QoS bakımından Türksat gene alt sıralarda olduğu için ping artışları ilerleyen zamanlarda tekrar olacaktır.(Bunu türksatın çözmesi lazım ödediği parayı arttırmalı vs vs)

    CloudFlare DNS'de aldığım ping 65 den 47ms kadar geriledi, CS:GO üzerinde deneme yaptım pinglerim 90 dan 72ms kadar geriledi, ABD tarafında pingler hala uçuk ona yapıcak bişey haliyle yok

    Eski ping oranlarını evet arıyoruz ama şuan için bu aralıkta azda olsa kabul edilebilir değerler var.

    SOL rotalarını kullanan sabit ip verseler oldukça iyi olur. Ama nerdeeeeeeee




  • Merhabalar, binamda kablonet altyapısı mevcut. Apartman girişinde kutu var. Defalarca kez kablonet ofislerine gidip 'dairemde' kablonet altyapısı olup olmadığını sordum ve olduğunu söylediler. Biliyorsunuz altyapı sorgulaması yapılırken daire numarasını da veriyoruz. Başvuru için ofise gittim modem yok dediler. Ben de modemi gittim kendim temin ettim ve ekiplere kurulum için gelmelerini söyledim. Ekipler geldi ancak bana kurulum yapamayacaklarını binamda kutu olduğunu ama zemin ve birinci kata kurulum yapıldığını benim daireme ulaşmadığını daireme ulaşması için apartmanda kat aralarını delmeleri gerektiğini bunun için her daireden yazılı izin almam gerektiğini söylemişlerdir. Ben de defalarca kez altyapı sorgulaması yaptığımı dairemde hizmet alabileceğimin söylendiğini belirttim. Bu beyan sebebiyle de masraf yaparak modem satın aldım. Yapacak bir şey yok diyip gittiler. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mıdır ? Apartmana yeni taşındığım için kimseyi tanımıyorum ve bu işleme müsaade edeceklerini sanmıyorum. Benzer bir şey yaşayan ve çözüm bulan var mıdır ?

    Edit:Kendim kontrol ettiğimde kat aralarının zaten delik olduğunu farkettim. Daireme kadar gelen bir delik ve kablo kutusu zaten var. Ofise gidip kurulum şefiyle görüştüm yarın yine gelip bakacaklarını söylediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soter1907 -- 22 Ocak 2019; 17:43:37 >




  • Arkadaşlar merhaba,
    Kablonet ile alakalı birkaç sorum ve kıyaslamam olacaktı. Bulunduğum bölge çankaya/Kavaklıdere(tunalı) ve binamda altyapı gözüküyor.
    1-Çoğunlukla oynadığım oyun CS:GO ve kablonetin bu bölgedeki ping değerlerini merak ediyorum, yüksek veya dengesiz ping değerleri varsa almayı düşünmüyorum. Bu bölgede yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    2-Şu an kablonet'te deneme süresi var mı acaba ? Geçmişte böyle bir şeyin olduğunu gördüm ancak şu an öyle bir imkan var mı ?
    3-Kablonet ile beraber Turk.net aktif altyapısındayım 100 Mbps'ye kadar desteklediklerini söylediler. 2'si arasında bir tercih yapmam gerekirse hangisini önerirsiniz?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
    iyi forumlar.
  • Lancelot06 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınızı yeni görüyorum, cevap vermek, yanlışı düzeltmek istedim.

    1000ms = 1sn demektir. Google'a "1000ms to seconds" yazarsanız cevabı çıkartacaktır. 100ms ping demek, sizin bağlantınız ile karşı sunucu arasındaki ping değeri demektir. Oyunlarda bu sistem şöyle işler, 100ms ile ping oynuyorsunuz diyelim. Siz ateş ettiğinizde ateş etme komutu 100ms gecikme ile karşı sunucuya gider. Karşıdaki sunucunun kalitesine göre ortalama 30-40ms içerisinde işlenir, 100ms ile de size geri döner. Yani 100ms için ortalama gecikme süresi 250ms'dir diyebiliriz. Bu da saniyenin 4'te 1'i eder. Sürekli 80-120ms aralığında oynarsanız bu gecikmeyi hissedemeyebilirsiniz. Ancak birkaç kez 10-20ms ile oynarsanız 100ms oynanamayacak bir hal alır.
  • Hocam merhaba,
    ABD ve Kanada'da da sunucuları olduğu için, Avrupa'daki sunucuya KA yedeği koymak saçma ve çok maliyetli olacaktır ki zira yoktur da. Ulaşmaya çalışırsanız da muhtemelen trafiğiniz Cogent veya Telia üzerinden gidecektir.
    Ashburn'dan Fransa'ya, New York'dan Londra'ya doğrudan hatlar mevcut. Ortalama ping değerleri ise 70ms civarında. Fransa'dan Romanya'ya erişim süresi de 40ms'in altında. M247'nin Fransa ile Romanya arasında Frankfurt üzerinden aktarmalı fiberi mevcut.
    Avrupa ile Kuzey Amerika arası bağlantılar kalitesiz. Pingler olması gerektiğinden daha yüksek. Arada başka bir ana dağıtım noktası olmamasından kastınız nedir anlayamadım. Hattı çoğunlukla kullanan Google, Cogent, Level3 gibi ana sağlayıcılar zaten. Ve Avrupa içi bir hatta göre aşırı pahalılar. Türk Telekom kullanıcılarını 1 yıl boyunca KA üzerinden geçirmek yerine Türkiye'ye kadar fiber çekip doğrudan Türk Telekoma'a peering açsa daha az maliyetli olur.

    Traceroute üzerinde ise ABD bağlantısı olup olmadığını görmeseniz bile rahatlıkla anlayabilirsiniz. Zira doğrudan hat kiralamış olan OVH firmasında bile ABD'ye ulaşım süresi 70ms. Türkiye'den çıkacak, Londra'ya gidecek, oradan ABD'ye gidecek, sağlayıcı değiştirecek, geri Londra'ya gelecek oradan Paris'e veya Frankfurt'a gidecek. Kafadan +170ms eklendi bile

    Traceroute üzerinde ise dediğiniz gibi cihazlar gizlenebilir ve çoğu gizlenmiştir. Buna katılıyorum ancak Avrupa ile Kuzey Amerika arası hattın kalitesine ve maliyetine katılmıyorum. Kalitesinin iyi olmadığını düşünüyorum ve fiyatları ise çok pahalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamutss

    Arkadaşlar merhaba,
    Kablonet ile alakalı birkaç sorum ve kıyaslamam olacaktı. Bulunduğum bölge çankaya/Kavaklıdere(tunalı) ve binamda altyapı gözüküyor.
    1-Çoğunlukla oynadığım oyun CS:GO ve kablonetin bu bölgedeki ping değerlerini merak ediyorum, yüksek veya dengesiz ping değerleri varsa almayı düşünmüyorum. Bu bölgede yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    2-Şu an kablonet'te deneme süresi var mı acaba ? Geçmişte böyle bir şeyin olduğunu gördüm ancak şu an öyle bir imkan var mı ?
    3-Kablonet ile beraber Turk.net aktif altyapısındayım 100 Mbps'ye kadar desteklediklerini söylediler. 2'si arasında bir tercih yapmam gerekirse hangisini önerirsiniz?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
    iyi forumlar.
    bunu ben de çok merak ediyorum. ne hız olursa olsun(50-100mbps) türkiyede cs go da 60 pingin aşağısını çok zor gördüm.

    fakat benim de sormak istediğim geçen gün oyunda 5-10 ping arasında alan 4 5 tane türk e denk geldim. türkiyeden 5-10 pingle oyun oynayabilmek için ne yapmak lazım. yani hızla doğrudan alakalı değil gibi. bu 5 10 ping almak için gerekenler neyse onu yapalım bari.




  • 
Sayfa: önceki 23792380238123822383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.